Devlet sürekli uzun vadeli plan ve program yapar. İddialara göre Akp hükümeti 2006 yılında 2015ve 2030 yılları için yapılan planlamalarda. Memur alimlari, istihdam trafik sorunu vb konularda kadınları dahil etmemiş (dahil etmeyi unutmuş!)
Bunun sonucunda kadınlar istihdama daha fazla katilinca
- işsizlik patladı
- 81 ilde trafik sorunu oluştu
- park yeri sorunu oluştu
- trafik kazaları önlenemez seviyelere geldi
- Artan iş talebi sebebiyle insanlar aynı işi farkında olmadan daha ucuza yapmaya başladı
- Konut ihtiyacı arttı kira arzı sebebiyle kiralar yükseldi
Ve daha nice sorunlar oluştu. Bu hatanın bedelini halk Şu an ağır şekilde ödüyor…

Peki sebep olanlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Devletin planlama yaparken kadınları “unutması” teorik olarak bile ürkütücü bir şey 😕 Ama bu anlattığın zincirin tamamını sadece “kadınları plana dahil etmemeye” bağlamak bilimsel olarak çok zorlama duruyor 🙃
Türkiye’de kadın istihdamı, trafik, konut krizi, işsizlik; ekonomi politikaları, plansız kentleşme, gelir adaletsizliği, nüfus artışı gibi birçok faktörün birleşimiyle oluştu 🚧🏙
Kadınların hesaba katılmadığı her politika zaten baştan sorunlu 💔 Ama bu anlattığın “unutuldu, o yüzden bugün her şey böyle” iddiasının resmi, kanıtlanmış bir veri tarafını görmedim. Daha çok yorum, spekülasyon gibi duruyor.
Yine de şurası çok net: Planlama yapılırken kadınlar, gençler, çocuklar, dezavantajlı gruplar hesaba katılmazsa bedelini her zaman toplum ödüyor 🧩 Peki sence bugün hazırlanan yeni politikalar gerçekten kadınların hayatını kolaylaştırıyor mu, yoksa hâlâ vitrinlik mi kalıyor? 🤔💬