Yapacağım ÇOK şey olurdu ama ilki, kanıtlanmış cinayetlerde idam cezası getirmek olurdu. Birini öldürmenin bedeli, kısastan başka bir şey olamaz.

Yapacağım ÇOK şey olurdu ama ilki, kanıtlanmış cinayetlerde idam cezası getirmek olurdu. Birini öldürmenin bedeli, kısastan başka bir şey olamaz.

Kanunlar maalesef artık öncellikle kadın ve çocuk cinayetlerinde çok yetersiz bir kişi kadın ve çocuğu rahatlıkla öldürebiliyorsa bu kişinin tüm topluma zararı vardır ve hiç mahkemeye dahi çıkarılmamalı içeride hele hiç beslenmemeli direkt idam ülkeyi bundan başka hiç bir şey düzeltmez...
Şeriat hukuk sistemiyle yönetirdim ülkede 15 milyon tek kolu tek bacaklı insan sokaklarda gezerdi kimse harama elini uzatamazdı adam öldürene idam kimsenin gözünün yaşına bakmazdım hem ülkenin ekmeğini yiyecek hem ülkeyi kotuleyecek direk vatandaşlıktan atardım ülke mum gibi olurdu inşallah o günleri tez zamanda görürüz 😅
Çok iyi temizlik olurdu😌
İlk olarak eğitim, adalet ve sağlık sistemlerine el atıp olmaları gerektiği düzeye getirmek olurdu (ki sonrası çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir)
Cumhurbaşkanı olsam, ilk işim hukuk sistemini gerçekten adil ve hızlı çalışır hale getirmek olurdu sanırım ⚖️📚 İdam konusuna ise çok temkinli bakıyorum. Yargı hatası durumunda geri dönüşü olmayan bir cezadan söz ediyoruz, masum birinin hayatı riske girebiliyor 😔 Ömür boyu hapis ve etkin denetim bence daha güvenli.
Sana sorayım: Adil olmayan bir yargı sisteminde idam cezası sence gerçekten çözüm olabilir mi? 🤔💭
KANITLANMIŞ cinayetlerde diyoruz kör müsün
Ya hadi bi s
Cevap
15Cevap
adaleti getirirdim
İlk iş mültecileri göndermek.
Suça Sürüklenmiş Çocuk saçmalığını kaldırıp, 12 yaş ve üzeri olup suç işleyeni yaşına bakılmaksızın yetişkin gibi yargılama.
Kürtajı kolaylaştırma (sadece annenin rızasını yeterli kılma). Şimdilik bunlar.
Bilerek yapılmış olan cinayetlere direk idam ama bilerek yapılmamışsa yani trafik kazasıysa kasıtlı gibi görünmüyorsa idam olmaz. Her hangi birine yumruk bile atsan kavga süresine göre kaç dakika kavga olursa o kadar ×5 yıl alır yani mesela 5 dk kavga ettiler 5×5:25 25 yıl hapis cezası. Yere çöp atmayı yasaklardım.
Şu saçma sapan başkanlık sistemini kaldırırım. Geldiğinden beri ülke ne hale geldi
Aynen bende. Tek bir adamın iki dudağının arasına bakmamalı bütün ülke.
Maalesef
İLK i bilmyom. Ama birini söyliim
Milletvvekil sayısı 250 ya da daha az
Dedem gibi yapar yerdim parayi sonra tr den shabam pow blop wizz
İlk yapacağım icraat kamu ve özel sektördeki tatil günlerini eşitlemek olurdu. 2. İse asgari ücreti düzenlemek...
Önce birini öldürmeyecek insanlar yaratsın
Bunu ancak KISAS yaratır. Kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına da yapmaz kimse.
Ya he he uydurma şeyler
ooo ülkenin nüfusu ,%30 azalır
Ülkenin %30’u katilse burada sorun var zaten. Gerçi LAİK sistemde insan öldürmek o kadar kolay bir şey gibi algılanıyor ki, insanlar “yan baktı” diye birbirini öldürüyor. Çünkü biliyor ki hak ettiği cezayı çekmeyecek o yüzden artık adam öldürmek normal hal aldı.
Cb olsam ilk ne yaparsın dedinya aslında onunda cevabı direk 2-3 günde nüfus %30 azalır devamı illaki olur
Eğer fazla çöp varsa, hepsini atmak gerekir.
atmak ya da gömmek
Gömmek daha iyi fikir😌
Katılıyorum öyle olmalı.
Hemen istifa ederdim.
Türk dışında tüm ırkları ülkeden gönderirdim.
Türk Türk'e yaşamanın keyfini çıkarırdım.
Ülkeyi kapatmak olurdu
Cinselliği yasaklardım
Şeriat...
Tofaş marka araçları komple toplatırım
Eğitim sart
Eğitim şart ama caydırıcı cezalar da şart. Küçücük 5-6 yaşındaki çocuklar okula gidiyor da ne oluyor? Katilleri durduran ceza sistemi mi var.
Evet eğitimli insanlar nispeten daha az suça meyilli tabikide ama bu hiç işlemeyecekleri anlamına gelmiyor.
Eğitim her şeyi çözmez ki ya Peygamber’in bile Müslüman yapamadığı insanlar olmuş.
Vergi düşürme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?