Lütfen okur musunuz sizce bu olayda kim haklı?

Bir arkadaşım İstanbul'dan geldi ve bizimle yaşıyordu. Yurtdışına gitme planı yapıyorduk. Daha önce bize kötülük yapan bazı kişilerle o, ben ve kardeşim uğraşmak istedik. Onlara whatsapptan grup açtık, başlığa da onların kullandığı cümleleri yazdık, onların fotoğraflarını koyduk. Bunu hem ortak sorun yaşadığımız kişilere, hem benim sorun yaşadığım kişilere, hem de arkadaşımın sorun yaşadığı kişilere yaptık. Daha sonra kardeşim, bu kişilerden birinin yüzüne fotomontaj yaptı. Arkadaşım da onlara elbise giydirilmesi için fotomontaj yapılması fikrini verdi. Kardeşime birkaç kişinin fotoğrafını attı fotomontaj yapsın diye. Dün ise işlettiğimiz kişilerden biriyle o kişinin arkadaşının ofisinde karşılaştık. Adam beni çağırdı, odadan çıktık. Küfür etti, "derdin ne senin" diye hesap sordu, boynumu tuttu ve bir anda dudağıma yapıştı. Direnince yüzümü ve boynumu sıktı, canım yanınca refleksle çığlık attım. Onun arkadaşları ve benim arkadaşım bakmaya geldi. Ben de "birazdan geleceğim" dedim. Arkadaşım "saçın dağılmış" diyip güldü. Sonra o adam hesap sormaya devam etti. Onun arkadaşı tekrar bakmaya geldi, yanında benim arkadaşım da geldi. Adam bu defa arkadaşıma küfür etmeye başladı. Arkadaşım da adama küfür etti. Bir anda aralarında arbede yaşandı. İkisini de tutmaya çalıştım. 2-3 hafta önce de kavga etmişlerdi ve tekmeler benim bacağıma gelmişti, ertesi gün bacağım ağrıyordu ve morluklar vardı. Dün yine benzer şeyler yaşanınca arkadaşım orada bana bağırmaya başladı "grubu benim açtığımı mı söyledin" diye, ben de "hayır, ben ilk defa bugün konuşuyorum onunla" dedim, o da "o zaman neden öyle söylüyor" diye bağırmaya devam etti. Sonra gitti o adama sordu birkaç kez "grubu benim açtığımı kim söyledi" diye. Sonra da "grubu ben açmadım, önce bi kimin açtığını sor" dedi o adama. Sonrasında ise benim asla onu suçlamadığımı öğrendi. Adama gidip "grubu ben açmadım, bana rica edildi, o yüzden dahil oldum, Ayşe (ben) en yakın arkadaşım, o yüzden yaptım" dedi. Bu defa adam sadece beni suçlamaya başladı. "Onu niye alet ediyorsun, kurunun yanında yaş da yanıyor işte" falan dedi. Yol boyu arkadaşımla hiç konuşmadık. Eve dönünce ona "bi mutfağa gidelim" dedim, o da "neden ki" dedi, ben de "bi gidelim" dedim. Sonra da "bugün neden bana o insanların içinde bağırdın" dedim, direkt üfledi ve yüksek bir sesle "bu konuyu hiç açma" dedi. Ben de "beni suçladın haksız yere, şimdi de bunu mu söylüyorsun" dedim, o da "adam öyle söyledi, ben de gelip sordum, suçlamadım, sordum sadece, ne yapabilirim" dedi. Ben de " zeytinyağı gibi üste mi çıkıyorsun, bağırarak defalarca kez sordun" dedim. O da "ben adam boğazımı sıktığı için bağırdım, sen hiçbir şey yapmadın, senin arkadaşlığın sahte demek ki" dedi. Ben de "sen şaka mı yapıyorsun, hepsinde müdahale ettim ama her şey birkaç saniye içinde gerçekleşti, kaç kez aranıza girdim, bir de yalan söylüyorsun" dedim. O da bana bağırmaya devam etti "ben seninle hiçbir yere falan gitmiyorum" dedi, ben de "özür dilemen gerekirken beni suçluyorsun, önce suçlayıp bağırdın, sonra da gruba ikna edildiğin için alındığını söyledin" dedim. O da "çünkü adam sadece beni suçladı, sen de ağzını açmadın, o sana dokunmadı bile" dedi. Ben de "yalan konuşma, ona kaç defa grubu bizi tehdit ettiği için kurduğumuzu anlattım, beni de suçladı, ilk beni yanına çağırdı, bana saldırdı" dedim. Bağırarak "ne yalan konuşması ya" falan dedi, kapıyı çarptı. Daha önce yine işlettiğimiz birisi onu arayıp dava edeceğini söylediğinde de "grubu ben kurmadım, diğerlerini edersen et umrumda değil ama beni edersen ben de seni edeceğim hakaretlerinden dolayı" demişti.

Lütfen okur musunuz sizce bu olayda kim haklı?