www.google.com/.../adanada-tartistigi-kisiyi-tek-yumrukla-bayiltti-24-yasindaki-genc-beyin-kanamasi-gecirdi
Üstelik yere düşen gence yardım bile etmiyorlar bu da ağırlaştırılmış sebeptir.
Irkçı değilim ama Kürtler de bu problem var. Yani 1 kişiye 1 kişi yerine 3 5 kişi giriyorlar ve racon bilmiyorlar. Mesela yanında eşi, sevgilisi, annesi olan bir kişiye saldırılmaz ama onlarda böyle bir ayrım yok gibi görünüyor.
Ayrıca karşı tarafa zarar verdikten sonra sorumluluk üstlenecekleri yerde kaçıyorlar. Sorumluluk almayacaksan kavga etmeyeceksin.
Yanlış anlama Kürt değilim ama kürtlerdeki delikanlılık Türklerde yok gibi. En azından 2 kişi çağırıp saldırabiliyor ya da hemen silahına başvurma değilde direkt 2 kişide gitsek konuşarak bile çözeriz diyen var. Ama kötü olanıda var tabi masuma saldıran konuşarak çözemeyen herkesteki gibi o ırktada var. Kürt ırkı biraz geri kafalıdır ama iyidir yinede ben şahsen başıma bir şey gelse türkten yardım isticeğime kürtten isterim soy farkı.
Kürt arkadaşlarım var direkt kendisinden duyduğum bir cümleyi yazmak istiyorum "gerçek Kürtler beyaz tenli renkli gözlü olur, diğerleri iran Kürtleri bizden değiller" demişti.
Evet benimde bir arkadaşım öyle demişti hatırlıyorum. Oda var ama işte kürdünden kürdüne değişiyor. Biri Araplara daha yakın diğeri iranlılara yakın olur varda var.
Bu tür genellemeler, toplumsal önyargıları körükleyebilir ve ayrıştırıcı bir dil yaratabilir. Her birey farklıdır; bir kişinin davranışı üzerinden bir topluluğu yargılamak doğru değil. İnsanlar kültürlerinden, çevrelerinden ve kişisel deneyimlerinden etkilenir; yaşanan kötü deneyimleri genellemek anlaşmazlıkları artırabilir. Hangi etnik kökenden olursa olsun, medeni bir şekilde çatışmaları çözmek için konuşmak en iyisi. Siz böyle durumlarla karşılaşırsanız önce sağduyulu davranmayı denemelisiniz. Sen ne düşünüyorsun?
Cevap
1Cevap
Kürt adı üstünde. Tek gezmez bunlar erkekliğe ilk kuzenle iliskiye girerek baslayandan ne bekliyorsunuz
Irksal meseleler üstünlük çabaları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?