www.facebook.com/video.php?v=846920618675663
www.diken.com.tr/.../
Ben sana daha vahimini ornek olarak vereyim yakin tarihten bazilari politize olmus politik at gozlugu kutuplasmasiyla ele alanlara da tokat gibi ilgili bir ornek verecegim.
Irak ta Saddam doneminde Turkmenleri zorla surgun ( tecrit ) edildiginde Turkiye kilini kipirdatmadi ! . Taki Kuzey Irak taki olusum belirginlesene kadar o zamanda Turkiye deki tepe bazi kesimler vasitasiyla Turkmenler kandas oldu can ciger kuzu oldular. Bu duruma kanan kendi icinde masumane Turkmenler de var ama isin aslini bilen de az degil... Turkmenler Osmanlidan beri kritik noktalara zorla goc ettirilmis bir kavimdir hatta yeri gelmistir jeopolitik cikarlar ugruna da katledilmislerdir.
Turkiye deki romantik milliyetciler vs... gormez isin aslini... Kuzey Irak ta Kurtlerin catisinda siyaset ve hak sahibi Turkmenleri de kimse isine gelmez.
Boyle bir Turkiye de ISID e karsi durus tabiki saglikli ve mantikli olmaz.
Gerci o ISID in icinde Turkiye den gonulluler de az degil. Onlara izin verenler! ISID e karsi gitmek isteyen kendi ozgur iradesindeki insanlara da engel olmasi ile Turkiye nin Ic Savas a donusmesinde isin asli yine Devleti Iyi yonetemeyen Curuk Elmalardir.
Medya kontrol altinda olaylardaki dumani yansitir ama o dumanin varolus sebebi ates oldugunu da inkar edercesine goz ardi edilir.
Medya yoluyla da kendi aciklarini kapatmaktalar. Ama is DIS ULKELERIN objektif bakis acisiyla ele alindiginda ise rezalet aciga cikiyor. ISID elemanlari uyuyan hucreler tonlarca var diyor tehdit ediyor. ISID kimin kuklasi vs tartisiladursun Turkiye ye dayanmaktan ote icerden coreklenisler tehdit savuruyorlar.
ISID e katilan sozde Islamiyet ruhundaki Turkiyelileri de vurgulamak gerek...
Turkiye uluslarasi arenada da kan kaybediyor tarihe de kara leke olarak yazilacak.
Buyuk cercevede bakamayanlar kolayca suclar isin aslini inkar ederek.
Rezalet...
Durumu o kadar güzel özetlemişsin ki. Ancak durumu anlamaya milliyetçilerimizin ''Türkçesi'' yetmiyor.
Sırf Işid'mi katletti Türkmenleri. Ayn-El Arab'ı kürt himayesine alıp özerklik ilan etmeden önce faşist kürtler de katletti. Ama Allah'ın sopası yok ki gökten indirsin. Dün Ayn-El Arap'ta siz Türkmenleri katlettiniz bugün de ışid size aynısını yapıyor. Kısasa kısas. Zerre üzülmüyorum ki ordakilere. La ayrıca ülkemi karıştırmaya çalışıp burada aptalca yorum yaparken orda kardeşlerin katlediyor. Zaman kaybedeceğine gidip savaşsana sen de ışide karşı. Sen de samimi değilsin ki düşüncelerin de ancak böyle safsata yap dur.
pkk pyd ypg ne ise ışidde aynıdır. kandan beslenen abd nin kucağına oturmuş örgütlerdir. ama hepsinin misyonu farklı. ben bu savaşa itin iti katletmesi diyorum.
Irak'ta hiçbir zamn Kürtlerle Türkmenler arasında bir çatışma olmadı bırak katliamı. İkincisi Şengal'de Türkmenleri Işid'den kurtarıp Kobani'ye getiren Pkk idi. Şu anda bin kadar Türkmen Pkk/Ypgsaflarında Işid'e karşı savaşıyor. Sen de gelmiş saçma saçma kıçından teori üretiyorsun. Ki Türkmenlerle Kürtlerin birbirine en çok kenetlendiği bir zamanda. Komiksiniz lan.
ulen pkk lı köpekleri melek yaptınız amk. Irak devrildiğin de abd nin kıçını yalayacaksınız diye Musul'da Kerkük'de az Türkmen katletmediniz lan. Döndü dolaştı sizin başınıza geldi. O coğrafya da yanma sırası siz de. Haa dün Ankara Sakarya Cad. de sizinkiler eylem yapmaya kalktı, ağızlarının paylarını aldılar.
Ağzınıza malzeme etmeyin l*n yüce Türkmenleri. Tek yaptığınız çıkar Amaçlı lafa lugalarınız! Türkmenleri yıllarca yurdunda katliam yapanlar kimlerdi ha! barzani ve pkk ve abd işbirlikçilerinin Türkmene etmediği Zulüm kalmamışken kendinizin petrol ve çıkar amaçlı olarak bakın biz leşler Türkmenler'in şehirlerindeki petrollere göz diktik diyemediniz. Şimdi S olup git sorunu şikayet ettim. Ayriyeten Türk askerlerinin Kanı yerde kalmaz!
Sor bakayım Türkmenlere Türkiye'yi mi seviyorlar Peşmerge'yi mi? Senin devletin onları kıtır kıtır kesen Işid'e silah sağlarken onları Işid belasından kurtaran Pkk ve Peşmergeydi. Türkmenlere katliam yapılmış! Allah'ım kızım sen nerde okudun bunları? Türkmenlere katliam yapan Saddam'dı ve Kürtler Saddam'ın düşmanıydı. O zamanlar da Saddam Türkmenlere katliam yaparken senin devletin sus pustu, Türkmenlere yardım eden de yine Peşmerge'ydi. Tarih bilmiyorsun konuşma be liseli.
Saddam halepçe de katliam yaptu halepçe de kimler var araştır sözde kürtçü.
Tarih bilgine ben senin.
Kürtler önce bir yerini kurtarsın sonra türkmenlere bakar.
Türkmenler çobanbey de tek kaldığın da ışid a karşı ne yaptınız. Size kimlik dahi vermeyen esad abiniz in yanında mıydınız?
Türkiye çobanbey için ışid konvoyunu vurdu. Türkiye besliyor diye uydurma.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun.
@romantix2 Saddam Kürtlere de Türkmenlere de katliam yaptı. Kürtlere Halepçe, Türkmenlere Altunköprü Katliamını yaptı. Al sana belge de göstereyim. Bilmediğin konularda da laf sokmuşsun. Kürdüm ben, Halepçe katliamını bilmemem mümkün değil. Bir Türk olarak senin Türkmen katliamından bile haberin yok ergen, şimdi defol.
Sen tam ccahil çıktın.
Ben altunköprü yü biliyorum.
Sen kürtlerin yaptığı türkmen katliamlarını biliyor musun?
Mesele kerkük katliamını?
1996 da iki kürt grup birbirinizi yerken yine Türkiye kurtardı sizi.
G. tünüz her sıkıştığına ya biz ya abd ya ruslar kurtarıyor.
Siyasal kanadınız avrupa da kucaktan kucağa geziyor.
Öok cahilsin çok.
l*n kıvırma. Senin hükümetin kimin kucağında? Devletin, askerin? Pkk lideriysen herkesle görüşürsün, bu siyasettir, liderliktir. Devlet Bahçeli gibi kabuğuna çekilmiş asosyal biri mi olsun Öcalan? De get be. Türkmenleri çok seviyorsun madem git ordaki Türkmenlere sor Türkiye hakkkında ne düşünüyor? Özellikle Şengal'den kaçanlara?
Hala şengal de türkmen var sanıyor:)))
ah cahilim ah.
Tuzhurmatu diyecektşn sanırım...
Kürtler erbil deki, musul daki, kerkükteki türkmenlere 2003 te arkasına abd desteği alınca ne yaptı araştırsana.
Irak türkmen cephesi. de, suriye tütkmen meclisi. de sok sık teşekkür ediyor ve tek dostumuz Türkiye diyor kafanı soktuğun kumdan çıkar.
canım bizim tek problememiz güzelim ülkenin içine etmek yerine gidin kobanide verin desteginizi ambulans yakarak kime neyin destegini veriyorsun uzun lafın kısası https://i.capsspot.com/s/24/4/967702.png
Resimde Irak polisi 60 Türkmeni öldürdü yazmış resmi hazırlayan salak da bunu Kürtlere ithaf etmiş. Allah'ım ya. :) Bebeğim, Kürtler Kobani'ye geçiş için kaç otobüs genç topladı ama sınırdan geçiş izni vermediler. Hatta yanlarında Gülten Kışanak bile vardı geçişe yardımcı olmak için ama olmadı izin vermediler. Zaten olayların nedeni, Türkiye'nin Kobani'ye savaşmak için giden Kürtlere geçiş izni vermemesi, senin gibi siyasi dahilerin anladığı üzere Tc'nin yardım etmesi falan değil. Işid'i desteklersen karşılığı bu olur maalesef, bunu Kürtlere değil, Işid'i destekleyen hükümetine anlat Bebeğim.
ışıdı destekledigimi belirttigimi hatırlamıyorum diyelimki devlet izin vermiyor peki ambulans yakınca elinize ne geçiyor ya da bir yerleri yagmalayıp okul yakınca elinize ne geçiyor senin fikirlerin o kadar sabitkş burada tek dikkatini o çekti ayrıca kaçak göçek sizin işiniz gerçekten isteseniz gidersiniz maksat devlet taşlamak hadi canım hadi çık git ülkemden o zaman bu kadar sevmiyorsan
Senin babanın toprağı mı bebeğim? Kürtler binlerce yıldır bu topraklarda. Eğer sen beğenmiyorsan çekip gidersin be Bebeğim, üzme tatlı canını boşanırız olur biter.
Cevap
18Cevap
Bak aslanım;
1. pyd bölgesindeki pyd gibi düşünmeyen parti lideri kürtlerin neden öldürüldüğünü bana söyler misin?
2. Sencar da "ezidiler" vardı. Bilmiyorsan söyleyeyim orada türkmenler vardı demiisin bu senin bilgisizliğini ortaya döküyor.
3. Sencar ı savunursunuz evetçünküezidilik din ırkları yine kürt. Ama siz onu bile beceremeyip kaçtınız ışid ezidi kadınları pazardasattı.
4. Türkiye kürtlerinin kaldığı mahmur kampından neden kaçtı pkk? Işid ın kampı dağıtması 18 saat sürdü.
5. Çobanbey de ışid ilerlerken neredeydiniz?
6. Bize suruç tan kobane ye geçemiyoruz prıoagandası yapma hepiniz suruç damlarundan izliyorsunuz.
7. Bırak kobane ye geçmeyi bugün tsk sınırdaTürkiye ye geçmeye çalışan 16 pkk lıyı silahlarıyla teslim aldı seninkiler kaçıyot yani.
8 her türlü çarşaf, etek vs kılıkla kobani den kaçanların resimleri internette dolaşıyor.
9. Bugün pyd karargahına canlı bomba eylemi yapıldı ve olan oldu.
10. Şartlar eşit olunca dağılan pkk abd desteğine rağmen dağılıyor.
11. Esad ile işbirliği yapan pyd bugün yalnız kaldıbu çok normal.
12. Pyd nin kendine kimlik dahi vermeyen esad ile işbirliğine rağmen öso nun 2 tabıru çok ağlıyorsunuz diye bugün desteğe geldi.
13. Biraz onurlu olun da esad ı bari kamışlı daki havaalanından kovun.
14. Türkite herkese kapısını açtı karşılığı bu mu?
15. Daha yazardım da değmez...
Bak bu resimler de bugüne ait miştenur tepesinden.
https://justpaste.it/MashtaNour
Bu arada pyd-ışid ile masaya oturdu. Kobane den çıkın size başka yer verelim diye.
Işid kabul etmedi şimdi kıvranıyorlar.
1- Suriye'de Pyd gibi düşünmeyen bir sürü oluşum vardı. Ve Pyd ile sürekli çatışma halindeydiler. Pyd'nin o zamanlarki nüfuzu %30-40 civarıydı. Aralarındaki çatışmadan dolayı hem Pyd'den hem onlardan ölen oldu. Savaş başladıktan sonra İslami bir Kürt partisinden başka hiçbiri kalmadı. Şu anda nerdeysemutlak güç Pyd.
2- Sorumda ''Şengal'de Türkmenler katledilirken sırf Kürtler öldürülüyor diye sevindiniz, ağzınızdan salya aktı. Pkk gitti orada Ezidileri ve Türkmenleri korudu, güvenli bölgeye sevketti.'' demişim. Bunu okuyamamışsan git okumayı bir daha öğren. Küçük bir google araştırmasıyla bile oradan Türkmenlerin nasıl güvenli bölgeye sevk edildiğini görürsün.
3- t24.com.tr/.../7-kisi-200-bin-ezidiyi-isidden-nasil-korudu,268460 Işid yüzlerce Ezidi'yi katletti, nasıl katletti, tankla topla. Ypg'nin elinde ne vardı? Tüfek.
4- Pkk 300 kişilik bir güçle savundu Mahmuru. Orda binlerce sivil vardı ve Işid binlerce kişiyle ağır silahlarla tanklarla orayı kuşattı. 300 kişilik Pkk çatışmaya girseydi aptallık ederdi. Ne yaptılar onları oyalayarak Mahmur'u boşalttılar. Ama birkaç gün içinde Pkk/Peşmerge onları oradan temizledi. Bildiğinin aksine Amerikan uçakları çok sonraları geldi. Hatta Işid'çiler Amerika boş kamplarımızı bombalyor deyip onlarla dalga geçmişti.
5-Ypg etrafı çevrili Türkiye ambargosu altında oluşmuş bir örgüttür. Örgütün tek silahı kalaşnikov ve hafif silahlardır. Bunun yanında Işid ve Esad'tan aldığı bir iki tanktır. Sen savaşmayı çok abartmışssın, gerçekçi olmak lazım, elinde ağır silahlar olmadan bir ordunun bütün silahlarına sahip Işid'in üzerine gidemezsin. Irak ordusu bile gidemezken.
6-Suruç damından izlediğimizde tam olarak ne oluyoruz? Merak etme bir şekilde Kürtler Kobani'ye geçtiler. Geçemeyenler mayınla ya da asker kurşunuyla öldüler. Kobani'de savaşan Pkk gerillaları uzaydan mı geldi acaba? Şu anda 2 bin kişi aşkın kişi Pkk'ye katıldı. Kürtler oraya gitmedi de orda savaşanlar kimler uzaylılar mı?
7-Genel Kurmay Başkanlığı 16 kişi ile ilgili kaçtıklarını değil, Türkiye'ye gizlice girdiklerini ve onları yakaladıklarını söyledi. Muhtemelen Türkiye'ye bir görev için gelmişlerdi. onun için çarpıtma. Savaştan kaçacak kişi zaten oraya savaşmaya gitmez. Türk askeriyle karıştırma.
8-Son zamanlarda Pkk'Lılar kadın kılığına girerek Işid'ten kaçıyorlar diye çarpıtma ekşisözlük haberleri var. Şimdi dostum, Pkk şehir yapılanmasına bağlı gençler sokakta polisle çatışırken gösteri sonrası tannmamak için bu etekleri giyerler. bu bir kamuflajdır. Al bak sana örnek. image.iha.com.tr/.../...rkek-cikti-IHA-664x354.jpg Sana bir şekilde yutturulan resimleri de gördüm hepsi gösterilerden alınma. Şimdi adam polise taş attığında en az 20 sene yiyecek. Üstünü acilen değiştirmesi gerekmekte. Ne yapar bu durumda etek giyer ve gösteri sonunda çöpe atıp yoluna devam eder. Bilmediğin şeylere kafanı yormuşssun ama medyadan okuayacğına biraz sokaklara in, en azından sor.
9- Bugün Pyd karargahına kamyonla bomba eylemi yapıldı. 200 metre kala kamyon patlatıldı sonucunda bir kaç Ypg'li yaralandı. Milliyette bu konuyla ilgili şöyle yazmış 'Bomba yüklü araçlarının YPG mevzilerine ulaşmadan 200 metre kala patlatıldığı, patlama sırasında YPG'den yararlananların olduğu bildilirildi.' Yani etkisiz bir eylemdi. Bu eylemi aslı yapan Ypg idi. Ypg'li gerilla Arin üstünde bombalarla Işidlilerin arasına girip kurşunu bitene kadar savaşmış ve üstündeki bombayı patlatarak 60'ı aşkın Işid'liyi eşek cennetine göndermiştir. www.incanews.com/.../ypgli-kadindan-iside-canli-bomba
10- şartlar eşit değil hiçbir zaman. Işid'İn elindeki silahlar şu anda Türkiye'de bile olmayan üst düzey Amerikan silahları. Al bak; galeri.haberturk.com/.../443286-iste-isidin-elindeki-silahlar
Pkk/Ypg'nin elindeyse tüfek ve bir iki hafif silahan başka bir şey yok.
hava harekatının bir boka yaramadığı Türkiye'nin Kandile yaptığı sınır ötesi operasyonlardan bilmen lazım. Kaldı ki göğüs göğüse savaşta havadan bombanın Işid'lileri kimliklerinden tanıyıp onları vurmasını mı bekliyorsun. Uçaklar sadece birkaç kere etkili bombardıman yaptı o da çok geçti. Zira, Işid tanklarını ve ağır silahlarını şehre zaten sokmuştu. Işid yetkilisi bile Abd'nin boş kamplar bombaladığını söyledi. Al kaynak; www.radikal.com.tr/.../kobanide_sokak_sokak_catisma-1217382
11- Pkk'nin Esad ile işbirliği yapıp yapmaması onun stratejisiyl ilgilidir. Ama Esad'a yarım etseydi Öso ile birlikte Işid'e karşı ortak bir milis gücü kurmazdı. Şuanda Işid'e karşı Ypg ve Öso'lı askerlerden oluşmuş bağımsız birmilis gücü var.
12- Öso'nun taburları aylardan beri Ypg ile müttefik halinde. Kimse düşmanının yanına sırf ağladığı için yardıma gitmez. Kaldı ki aylardır farklı yerlerde Öso ve Ypg Işid'e karşı savaşıyorlar. Yaşın kaç senin?
13- Ypg'nin birinci önceliği Esad değil Işid'tir. Bunun onurla ilgisi yok, can ve namusla ilgisi var.
14-Türkiye kapısını nasıl açtı bir araştır bakalım. İnsanlar sınırdan tek tek kimlik kontrolüyle nasıl alınıyordu. İnsanların üzerine nasıl ateş açılıyordu? Bazıları kimliği yok diye nasıl kabul edilmiyorlardı? Ama bunlar çok önemli değil BM emriyle de olsa Türkiye'ye alınmaları güzel oldu. Bütün bu olyların sebebi hükümetin Işid'e yardım ettiği düşüncesiydi. Tc'den yardım beklentisiyle ilgisi yok.
15- Daha da yazma zaten, ben sana anlatırım gözlerimle gördüğüm şeyi, sen gider Posta gazetesinde okuduklarını yazarsın ama Git dünyada gazeteler dergiler Kürtlerin Kobani mücadelesini nasıl anlatıyor ordan öğren. Işid'lilerin arasına girip çatışıp üzerindeki bombaları patlatan Kürt fedailerini araştır. Pyd Işid'le masaya oturmuşmuş. Allah bilir bunu İç Anadolu'nun hangi köyünden hangi çobandan duydun. Allah'ım ya.
www.facebook.com/video.php?v=846920618675663 Al bunu izle bakalım, Kürtler ne yapmış?
''Bir hakkı teslim edelim: Üç yüz bin nüfuslu Musul, tek kurşun atılmadan IŞİD'e anında teslim edildi ama Musul'un üçte biri kadar olan Kobani tam 24 gündür toplarıyla, tanklarıyla üzerine gelen IŞİD'e karşı destansı bir direniş sergiliyor.'' Gazeteci-Yazar Ahmet Hakan. (Hürriyet Gazetesi)
''(IŞ) İD’in asıl gücünü, yarattığı korkudan aldığı Kobani’de ortaya çıktı. Örneğin Musul’u neredeyse kurşun sıkmadan ele geçiren örgüt ilk kez karşısında korkmayan, ciddi olarak direnen bir halk ve örgütle karşılaşınca, açık silah üstünlüğüne rağmen durakladı.'' Ruşen Çakır (Vatan Gazetesi)
''Koskoca Musul’u iki gün içinde, görünürdeki koca Irak ordusunu önüne katarak ele geçiren IŞİD, Musul’un üçte birinden daha küçük Kobani’yi üç haftadır üç taraftan kuşatmış olmasına ve “dördüncü taraf”tan oradaki “siyasi otorite”nin “zımnî” desteğe sahipmiş görüntüsüne rağmen bir türlü ele geçiremedi. '' Cengiz Çandar (Radikal)
Dostum sosyalizmin en büyük silahı propagandadır yoğun proagandaya maruz kalmışsın.
O onu dedi, bu bunu dedi değil.
Al sana kobane sokakları.
Sokaklarda namuslu adam arıyorlar.
Ama yok hepsi kaçmış
Şimdi sana bunun için strateji derler senin kandırırlar. Ama biz yemeyiz.
30 yıllık örgür 3 ayda 3 yıllık örgüte rezil ıldu hemde abd, ingiltere, fransa, arabistan, katar, bahreyn ve kuveyt desteğine rağmen.
m.youtube.com/watch
Bu kahramanlar sokakta pyd iti arıyor ama vatansızlarsuruç a kaçmış.
Onutlu adam vatanını terk etmez nokta
l*n daha Şengal'de Türkmenlerin de yaşadığını bilmeyecek kadar bu coğrafyaya uzak bir insan olduğun belli. Işid tanklarla girmiş, bu örgüt elbette sokak ele geçirecek. Senin gibi sütoğlan Allah'ın Tırko'ları umudunu böyle örgütlere bağlarlar. Kobani'den insanlar kaçmışsa Işid neden bir aydır orayı alamıyor üstün teknolojisine rağmen? Londra Merkezli Suriye Gözlemevinin raporlarında ölen Işid'liler neden Ypg'lilerin iki katı. Işid'in paylaştığı bir iki resimle kendini avutuyor dangalak. Neyse yazma artık a q. Gey misin nesin, milletin altına yorum yapıp duruyorsun. Allah'ın süt oğlanı Türk tosuncuğu.
Çapsız adam sonunuz yakın.
Biz kandil fende sizi. atacağız sonunuz yakın diyorduk inanmıyırdunuz.
Cemil bayık kandil i boşaltıyoruz demiş ;))))
ALLAH ın izniyle kandil den de ateistlerin bayrağı inip islam ın bayrapı asılacak.
Köşe bucak kaçacak yer arıyorsunuz her yerde.
Yüreğe korku düştü bir kere.
Sen burads yazarsın süt oğlanı diye,
Biz sahada görürüz süt oğlanlarını.
Kaçmayın laaan fazla acımayacak;)))))
Yav he he. Kobani düştüğünde Kürtler seni Türkiye'de rahat uyutur mu sanıyorsun tosuncuk? TAK'ın eylemleri başlasın da, Ygd-h metropollerine dadansın da gör bakalım. Neyse yazma artık a q.
30 yıldır askere kursun sıkın şimdide g*tünz sıkıştı asker g*tümüzü kurtar diye ağlayın, Yıllardır Türkiye'ye ihtiyacımz yok deyin baş kaldırın elin adamı gelip çaksın size Türkiye'nin kucağına sığının yardım bekleyin. Köpekler bile yediği kaba pislemiyor siz nasıl bir ırksınız? Madem delikanlısınız gidin kardeşlerinizle beraber savaşın hadi onu yapamıyorsunuz diyelim sokaklara çıkıp kuduz köpek gibi oraya buraya saldırırken yüzünüzü, eteklerinizi çıkartın, çoluk çocuğu çekin önünüzden diyeceğim onada g*tünz yemiyor çıkmış toprak muhabbeti yapıyorsunuz. Hangi tarih kitabında yeriniz var hangi kıtada yaşadınız nereden göç ettiniz amk? Irkınız bile belli değil gelmiş binlerce yıldır varız diyorsunuz. Lafa gelince çanakkalede, sakaryada, sarıkamışta vardık bu vatan için savaştık deyin sonra sokaklara çıkın vatandasın canına ve malına kast edin. 3-5 çapulcusunuz ancak çıkar araba yakar dükkan camlarını kırar kaçarsınız baskada bir s*kım olmaz sizden haaa aman haa yüzünü kapatmayı unutmayın birde eteklerinizi giyin yoksa Türkiye Cumhuriyeti s*ker annenizi :*
Öncelikle eylemlerin sebebini ilk başta öğrenin. Herkes, hatta Türk medyası bile Pkk'nin Türkiye'den yardım istediğini, Türkiye yardım etmeyince olay çıkardığını düşünüyor. Olayların nedeni şu;
1- Türkiye Kobani'de savşmaya giden Kürt gönüllülerine sınırda geçiş izni vermiyor
2- Türkiye'nin Işid'i nasıl besleyip büyüttüğünü, nasıl silah yardımında bulunduğunu, Türkiye'deki hücrelerine nasıl göz yumduğunu bütün dünya biliyor
3- Türkiye Kobani üzerinde ambargo uygulayarak Kürdistan Yönetiminin Kobani'ye silah yardımı yapmasını engelliyor.
Pkk'nin TC'den yardım istediği yok. Götünüzden uydurmayın. Daha ülke gündemini analiz edemiyorsun, kalkmış bana edebiyat yapmışssın Türk muhallebisi.
kürdistan dediğin hanhi mağara ulan ayı göstersene. Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz siz *
Hani kendine ait peşmergesi olan, Türkiye'ye petrol satan, başbakanı Neçirvan Barzani olan. Bu mu hayal?
Ozmanda sesimizi cikardik ama pkk yandaslarinin yaptigi gibi ulkmizi yakarak polis sehid ederek degil ulkuculer ya da milliyetciler şu an hic bise yapmiyo gibi bisey ama bu bile yetti sizin gibilere dun gazide pkk yandaslarinin kacarken ayaklarinin biyerlerine vurmasina hala guluyorum ulkuculerin oldugu yerde son dunku gibi kendi inlerinde rezil olmak olur ama emin ol bunlar hicbise degil devlet bahceliye dua edin muhsin olsa kombilir nolurdu ulkuculeri icerde tutan sirf o adam ulke daha cok karismasin diye.
Peki Kürtler halkı için yakıp yıkarken, Işid' le bütün engellere rağmen savaşmaya giderken sen Türkmenler için ne yaptın? Klavyenin başına geçmiş yok Gazi'de şunu kovaladım, yok buna tükürdüm.
Kurtlermi savasmaya gidiyo sen kndin inaniyomusun buna? :)) devlete bizde soledik agzmiza geleni tepkimizi gosterdik sizin gibiler anca burada atip tutarlar oda bzm sabrimizin bittigi yere kadar gerci polisimizde gerwkeni yapiyo devlet birakmiyomus korkaksiniz korkak isid ananizi aglatirken halaburdasiniz gerci szn isiniz pusu kurarak savasmak o yurek nerde sizde:) bu arada isidide pkkyida..
"Kobani'nin savunulması için gönüllülerin geçişine izin verilsin.'' De Mistura. BM Suriye Gözlemcisi. Kaynak; www.haber7.com/.../1209253-bmden-turkiyeye-kobani-cagrisi
Kaynaga bak cay demle devlet npsin 3 5 capulcu gidicek olucek gelicek sonucta turk vatandaslari ztn kalabalik gitseniz yuruyun gidin ama yurek yok kabillenin artik :)
Dallama Pkk militanları uzaydan mı geldi?
Yureginiz olsa sizin su soruyu gizli sormazsin :)
kobani de kürdistandır diyarbakır da erbil de mahabad da... kobanide ölen bir canın acısı diyarbakırda hissedilir. kürdistanı bölmek isteyen bölücülere geçit yok böl parçala yönet taktiği uygulayan emperyalistlere inat kürt halkı tek parça olmak zorunda ve yavaş yavaş da oluyor
biz kürtler bizi çekemyenlere batıyoruz allahın izniyle kobani düşmeyecek ypg ypj direnecek zafer bütün kabani halklarının olacak
Kobani düşse de düşmese de Kürtlerin bu mücadelesi bile gelecek için yeter. Hadi Işid Kobani'yi aldı diyelim orda ne kadar barınacak? Açıkçası Ypg hata yaptı. Keşke sivilleri boşaltıp, gerilla taktiğine yönelseydi. Işid'in bu ağır silahlarına tanklarına karşı alan savaşı zor. Bir tanka karşı tüfekle ne yapabilirsin ki?
Kürtleri gönderelim de pkkya yardım mı etsinler gebersin hepsi orda. Türkmenlere gelince de devleti suçluyorum devletin birazcık umrunda olsa o insanlar halk da ayaklanırdı malum bizim ülkede sürü psikolojisi var ya birisi bişey başlatınca herkes onun peşinden gider ama kimse öyle bişey düşünmedi hem halk hem de devlet suçlu burda.
Madem Kürtleri savşamaya göndermiyorsunuz o zaman eylem yapacağınıza gidin Kobani'ye Işid'le savaşın demeyin. Ayrıca Türkmenleri de merak etme. Şu anda Kobani'de Pkk ile beraber Işid'e karşı savaşıyorlar.
Ben zaten kimseye gidin ışidle savaşın demiyorum ama kürtlerin amacı ne ışidle savaşmak ne de t. cden yardım istemek onların amacı her fırsatta milletin malına zarar vermek olay çıkarmak polisleri şehit etmek halkın huzurunu bozmak tek amacı bu onların sakın bana o soysuz itleri savunma
Öncelikle şunu bil ki, sessiz eylemler Türkiye'de işe yaramaz. İşe yarasaydı bugün hayvanseverler derneği hayvan yasası denen yasa çıkarırdı. Bu zararlar meydana gelmeseydi emin ol hükümet Işid'e destek vermeye devam ederdi. Ve Kürtler Türkmenler katledilmeye devam edileceklerdi. Hani vatan söz konusu olduğun da gerisi teferruattı. Atatürk bunu söylemiş. Kürtler de halkımın canı namusu söz konusu olduğunda cam, çerçeve mal mülk teferruattır diyor. Tabi ölme öldürme eylemleri bu tepkiye gölge düşürdü, hoş olmadı.
Ya sus be Türkün ülkesinde yaşayıp Türke düşmanlık etmekten başka bişey yapmazsınız siz. bize ne sizin direnişinizden isyanınızdan ulan tabi ki yardım filan etmicez kobaneye ordakilerin hepsi pkklı it sürüleri çünkü bizden yıllarca oluk oluk şehit kanı akıtanlara yardım mı göndericez bir de kudurur dururlar işte böyle. Ayrıca o dediğin söz söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözü var ya önce onun anlamını bir kavra ondan sonra konuş. Kürt olduğun belli sen anlayamazsın vatan sevgisi gibi milliyetçilik gibi kutsal duyguları. Cam çerçeve mal mülk teferruatmış babanızın ülkesi mi l*n burası kendi ülkenizde ne b*k yerseniz yiyin babanızın dükkanları mı onlar indiriyosunuz yakıp yıkıyosunuz her yeri. Onu da geçtim tepkinizi bayrak yakarak mı Atatürk heykellerini yıkarak mı gösteriyosunuz vatan hainleri sizi
Yukarda da yazdım Pkk Türkiye'den yardım falan istemedi. Nerden uyduruyorsunuz bunu? Pkk Tsk'yı kendi toprağında niye istesin? Siyasi analiz yapmaktan bile acizsiniz. Komikler sizi, Pkk'nin kendilerinden yardım istediğini düşünüyorlar. Allah'ım ya. :))
Ağzımdan pkk bizden yardım istedi diye bir cümle çıktı mı şimdi? daha okuduğunu algılayamayan bir beynin var pkk değil burdaki soysuz kürtler istiyo sözde yardım istiyolar işte amacınız farklı aslında. hiçbi dediğime cevap veremedin dalgaya vurdun hemen konuyu dimi o yakılan Türk bayrakları senin zerre kadar umrunda mı ki allahın kürdü midem bulanıyo sizin gibilerle konuşurken umarım kobanidekiler de acı çeke çeke bağıra bağıra geberir darısı da sizin başınıza
Allah bilir bayrak yakanlar gösterici kılığına girmiş Işidçi, Hizbullahçıdır. Kürtler hiçbir zaman bayrak yakmazlar. Belli ki provokasyon amaçlıdır. Ayrıca Kobani'de bebekler öldüğünde de bellik ağzından salya akarak sevineceksin. Umarım ilerde çocuğun olmaz da anneliği yaşamazsın. Çünkü anne olmayı hak etmeyen birisin.
''bize ne sizin direnişinizden isyanınızdan ulan tabi ki yardım filan etmicez kobaneye'' Al bu senin sözün. Kürtler de hiçbir zaman TC'den yardım istemedi, istemez. Tc'yi toprağında ne yapsın?
Okul otobüs ev dükkan yakıp yıkarak , güvenlik güçleriyle çatışarak , polisimizi şehir ederek protesto ve savunma şeklinide ilk defa görüyorum bu cahilliğin ta kendisidir barbarlığın en büyük göstergesidir. Dışarda kendi halkını savunmak için !!! sağa sola ateş edip yemeğini yerken ölen insanlar var neyin savunması protestosu bu
Sacma sapan konusma ya eylem nedir bir ogren once... bunlar savunmak icin yapmiyor cahill ses duyurmak icin yapiyorlar, o kadar acil ve vahim diye
Soran arkadasimin sorus sekline gore cevap verdim o savunma demis dikkatli okursan. Eylemin ne oldugunu ogrenmesi gereken ben degilim. Sagi solu yakarak insanlari oldurerek ellerinde silahla catisarak eylem olmaz bunun adi zorbaliktir cahilliktir bu anca geri kalmis topluluklarda gorulur , catisarak olume sebep olarak ortaligi yakarak eylem yaptigini sanan insanlarin hali icler acisi
İşte Az önce başka bir soruda adamlara anlatmak istedigimde buydu
Adamlar kendi kendilerine tutturmuşlar Pkk yardım istiyor diye. Ulan Pkk seni topraklarında niye istesin ki? Salaklar siyasi analiz yapmaktan bile yoksunlar.
pkkyı savunan piçleri görebildiğimiz başlık pkk halkın kardeşliğini savunuyor ışid ordusu halkların düşmanlığını değil mi ibneler? peki siz pkklılar bizim askerlerimizi öldürünce sizin niye sesiniz çıkmadı korkmayın mehmetçik geliyor sikecek ananızı.
Mevzu Pkk değil, Kürtlerin kendi halkı için savaşırken, kendilerine atıp tutan milliyetçilerin Türkmenler katledilirken delikanlılık yapıp götlerinin Işid'le savaşmaya yememesi.
GErcekten Kürtler mi terorist oluyor artik bunu butun dünya biliyor Türkiye teroristin dibi. Asil kon su ki kendine musluman sanmasi dini eger muslumansa o yurekler bayram yapmazdi o millet o halde oldugunda , insanlik kalmadi kucuk cocuklar öluyor sebepsiz yere.. Türkiye gercek yüuzunu gosterdi herkese... basa soze gerek yoj oncellikle muslam demden bir rdusnunun gercekten muslumanlik mu bu türkiyenin yaptigi
Hic kimsenin cani saplam degil turkiye bir katkida bulunumadi
Senden silah beklemiyorlar, ama ISid veriyor , madem kurt terorist isid de terorist onlara silah veriyorsa pkk ya da verecek , terorist teroristir ama turkiye namertlik yapiyor bu konuda
Pkk nin beslendiği kobani Türk askerlerini pkk vururken iyiydi şimdi pkk nin Türkiye ye yaptigini kobani ye Isid yapınca kürt milliyetçi ruhunuz mu kabardi? Hangi doğu illerinde şehit olunca eylem yaptınız ha? Efendim? Tüm kürtlere demiyorum ama öyle yediği kaba sıçan tüm vatan hainleri ölsün. ..
İnan Türkmenler katledilirken neden gık demediklerini bende şaşıyorum bir Türk olarak. Ama anlamadığım bir noktada neden vatandaşın malına zarar veriyorsunuz klavye delikanlısı değilseniz gidin meclisin kapısına.
sessiz eylemler Türkiye'de işe yaramaz. İşe yarasaydı bugün hayvanseverler derneği hayvan yasası denen yasa çıkarırdı. Bu zararlar meydana gelmeseydi emin ol hükümet Işid'e destek vermeye devam ederdi. Ve Kürtler Türkmenler katledilmeye devam edileceklerdi. Hani vatan söz konusu olduğun da gerisi teferruattı. Atatürk bunu söylemiş. Kürtler de halkımın canı namusu söz konusu olduğunda cam, çerçeve mal mülk teferruattır diyor. Tabi ölme öldürme eylemleri bu tepkiye gölge düşürdü, hoş olmadı.
kürtlerin yaptığı haklarını savunmak değil yağmalamak çünkü, savaş alanına çevirdiler her yeri bu mu hak savunmak? yaktığınız okulların kobaniye faydası olacak mı neyin kafası bu
Sen Almanya'da olsaydın, Almanya Işid'e destek verseydi. Işid de gelip Türkiye'de Türklere katliam yapsaydı sen ne yapardın?
anlamadın galiba hakkınızı adam akıllı savunsanız kimse bir şey demeyecek ama sizin tek yaptığınız yağmalamak, okul yakmak, devlet malına zarar vermek, insanlarla çatışmak. hakkınızı savunmayın demiyoruz ama tepkinizi düzgün gösterin
sessiz eylemler Türkiye'de işe yaramaz. İşe yarasaydı bugün hayvanseverler derneği hayvan yasası denen yasa çıkarırdı. Bu zararlar meydana gelmeseydi emin ol hükümet Işid'e destek vermeye devam ederdi. Ve Kürtler Türkmenler katledilmeye devam edileceklerdi. Hani vatan söz konusu olduğun da gerisi teferruattı. Atatürk bunu söylemiş. Kürtler de halkımın canı namusu söz konusu olduğunda cam, çerçeve mal mülk teferruattır diyor. Tabi ölme öldürme eylemleri bu tepkiye gölge düşürdü, hoş olmadı.
Çünkü kobaniyi öne sürerek bize zarar vermeye çalışıyorlar Atatürk heykelini yakıyorlar türk bayrağını yakıyorlar devlet malına zarar veriyorlar bundan heaberin varmı?
Yav dostum, Türksünüz ama Türkçeyi anlamıyorsunuz. Sen neyin cevabını veriyorsun Allah aşkına? Türkiye zamanında Işid'i besleyip büyüttü. Işid gitti Türkmenleri kıtır kıtır doğradı. Bir Türk olarak senin buna tepkin ne oldu? Hükümetten hesap sordun mu? İşte Kürtler senin gibi yapmıyor. Sen Işid'i desteklersen ben de ülkeni yaşanmaz hale getiririm.
Senin sorun kürtlerin provokasyonuna neden karşı çıkıyorsunuz du ama ben daima ana fikire cevap veriyorum sen yaşadığın ülkenin bayrağının yakılmasını destekliyormusun? B uarada yaşanamaz hale getirmeye çalılşanlar şu anda Tarsus'ta kaçacak delik arıyor Tarsus haber yaz olayları sıcak takip et giremezsiniz dedikleri Fahrettin paşayı basıp çıkın o.. çocuykları aponun piçleri dedik Fahrettin paşa Fahrettin paşa dedikelri yerden bir Allahın kulu sesini çıkaramadı hepsi kapısını pencerelerini örtmüş kepeklerini çekmiş evinde ama biz sizin gibi evlerini ateşe verip camlarını kırmadık! Çünkü biz sizin gibi değiliz aramızdaki fark budur son cevabımda budur.!
Bu arada şunu söyleyeyim ben kesinlikle Irkçı değilim kürtler ile bir sorunummda yok hatta kardeş dediğim çok kürt arkadaşım var benim koyu ülkcücü olduğumu biliyorlar bende onların siyasi görüşünü biliyorum benim sorununm bu ülkeye zarar verenlerle işter türk olsun ister kürt ister çerkez kim yaparssa karşı çıkarım
Kürtler halkı için kırıp döktü, doğru yanlış orası tartışılır. Peki sen Türkmenler için bir şey yaptın mı? Hükümet Işid'i besleyip büyütürken destek mi verdin yoksa dur kardeşim Türkmenleri öldüren bir örgütü besleyemezsin mi dedin? Onun için Kürtleri sorgulamadan önce Işid'i zamanında açık açık besleyen hükümeti biraz sorgula. Yoksa insanlar kendi halkının canı namusu söz konusu olduğunda iki camın, iki çerçevenin hesabı yapılmaz. Bu şekilde tepki verilmeseydi hükümet geri adım atar mıydı sanıyorsun?
Ben şu ana kadar hükümetin hiçbir yaptığını desteklemedim kardeşim, ve olaylar neden bu kadar büyüdü biliyormusun ilk yapılan eylemde İŞİD e destek veren Hizbullahçıların mekanları yakıldı yıkıldı kürtler tarafından bunu destekliyordum ben hizbullahçıalrı bende sevmiyorum ama bayrağın yakıldığı yerde herşey değişir Türk değil Kürt bayrağını yakılsa onada bu kadar tepki veririm her millet kutsaldır!
Kürtler hiçbir zaman bayrak yakmazlar. Yakanlar da zaten sonradan ortaya çıkıyor ya adam deli, ya da bariz provokasyon amaçlı yakmış kardeşim. Yakanlar Allah bilir Kürt bile değildir, Işid ya da Hizbullahçı da olabilir.
cok acik ve net bir sekilde yazmissin. daha güzel bir sekilde ifade edilemezdi.
hak savunmak masum insanların evini arabasına yakıp yıkmak mı oluo siz kürtleri korumak istiyoruz diyip kürtlere yapıyosunuz
Nie gizliden yazıyonuz kendi resminizi koymuyonuz. Anlamıyom. Savaş kötü bir şey bugünler geçcek inş.
Sevdiğim Türk arkadaşlarım var burada, onlarla zıtlaşmak istemiyorum açıkçası.
Anladım.
Ypglileri sikayet edin serefsizler askeri kahpce kallettiler
O değilde bugün Kürtler antepte karşımıza çıkamadı sonrada hdpli karı tvye çıkıp bizim ismimizi vermeden bizi ülkücülerden koruyun dedi en çok ona güldüm. Şunu herkes bilsin ki Türk milliyetçilerinin sabrı taştı artık
klavyeden yazdığımı nerden biliyon belki kaç kafa kırdım?
Türkmenler için bir b*k yaptıysan konuş, yoksa yok ol tosuncuk.
yaptım l*n var mı sen ne yaptın la kürtleri savunuyon burada
Pardon ne yaptın tosuncuk? Gidip Işid'le mi savaştın? Hükümete Işid'i desteklemeyi bırak mı dedin?
sen ne yaptın türkmen içinde geldin burada kürt kürt diyon? kürtün canı canda türkmen patlıcan mı l*n niye çıkmadınız sokağa türkmenler ölürken?
Kürtler aylardan beri eylem yapıyor zaten merak etme. Sen ve devletin Işid'i desteklediğiniz için o sıralar haberdar değildiniz. www.facebook.com/video.php?v=846920618675663
yalnız o eylem mazlumun arabasını yakıp bayrak indirmekle olmuyo. Ne farkınız kaldı ışidden
iyi sen masumu yak ama kendi evinide yak ses çıkar çok güzel
Merak etme dostum ben bu dünyada Pkk ile Türkmenleri beraber Işid'e karşı savaştığını, buna karşın Türklerin Işid'i nasıl zevkle izlediğini gördüm ya, bir iki camın kırılması o kadar önemli değil.
İşid Türkmenleri katlederken sesimiz cıkıyodu merak etme ama ortalığı yapmalamadık karaktersizler gibi
Gördük sesinizi, Işid insanları keserken ağzınızdan sevinçten salyalar akıyordu.
Başkalarını bilmem ama ben Kürtler ölüyor diye değil pkk lılar ölüyor diye seviniyorum yoksa benim kürt arkadaşlarımda var
Bir sktir git arkadaşım ya
2 nizde birbirnizi yemenizi bekliyoruz...
Haklısın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar