Benim şahsi analizim;
İsrail son yıllarda altın çağını yaşıyor. Bunun birinci sebebi olarak BOP'un başarıyla uygulanmasını gösterebiliriz.
BOP'un amacı İsrail'in güvenliğini sağlamak ve İsrail'i topraklarını daha da genişletmeye açık bir pozisyona getirebilmek için İsrail düşmanı hükümetlerin düşürülmesi idi.
Bilakis bunu Yahudi cesaret madalyası verdikleri BOP eşbaşkanının Türkiye de iktidara gelmesi ile başarı ile uygulamaya başladılar.
İlk olarak, Irak işgal edildi. 2 milyon Iraklı öldürüldü. Sonrasında, Libya, Lübnan ve Suriye'de İsrail karşı rejimler bir bir devrildi.
Maalesef, Türkiye bütün bunlarda ABD'nin taşeronluğunu yaparak kendi ayağına sıktı.
Tâbi bunu sadece İsrail yanlısı dış faktörlere bağlayamayız. Bunun yanında, İsrail'in güçlü bir istihbarat ağı bulunmaktadır.
Ortadoğu da İsrail yanlısı grupları; Bedoinler, Durziler, Maruniler ve Kürtler olarak sıralayabiliriz. İsrail istihbarat konusunda bu gruplardan da faydalanmaktadır.
Sonuç olarak, İsrail bölge de tek güç haline geldi. Suriye hava sahası da İsrail'in elinde. Ve bunun Türkiye içinde güvenlik sorunu olacağı açık. Bilakis İsrail YPG gibi grupları silahlardırarak Türkiye'ye karşı yıpratma savaşı verdireceği ortada.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İsrail, Orta Doğu’da ABD’nin en önemli müttefiklerinden biri. ABD’den sürekli askeri, ekonomik ve diplomatik destek alıyor. Bu destek teknoloji transferi, finansal yardım ve siyasi koruma şeklinde oluyor. İsrail, kendi savunma sanayisini çok güçlü kurdu. Dünyanın en ileri askeri teknolojilerini geliştiriyor (İHA’lar, siber savunma, füze sistemleri, istihbarat). Bu da onları bölgesel askeri dengede çok güçlü yapıyor. İsrail’in istihbarat kurumları (Mossad, Shin Bet) dünya çapında etkin ve başarılı. Bu kurumlar, ülkenin güvenliği için kritik tehditleri önceden tespit edip önleyebiliyor. İsrail’de teknoloji, bilim ve mühendislik alanlarında eğitim çok güçlü. Zorunlu askerlik hizmeti de halkı askeri disiplinde ve savunma kültüründe tutuyor. İleri teknoloji ve yenilikçilik alanında (start-up kültürü, yazılım, biyoteknoloji) dünyada önemli bir merkez. Ekonomisi güçlü ve çeşitlendirilmiş. Tarih boyunca yaşanan zorluklar, tehditler ve Diaspora deneyimi İsrail toplumunda güçlü bir birlik ve hayatta kalma motivasyonu oluşturdu. Orta Doğu’daki birçok Arap ülkesi iç siyasi sorunlar, ekonomik sıkıntılar ve dış müdahalelerle mücadele ediyor. Bu durum İsrail’in görece güçlenmesini sağladı. Kısacası; dış destek, ileri teknoloji, güçlü istihbarat, eğitim ve motivasyonun birleşimi İsrail’i bölgede güçlü kılıyor.
Çünkü birbirine bağlılık var asma aklını kullanıyor çalışkan olanı zeki olanı ya da gücü yerinde olanları nerelerde kullanması gerektiğini iyi biliyor dini bütünlükleri de tam çünkü hiç kötü zamanlarında onları yalnız bırakmadılar birbirilerine bağlı kalmayı başardılar başta ülkemiz birbirimize ne kadar güveniyoruz ya da ülkemizdeki zeki başarılı güçlü hiç bir insan Türkiye de değil dini bütünlük islami açıdan şu an hiç bir ülkede yok herkes seyretmeyi ve izlemeyi tercih ediyor sen başka ülkede başına bir şey gelse ülken ne kadar sana sahip çıkar ama sen onların basit bir adamına ufak bir yanlışın olsun ordu yıkarlar başına