İsrail'in bölgede son 20 yılda bu kadar güçlenmesinin arkasındaki etken ne?

Birincisi, Ben ateist'im ve Filistin meselesi de umurumda değil. Bu konuda yazmamın sebebi Siyasal İslamcıların Filistin meselesini sık sık istismar etmesidir ve oy malzemesi olarak kullanmasıdır. Hâlbuki İsrail şu ana kadar en rahat dönemini Türkiye'deki bu iktidar sayesinde yaşamıştır.

Bunun arkasındaki etkenlerden birincisi şudur ;

Erdoğan öyle birisi ki, Filistin için ağlayıp, İsrail için çalışır.

Öncelikle, Ortadoğu'daki bütün ulus devletlerin parçalanması yani kendi içinde bölünmesi bu yolla İsrail'in güvenliğinin sağlanmasıdır.

Bilakis bunun örneğini Irak'ın işgali sırasında gördük. Erdoğan'ın Irak tezkeresini bir gece yarısı bir kararname ile meclisten geçirdiğini ve Irak'ı bombalayan uçakların İncirlikten kalkması ve bunun sonucunda, Irakta 2 milyon insanın ölmesini gösterebiliriz. Saddam bir diktatör olmakla birlikte İsrail'e tehditti ve ortadan kaldırılması gerekiyordu. Erdoğan burada rolünü iyi oynadı.

Ikinci aşamada ise, Libya'da Kaddafi ve Suriye'de Esad'ın düşürülmesi geliyordu. Erdoğan'ın yardımıyla bunlarda başarıldı.

Ve sonuç olarak, gördüğümüz gibi, Suriye'de rejim düşüp yerine İsrail ajanı şara gelince İran Lübnan Hizbullah'ına silah gönderemedi. Ve Lübnan Hizbullah'ı da düştü. İsrail'in İran'a kadar önü açıldı. İsrail uçakları direkt olarak Suriye ve Irak üzerinden geçip İran'ı vurduğuna defalarca şahit olduk.

Bunun arkasında BOP projesinin başarı ile yürütülmesi yer almaktadır. Bizim BOP Marley sağolsun Irak'ta, Suriye'de ve Libya'da emperyalistlerin taşeronluğunu yapıp İsrail'in önünü yeteri kadar açtı ve güçlenmesine sebep oldu.

Ama ne yazık ki, bu halkın bir kısmı bütün bunlara şahit olup hâlâ ders almamaktadır.

İsrail'in bölgede son 20 yılda bu kadar güçlenmesinin arkasındaki etken ne?
Cevapla