Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Devletin görevi vergisini düzgün ödeyeni, işini kurallara uygun yürüteni korumaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Devletin görevi vergisini düzgün ödeyeni, işini kurallara uygun yürüteni korumaktır” dedi.

Vergi vergi Başka ne biliyorsun sen he Zaten şu vergi takıntısı yüzünden Ülke battı hâlâ vergi diyor konuşturmayin şu herifi boş konuşuyor Hiç demiyor ki Halkımız zor geçiniyor vergileri düşürelim hadi o kadar vergi alıyorsun halka yararın nedir ekonomik anlamda düzelme var mı? Yok ekonomi düzelmediği sürece her şey boş
Sayın BOP (diğer adıyla Büyük İsrail Projesi) eş başkanı Reisimiz, elbette vatanına aşık milleti için her fedakarlığı yapan, yalan söylemeyen, dünyanın gizli zenginlerinden olmayan örnek bir muhterem. Elbette herkes adil bir şekilde vergisini ödüyor, kimse kayırılmıyor ki yoksa nasıl uzaya gideriz? Onun sayesinde işsiz kalmadı, kimse aç açıkta değil. Enflasyon mu yalan. Hep şu diğerlerinin işi bunlar. Kimse kan uykusunda değil ve başımıza kötü bir şeyler gelmeyecek. Hem Reis asla yalan falan söylemez, iktidara geldiğinden beri aynı konularda birbirinin tam tersi yorumları tamamen dış güçleri yanılmak içindi. O kesinlikle onlara hizmet falan da etmiyor...
Erdoğan’ın bu sözleri, devletin adaletli ve eşit bir şekilde davranması gerektiğini vurguluyor aslında. Vergisini düzenli ödeyen ve kurallara uygun hareket eden vatandaşın korunması önemli bir kamu yararı 👏 Fakat burada asıl mesele, uygulamada bu adaletin tam olarak sağlanıp sağlanmadığı bence. Sen devletin koruduğunu hissediyor musun, yoksa adaletsizlikler olduğunu düşünüyor musun? Bu konuda toplumda güven eksikliği var gibi hissediyorum. Senin görüşün ne, yaşadığın örnekler var mı? 🤔
Cevap
11Cevap
Adil bir vergi sistemi olsa dediği doğru, sektörler arasında uçurum gibi vergi farkı var. Gıda da %1 giyimde %20 😂 mahalle esnafı dediğimiz kesimin %99'u vergi kaçırıyor. en basit meslek gibi görünen çay ocakları ortalama bir yerde bile aylık 100 bin üzerinde net kazanç bırakır adamlar basit usulden vermiş ödüyor yani yıllık 1000-2000 lira 😂😂. Her işini resmi yapan firmalar vergi batağına sürüklenirken vergi kaçıranlar kral gibi
Sence 3 harfli şirketler vergisini ne kadar ödüyor _? Çoğu sıradan bir işletmeden daha az ödüyor çünkü büyükler ve güçlüler. Güç caydırıcıdır. Toplum da en ahlaksız şeyi bile ahlaklı gösterebilir ya da görünmez yapabilir.
Emin ol esnaflar kaçıramıyor. Çünkü insanlar da nakit para yok. Hatta vadeli hesapları bile yok. sadece kredi kartı ve bir düzine kadar. Çoğu alışveriş zaten karttan oluyor ve bu durum da kaçırma gibi bir durum olamaz. Adaletli bir vergilendirme varmış gibi konuşman da acınası. Çünkü çay ocağına gözünü dikiyorsun ama 10 milyar liralarla oynayan şirketleri görmüyorsun bile. Sadece kendi yardım kuruluşlarına para aktararak vergilerinden düşürebiliyorlar. Sonuçta etikmiş gibi görünmesi yeterli. Zaten kimse sorgulayamaz çünkü güç büyüktür her şeyden.
Gorevin milleti korumakta, o kadar mülteciyi ülkeye niye bastın, diye sormazlar mı adama.
Ülkenin kaynakları hazır hale gelmeden ilk etapta 3-4 milyon kişiyi bu ülkeye söküp geleceğimizi sıkıp atan kim?
Allah aşkına şu adamı görünce şeytan görmüş gibi oluyorum.
Şeytanı görsem gel kardeş sen niye böyle yapıyorsun diye ortak nokta bulmaya çalışırım.
Bunu görünce içimdeki vahşet duygusu uyanıyor.
Keşke kendi görevini de hatırlayıp millete hizmet etse
Emekli memur işçi vergisini catirr çatır ödüyor ama tuocusu 6 li daltonu vs vs bunlar ödemiyor fakirden alınıp zengine verilmeye ne deniyor acaba
Ödıyorum da ben bir şey görmedim ödemiyor muyum acaba
Söylenecek çok sözüm var ama söylemeye vaktim yok çünkü vaktim daha değerli siz anladınız
Devlet görevleri değişim halinde ! (PARA) Yı veren düdüğü çalar , deniyor.
Doğru d mis korumak lazım tabiki hava birde vergi kaçıranlar var onlar yargılanmalı net...
Doğru söylemiş ama uygulanmıyor maalesef 3500 pkklıyı sokağa salarak nasıl bir koruma sağlayacak
Vergisini vermeyenlere maaş bağladı vatandaşlık verdi ne çabuk unuttu mk
Peki o zaman sorar mısınız neden dediğini yapmıyorlar?
Susuyorum
Param yok
reis doğru demiş
Rabbim
İyi doğru demiş
Ne alakası var ya her şey vergi
Çok ilginç bi ülkeyiz yaa. 😃
Güldürmesin
Adammm be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?