AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılış töreninde konuştu.
Konuşmasının büyük bölümünde CHP'yi hedef alan ve "CHP demek çöp demek, çukur demektir, çamur demektir" şeklinde cümleler sarf eden Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yüklendi. Erdoğan, "Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Bunlara en güzel dersi Haziran'da vermeye var mıyız?" ifadelerini kullandı.
"Devlet yönetmek bakkal dükkanı yönetmeye benzemez" yorumunu yapan Erdoğan, "Hastane yapıyoruz, yolu eksik kalıyor ama benim önceki belediye başkanlarım bir hastane yaptığımız zaman hepsi hemen bizimle birlikte onlar da yol yapımına girerlerdi" şeklinde konuştu ve İmamoğlu'nun 'işin bir tarafından tutmadığını' savundu.
Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle:
“Yeni Metro hattının hayırlı olmasını diliyorum. Uzunluğu 7.4 km olan 4 istasyonlu bu metro hattı Sabiha Gökçen'i Pendik'e, Anadolu Adliyesi'ne, Kadıköy'e bağlamaktadır. Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Önümüzdeki aylarda bu hattı İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracağız.
Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Bunlara en güzel dersi Haziran'da vermeye var mıyız? Türkiye genelindeki 811 km'lik şehir içi raylı sistemin 312 km'si de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca gerçekleştirilmiştir.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Metronun maliyetini İBB karşıladı
“RAYLI SİSTEM MEDENİYETTİR”
Raylı sistem medeniyettir. Bu medeniyete, moderniteye benim vatandaşlarım layıktır. Şu anda da inşası süren 185 km'lik raylı sistemle bu rakam daha da artacak. Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken biz bakanlığımız ve belediyelerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızı en hızlı ulaşım yolu olan raylı sistemlere kavuşturmaya devam ediyoruz.
Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız asırlık eserler sayesinde milletimizin hayat kalitesini yükselttik. Yeni nesillere üzerinde Türkiye yüzyılı inşa edebilecekleri güçlü bir Türkiye bırakıyoruz. Manifestomuzun adı ne? Türkiye yüzyılı... Artık buna çalışacağız.
-

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer