Türkiye'de fanatik bir kitle var, bu adam ne yapsa yaranamiyor. Inanin Şu an bütün Dünya ekonomik kritizde, Avrupa insanlar inanin kan agliyor, bu kis Almanya gibi dünyanin en zengin ekonomisine sahip ülkede ALMANLAR kalorifer yakamayacak, sogukta kalacak, Devlet tedbirlerinizi alin diyor..
Dünyada bukadar kriz varken, Avrupa dahi bukada kötüyken, Türkiyede halen Asgari ücretlere dahi zam yapiliyor, kimsenin maasi eksik degil.
Bizde nankör, hain bir kesim var, ulan bukadar eksiden hersey güzeldide, dünyada kriz yokken, Türkiyede neden vardi, deprem yardimlari ile neden maas ödedi, SIZIN atalariniz?
Avrupa bizi kıskanıyor bir türlü anlamıyorlar Avrupa açlıktan ölüyor bir yandan da imreniyorlar ülkemizde 4 mevsim var neden kıymet bilmiyorlar çok haklısın. Aslında söylemiyorlar Avrupa'da açlık oranı Afrika ile yarışmaya başladı evsizler çoğaldı marketleri yagmalamaya başlamışlar tabi bundan bahsetmezler üstelik yolları bile asfaltlanmiyormus artık Avrupa ülkelerinde. Almanya için söylediğin çok doğru gübre arıyorlar yana döne ithal edeceklermis gübre ile ısınmak için nankör köpekler anlamaz
@karmaisabitchh yok avrupayi örnek vermem aslinda ama bu yönetimi begenmeyenler sürekli yok avrupa söyle yok böyle diye örnek veriyor, hadi avrupayi simdi bilseler, görseler, tanisalar, öyle karsilastirsalar tamam diyecegim. Ama sürekli körü kürne Türkiyede HLKA ne yapilsa, yanlis buluyorlar ve karsilar.
Türkyiedeki asgari ücretlerle almanyada asgari ücretlere ayni degilmis? ya almanyada asgari ücretin olmadigini bilmiyor, asgari ücret karsilastirmasi yapiyor. Maas degil, birde kira karsilastirmasi yapin? veya bir paket sigara fiyatini karsilastirin, ya da dolar bazinda araplardan almanya ile ayni fiyata aldigimiz akaryakitin almanya ile Türkiye arasinda karsilastirmasini yapin.
Paramızın alım gücü yok asgari ücret önemli değil. Eriyor paramiz bizden geride olan ülkeler de bizi geçmeye başladı ekonomik yönden. Asgari ücret yükseliyor diyorsun da bu illuzyona kapiliyorsjn sadece, geçen seneki asgari ucret daha yeterli geliyordu. Aslında miktarı artsa da değeri küçülüyor. Yetmiyor geçen sene daha az olmasına rağmen asgari ücret, daha fazla yetiyordu. Neden vatandaş olarak hep aza kanaat edeyim neden daha iyisini haketmeyeyim neden insan gibi yaşamak istemeyeyim. Eleştirmezsen en büyük kötülüğü sen yaparsın eleştirmemek marifet değil. Ayrıca deprem paraları demissin de o ödenekleri kimlerin ne yaptığı zaten belli bir durum ayrıca kimin yaptığı önemli de değil o parti bu parti meselesini geçti iş particilik yapan ciddi zeka sorunu yaşıyordur. Kim gelirse gelsin eleştiririm. Ayrıca kaçak Afgan sorunu iyice tırmanıyor her yönden ele almak lazım olayı. Tek bir açıdan bakamayiz üstelik bir sözde kandirilma vakası yaşandı ülkeye en büyük zarari veren yine onlar 2010da dönen cevap anahtarı olayları yüzünden şuanda adliyeler askeriye hastaneler ve bilumum kurumlar fetoculerle doldu taştı. Kimlerin kimlerin hakları yendi. Kimseyi saksaklayamam ilk yorumumda yaptığım şey türk halkınin asla anlayamadigi ogrenemedigi "ironi" idi. Seninle aynı düşüncede değilim fakat kötü niyetli olmadığını biliyorum meseleye vatandaş olarak bak herhangi bir partiden dogri bakma bu bakış açısı mantıklı değil onlar bizim hizmetkarimiz bunu da unutma
@karmaisabitchh hepsini okumadim, kisaca yazayim Avrupa, BMW, Mercedes, Miele, Bosch, Siemens, OPEL, Ford, AUdi, VW gibi fabriklara kurarken, biz millte sapka takmiyorsun diye astik, bunun adinida Devrim koyduk. 100 yildir o kurulan bozuk temel üzerinden ancak bukadar oluyor. Düsün bir tarlan var, tarlanin topragini zehirlemissin, kurutmussun, ne eksen birsey bitmiyor, Türkiyede ki durum bu. Ülkenin kalkinmasina engel sürekli birileri var.
Şapka takmıyor diye asmak değil hacı hoca ayağına itilaf devletleri ile birlik olanları elemis atam Allah razı olsun. Vatan hainlerini elemis. Ben de hepsini okumadım
@karmaisabitchh Bu hikayeye cidden inaniyormusun? Müslüman bir Ülkede Haci Hoca neden asilir, bu insanlar neden vatan haini ilan dedilir, kim görmüs hainliklerini? Onlar hain oluyorsa, düsman dedigimiz, onlara karsi savastigimiz ingilizin, fransizin, italyanin kültürünü neden modernlik diye ata dedigin kisi KOPYe etti Türkiye'ye getirdi? Biz uzaylamiydik daha önce?
@karmaisabitchh Bakin bukadar demokratik ve özgürdü Türkiye, degil mi? Şapka Yasasına uymamanın cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır. Sonradan 765 Sayılı Türk Ceza Yasasının 526. maddesine de “Şapka iktizası hakkında 6 sayılı kanunla Türk harflerinin kabul ve tatbikine dair 1353 sayılı Kanunun koyduğu memnuiyet veya mecburiyetlere muhalif hareket edenler iki aydan altı aya kadar hafif hapis veya bin liradan beş bin liraya kadar hafif para cezasıyla cezalandırılır” hükmü eklenmiştir.
Zekanda sorun var galiba 15 Temmuz kim yüzünden yasandi. Kardeş cahille muhabbeti kesiyorum şu an. Burası SEKULER ATATURK CUMHURİYETİ beğenmeyen iltica etsin hadi yallah go to the Suudi arabistan
@karmaisabitchh Profilinden belli nekadar Türk oldugun, cakma bati yalakasi, satilmis asimile olmus bati yalakasi KASSAR. Bana Türklügü ögretiyor, Araplara karsi irkciliginizda Islam düsmanligindan kaynaklaniyor. Sanki kurtulus savasini Araplara karsi yaptik, sen terketm yunanustanmi olur ermenistanmi olur, ingilteremi olur. Bir kaybolun ülkedenden artik TÜRK oldugumuzu bileleim Türkiyemizi bilelim. Biktik artik senin gibi yunan artiklarindan, araplardan.
Ya cahil herif aç bak yemen cephesinde neler dönmüş Araplarda din ne gezer be senin gariban askerini İngilizlere kimler peşkeş çekmiş öğren. Senin zirvalarina seninle aynı IQ ve kültür düzeyinde olan insanlar inanır ben fazla yüksek kalıyorum sana.
@karmaisabitchh Serefsizzz ben TÜRKÜM ama sen nesin? hangi millettensin, nerde araplari savundugumu okudun IQ su yüksek, ALGI manyagi? fikirleriniz hep ezberletilmis, programlanmis, araplara karsi irkcilik yapacaksin ama Kurtulus savasinda namusuna irzina gecmis yunana fransiza medeni, cagdas diye özeneceksin, iste senin olmayan beynin ancak bukadar IQ ile calisiyor.
Ben, zor durumlarda da kalsam kesinlikle kredi almamış biriyim öğrenim hayatım boyunca, Allah da muhtaç etmesin.
Ama şöyle düşününce kafama takılanlar var.
Bundan önce faiziyle kredi ödeyen kardeşlerim acaba bu karardan sonra neler hissedecekler?
Yanlışım varsa düzeltin, daha evvel kredisini çekip kullanan ve faiziyle ödeme yapan öğrenciler varsa, bugünkülere bakarak '' ee o zaman benim günahım neydi?'' demeyecekler mi?
Ben eşitliği her daim sevmiş biriyim, sadece kredi ile ilişiğim olmasa da beyin cimnastiği yapıyorum ama bir türlü anlamlandıramıyorum bu durumu...
Vallahi sürekli üzerinde düşünüyorum, çözemiyorum da... Yani kendimi yerine koyuyorum önceki dönemlerde borç eden öğrencileri, şimdi bakıyorum duruma, çok iyi hissetmezdim sanırım onların yerinde olsam...
Belki de tamamen sizin dediğiniz cümle doğrudur, sebep de odur, bilemiyorum...
zengine gelince tüm vergi borçlarını sıfırla. mesela mehmet cengiz in 400 milyon tl borcunu sil ( adam o ay kendine 65 milyon dolara falcon 6x uçak alsın ) okuyan durumu olmadığı için burs kullananlara da hadi sen faiz i ödeme de ! ben yemiyorum da yiyene afiyet olsun !
Müjde? Güzel müjde olmuş. Alanlar için iyi bir müjde olmuş. Fakat bu bir müjde mi? Bunu sorgulamakta fayda var. Olması gereken birşeyin lütuf gibi müjde adı altında sunulması gerçekten ironik bir durum :-)
Zaten yapması gerekeni yaptı diye minnet bekliyordur şimdi. Sonda benim zamanımda öğrenciler borç ödemedi, onları dertten kurtardim diyecek. Ülkedeki bazı aptallar yüzünden kendini akıllı sanıyor.
Ne diyelim aaaa ne büyük başkan sana oy verelim mi diyelim. Zaten yapılması gereken bir şey. Hırsızlık yapmadığı için tebrik bekliyor ve bunun yüzünden gerçekten tebrik edip alkışlayacak aptallar var