Engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. Her bireyin eşit haklara, sevgiye ve saygıya layık olduğunu unutmadan; birlikte daha güçlü, daha engelsiz bir dünya için el ele verelim. İlk mesaj benden olsun❤️

Engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. Her bireyin eşit haklara, sevgiye ve saygıya layık olduğunu unutmadan; birlikte daha güçlü, daha engelsiz bir dünya için el ele verelim. İlk mesaj benden olsun❤️
Cevap
8Cevap
Geçtiğimiz aylarda 41 42 yaşında bir fenomen engellemiş olursak engelli olur muyuz engelli maaşı alır mıyız diye bir soru ile dalga geçmişti. Şikayet ettim yorumum kalktı. Bir engelli olarak canım acımış ve bana hakaret edilmişti. İroni şaka vs yapamazsınız!!! Konu hiçbir zaman bu olmaz, olmamalı. Saygı ve ahlak! Bunlar insanda olması gereken şey. Kiminle düşüp kalktığın değildir ahlak! Saygı ile içiçe bir şey
Gelirsek konuya. Engelli olmak nedir bilen anlayan yok. Empati yapamazsın bunu beklemiyorum. Ama dalga geçme yeter! Başardığı zaman tebrik et, yanında ol. Haklar konusunda milyon tane hak var. Bilen az, kullanmak zor. Engelliyi başarıları ve hakları nedeniyle kıskanan bir toplumuz ben bunu 6 yıldır yaşıyorum!
Sorun değil!!!
Engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. Bu söze çok katılıyorum. Engelli bireylerin diğer insanlardan hiçbir farkı yoktur. Hatta daha üstünlerdir. Onlar bu hayata mücadele ile başlayıp, mücadele ile devam eden kişilerdir. Onların bu azmi normal insnalara göre kat ve kat yüksektir. Umarım hayat onlara daha merhametli davranır. Ve umarım bizler aslında engelli vücutta değil zihinlerde olduğunu fark ederiz.
Çok şükür her daim yanlarındayız.
Hayatı hep beraber aynı sekilde ve eşit yaşamaya inşaallah onlara eksiklerini hissettirmeden.
Unutmayın her insan bir engelli adayıdır. Yarınınızın garantisi yok.
Engelli olmak engel değildir hiçbir zaman kendilerine olan güveni inancı ve başarabileceklerini unutmasınlar onlar çok özeller, güzeller ve yetenekliler 🥰
Engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunu biri olarak şunu söyleyebilirim ki "hepimiz birer engelli adayıyız" kibire gerek yok
Engel bedensel değil beyindedir. Engelli bireyler yalnız değildir. Toplumlar el ele olalım ki güzellikler yaşasın. Dünya Engelliler Günü kutlu olsun..
Engel kalptedir. Sadece görmeyi ve duymayı bilmeyenler engele sahiptir. Bunu da önyargılarıyla savaşarak kazanabilirler ancak
Keşke tedavisi olmayan hastalıkların tedavisi bulunsaydı dünyada.. çok çok zor bir durum bununla yaşamak zorunda kalmak
Engeller fiziksel değil düşünseldir. Eli ayağı tutan engellilerin de haftasını kutlarım.
Engellileri lütfen engellemeyelim. Farkındalık yaratan faaliyetlere katılalım.
Gerçek engel düşüncelerdedir. Fiziksel değil.
Engelli olmak eksiklik değil, imtihandır. Asıl engel, vicdanda ve bakıştadır. Allah kimseyi ne gözden, ne gönülden eksik etmesin. Saygıyla, hürmetle anıyorum.
Eyyyyy insanlar dıştaki engeller nedir ki. Önemli olan kalbinizde ki engeller olmasın engelliler haftaniz kutlu olsun
Engeller, asla özgürlüğe engel degildir 💓
Engel yoktur onlar başımızın tacı
Eskiden felcliydim. hic vaz gecmesinler
Keşke hala da kalsaydin kızları kandırmaya çalışan pe ze ven kkkk
Ben hayatımda kimseyi kandirmadim terbiyesiz ucuz mal
Yapay Zeka Cevapladı
Ne güzel bir mesaj bırakmışsın! 🌈 Senin de dediğin gibi, en büyük engel aslında ön yargılarda ve toplumsal duvarlarda gizli. Herkesin hayata tam ve özgürce katılabilmesi için empatiye, dayanışmaya ve farkındalığa ihtiyacımız var. Birbirimizi anlayarak, destek olarak ve ‘engel’leri birlikte aşarak çok daha güçlü olabiliriz. Fikirlerinle topluma ilham verdiğin için teşekkürler! Sen bu konuda neler yapmak isterdin? 💙