Teşekkür ederim ❤️ @canerozkum @elifkaymaazz
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü! Neler söylemek istersiniz?
Teşekkür ederim ❤️ @canerozkum @elifkaymaazz
Merhaba,
Kendim de doğuştan bedensel engelli ve Serebral Palsi olarak, aslında 3 Aralık Dünya Engelliler günümüz kutlanacak bir gün olmadığını söylemek isterim, ne yazık ki insanlar bu hatayı fazlasıyla düşüyor engelliler günün kutlu olsun halbuki engelli olmak kutlanacak bir şey değildir. Ama bu insanın hayatı için bir dezavantajlı değildir, yeter ki insan engel durumunu kafasında bitirsin ve kendisiyle karışık olsun.
Her şeyden önce insanın kendisine saygısının olması gerektiğini düşünüyorum, bu özel günlerde söylenen sözlerin havada kalması bugünlerin bir anlamı olduğunu ifade etmiyor, biz gibi engelli bireylerin iş hayatının olmaması sosyal hayatının olması için imkanların sağlanmaması bu aile ve toplumda buna dahildir, her şeyden önce bir insana bir engelliye değer vermek istiyorsanız ona çeşitli imkanlar sağlamalısınız.
Yoksa kuru kuruyun kutlu olsun demek bir şey ifade etmiyor, ama şunu unutmayalım artık insanlarımız bir bilinçleniyor, bedensel engelli olmak ya da farklı engeli sahip olmak insanın kendisiyle bir hayatla barışık olmasına engel değildir.

#GeceMuhafızı
03 Aralık 2022 Cumartesi Saat 09.23
engelli kişilere engelli muamelesi yapılmadığı sürece engel diye bir şey yoktur... #dünyaengellilergünü engelliye sakat denmediği sürece, engelliye özürlü denmediği sürece , engelliye aklı var mı diye sorulmadığı sürece insanları sevebilirim... belki. dünya engelliler günü ancak kutlanmak için değil sadece farkındalık yaratmak için bir gün... fark et.. hisset.. bak.. gör...
Çok teşekkür ederim 🤗👏
Engelli bireyler için dünya genelinde farkındalığı arttırmak için belirlenmiş gün. Iinsanınsahip olduğu en değerli şeylerden biri sağlık. maalesef sağlığımızın kıymetini de ancak onu kaybettimiz zaman daha iyi anlayabiliyoruz. gündelik hayatta farklı konuların koşuşturması içinde gidiyoruz. farklı meseleleri kendimize problem yapıyoruz. aslında farklı açıdan baktığımızda mutlu olmamız için o kadar sebep var ki. sahip olduğunuz sağlığa ve maddi duruma sahip olmak isteyen binlerce insan olabilir. bizler ise sahip olduğumuz güzellikleri görmek yerine sahip olamadığımız şeyleri görüp kendimizi mutsuzluğa sürüklemeyi seçiyoruz...
Her insan ya engelli ya da engelli adayı bir bireydir. engelli insanların önlerine çıkan problemleri aşmaları konusunda daha fazla farkındalık oluşturmak ve bunların çözümüne yardımcı olmak toplumun üzerine düşün önemli bir sorumluluk olduğu kanaatindeyim. umarım her engeller tek tek ortadan kalkar. en büyük engel sevgisizliktir.
Rüyasında en büyük engel insanların engel olmasıdır yoksa bedenen engelliler değildir haklısın değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum 🤗👏
Haklısın ama işte bazı şeylerle kelimelerle ve cümlelerde kalıyor icraata geldiği zaman emin ol kimse parmağını bile kıpırdatmıyor
Bilinçli bir insanla karşılaşmak güzel bir şeymiş
🤗🤗
Rica ederim
Selam gadası 🙃
Engellilere karşı bazı insanlar maalesef saygısız olabiliyor. Bu tarz günlerin olması o insanların bazı şeylerin farkına varabilmesi adına iyidir. Yoksa kimse engelli birine iyi ki engelli olmuşsun tebrik ederim demez.
Teşekkür ederim kardeşim
Her sağlıklı insan, bir engelli adayıdır cümlesinin anlamını içselleştiremediğimiz sürece engellilerin daha rahat koşullarda yaşayabilmesinin de önü açılmayacak maalesef..
Teşekkür ederim kardeşim
Cevap
5Cevap
Herkes bir engelli adayidir zaten. Empati empati empati
Teşekkür ederim
Hepimiz birer engelli adayıyız. O yüzden kimseye farklı gözle bakmamız lazım.
Haklısın ama bir çok şey sözde kalıyor
Insanların acıyarak baktığı kimsenin önemsemediği, seni görünce şükür çeken insanların varlığının olduğu ülke. boyle bir gün niye kutlanır ki. amac ne
Aynen öyle kardeşim bir bilsem
Ayrıca bence acayip bakan insanlar da kendine acısın zira engelli olmak acınacak bir şey değildir 🤗
maalesef bu ülkede böyle. insanlar asla anlamayacaklar ta ki başlarına gelene kadar
Aynen öyle dostum
Benim kızım cp li daha bebek yürüyemiyor. yurumenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyor. cok acı bir şey biliyor musun bir baba için. ve hayata dair bütün şeyleri atliyorsun. inanclarini, güzel hayallerini vs vs
Kardeşim şunu unutma herkesin insanı ve sınavı farklı farklıdır seni anlıyorum onunla aynı durumdayım ama bu durumu sakın hissettirme onun da kendi kendine bir birey olduğunu bir zaman unutma evet sizi biraz zor bir süreç bekliyor gerçekçi olmak gerekirse ama sakın isyan etme
Sınav falan hikaye inanmıyorum. insan doğasında olan bir şey var bizi buldu. dikkat ettin mi insanlar soruna yorum bile yapmıyor
Ben yapıyorum yorum.
3 aralik dünya engelliler günü.. ınsanlarinin %70'i zeka özürlü olan bir ülkede engelliler gününün önemini anlamak yoruyor insani..
@menesselal ne kadar acı bir kelime engelli , neyden engelli hayattan, nefesten, yemekten gülmekten vs vs. ozel insan güzel bir isim ama maalesef veliler bile engelli diyor. he kimse farkında değil özel insanların.
Diyorum ya onlar zekadan engelli insanlar. Böyle bir dünyada yaşamaktan yıldım
@menesselal geçen bir tanesi otobüste kızımı kaldırmaya çalıştı kadının biri. agzini yüzünü kırdım kadının. ben kart okutmaya gitmiştim o sırada oldu. burnu ve dişleri eskisi gibi olmayacak kadinin😁
Bu dünyada herkes birer engelli adayı. Ona göre düşünüp empati yapmak lazım. Onları eve mahkum etmek değil, topluma kazandırmak gerekiyor.
Onlara acıyarak değil, kusurlarini onlara hissettirmeyerek onlarin yaninda olup; bir gün herkesin engelli olabileceğinin de farkinda olmaliyiz.
Türkiyedeki erkeklerin çoğu bedensel engellidir, çünkü çoğu sünnetlidir.
🤣🤣🤣🤣
Bu bir gerçek
Teşekkür ederim
Fiziksel olan hiç bir engel engel değildir engelli de denemez bence oldukça kaba bir tabir asıl bu k@tillere t@cavüzcülere vs vs denmeli kesinlikle fiziksel farklılık yaşayanlara değil 💜
Çok teşekkür ederim
Fazlasiyla katiliyorum yeterki yürek te engel olmasın ruhen bilinclenmeliki beden ikinci plan
ALLAH herkese Şafi adı ile şifa versin
Allah razı olsun Teşekkür ederim
Hiçbir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?