Bana göre, engelli bireyler hâlâ günlük yaşamda yeterince rahat hareket edemiyor; erişilebilirlik konusunda daha fazla adım atılmalı.

Bana göre, engelli bireyler hâlâ günlük yaşamda yeterince rahat hareket edemiyor; erişilebilirlik konusunda daha fazla adım atılmalı.

Pek edemiyorlar mutlaka korku ve keder içindeler galiba ama bu devirde bile bazı vicdansız acizler var. İnsanoğlu çok adi şizofren zararlı varlık.
Aslında engelli bireyler günlük yaşamda ne yazık ki tam anlamıyla rahat edemiyor bazı engelliler bunu ben de çoğu zaman böyle düşünürdüm yani işte Dünya engelliler günü bu kutlanacak bir şeyim aslında bu kutlama değil bu insanların farkındalığını anlama zamandır dünyada engellilerin de varlığının bilinme zamanıdır nasıl yarım madenciler günü var aynı engelliler günü de bunu adapte eder. Ancak yine de eskisi gibi değil ülkemizde birçok şey engelliler açısından kolaylaşıyor insanlar bilinçleniyor ama tabii ki daha rahat bir hayat için özellikle binaların yapımı ve engellilere uygun binaların yapımı veya plajların engellilere uygun yapılması çok güzel olurdu eksiklerimiz hala fazla
Engelli Emeklilik Prim Gün Sayıları yeniden düzenlenmeli!!
Özellikle %40 engellilerin normal emeklilikten pek farkı kalmadı. 4300 GÜN nedir yahu!😡 Eskiler ne güzel 3800 GÜN de hep emekli oldu. Utanmadan emeklilik gün sayılarına bile zam yapıyor adiler😡
#3AralıkDünyaEngellilerGünü #3Aralık #Engelli #Engelliler #EngellilerGünü #3Aralık2024 #Emeklilik
EİC için teşekkür ederim🙏
Maalesef hayır.
Engelli insanları dört duvar arasında tutmak gibi bir anlayışımız var. Özellikle de politik olarak.
Şu anda yeni yeni gelişen engelli kadroları aslında çok daha önceden oluşturulmalı ve yaygın hale getirilmeli. Toplumsal farkındalık için bu konu ilkokul döneminden itibaren öğretilmeli ve bilinç sağlanmalı.
Teşekkürler 🙏
Cevap
8Cevap
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.. maalesef ki hayatları çok zordur. yaşamayan insanlar bilemezler.. ama umarım dünya onlar için daha iyi bir yer olur.
Başka ülkeleri bilmiyorum, Türkiye onlar için resmen cehennem. Dışarı çıksalar, rahat gidecekleri kaldırımlarda arabalar park etmiş, kaldırım taşları düzensiz döşenmiş, kimse yardımcı olmuyor. Engelli park yerlerine normal araç sahipleri araç bırakıyor.
Binalara girmek için engelli rampası yok.
İETT’ler almıyorlar
Maalesef bir çok engel (siz) vatandaşlarımıza gereken saygıyı göstermiyoruz millet olarak, özellikle yürüyüş alanları zemini gibi yetersizlikler var. Paylaşım için teşekkürler. Böyle paylaşımlar farkındalığı artırıyor. Kutlu olsun engelliler (siz) günü.
Kesinlikle yol yapım çalışması olsun kampanya bağış olsun gerekli ne varsa yapılmalı, farkındalık yaratılmalı.
Engelsiz insanların bile rahat hareket edemediği bir devirde engellilerin işi çok ama çok daha zor. Özellikle bozuk yollar düşünülünce...
Aa sevgilimin günü bugünn. Kutladm ama olsn engelliler günün kutlu olsun manittt
Bir engelli olarak rapor ve haklar konusunda yardımcı olurum
Çoğu engelli İstanbul'da çok zor hareket ediyor Kaldırımlar işgal altında yollarda desen dengesiz Sürücüler dolu
Toplumun eğitim seviyesi nispetinde değer görüyorlar.
Bence edemiyorlar
Maalesef edemiyor
edemiyoruz
Bnce etmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?