Bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim? Depremin etkisi nasıl yenilir?

Biliyorsunuz ki İstanbul ve yakınlarında deprem oldu. Bende Silivrideyim ama depreme Avcılar'da yakalandık. Şoka girdim zaten deprem anında bodrum katta bir AVM'deydik sonra dışarıya attık kendimizi fakat dışarısı hala çok sallanıyordu ve ben büyük ihtimalle panik atak ile şok geçirdim. şu an ilk olduğu zamana göre daha iyiyim ama hala iyi değilim, çok kötü bir psikolojiyle yaşamaya devam ediyorum ve hiç eskisi gibi değilim. Eskiden de halimden şikayet ederdim çünkü hep huzursuzdum mutlu değildim. Şimdi daha kötüyüm hem huzursuzum hem mutlu değilim ayrıca o zamanlar en azından az da olsa neşem vardı şu an hiç yok gülümseyemiyorum bile. Şükür cidden önemliymiş buradan da bunu çıkardım daha kötüsü olmadığı için yine de şükürler olsun diyorum. Sizden ricam azıcık empati kurup bunu düşünerek yorum yapmanız. Bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim bilmiyorum eğer daha önce depremden etkilenen ve o psikolojiyi yenen varsa nasıl yendiğini anlatırsa, bana yardımcı olursa çok sevinirim çünkü gerçekten hiç iyi değilim. Bu ilk depremi yaşayışım değil 2019'da da yaşamıştım o zamanı pek hatırlamadığım için nasıl etkisinden çıktığımı bilmiyorum o yüzden şimdi size soruyorum. Şimdiden teşekkürler 🥺🙏

Bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim? Depremin etkisi nasıl yenilir?