Deprem psikolojisini nasıl atlatırım?

Saat 9 a doğru burada da deprem oldu yani Erzurum da, hafif sallandı ama insan yine de korkuyor, atlatmak çok zor, Maraşta ki depremi de hissettik. burada bile fena oldu merkez yerleri hiç düşünemiyorum bile. Allah yardımcınız olsun ülkecek zor atlatacağız bunu
Umarım en kısa sürede toparlanırız
İnşallah
Bilmiyorum bilemiyorum. Sadece bekleyerek. Çok üzülüyorum ama geçecek diyorum. Böyle düşünürsek toparlaniriz. Birde şu an göçük altında olanlar var. Şükretmek gerek
En azından biz evimizdeyiz Allah onlara yardım etsin
99 yılının depremini yaşadım uykum çok ağırdı beni kaldıran olmadı zannettim biri beni ileri geri sallıyor depremden yine depremin sayesinden evden uzaklaştım deprem uyanmamı istiyor gibiydi deprem beni korudu
Cevap
5Cevap
Insanı ölümden eceli korur, vaktin gelmemiş. Deprem bir uyarı herkes için depremin dehşeti asıl kudretin sahibi olan Allah'ın aslinda bizim ne kadar aciz olduğumuzu hatırlamamız için gönderdiği ufak bir uyarı bana göre, Türk halkı olarak islamı işimize geldiği gibi yaşadığımızdan özelikle son zamanlarda herkesin insanları initahara suruklercesine dünya mallarına zam yapıp yaşam hakkını elinden almasına pisikoljik bunalımlara sebep olmasına yoruyorum.
Uzun lafın kısası kendinize gelin diye şöyle bir dürttü anlaya bilene 🤷♂️ Sorunu kendimizde aramalıyız, bir diğer konuda dünyanın kapasitesi meselesi kaynağı sınırsız olmayan ve hor kullanılan dünyanın dengeyi koruması gerekli. Rabbim vefat edenlerin günahlarını affetsin, yaralı olanlara şafi isminin hürmetine şifa versin. Yardımlarımızı yapıp, yaraları sarmak ve kendimizi düzeltme yapmaktan başka elden bisey gelmez maalesef.
Her dakika sallanıyorum gibi hissediyorum. Daha ne kadar böyle sürer bilmiyorum. Panik atak oldum galiba.
Benim de deneyimlediğim en kötü depremdi.
Temkinli ol hep. Bol bol dua et. Bence eviniz kötüyse dışarı çık. çadırlarda kalın..
Ben de böyleyim, cidden nasıl geçecek diye bekliyorum ama bide surdan bak
İnsanlar göçük altında biz hala hayattayiz ona şükredelim
Evet herkes bizim gibi şanslı değil ama ben o açıdan hiç bakmıyorum inan psikolojimiz alt üst oldu
Sürekli ışığa bakıyorum resmen yıllarca yaşadığım eve düşman gibi bakıyorum şu an
17 Ağustos 1999 hiç unutmam Ankara daki evimiz den hisetdik
Kardeşim o zamanla geçer. Sen sadece şükret şu an iyisin. Sabırla ve zamanla hallolacak her şey
Atlatamazsın. Bu ülkede bulunduğun sürece canın her an tehkikede olmaya devam edecek.
Çok gecmis olsun, Allahim daha gostermez insallah, 😔❤️
Zaman içinde atlatabilirsiniz
Daha yeni ondan
Bilinçalti çalişmalarını tabsıye ederim
Ben bu korkuyu 20 sene de atamam
Bütün ülke aynı psikolojideyiz malsef deprem ülkesiyiz a
Herkes aynı durumda
yasadin mi
İliklerime kadar hissettim
Ya : /
O bölgede misin
Diyarbakır dayım