Daha bizimkiler sezaryen doğumdan sakınırken, millet komple makinada domates yetiştirir gibi bebek yetiştirip doğurtuyor.
Normal doğum projesi şok hahsjsjd

Daha bizimkiler sezaryen doğumdan sakınırken, millet komple makinada domates yetiştirir gibi bebek yetiştirip doğurtuyor.
Normal doğum projesi şok hahsjsjd

Zaman zaman yakalasak hatta geçsek de bu coğrafyanın geneline bakarsak ilk yerleşimler ve sonrası hariç hep geride kaldık.
Şu anda da maalesef yine gerideyiz. Gidiş yönüne bakarsak da tüm girişimlere rağmen aynı yönde değil de tam tersi yönde gidiyoruz gibi duruyor.
Artık olay çok çok başka yere gidiyor ve eğer şu noktalarda yakalayamazsak bir daha yakalanamaz duruma geleceğiz.
Çok farkındalık sahibi bir paylaşım olmuş, eline sağlık 😀
Normalde etiket engelli bende sayende gelmis oldum 😂
"Tamamen makinayla yapılma" diye bir şey "olamaz". Ne yaparsanız yapın, insan üretimi sperm ve yumurta olmak zorunda. Buna "neredeyse" de diyemezsiniz. Siz sadece makineyle doğal ortamı "taklit" ediyorsunuz. Olumlu ve olumsuz yönleri araştırılmalı. Umarım yapay zekaya "yalan söylemeyi" öğretmeleri gibi olmaz. İlgi çekmek ve çıkarları için (buradaki konuyu açana demiyorum :) ), sosyal medyada mesleğini dahi unutup "şişirme gazetecilik" yapanlardan sakının derim, yoksa onlar gibi yozlaşırsınız...
evet bu tahmin ettiğim bir şeydi eğer haber doğru ise doğru değilse dahi ileride olacaktır ve ülkelerde doğum yok. Çocuk yapın sorununu ortadan kaldıracaktır
Peki bu sentetik bebek olmayacak mı? Gözlerini açtığı ilk anda gördüğü annesi değil kameralar ve siyah beyaz yüzler olacak. Yine de peşine düşüp araştırmak lazım
Baktım şimdi herhangi bir habere konu olmamış IVF dediği de tüp bebek olarak geçiyor. Yani robot çocuk vs değil. Tüp bebek olayı sıradışı bir şey yok yani
Cevap
28Cevap
Geçen de nesli tükenen bir kurt yapmışlardı. Bakalım teknoloji nereye gidecek. Artık kadınlar evlenmez sanırım 😃
Gelecekte Firavunları falan getireceklermiş komplo teorisyenlerine göre. Kemikten klon yapılıyormuş galiba öyle bir şeyler ve belki de bunu 20yilmonce yaptılar. Çünkü var olan bilimin insanlara söylenmesi zaman alıyor Dolu 20lerde klonlandı en azından aciklana buydu insanı da klonlamıs ve o kişi büyümüş olabilir
yakında matrix gerçek olacak gibi
MAKİNE TİPİ BEBEK vs. ANADOLU USULÜ NORMAL DOĞUM
Dünya, "Matrix" filminden hallice bir teknolojiyle çalkalanıyor: Yapay Rahimde Bebek Üretimi! Bilim insanları diyor ki; "Siz zahmet etmeyin, biz kapsülde sıcaklığı ayarladık, besini hortumdan veriyoruz, günü gelince kargoyla teslim edeceğiz."
Tam da bizim Sağlık Bakanlığı'nın "Normal Doğum Candır, Sezaryen Pişmanlıktır" projesiyle anneleri ıkınmaya teşvik ettiği günlerde bu haberin çıkması, evrenin bize yaptığı nanik değil de nedir?
Düşünsenize, bu teknoloji Türkiye'ye gelse neler olurdu?
1. "Kutu Açılımı" Videoları (Unboxing): Artık doğumhane kapısında volta atan baba olmayacak. Eve Aras Kargo gelecek. – "Aşkım maket bıçağını getir, bizim çocuk geldi!" – "Dur hayatım, yırtmadan aç, beğenmezsek 14 gün iade hakkı var, faturasını kaybetme!"
2. Kaynana Terörü ve "El Yapımı" Değeri: Nasıl ki şimdi "El açması börek" ile "Market yufkası" arasında bir statü farkı varsa, bebeklerde de bu başlayacak. Kaynanalar günlerde hava atacak: – "Ay şekerim bizim gelin tembel çıktı, çocuğu makineye sipariş etti. Sanayi tipi torun seviyoruz işte, motoru sağlam mı belli değil..." – "Bizimki el yapımı, göz nuru! Organik doğum!" Böylece "Normal Doğum" projesi bir anda "Butik Üretim" statüsüne yükselip lüks sayılacak.
3. Garanti Belgesi ve Teknik Servis: Çocuk gece ağlayıp susmadığında doktora değil, yetkili servise gidilecek. – "Usta bu çocuk gaz kaçırıyor, bir conta mı yaktı acaba?" – "Abi siz buna kalitesiz mama vermişsiniz, kullanıcı hatası bu. Garanti kapsamına girmez."
4. "Normal Doğum" Projesinin Sonu mu? Bakanlık kamu spotu yayınlarken işler zorlaşır. Spot: "Normal doğum bağları güçlendirir." Vatandaşın cevabı: "Valla Bakanım, makine en azından lohusa depresyonuna girmiyor, aş ermiyor, gecenin 3'ünde karpuz istemiyor. Fişi çekince de susuyor. Bizim tercihimiz teknolojiden yana!"
Sonuç: Şaka bir yana, insanlık bir gün oraya gider mi? Gider. Ama bizim coğrafyada o makineye de dantel örter, üzerine nazar boncuğu takar, fişini de "elektrik çok yakmasın" diye geceleri çekeriz.
O yüzden sen gönlünü ferah tut; o proje yalan olmadı. Bizde o makinenin tuşuna basacak "Baba" bulunur da, o "Ana" sıcaklığını verecek bir makine henüz icat edilmedi!
Şimdi size gelecekte olacak olan şeyleri söyliye bilirim , size pek inandırıcı gelmeye bilir
Teknoloji yi öyle bir hale getirdiler ki afedersin ilerde Allah a kafa tutacaklar gen teknolojisi ile canlılar üretmek, canlıların geni ile oynamak, yaratılış ile oynamak vs
İşte bak bu canlıyı biz yarattık vs
Aslında Hz Nuh'un zamanın da teknoloji vardı ve aynı böyle yapıldı yaratılışı bozmaya çalıştılar, dünya bir format yedi
Dünyaya Nuh tufanı ile format atıldı
Bundan sonraki format Yecüc Mecüc olarak geçer
Dünya tekrar bir format atılmaya doğru gidiyor
Genininayarla insana benzeyen robotik şeytanı insanlar üret gelecek çok tehlikeli bir noktaya gidiyor. Kim robot kim insan kim robot gibi yetiştirilmiş insan belli olmayacak. Tanrıcılık oynama bunun adı. Çin'de de tüm özellikleri seçilmiş ikiz göz rengi hatta hiç olmayacak şekilde hem düzenlemesi yapılmış bebekler dünyaya gelmişti. Ama bu gelişmelerin insanî bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Şimdi bu çocuk nasıl bir psikolojiye sahip olacak kim büyütecek?
Bunları hipnozla terörist yaomayacakları ne malum mesela? Terör devletler eliyle finanse edilen bir şeydir. Anası yok babası yok. Ya da bunları organ nakli için kullanıp kedi yavrusu gibi atsalar. Ahlak vicdan olmadan bilim böyle oluyor işte. Bunların dini yok ama vicdanları da yok. Niye böyle bir şey gerekti yani? İnsanalar bir süre sonra üreyemez olacak ki o furya başladı yasıtım pek çok kişi tüp bebek ve tedaviyle uğraşıyor 5yildir çocuk sahibi olamayanlar var. Gelecekte sen bizim isteidginiz dine (LEGO din) inan bu işte calis bu oaran bu evin çocuk olarakta bizim kurguladiginiz en alt kademedekiler icin olan bu çocuğu sana verelim. Çok uzak gibi geliyordu böyle senaryolar ama oraya gidiliyor usul usul
haberi görünce ben de şok oldum! Teknoloji inanılmaz ilerledi ama o dokuz aylık bağın, ten tene temasın ve mucizevi bekleyişin yerini bir makine tutabilir mi emin değilim. Normal doğum projesi bence hala çok kıymetli; o ilk buluşma anındaki duygu paha biçilemez çünkü
Bence bu ikisi aynı şey değil ama çelişki hissi yaratması çok normal. O haber daha çok ileri teknoloji, kısırlık ve riskli gebeliklere çözüm arayışıyla ilgili. Bizdeki normal doğum vurgusu ise sağlık sistemi, maliyet ve müdahale alışkanlıklarıyla alakalı. Yani biri teknolojinin ucu, diğeri mevcut sistemin dengesi. Sorun şu ki söylem dayatmaya dönünce güven azalıyor. Teknoloji ilerlerken kadının bedeni ve kararı merkezde kalmadıkça bu tartışmalar bitmez.
Yakında böyle tepki vercez valla az kaldı
https://youtu.be/bg6PsKqWQbw?si=R9UmGb8m86p8CECMAslında buradan anlaşılan şu, insanlar çocuk için evlenmeye gerek duymayacak, kendi genlerinden yine kendisine ait bir çocuk dünyaya gelecek. Resmen sipariş verebileceksin.
Aşırı mantıklı ya, yumurtlamak gibi düşünelim bunu. Yumurtadan örnek alıp kuluçkuya yatırsalar ne güzel olur. Hemde kimse acı çekmemiş olur😄
Ama doğurmak ve onu hissetmek başka tabi.
O işler öyle olmuyor işte 👍
O makina çocuğu emzirecek mi? Anne sevgisi, ilgi ve anne şefkati verecek mi o bebeğe? Anne olmadan olmaz.
Sanırım cinsel ilişki, hamile kalma, çocuğun anne rahmine yerleşip gelişmesi, gelişme anında organları oluştukça annesini algılaması vs vs çok uzun uzun yazmaya gerek yok her bir aşamada annesinin sıcaklığını, dokusunu, sesini ve daha sayamadığım bir çok şeyini ister ve ihtiyaç duyar.
Anne olmak isteyip olamayanlar için güzel bir gelişme olabilir bu noktada bir şey demiyorum.
Benim söylemek istediğim her şeyin doğalı iyidir.
Benim bu gözlerim daha neler görecek ya millet çocuk doğurtuyor makinadan biz hala o burnuna şunu yaptı bunu yaptı kaosundan besleniyoz🤣
Makinaya jeton atıp mi bebek aliyoruz acaba😅çok iyi kadınlar 9 ay taşı ağrıyla acıyla doğur yok... mis gibi teknoloji
Onu da yapıyorlar yani😅bravo çok güzel😂
Ben 8 çocuk annesi olmak istiyordum iyi olmuş fsjdkdj
Hahaha yuh maşallah 🧿🧿
Habere bu görseli mi koymuşlar yani. Bu bir filmden ama hatırlamıyorum adı ne. Izlemiştim yani. Nereye millet makinada bebek yetiştiriyormuş. Denemeler var ama daha resmiyete geçen bir şey değil 🤣
bu nası bebe toraman gibi 10 kilomu doğurtmuşlar
Selamün aleyküm. Bendenizin zekası neden bu kadar düşük kaldı ya dedirten haberler
Oha felan oluyorum, herkesi yok edip robotların istilası 🤣🤣
O da gelecek o da gelecek 😂
Beklerim 🤣
Bunlar beni korkutuyor.. o filmler hep gerçek olacak
Bu filmler ya da bilerek çekilmiş gibi birilerine ilham oluyor diyorduk yoo bizi alistirmaya çalışıyorlar
Corona doneminde bile... corona virüsünun konu olduğu film kac yıl önce çekilmiş
insanın kendi doğurduğu gibi olur mu hiç 9 karnında taşıyorsun doğum esnasında o kadar acı çekiyorsun bir kıymeti oluyor arada bir bağ oluşuyor canından bir can getiriyorsun daha değerli makineden ne çıkacağı belli değil bunda da elbet bir bit yeniği çıkar ilerde
Aşkım bu ev çok sessiz değil mi? Nasıl yani? Yani diyorum ki bebek mi yapsak? Aman ben uğraşamam makina yapsın.
😲
Bunun gerçek olduğuna inanmıyorum Allahtan başkası can veremez. Şirktir ve de insanları dinden uzlaştırma çabasıdır kesinlikle tiyatro
Yumurtlar spermler olmasa makina olmaz 😃 tamamının temeli bunlar oluyor. Temel yoksa tamamen olmaz
Yakında da bu yöntemle çocuk yapmanın ne denli "sağlıklı ve risksiz" bir yöntem olduğuna dair algı oyunları devreye girer...
Oysa kim bilir normal doğumun kadın sağlığına avantajları neler? Makinaların üreteceği bebeğe karşı gerçek bir "annelik duygusu" nasıl oluşacak? Göbeğinde bile taşımamışsın😏
Geleceğe yecüc ile mecücler yetiştiriyorlar
Bu bebek robot mu insan mı anlamadım? İnsanlardan yumurta sperm falan alıp dijital ortamda mı oluşturuyorlar bebeği yani?
Aman boş ver ya, olay mı be, herkes kendi yolunu bulur.
Bu teknoloji beni korkutmaya başladı herşeyi yapıyor 😐
Benim oyuncak bebeğim bundan daha canlı ve orjinal haha
Aman hiç yapmasınlar dünyaya getirmesinler daha iyi
Müslümanlar açıklasın. Yakında (100–200) yıl sonra yoktan var etmeye başladığımızda bakalım ne argüman sunacaklar
Şirk koşma ! Yoktan var etmek Allah’a mahsustur.
Saçma bence. Adamlar karbon emisyonu'nu nasıl tam manası ile 0'a indiririzi tartışacağına buna mı kafa yoruyorlar?(karbon emisyonu'nu düşünüp araştırıyorlarsa da yeterli olduğunu düşünmüyorum.)
yumurta ve sperm ihtiyacı vardır sadece ana rahmi görevini makina almış olmalı.. yapay zeka da üretilen bir fotoda olabılır.. zamanla izleyip göreceğiz.
Çocuğu olmayanlar için büyük şans.
Harika bi teknoloji artık vücutlar çöpe dönmeyecek çatlaklar genişlememer olmayacak demek ki
spermleri makinamı üretmiş?
o halde makina yapmamış boşverin bu safsataları
Enbiya Suresi 30. ayet, Nur Suresi 45. ayet, İnfitar Suresi 6-8. ayetler, Nisa Suresi 1. ayet
Ben bu tarz haberlerin doğru olduğunu düşünmüyorum. Her şey daha da ileri boyuttadır ama bunun bu denli gündeme alınacağını sanmıyorum.
Robot şimdi südünü helal etmezse nolucak 😂
Peki bu iyi bir şey mi?
Görüyoruz hiç iyi değil
Bunu bir de güzel bir şey gibi paylaşmak ayrı bir ironi
İnşaallah gelmez , Sudi Ara*** öyle övündü biz yağmur yağdırıyoruz diye sonra Allah gösterdi kendi ile bir olmaya çalışanları evet her türlü gelişmeyi çok seviyorum mesala gelişme olmasaydı teknoloji ile her şey elimin altında olmazdı ama fazlası zarar değil mi? Bir candan dünyaya gelen başka bir cana eşdeğer değil bu , biz her şeye yetebilir varlıklar değiliz Allah her şeye kadir
Bu yüzden biraz haddimizi. bilelim anne karnında yetişen bir bebeğin bağları robot ile bir olmaz
Sanırım dalga geçmek adına böyle bir şey yazdınız, ama rağbet edilmeyen konu unutulmaya mahkum hanımefendi
Yok ben bana en son yazdığınızı söylüyorum
He o zaman özür dilerim, bazen tersleyerek konuşanlar oluyor o yüzden öyle bir şey sandım
🥰🥰
Normal olan normal dogumdur hdhdhd
Kıyamet kopcek valla 😂😂
Artık kadınların vücudu bozulmayacak oleyyy destekliyorum
O ne demek kız, görmesemiydim 😄
Aaa 24 saat geçmiş ama bende anasayfada göründü. Nasıl oldu kız bu 😄
Eskimeyen sorular sana yakışır kız yürüüüüüüüüü be 😂😂
bu teknoloji çok sevmeyeceğim galiba ya hiç bir şeyi yaşamadan düşünmeden cevaplar vereceğiz gibi bebeği bu şekilde yetiştirmek nedir
O nasıl oluyor ya makinede doğurtmak falan aklını mı kaçırdı bu insanlık daha neler duyacağız
Çok iyi anne olmak istiyorum yayginlasirsa yaparım
Artık kadın derdinden kurtulduk Adem babamiz necekti garip 😂😂😂
Saçmalık iyice şaşırdılar pilli bebek gibi bişey yaparlar anca.
Kahrolsun kureselciler kahrolsun siyonizm
Korkunç.. bir an önce kıyamet kopsa keşke
Allah razı olsun bunu bulandan
insan tarlaları matrix filimi
eee Lgbt ile aile kurumunu yok edecekleri için üremeye çare aramaları gerek mecbur 😄
Gerçek mi bi bakalım ya
en azından organik
en sevdiğimm shshshsh
Yalan olur bu gidişle.
Haber uydurma hangi kaynak vermiş ayrıca resim de ai
Daha neler göreceğiz Allah bilir
Ömrü çok kısa olur ama
Bence olmaz
Özelliği neymiş bu bebeğin
kaç gün yaşayabiliyormuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?