eğer bir mesleğiniz varsa ve bu maaş 6 ayı karşılıyorsa değer bence..

eğer bir mesleğiniz varsa ve bu maaş 6 ayı karşılıyorsa değer bence..

Evet, kesinlikle değer! Eğer bu ücret karşılığında hayatındaki önemli sorumlulukları bir kenara bırakıp, istediğin şekilde zaman kazanabiliyorsan, gerçekten de bedelli askerlik mükemmel bir fırsat. Kişiyi rahatlatacak ve zamandan kazandıracaksa, bu bedeli ödemek bence çok mantıklı bir tercih olur.
Askerligin bedeli olmamali. Şu para gunumuzde bir sey degil. Ama su parayi dahi veremeyecek kisiler var. Olan garibana oluyor hep. Ates hep garibanin ailesine dusuyor, gece konduda yasam suren, kit kanaat gecinenlerin evine, yuregine ates dusuyor. Adalet mi bu? Falancanin zengin cocugununda illaki gidecegi bir askerlik sistemi olmali.
O garibanlar gidip pasa pasa askerligini yaparken digerleri 250 bin liracik yatirip bu isten muaf oluyor. Şu an elinde meslegi olan adamin kenarda en az 250 bin kusur birikmisi vardir zaten. Koymaz bu miktari vermek. Hatta anne baba bile cikarir verir, altinlarla vs halledilir. Adaletsizlik oluyor.
Ya herkes gitsin, ayrim olmasin zengin fakir ya da madem askerligin bir bedeli olacak miktar bu kadar olmamali. Yap 800 bin. Yap 1 milyon. Vatanö korumamak bu kadar ucuz olmasin bari. Bizde diyelim ki adam askerlik yapmamis ama 800 bin/1 milyon da iyi para, cikarip vermis boyle faydasi olmus diyebilelim bari. Şu miktara bugun araba dahi alamazken askerlik gibi kutsal bir sey icin şu rakam asiri komik.
Bolgesel olarakta riskli bir bolgedeyken bedelli askerlikle devam etmek hangi akla hizmet anlamiyorum. Yanimizdaki ulkelerde savaslar oluyor. Tehdit ediliyoruz zaman zaman. Ama ulkemin erkekleri su sistem yuzunden eli silah tutmaz duruma gelmis. Hani her Turk asker dogardi?
Hatta biz kizlarin bile eli silah tutsa yeri var. Cografi olarak tum dunyadan uzakta olan Avustralya gibi bir ulkedeyiz de haberimiz mi yok? Kutsal toprak sayilan topraklar bizim ulkemizi de kapsiyor. Bu is iyi egitilmis duzenli ordularla olmaz.
Biz bu ulkeyi, topraklari da duzenli ordularla kazanmadik. Vatandaslarimizla kazandik. Biz zamaninda isgalden kurtulmak icin okullardan ogrenci mezun edemedik. Bunlar komutan degildi, cavus falan degildi. Vatandasti cogunlukla. Ya ogrenciydi ogrenci.
Ama simdi gelinen hale bak. Savas olsa vatandas askerlik bilmiyor, silah tutmayi bilmiyor. Niye? Bedelini odedi diye. Bu sistemi diger ulkeler yapsa mantikli ama bizim ulke icin mantikli degil.
Bari ya bu ucret bu kadar dusuk olmamali. Ya da ucreti odense bile en az 1-2 yil ciddi bir askeri egitim verilsin. Ucretini odemeyenler 2 yildan fazla yapar zaten. Ama ucreti odeyenler en azindan 2 yil egitim alsin.
Diger ulkelerin askeri sistemleri ortada, kimi ulkeler kadinlarina dahi bu işi mecbur kılıyorken biz erkeklerimizi "TÜRK" erkeklerimizi askere göndermiyoruz. Savasci olan bu millet, savasmayi bilmez hale gelmis. Yazik gercekten.
Maalesef ki mallastirildik acı gerçek
Vatani ben koruyacam hanim efendi sozlesmelilerden baskasi gitmiyo savasa o verdikleri bedel hamalliktan yirtma bedeli ben bu paranin 3 katina sahibim verirmiyim vermem 12 ay sozlesmeli yapacam
@Müslümpaksu senin isteğiyle olmuyor. Sözleşmeli yapmak ben KD 366 gittim. 2017 de. Askeriye seçiyor.
Usta kalip olarak yeterliyim baktilar bana imza attim sordum oluru ne diye iyi bi ihtimal önümüzdeki celp zamanı alirlar seni dedi 1.82 boy 82 kilo iri kalipliyim
@Müslümpaksu yani Allah ne düşünüyorsan nasip etsin sana hayırlısıyla
Mulakat olacakmis bakalim usta Allah razi olsun Allah iyi dusuncelerin 2 katini nasip etsin sizede bakalim hayirlisi
@Müslümpaksu amin
Zorunlu askerliğin kalkması gerektiğini düşünüyorum. Askerlik zorla isteyene yaptırılacak bir görev değil kesinlikle. Sadece ve sadece isteyenler profesyonel olarak yapmalı polisler gibi. Yani görev değil profeyonel bir meslek olmalı. Gelişen ve yerinde durmayan dünya düzeni için yapılan her harcama dikkatli şekilde hesaplanmalı ve gereksiz duygusal davranmayarak bu maddi külfetlerden kurtulmalıyız. 6 ayda ne öğrenirsen öğren bir terörist karşısında fazlasıyla eğitimsiz kalınır. Bunun yerine profesyonel olaral bu işi yapan Bordo bereli gibi uzmanların sayısı artmalı. Şöyle düşünün, karşınızda 50 terörist var diyelim bunlara karşı 50 tane 6 aylık asker mi gönderirsiniz yoksa 10 tane bordo berelimi? Profesyonel ekipler insansız hava, kara ve deniz araçlarıyla desteklereyek savunma güçlendirilmeli. Ve en önemlisi uzaydan uydu üzerinden gelecek ve gözle görünmeyecek lazer saldırılarına karşı kesinlikle çok zayıfız bu güçlendirilmeli! Saldırının nereden ve kimden geldiğini farketmeyerek yerimizden yurdumuzdan olabiliriz. Eski kılıç kalkan savaşlar yok artık ve olmayacak kendinize gelin. En önemli yapıların çatıları neden mavi renkli araştırdınız mı hiç? 6 aylık zorunlu görevlerin zerre yardımı olmaz duygusallığı bırakın, gerçekçi düşünün. Zira Gerçek milli savunma duruşu budur!
Kimse vatan millet Sakarya demesin 5 ay çim biçme ve nöbet tutuluyor gidipte sınır hattında devriye atmıyorsun booom boş zaman kaybı acemilik dışında aylık 50.000 TL yapıyor eğer o veya o rakamlara yakın bir maaş veya kazancınız olacaksa kesinlikle gitmeyin
Cevap
100Cevap
İyi maaşınız ve aranan bir çalışansanız tabi ki değer diye düşünüyorum...
evet parası olan verebilir bence.
Bence değmez zaten askerlik artık babamızın ve dedemizin yaptığı gibi değil , o kadar parayı vereceğine 6 ay yap bitir. Askerliği artık bu işi meslek olarak yapmak isteyen beton gibi sağlam adamlar yapıyor. Sıradan adama sadece üniforma giydiriyorlar izmarit topla , koridorlara paspas çek , lavabo temizle , tuvalet temizle , çimleri biç , kışlanın içinde iş olursa onları yap sıradan adam 6 ay bunları yapacak 243.013 TL vereceğine dişini sıkıp mecburi hizmetini bitirmek daha mantıklı olur. Ama her ne olursa olsun sadece 3 atış yaptırılmasını asla doğru bulmuyorum. İnsanlara bedelli bile olsa silah parçalama , birleştirme , bakımını yapma ve sağlam atış yapabileceği seviyeye getirmeleri gerekir ama yapmıyorlar.
Bedelli askerliği çıkartıp buna onay verilmesi siyasetin itibarını halkın gözünde büyütmemiş aksine azaltmıştır
Eskiden herkes askere gider ve aynı sürede görevini yapardı.
Bu zihniyet imkanları olsa cenneti de züğürt ağa filmindeki gibi parselleyip paraya çevirirdi.
Dünyadaki hiçbir ülkenin kaynağı, doymak bilmeyen bu kadar çok hırsıza yetmez.
Ben olsam gider, tüm zorluklarına rağmen askerliğimi yapardım. Çünkü askerlik görevi birçok anlamda erkeğe katkı sağlar.
Orta Doğu'da her yıl li bırak her ay yeni savaş çatışma çıkıyor biz ise bedelli askerlik yapıyoruz... bırak erkekleri kadınlar bile askere alınıp kendini vatanını savunacak eğitim verilmeli... ve o parayı verip askerliğin yorucu eğitiminden kurtulsan bile savaş gerçeği var... Suriyelilere savaştan kaçıyor eli silah tutan erkekler neden savasmiyor diyorlar ama şu an savaş çıksa eline silah almamış bedellli askerlik yapanlar nasıl çatışmaya giricek... bu bir sorun...
Şimdi o işler öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil bacım ilk ay çakı gibi askerdim sonra usta birliğinde ne kadar boş, mantıksız anlamsız bir sistem olduğunu görünce özellikle bazı yerlerin psikolojikmen üzüntüden çöktüm yani askerlik bu muydu diye. Biz doğruluk, adalet, çalışkanlık, hikmet, temizlik esas alınır zannederken yalakalık ve boş boğazlığa göre değerlendirildi bazı şeyler...
@Ahmet_karakaya bizi askere almadıkları için askerlikte ne yapıyorsunuz bilemem ama askerde en azından emir komutaya giriyorsunuz bir birlik grup duygusu gelistiriyorsunuz... zaten ülkedeki ilkokulunda universitesine kadar eğitim kağıt üzerinde var o yüzden askerlik eğitiminden de çok şey beklemiyorum ama yine de insana kazanımları var
@PYHTON1 yaparım... savaş geldiginde en çok zararı kadinlar çocuklar görüyor... kendini savunamadigi için... silah kullanmayi öğrenmek isterim
@PYHTON1 bu eğitimin kalitesiyle ilgili sorun... bordo bereli eğitimi de herkese verilmez zaten ama en azından bir şeyler öğrenirsin kendini savaş psikolojisine hazirlarsin...
@PYHTON1 tamam arkadaşım askerlik boşsa sen bedelli yap... o daha dolu sanirim
@PYHTON1 benim yazdıklarımı okumuyormusun yoksa bedelli yaptığın için kendini mi eylemeye calisiyorsun... boşuna savaş zamanı annesini kardeşini eşini koruyacak adam bedelli yapmaz... buna bahane de bulmaz o kadar... şu dünya da erkek olarak dünyaya çocuk getiriyorsunuz en iyiniz ailesini koruyandir... başka da pek olayiniz yok...
Zaten kimse boş dediği bir şey yapmıyorlar zaten dediği askerlikten kaçan erkeklerden bir şey beklemez... kadınlardan çok da farkınız yok bizimle beraber kavarsiniz işte... o beğenmediğiniz Suriyeliler gibi
@PYHTON1 nasıl yok yav, bedelli askerlik bir hafta gidip çay içip dönüyorsun. Normal askerlikte adamı yontuyor, erkek yapıyorlar.
@PYHTON1 bedelli yapan trans mı olur, lale mi olur orası beni ilgilendirmez.
Askere gitmeyen kendisine erkek demesin.
Binde birdir, askere gitmediği halde silâh kullanan. Mecburi hâller dışında askere gitmeyip bedelli yapan birisi dönek olur, güvensiz olur, menfaatçi olur, iki yüzlü olur, ne birini gerçekten sever ne gerçek seveni olur. Ulan askere gitmeyen adam mı olur?
@PYHTON1 disiplini, dostluğu, güçlü olmayı, sağlam olmayı, dirençli olmayı, daha az geveze daha ciddi olmayı becerebilirsen istediğin işte çalış.
Zaten bence bedelli askerlik çok mantıklı, devleti bu anlamda takdir ediyorum. Askere gidecek kadar cesareti yüreği olmayan ama parası olan adamdan parasını alacaksın, zâten böyle birine hiçbir şey emânet edilmez.
Sen orada işe gireceksin, diyelimki ayda 200 bin kazanacaksın, sana biri ayda 500 bin vereceğim derse tüm bilgileri satabilecek potansiyele sahipsin.
@PYHTON1 işte askerlik senin gibi malları gütmek için önemli
Askere gitmeyince ortaya saçılmış mallar oluyorsunuz.
@BalalarBabası boşuna anlatma sabaha kadar askerliğin boş olduğunu anlatır çünkü askere gitmeye cesareti yok... bu yüzden sabaha kadar düşüncesini savunur...
Korkak bir çocuk işte, ülkenin bir kısmı maalesef aynı durumda
@BalalarBabası dediğim gibi askerde boş boş bile otursan bir disiplin ve toplum aidiyetin olusuyor.. İsrail'de kadınlar askere gidiyor silah kullanmayı saldırı anında ne yapmaları gerektiği öğretiliyor biz de ise erkekler bile askerlik boş ya nasılsa ölecek fakir insanlar var ben paramı verir yırtarım diyor...
@PYHTON1 senin bir şeye katkin olmaz... kendi vicdanini rahatlatmak için askere gitmem ama askeriyeye katkı sağlarım da komik
@PYHTON1 bedelli çok güzel bir filtre, senin gibi sünepeleri o ocağa sokmamak çok akıllıca
@PYHTON1 geriden gelen zekalı bu benim yorumum yorumuma atlayıp yazan sensin... gidicek olan da sensin
Arkadaşlar hiç gerek yok tartışmaya vallahi birçoğu ister ki ciddi bir eğitim olsun oraya girip filinta gibi çıkalım ama öyle olmuyor gerçekten tuvalet zımparalamaktan bileğimiz ağrımış, 3 saat bizi esas duruşta bekletmişler ulan Allah'ın huzurunda 5 dk durmayı öğretmemişler bu nasıl zulüm neyse bilmeyene ne anlatsan boş
@Ahmet_karakaya evinde elinizi sicak sudan soğuk suya sokmadiginiz için askeriye de yaptığınız işler hem zor hem de gereksiz gelmiş olabilir... askerliğe gitmiyoruz ama disiplin başta emir komutayi anlamakla başlar... kimse askeriyede sizi cepheye sürmez pas pas yaptırır tabi... kim yapacak anneniz mi gelip pas pas arıcak
@PYHTON1 herkes senin gibi anne baba kuzusu değil...
@PYHTON1 paspas değil ablacım sen anlamıyon kör bir taasupçuluk adamlık değildir. Ben 13 yaşımdan beri dışarıda çalışıyorum 16 sene. Gece yarısı kalkıp işe gitmiş insanım.. anlamak istemiyorsan bir şey yapamam
Ben sana diyorum ki elimize zımpara kağıdını veriyorlardı tuvaletin fayansını zımparalıyorduk mantığın bittiği yer anlatabiliyor muyum
@BalalarBabası nene hatun mu kaldı bu devirde. anadolu fakir ve köhne bırakılmış yol yok araba yok kamyon yok... savaşa girmeden önce bunlar düşünülmediğinden çoluğa çocuğa mermi taşıtmak zorunda kaldık. hepsini geçtim tüm erkeklerin bile silah altına alınmadığı bir dönemde birkaç yüz tane kadının askerlik yapması çok önemli bir istatistik oluşturmuyor
@saturndo ne istatistiği kardeşim? Sadece kadınlar savaş halinde iken cephede mi savaştı?
Cephe gerisinde Kızılay'da çalışmadılar mı? Askere kumanya hazırlamadılar mı? Asbap dikmediler mi? Erkekler askere gidince , köyde tarla işini kentte dükkan işini kadınlar yapmadı mı?
Ne çabuk şerefli tarihinizden, köklerinizden koptunuz anlamak güç.
@BalalarBabası bunları yapmak için kadınları askere mi almak gerekiyor? konuyla alakası nedir bunun? hemşire kadın hemşireliğe terzi kadın terziliğe devam etti.
birde saçma sapan ve konuyla alakasız bir sonuç çıkartmışsın. kökenle bu konunun zaten bir alakası yok. kendi kendine bir şeyler çalıp oynuyorsun
Bence bu uygulama kaldırılmalı herkes 12 ay yapmalı. Bizlerde yani kızlarda gitmeliyiz askere. Ukrayna - Rusya, Gazze - İsrail buna en güzel örnekler aslında. Savaşın sadece füzelerle teknolojiyle bitirilemediği cephe kara savaşları sonucu belirlediği ortada. Tehlikeli bir coğrafyadayız ve sağlık durumu müsait olan herkes eğitimini tamamlamalı.
Akrabam askere gitti demesi şöyle temizlik, disiplin, emir komuta, nöbet tutma alışkanlığı, uykuya direnç, hava koşullarına ayak uydurma gibi bir çok faydası olduğunu söyledi. Askerde ütü yapmasını, bulaşık yıkamasını, banyo tuvalet zemin vb. temizliği, emir komutayı, birlikte hareket etmeyi uyumu orginazyonu öğrendiğin isöyledi. Bazılarının bir şeye faydası yok dediği şeylerin çokça faydası olduğunu söyledi. Kişi kendini gelişime kapatırsa faydalı bilgilerin öğretici olduğunun farkında bile olmaz dedi.
Yemin ederim ki değer benim manit usta birliğine geçti 20saatir haber yok kurban olduğum acemide sadece 1 kere yıkandı ki her gün duş alan biri, orada bir kişi bile kurallara uymasa tüm bölük ceza alıyor askerlik çekilmez arkadaşlar kim ne diyorsa desin size orada kattıkları tek şey disiplin o kadar onu eşiniz de yapabilir yani paranızı verin derim
Bize laf edenler t*r*rist diyen 12 ay askere gitmeyenler 6 ay da girmez bedeli yapar sonra göğüsünu gerdire gerdire gezecek ben vatan için canımı verim diyenler hep o kişiler o tipler..
Gidin 6 ay adwm akıllı yapın o parayı da annenize bir hediye alın ya da lazım olucak bişiler alın daha iyi bence... 🤔
Ben 12 ay yapıp hiç izin kulanmadan 1 ay iznim otomatik düşünce 11 ay yapıp geldim taktir belgemle
Benim zamanımda bu fiyat olsaydı gidmezdim 6 için bu kadar para verilmez ben bedeli yaptım denizci olarak süperdi sivil hayata yemedigim en lezzetli yemekleri orada yedim lezzet olarak söylüyorum bize bir çupra levrek çıkardı böyle balık hayatımda yemedim bir sutkac çıkardı iskender döner pizza hamburger tost vs kahvaltıda künefe kuzu tandır yok öyle lezzet ben yapınca 12 aydı birde 15 bin hesapladım aylık bin tl giderse 12 bin 15 verip 15 gün yaptım daha mantıklı ama 6 ay için deymez
Kimseyi yadırgamak için söylemiyorum ama ben zamanında bir çok imkan varken zorluklar içinde askerlik yaptım şu an ödenecek hiç bir fiyat askerlikte alacağınız eğitimden ve karşılığında vereceğiniz hizmetten değerli değildir.
ben erkek olsaydım tam yapmak isterdim o ortamı yasamak, arkadas edinmek, hatıra kalması için vs.. hayat bi kere sonuçta.
Tuvalet temizliyorsun ne ortamı kölelikten başka bir yer değil orası
@değersiz_hayat hiçbir şey olmasa hanım evladı olmaktan kurtarır insanı
Ben 16 saat anam ağliyor calisiyorum hergün tek yasadigim icin ev temizliyorum yetmedi 2 tane evladim var arabam ve motorum bunlar kirlenirse yikamaya goturuyorum bide bu kadar yukle askere gidicem saygin bir adam olacağım yerde tuvalet temizliyicem komutan kol gibi birakacak suyunu ben dökecem yapmam gider 12 yaparim cephede savaşırım ama bu efora rağmen gidip tuvalet temizlemem 6 ay
@Müslümpaksu her giden tuvalet mi temizliyor nerden çıktı bu kardeşim
Ahahahahahah ne sandın ya lisemi sandin orayi
@Müslümpaksu madem dediğin gibi üst seviye bi adamsın sana kıyıp tuvalet temizletemezler. hem sen kıvrak zekanla onları alt etmesini de bilirsin (;
Ben gittim. İyiki de gitmişim diyorum. Çok şey katıyor alabilene tabi.
şu konuda öncelikle lütfen kadınlar yorum yapmasın. çünkü anlamsız ve boş oluyor. bence kimse askerlik yapmamalı ve modern ülkelerdeki gibi tamamen profesyonel ordu olmalı
Katılıyorum
Askerlikten kaçılmasını sevmiyorum
Parayı bari şu işe alet etmeyin ya
Alla alla sen nie gitmiyon o zaman topun gtune hep bizi itiyonuz
Yav bu vatan sadece erkekleremi kuruldu biz calismasak ulke coker vergi sistemi bizim ustumuzden donuyor siz ev temizleyip giybet yapmaktan baska napiyonuz cepheye ben gidiyorsam sende gidicen ne demek yani oyle yama yok seninki canda benimki patlicanmı
Aga @Müslümpaksu sende öyle bir şry diyorsun ki allah allah sen git askeriyrye hata gerekirse savaş çölde 2 ay aç kal ama ev iş zordur ( eviişi=kirli elbisri çamaşıra atmak evi süpürmekvr yemek yapmak 2 saat iş 10 saat uyku)
Mahalledeki hanimlarda keske sizin gibi olsa dimi aksama kadar giybet makara olan bize oluyor
Pyhton aga sende erkeksin niye satiyosun bizi savunsana
Doğru aga bu kadinlar en zor isi kendileri yapiyorlar saniyolar bunlara hayatinizda 1 kez sunnet acisi cekiceksiniz 1 milyon vercez deseler 10 milyon versen gene o aciyi cekmem derler
Ben kacmiyom aksine 6 ayda yapmiyom 12 ay sozlesmeli er olarak gidiyom benim derdim askeriğe gidilmemesi değil benim derdim kadinlarinda bu kadroya dahil edilmesi
Hiçbir gelişmiş ulkede askerlik zorunlu olmamalı 2025 yılındayız goya zorunlu askerlik kalkacaktı bedellide bile para oduyorsun yine gidiyorsun askerlige saçma.
Bedelli askerlik ücreti 243.013 TL, kişisel durumunuza ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değerlendirilebilir bana göre bu parayla daha güzel şeyler yapılabilir.✋🏻
Bedelli askerliğin kesinlikle kalkması gerektiğine inanıyorum. Bu başlı başına imkanı olmayan ve bu uğurda ölen, yaralanan veya sakatlanan binlerce askere ve onların ailelerine karşı bir hakarettir.
sadece 15-20 gun icinmi o kadar parayi bos yere harcayacaksiniz en iyisi 6 ay askerligini paranla degil vataninla kalbinle yapacaksin herseyi gonulden kalpten yapacaksin
Bedelli yaptım yapmamış olsaydım 243 bin değil 2.430.000 olsaydı verir yine yapardım. Askerlik komutanların kendi egolarını tatmin ettiği yerler oldu artık
Yurtdışındakiler için kaç acaba? Oğlumu türk vatandaşı yaptım geçen ay ama gitsin paşa paşa yapsın mesleği önemli değil 6 ay zaten farklı bir deneyim olur
Değmez bence o paraylada araba alırım biraz katıp ama diyelim aylık 60 90 k maaş alıyorum o zaman verirdim ama 20 k maaş alıcam o kadar para vermezdim
Aralıkta yatırdım
Şirketten ayrılsam yapacağım işi 2 personel yapar ortalama 1 personelin gideri yemek ssk maaş 60k ikisi 120k
6 ayda 720 yapar
1 ay gider gelirim 490k cebime kalır
nbmbmv hesap bile yapmış
İşimi bırakamam 😂 yaptım tabi ki az para mı
değil bnvnbbx ben de olsam bedelli yapardım net
😂😂👌🏻
Renk uzmanlığı
Bir aylık maaşım, gelirim olsa bile o askerliğe giderim. Gitmeyenler erkeğim diye ortada dolanmasın
@PYHTON1 erkek gibi işte, erkek değil. Sünepesin
@PYHTON1 ne gereksiz çocuksun anlamdım ki, yorumumum altından sg
Gider askerliğimi yaparım daha iyi vermem o parayı asla
Bence değer. Askerde bir dünya para yiyorsun zaten. Bir sürü masraf, psikolojinde mahvoluyor. Onun için parası olan versin, gitmesin.
parayla askerlikmi olur.. erkegin pişmemiş olgunlaşmamış icjn lazim.. tutkoyede askerlik çok az Azerbaycan 1.5 yil
Ne kadar olursa olsun düşük yüksek fark etmez. Bence gidip o üniforma yı giymek gerekir bu topraklar için
degip degmemesi onemli degil para veren askerlik yapmaktan daha cok katki saglar. verebilenler ozellikle zenginler kimseye bakmadan bedelli yapsinm
Bir kaldırılmadı gitti şu zorunlu askerlik saçmalığı da 243 Bin TL çok para ama 6 ay gitmemek için değer 6 ayda ne yapıyoruz ki boş boş komutana hizmet sanki çok sıkı eğitim alınıyor da savaş çıksa yetersiz gelir
Ben normal yaptım. Parası olan bedelli olabilir artık askerliğin de bir şey kattığını düşünmüyorum çünkü
Adam dediğin gider askerliğini yapar gitmeyen er🍰tır. (Öznel fikrim)
Degmez askerlik mutlaka yasanilmasi gereken bir şey
Niye değer bu vatan için bişe yapmak istemiyorum desene şuna
Askerlik yapacak herkesin yaptığı gibi daha doğrusu fakir olanlar nasıl yapıyorsa oda yapacak onların canı yokmu herkes bedelli yaparsa bu vatanı kim beklicek fakirin çocuklarımı
Tabi tabi öyledir
Değer bence. Gittiğim dönem bedelli yoktu. Olsaydı hiç düşünmezdim
Bedelli giden daha hayırlı vatana millete anxhsjjda kimse kusura bakmasın.
Vallaha benden de hayırlı yalan yok ben şak diye çıkarıp veremem orduya 250 bin lirayı
Sözleşmeliye de bir zahmet versinler zaten
Gözün kız görürse kaçırırsın
Benim yorumlar noldu ya
Dediklerimden ne tarz bir icraat bekliyordun zjsjsu
Pyhton kizlarin dediklerinin %80 i lafta kaliyor seni seviyorum cumleside dahil 😃😃
Gerek yok 6 ay için. Keşke kadınlara da eğitim zorunlu olsa. Tabii hamileler için demiyorum.
Haklısın
Her türk asker doğmuyor muydu neyin bedeli bu🤣🤔?
İşin veya imkanın bu parayı karşılıyor da değer yoksa yedek başvurusu yap kardeşim
Parası olana değer olmayan da artık 6 ay zaten yapar ne olacak normal erleri operasyona da vermiyorlar tam bir vakit kaybı
Bana 6 aylığına o kadar para verseler yine giderim :))))
ohh 40 bin vermiştim rahatım :D değer mi değer abi
Değer hertürlü o ortamı bilmeyen için davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Yani durumu olmayann için 6 ay için 243 bence gereksiz
isler tikirinda gitmese bedelli basvurusu yapardim oyle bi para
Suriyelilerde 250.000 e vatandaşlık aldı demekki piyasası bu knk 😄
şahsen benim 6 ayda kazanacağım para bundan kat ve kat fazla neden gideyim ki :D
Ayda 40 bin üzerinde kazanan biri bedelli yapması daha mantıklı
Adamlara para gelsin isterse kimse askerlik yapmasın hükü etin çalışma prensibi bu
1 milyon da olsa değer, askere gitmeyin delikanlılar
Ben sözleşmeli gidecem belki bi eypye denk gelirimde bu cehennemde daha fazla yaşamam
6 ay içinde kazandığı para bundan fazlaysa değer ama diyelim ki asgari ücret alıyor, gereksiz yani
Ben de gitmek istiyorum. Para yerine değiş tokuş yapılamıyor mu? Gönüllülük esası falan
değer. bence devlet cidden az miktar koyuyor.
Maddi imkanı yerinde olanlar için mantıklı ama normal insanlar 6 ay gider
110 bin ken halletik o işi, valla veren 240 ı da verir durumu olanlar affetmiyor
Askerlik icin para oderken nedense devletin istedigi tutar hic sorgulanmiyo ama bi kadina cicek alin bisey alin o para nasi da batiyo he
Kadina cicek değil ömür verdik genede anlamadilar bu değerimizi değmezsiniz..
@PYHTON1 annenin mezarını da çiçeksiz bırakırsın sen...
Bu kadar parayı vereceğime giderim paşa paşa askerliğimi yaparım o parayı zaten 6 ayda yiyemem çöpe atmış olmazdım.
Benim taptığı tek şey var o da bu bayraktır ben Mustafa Kemal Atatürk’tür geri kalan Allahın da * koyayım Kur’an ‘ ın da * koyayım Tevrat’ın da * koyayım İncil’in de * koyayım insanın da * koyayım Musa’nın da * koyayım
6 au değil. 1 ay yine gidiyorsun 15 gün izin zaten 4 buçuk ay için ödemiş oluyorsun o parayı
Ben Güneydoğu Anadolu'da 97 98 yılında 18 ay askerlik yaptım Ben adamım ben Erkeğim diyen herkes askere gitmeli nokta
Maddi olarak yaklaşınca o sürede fazlasını kazanıyorsan değer elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?