Bedelli askerlik ücreti 104.084 TL’den 122 bin 350 TL’ye yükseldi. Sizce bu ücrete bedelli yapmak değer mi?

Bedelli askerlik ücreti 104.084 TL’den 122 bin 350 TL’ye yükseldi. Sizce bu ücrete bedelli yapmak değer mi?

Askerlik genel olarak mantığın olmadığı bir yer. O yüzden her koşulda az maruz kalmak daha mantıklı. Bütçen el verirse kesinlikle bedelli. Bir sürü kişi vatani görevdi bilmem ne yazıp duracak. Emin ol bedelli gittiğinde vatana daha çok hizmet etmiş olacaksın. O adam 6 ay devletten yiyecek içecek kıyafet maaş vs alacak. Sen üzerine para verip bu zor ekonomik zamanda devlete destek çıkmış olacaksın. Şu an savaş yok, seferberlik yok... Askeriyede çok fazla insan gücü ihtiyacı yok... Sen gitmeden de o askeriye devam eder.
Ağzına sağlık
@Organicchemist1994 görüşüne sağlık
Hiçbiri askere gideceksin. Psikolojik sorunun varmış gibi topluma akıl oyunu oynayacaksın. orada RDM var sürekli oraya git daha sonra seni hastaneye sevk etcekler doktoru iyi kandırman gerek askerdede komutanların verdiği hiçbir işi yapma seni sürekli hastaneye götürürler. Sonra 1 tane hava değişimi alırsın ikinci olmadan 2 ayda muaf olursun rolünü iyi yaparsan. Akıllı insan için askerlik zaman kaybıdır.
yorumlara bak özelikle kızların yorumları.. siz askerliği ne sanıyorsunuz.. doğuda askerlik nasıl bilmiyorsunuz bizim zamanımızda 15 aydı.. sabah 4 kalkıp kilometrelerce koşmak.. buz gibi kış aylarında nöbet.. daha neler neler.. çerez gibi sorma
E bedelli yapan da gidiyor bilmem kaç gün.
Zaten en önemli kısım bence oraya gitmek ahsjldn 2 haftada alışır insan bulunduğu ortama diye düşünüyorum ama askerliği tam anlamıyla bilemem tabii. Bence gitmek normal hayatını büyük oranda etkilemeyecekse askerliği yapmak en mantıklısı. Ben olsam param olsa bile giderdim yani.
Cevap
74Cevap
Bence bedelli yapmak daha iyi parası olana tabi
Ben zamanında 16 ay yaptım. Bence eğitimli bir insanın askerde geçirdiği her gün kayıptır. 6 ay ortalama maaş alan biri bu rakamı rahatça ödeyebilir. Hatta bana kalsa kredi çekilip 3 katı bile ödenir, yine de gidilmez. Askerlik sadece ailesinden uzak kalmamış, hayatı bilmeyen, hovarda insanlar için eğitim alanı olabilir.
Bedelliye karşı değilim daha doğrusu kinamiyorum. Fakat 50 kez de gelsem hayata vatani görevimi para karşılığında yapmam. isterse bedava olsun gider yaparım. Yaptım da zaten. (Başta da dediğim gibi kinayamam. Özellikle özel sektörde çalışanlar bedelliye mecbur kaliyorlar)
Bende yapmak isteyene saygı duyuyorum elbette ama vatani görev, vatan borcu demeyin şuna yani 6 ay boyunca WC temizleyip patates soymak, günde 3 defa ağaç yapraklarını ve komutanların attığı sigara izmaritlerini süpürmek değildir vatan borcu. Kimsenin vatana ödemesi gereken bir borcu yok çünkü ödemen gereken vergileri fazlasıyla ödüyorsun, daha bugün her şeye ye yeniden zam geldi ve yine altta kalan halk oldu.
Vatan görevi sadece eline silah alıp terörist avlamak mıdır? Lojistik olmadan onlar nasıl bunu yapacak? Kimisi dağda terörist avlar kimisi kışlada onlara yemek hazırlar kimisi onların yattığı yeri temizler kimi cephanelerinde nöbet tutar kimi silahlarının araç gereçlerinin bakımını yapar. Hepsi aynı şekilde vatana hizmet etmektir. Vergi ödüyorsak boşverelim askerliği öyle mi? 7/24 dağlarda ülkenin birlik ve beraberliği için mağaralarda domuz arayan asker olmasa vergiyle mi koruyacaksin ülkeyi? Zam geliyor diye bırakıp gidelim mi vatanı? Bu nasıl kafa?
Bu boyutu geçtim. Asi bir karakterim vardı. Kimseye eyvallahim yoktu. Annem bir bardak su istese götürmeye erinirdim. orada bu gereksiz ozelliklerimi kırdılar. Sigaranin izmartini çöpe attığımı hatırlamıyorum askerden önce. Şimdi çöp yoksa cebime koyuyorum yine de yere atmıyorum. Vs vs. Kadınsın bazı şeyleri bilmiyorsun fakat bilmediğiniz konularda böyle atıp tutmayin bari
Devlete çocuklukta bile vergi veriyorsun, çalışıyorsun kazandığın paranın yarısından fazlasını bunlara veriyorsun, biriktirdiğin parayla yatırım yapsan gelir vergisi kesiyorlar, ev alsan emlak vergisi istiyorlar, dükkan açıp insan istihdam ediyorsun stopaj, oda aidatı diye senden para koparıyorlar
Bu milletin bu devlete borcu yok, alacağı var.
Ayrıca yere çöp atmamayı askerde öğrendiysen, bir şey öğrenmemişsindir.
Yav dalga mı geçiyorsun? Tamam toplum olarak kizalim kuselim askere gitmeyelim. Bu mu? Şu kafadan istiyorum. Devlete borç bitmez. Zira o devlet de biziz. Başkasına değil kendi ülkeme sahip çıkıyorum. Seferberlik olsun ilk adımı atmazsam namerdim. Öyle karı gibi bahaneler ardına sığınıp devlete kin gütmem ne gerekiyorsa yaparım. Çöp atmayı evet okuldan kapamadim. Askeriye okul kadar öğretici oldu bana.
Ayrıca vergi konusuna gelirsek. Ülkede 10 milyondan fazla emekli 6 7 milyon memur var. Kim ödüyor bu paralari? Vergimiz yine bize dönüyor. Devlet üstüne yatmıyor. Milyonlarca üniversite öğrencisi var
Kim veriyor bursları? Kim milyonlarca öğrenciyi 500 liraya 2 öğün yemekle yurtta barınma hakkı veriyor? Kim 1.2 milyar liranın 500 milyar lirasını depremzedelere aktarıyor? Vergi yine bize dönüyor. Eşitce değil adil şekilde.
Hayır dönmüyor, o muhalefete de kafam girsin 45 yaşında emekli olmaya çalışıp gençlerin sırtından para söğüşlemeye çalışanlar kadar çalışana üretene çalışmıyorlar.
Kim veriyor bu bursları? DEvletin verdiği burstan bir çiçek olmuyor, depremzedelere yardım konusunda Haluk Levent'e bile devlete gidenden daha fazla para gitti
Adilmiş, böyle keriz bir millet olduğu sürece ebediyen fakir kalmaya mahkum bu ülke
Senin vergini şerefsiz yağmacılara, on sene önce bir hiç iken birden dolar milyarderi olmuş yanaşma ailelere, oligarşik bir yapılanmaya gömüyorlar
Hala ''Vergilerimiz bize dönüyor'' diyor sen git askere, temelli git bir daha da karışma halkın arasına takıl orada.
6 ay askerlik yapmaktan neden kaçıyor bu gençler hiç anlamış değilim sanki ömürlük gidiyorsunuz
Ben bedensel yürüme engelliyim muaf tutuldum askere gitmek ister miydim isterdim tabi ki neden kaçıyor bu andavallar hiç anlamış değilim adam gibi git yap askerliğini bitsin gitsin
Parası olan gitse dönüşünde hayatı (iş, okul vs) aynen devam ediyor.. Çünkü parası var. Param cepte kalsın diyosa gitmeli. Ama parası olmayan mecbur gidiyor ve dönüşünde de işini kaybediyor. Her türlü askerlik mantıksız.. Meslekse evet ama zorunluluk mantıksız
askerde geçen her gün kayıptır israftır. medeni ve güçlü ülkeler profesyonel ordu kullanır ve askerine çok iyi bakar. bizim gibi 3. dünya ülkeleri de piyade kullanır b*ktan ekipmanlar dağıtır askerin zerre değeri olmaz.
düz mantık yetiştirilen ve avrupa görmemiş insanlar ancak askerliği bir halt sanıp orada 6 ay tuvalet temizlemeyi kutsallaştırır.
Parası olan bedelli yapar. Yoksa 6 ay amelelik yapmaya değmez. Hayatta bir halta yaramamış, sadece 6 ay askerliğini gidip yapan kendini bişey sanıp bedelli yapana laf ediyor ya, ezikliğinde kurusun. 😏
Kuzenimin OKB hastalığı var ve en ufak stres tetikliyor. Doktorlar ise, kolay kolay yapamaz raporu vermiyor. Şimdi bu çocuk bedelli yapsa, suçlu mu olacak? İnsanlar bilip bilmeden konusuyor gerçekten. Ayrıca 6 ay gidenlerin yaptığı bir şey yok gerçekten. Zaten bedelli parasıyla, ekipman alınıyor. Aslında askeriyeye yarar sağlanıyor. Çünkü artık devir teknoloji devri. İHA Siha vs bir çok şeyi hallediyor.
Aynn knka sonuçta bedellinin parası uçmuyor o da devlete gitmiş oluyor.
Yani. İnsanlar bunu anlamıyor işte. Geniş düşünemiyor. Ayrıca söylediğim gibi, devir İHA Siha devri.. Ha askere ihtiyaç yok mu? Var tabi. Ama eğitimli asker başka, 6 aylık er başka.
Bende obsesif kompulsif bozukluk hastasıyım ve anlıyorum kuzeninizin durumunu. Benide en ufak stres ya da en ufak bir laf etkileyip modumu düşürüyor ve bu hastalığın bana askerde çok sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum fakat hiçbir doktor bana bu hastalık askerliğe engeldir demedi ve ne yazıkki yaklaşıyor askerliğim. Ne yapacağız bilmiyorum.
İmkanıniz varsa bedelli yapın hocam. Sağlık daha önemli.
Bakacağız hocam sağolun
Rica ederim hocam. Seni en iyi ben anlarım
Eyvallah dostum
140 bin diye yazmışlardı. Pahalı tabi ama paran varsa yine de mantıklı bence zamanı satın alıyorsun. Çalışırken 1 yılda çıkacak o para zaten o da en kötü asgariyle
Her Türk asker doğar deniyordu. Bedelli var, hepsi 6 ay oldu. Eski askerlik kalmadı. Israel'de kadınlar da dahil her vatandaş askerlik yapar. Süre 2.5 ve 3 yıl.
Oralarda askerlik bizim gibi değil, askerliğii bölüyorlar, kışlada 3 ay 5 ay hizmet veriyorsun
Bizde hayatına ipotek koyuyor devlet
Paran varsa hiç çekinme direk 1 ay askerlik yap çünkü 6 aylık askerde gittiğin kışlaya göre değişir en rahatı Jandarmalıkta yapmaktır denk gelmediyse büyük ihtimalle ayvayı yedin çünkü sizinle ilgilenecek üstleriniz artık eskisi gibi iyi niyetli değil oraya gidince yeri sileceksin yorganını jilet gibi katlıyacaksın yoksa sana ceza verirler çoğunlukla 6 ay yapanlar kafayı yiyor
Kritik mesleklerde çalışanlar hariç bedelli yapılmasına karşıyım. Ama fiyat ne kadar artarsa artsın kolayca kredi çekip bedelli yapma imkanı var her zaman
Zengin degilsen , sporcu değilsen, uzun süre ara vermek işlerini büyük ölçüde sekteye ugratmayacaksa git 6 ay yap gel. Bedelliye vereceğin parayı faize at 6 ayda biriksin.
Faize at 6 ayda biriksin
Ülkenin altı aylık enflasyonu hakkında ne düşünüyorsun?
Ben 15 bin iken kredi çekip gitmiştim faiziyle 4 sene ödedim. Kısaca benim zamanımda askerlik 1 seneydi ama şimdiki gibi izin kullanma 5 ayda gel olsaydı o parayla altın alır normal askere giderdim.
Güzel bi işi varsa, işi kaybetmemek için bedelli yapsın. İşi güzel değilse, işsizse gitsin beş ay askerlik yapsın
6 ay yapıp gelmek daha mantıklı zaten fakirler gider askerlik yapar 6 ay zenginler öder parayı
Ben zenginim ve gidicem ne alaka
😅😅😅 normal olan miyim şimdi şükür
6 ayda o parayı rahatça kazanabilceğin maaşta bi işin varsa 6 ayı kaybetmek saçmalık. Eskisi gibi askerlik yapılsaydı mutlaka gidelmeliydi ama şu an askerlik tatil benzeri bişey oldu. O yüzden o parayı çıkarcak bi işün varsa bedelli yoksa mecburen gidilcek.
Nerede tatil. Burada akşama kadar çalıştırıyorlar
Olayın maddiyatında değilim. Vatan 122 binden daha değerli herkes gidip o kutsal görevi yapmalı, bazı zorlukları tatmalı.
İmkanı olan bedelli gitsin ya... 6 ay cehennemi yasatiyorlar adamlara. Bir de anormal tipli insanlar çokmus. Gidenler hep anlatıyor..
Kendini asan, uyuşturucu kullanan, sevgilisini aldatan vs vs
Ayda 21 bin ve üstü kazanıyorsan bedelli mantıklı ama altı çalışıyorsan askere git derim. Çünkü her şekilde 6 ayda 122 bin toplayamayacaksın
Allahın doğusunda 5 dolu şarjörle askerlik yapmak bambaşka bir şey beyler, insan kendini ölümsüz hissediyor. Bence yapın. Zor ama keyifli xd
Nakiti olan çok rahat yapar tam zam gelmeden öder zam geldiğindeki maaşı 6 ayda çıkarır zaten o parayı
Askerlik kölelik birnevi ama yine de bu kadar para yerine gidilmesi daha mantıklı. Vatan falan demeyin, bir halt yaptığınız yok.
Bütçeni sarsmayacaksa bedelli yap geç derim gidip görmedim ama çevremde çok giden oldu illallah etti hepsi
Aylık 20 bin üstü geliri olan birisi için bedelli gitmek mantıklı daha aşağısı için mantıklı değil
Ucu açık konu ben yaptım gerek yok derdim yapmaya öde derdim ama birde manevi boyutu var. herkesin kendi görüşü saygı duyulmalı
Ben 15 ay askerlik yaptım. Şimdi bile çağırsalar tine yaparım
Arabanin mtvsi daha fazla Jordan ya. Suriyelileri ya da onlari ulkede tutan gitsin banane
6 ay içinde bedelli parasından fazla kazanan kişiler için ideal
Gitsin herkes vatani görevini yerine getirsin o parayı başka şeylere kullanır daha mantıklı
O parayı 6 ayda kazanabilecek olana bedelli mantıklı, kazanamayacak olana normal askerlik mantıklı.
polis 20 bin maaş ile 6 ayda aynı parayı alır gitmek mantıklı
Suanki aklım olsa. 1 gün askere gtmezdim. Boşuna zaman kaybı.
paran varsa gitme
iyice ticarete döktüler güzelim vatan borcunu
Bedelli yapmak her türlü daha mantıklı tabi paran varsa
6 ay git ve yap gel emin ol hemen geçiyor zaman
6 ayda bu paradan daha fazlasını kazanamayacak insan bence askere gitmeli
6 ay tabiki bu para askerlik yapmak akıl kârı değil
Herkes aynı parayı kazanmadığına göre tek bir şeyin mantıklı olması mantıksız.
Bence yapmak daha mantıklı asker olmak çok özel bir şey bunu anlamadan yaşamak ot gibi yaşamayla aynı şey.
6 ay da daha fazla para kazanıyorsanız değer. Emin olun TSK bedelli yaptığınızda daha çok seviniyordur
çokta şeyimde gidin 6 ay yapın elin suriyelisi komutan oluyo bizimkiler para verip gitmiyo 😮💨
Yapılır ne var onda, en düşük memur maaşı bile 6 ayda alıyor o parayi
5 ayda bu parayi kazanıyorsan bedelli mantıklıklı
Bende o paraya değmez askere gitmek daha mantıklı şimdi her şey pahalı insanlar zar zor ihtiyaçlarını karşılayabiliyor birde askere 6 ay gitmemek için o kadar para vermek mi bence saçma
Reis az paran varsa yap bedelli yoksa askerlik artık ne biliyim gereksiz geliyor ordaki ortama girmeye gerek yok
28 yaşındayım askerlik yapmadım yedek subay olarak yapmak istiyorum ama işler izin vermedi dur bakalım nolcak
bedelli pahalılanmadı hep aynıydı kur bazında
Para ödenip hala kışlaya alınması bana saçma geliyor açıkçası.
Askere gitmek daha mantıklı, erkek olsaydım giderdim
Bence 6 ay yapın daha iyi
Askerlik yoklamasında ben gayım desem. Bunu benden başka kimse öğrenebilir mi
Çok şükür en iyi şekilde 15 ay askerlik yaptım
Askerlik yapmak daha mantıklı
Askerlik yapılmalı bence
6 ay çalışsan aynı parayı kazanıyorsun zaten
Yedek subay astsubay yapmak
6 ay yapıp geldim gidecekler düşünsün. :D
O parayı bana verin yerinize askerlik yaparım 😁
Terhis olalı 10 yılı geçti 🤣🤣
Az yükselmiş..500-600 bin olması lazım