şu an çoğu haber sitesinin paylaşımına göre bedelli askerlik 140 bin TL olmuş. 6 ay gidip gelinsin ya 140 bin tl nedir

140 bin TL verip bedelli yapmak.
6 ay gidip gelmek.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer şu an çoğu haber sitesinin paylaşımına göre bedelli askerlik 140 bin TL olmuş. 6 ay gidip gelinsin ya 140 bin tl nedir

Belli bir mesleğe ve kazanca sahip kişiler için kayıp ise gitmek istememeleri çok doğal ben şu anki şartlarda bu tercih çıksaydı ödemesini yapar gitmezdim. Askerlik artık profesyonele dönmeli hayatından çalınan bir dönem olağan üstü bir durum yok artık 200 bin asker yeter insanlara 15 gün oryantasyon dersi verir temel kazanımları öğretir gönderirsin nedir bu bahçe temizlemeye gereksiz yerlerde nöbet tutmaya adam toplamak ülkenin bir çok yerinde boş yere zamanı tükenen insanlar var daha akılcı yaklaşmak gerek harp zamanları yaşamıyoruz...
Bedelli askerlikte bir yanlış anlaşılma var..
Bedelli askerlik; hâkim, savcı, doktor gibi üst düzey insanların "vakit kaybetmemesi" için düzenlenen bir durum..
Bu tarz insanlar için 140 bin para değil.. Zaten bir Tofaş etmiyor, gözünüzde de büyütmeyin..
Ama işçi sınıfında olan, hatta işsiz olan bir çok insan için mecburi bir hizmet oluyor askerlik.. Böyle de olmalı..
Doktor adamın ne işi var hapçıyla izmarit toplamada? Doktor hayat kurtaracakken, saniyelerle yarışacakken, ne işi var 3-5 nöbetinde? Adam hayatı boyunca nöbet tutacak zaten..
Ben doktor değilim ama böyle kilit rollerdeki insanlar için askerlik külfet, zaman kaybı..
Osmanlıda bile herkesi asker yapmazlarmış.. Askerliğe elverişli kişiler alınır, yetiştirilmiş..
Zoraki askerlik hem devlete hem millete külfet.. Kutsal olan şeyin değerini de düşürüyor.. Oraya da liyakat lazım..
Hapçısı, torbacısı, sapığı, terör sempatizanının ne işi var o kutsal peygamber ocağında?
Saydığın mesleklerin dışındakiler hapçı mı oluyor
O kadar mühendis hemşire vs her neyse, üst düzey maaş almayanlar için verilen para yüksek meblağ
Askerlik meslek olmalı bence. Askerliğe gittik de ne oldu yani ne kattı.
Gerek yok.
Astsubay subay vs o şekilde meslek olmalı herkesin gitmesine gerek yok, zaman kaybı
Yukarıda yapılmaz falan diye saçmalayan bir kız var. Böyle künfeyekün tipli Gucci Bride parti Range Rover hayallerine sahip insanların fikirlerini ciddiye almayın arkadaşlar. Askeriye ve sosyal alan tamamen farklıdır. Suriyeliler laf ediyormuş bilmem ne bunun askerlik ile alaka seviyesi arkadaşın Iq seviyesi ile aynıdır. Bedelli konusu ise maddi geliriniz bazı seviyelerin üzerinde ise yapılabilir her ikisindende pişman olmazsınız.
2022 sonunda 80 bin tl vererek bedelli parasını yatırdım. Her ne kadar bu parayı üç haftada kazansam da, o kadar para vermek beni biraz incitti. Şubat ayında teslim oldum ve ranzaya yattığım ilk anda, bir daha 80 bin tl versem de çıksam şuradan dedim. Ticaretle uğraşan kişilerin zerre gözüne gelmemesi gerekiyor. Para kolay kazanılır, önemli olan 6 ayın çöpe gitmemesi.
Emlak, otomobil ve borsa
Cevap
140Cevap
6 ay gidip gelmek tabi ki ne gerek var 6 ay için 140.000 TL ödemeye şu an o parayı aylık faize koysan en yüksek faiz %43 aylık 5.014 TL getirir...
Aylok ortalama 15 bin maasla calisan birsuru insan var. askere gidince isten ayrilcak 100 bin tl maasi alamayacak. askerdede bir okadar masraf yapacak ayni hesaba gelcek. maddi bakimdan hemen hemen ayni ozaman hangisi kolay diye bakarsin askerde 6 aymi isinde gecirecegin 6 aymi. ayrica askerden donunce isini tekrar alabilecwginin garantiside yok. issizsen anca 6 ay gidersin yoksa mantiksiz
@Coloney0606 Tabi ki maaşı yüksek olanlar için sözüm yok özellikle beyaz yakalılar için bedelli yapmak mantıklı olabilir hatta bazı durumlarda şirketler bile karşılayabiliyor bedelli askerliği çünkü yetişmiş personel bulmak her zaman mümkün değil ama vasıfsız olanlar için gitmek daha mantıklı...
140 bin TL verip bedelli yapmak. ama maalesef param olmadığı için kullanamam
Keşke askerlik komple kalksa da şu bedelli muhabbetini dahi hiç duymasak.
Kimse askerlik konusunu överek anlatmasın. Bunu yapan insanın akli problemleri vardır. Neyi neyden koruyoruz? Neden bir üniforma giyerek savaşıyoruz? Neden ülkeler ve sınırlar oluşturulmuş? Kim buna karar veriyor? Biz halkız, marabayız olum? diye sorgulayan insan aşmış insandır. Birileri kadehlerde en kaliteli şarapları tokuştururken, size kendini ponçik gösteriyor ve "vatan fedaisi" diye zırvalığı aşılıyorlar.
Bence temel askeri bilgileri cinsiyet ayrımı olmadan herkes öğrenmeli. Bildiğim kadarıyla İsrail gibi ülkelerde hemcinslerimde gidiyor. Keşke bizde gidebilseydik askere. Askeri eğitim almamıza engel bir şey görmüyorum. Bedelli olmamalı ama bence sadece bazı meslekleri yapacak kişiler muaf tutulabilir. Bilim adamları, doktorlar ve sağlıkçılar, öğretmenler. Bunun gibi mesleklere sahip olanlar muaf tutulabilir ama diğer meslek grupları örneğin bir müteahhit ya da bankacı bir engel teşkil etmiyor. Zengin çocuğu diye yapmaması da çok saçma. Herkes eşit ve adaletli eğitim almalı.
Öncelikle acemiliği Manisa Komando Tugayinda yapıp, hemen ardından huduta geçip sınıra sıfır noktasında askerligini yapmış biri olarak konusuyorum;
bedelli askerlik yapacak olanlar gidip cinsiyet degistirsin,
Erkek adam askerlik yapmaz mı? Diyen arkadaslar; Size ne! Sizene arkadasim, adamin parasi varsa gitmez. Bu kadar basit!
He ben askerligin yapilmasi taraftariyim; tecrube kazanma, pratik dusunme ve yarin obur gun savas ciktiginda ne yapilacagini bilme acisindan gayet yararli egitimler bulunuyor.
MG3 cu olarak gece gorevini ustlenmistim. Ben bu karanlikta buradan gidemem korkarim diyen adam zifiri karanlikta 3 km gidiyor ve kafana ne gelecegini de bilmiyorsun, yani olum korkusu da dahil bazi seyleri aşıyorsun ve torpuluyorsun.
Yapan yapar yapmayan yaomaz saygi duyulmasi gerekir. Biz yaptik mi, sonuna kadar yaptik. Cok da saglam yaptik gorevimizi donduk. Yine gitmek ister miyim? Isterim.
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Ben zorunlu askerlik durumunu doğru bulmuyorum. Bu konuda profesyonel eğitime tabi tutulan yetiştirilmiş profesyonellerden oluşmasını daha doğru buluyorum. İş durumunda askerlik bir engel ve erkeklere yüklenen bu zorunlu misyonun adil olduğunu düşünmüyorum. Ve bu durumdan feragat için para ödenmesi bu durumu ticari bir hale sokuyor.
Aynen
Gercekten nickinin hakkinin vermissin 👏👏
Hakkini*
Bu ülke için değil 6 ay 1 gün bile askerlik yapmaya değmez öncedenmiş o yani kimin için askerlik yapılacak ki suriyeliler için mi onlar sağda solda fink atıp Türk kızlarına laf atarken Türk gençleri askerlik mi yapacak saçmalığın daniskası vallahi parası olan versin 140.000 çıksın kenara
Sirf suriyeliler var diye bu ulke icin askerlik yapmaya degmez deme bence.. sizler rahat uyuyun edin diye dag basinda evladindan esinden ailesinden ayri bayramlar zaman gecirenler var ve gencecik yasda o catismada sehit olan binlercesi var o yuzden sirf bir suriyeli var diye laf atiyor diye bu ulke icin degmez demee..
Aynen öyle görüş sahibine katılıyorum
İş yapıyorsan veya çalışıyorsan ayda 30 bin para kazanıyorsan ver parasını gitme ama asgari ücret çalışıyorsan askere gidiyorum diyerek istifa et tazminatını al paranı altına koy askere git ekmek elden su gölden 6 ay takıl konaklama parası yok yatak parası yok
6 ay az bile. Keşke askerlik 2 yıla çıksa da bir tane bile f*minist erkek kalmasa. Bütün erkekler dominant, erkeksi olsa. En dominant kızı bile domine edip, esas çizgiye sokup onu kendisine itaat ettirecek hale sokacak kadar dominant erkekler olsa keşke. Askerlik azalmamalı, artmalı bence.
Paran varsa verirsin ömrünün 6 ayını ego tatmini için geçirmek saçma. Ailem gitmemen için çok dil döktü parayla askerlik olmaz dedim 1 yıl askerlik yaptım ve üst devrelerin egolarını tatmin ettim ilk 5 ay gerçekten yapılacak iş değil para vererek vatana millete daha çok faydanız olur emin olun
Askerlik olayı büyük bi muamma. O kadar para verene kadar gider 6 ay yaparım dedim gittim yaptım. Ordayken lanet olsun bu nasıl askerlik, bitsede get f*ck of the here diyoruz. Sonra biter biraz zaman geçer Türkiye gerçekleriyle yüzleşince acaba kalsamıydım diye düşünürsün.
Bence en doğrusu zorunlu askerliğin kaldırılması ulan hükümet bi vazgeçmedi zorunlu askerlik den 2023 de dolanıyor du kaldırabilir diye hani yok öyle bir şey isteyen gitsin saygı duyarım elbette ama zorunlu olması saçma bana ikisj de mantıklı gelmiyor ama seçilecek olursa maalesef parayı verip az yapma diyorum hem Hadsizce zorunlu olduğu gibi bedelli fiyata zam geliyor
Şırnak'ta 15 ay yaptım askerliğimi bi 15 daha yaparım. Evet ekonomi kötü eğitim sistemi kötü her şey kötü ama benim başka vatanım yok. Bi çok şey kötü ama düzelmez diye bişey yok. Ama savunmazsak korumazsak düzelmesini bekleyecek vatanımız da olmaz. Şu vakit çağırsınlar sandıktan mavi beremi alır giderim
20 bin tl olduğu yıllarda tercih edebilecekken etmedim, o havayı atmosferi zorlukları bir tecrübe etmek istedim, değişikliği severim dedim. aşırı tecrübe edeceğim bir kışlaya ve aşırı kritik bir dönemin eğitimlerine denk gelince bir an önce çıkabilmek için hiç izin kullanmadım.
Aslında 140000 TL vermiyorsun, bir ay askerlik yapınca beş ay çalışınca sigorta piriminle ayda 14000 TLden 70000 TL kazanıyorsun, devlete 70000 TL vermiş oluyorsun, sigorta pirimiyle aylık 28000 TL kazananlar bes ayda 140000 TL kazanıyorlar, aynı hesaba geliyor, aslında para vermemiş oluyorlar.
Askeri eğitimi her Türk vatandaşı almalıdır bu coğrafyada elzemdir. Azerbbaycan' da silahların nasıl kurulduğu bile ders olarak veriliyor aynısı olmalı. Bedelli askerlik tercihtir herkesin zamanı olmayabilir. temel düzey eğitim yeterlidir. kişiye bağlıdır.
140 bin büyük bir meblağ gibi görünüyor ama aslında iki büyük baş hayvan parası bile etmiyor. İmkanı olan ödesin varsın, bu konunun vatan severlik ile bir ilgisi yok!
Katılıyorum kesinlikle. 56binken param yoktu 6 ay gidecek oldum vazgeçtim. 80binken nasip oldu son anda ödedim gittim her gün de şükrettim.
Yaşım 21 askere gitmedim gitmem de bu ülke için bi kurşun sıkmam oturur izlerim savaş çıkarsa ben bu ülkede doğru düzgün gençliğimi yaşayamıyorsam bende bu ülke için görevimi yerine getirmeyecem 35 40 yaşindakiler diyor kaç ay yaptık ne gördük hepsi boş şimdiki askerlik kölelik
Senden yüksek rütbelilere kölelik dostum ve istediği cezayı kessinler neyimi alacaklar
Bedelli askerlik 10 bin TL olsa bile gider aslanlar gibi askerlik yaparım 😎 nöbetimi tutar vatanî görevimi yerine getiririm. Bizim o tarafta askerlik yapmayana kız vermezler.
@Macinee tek hatun yeter bana 👍
@Macinee Zaten aslanlar gibi dedim 👍 tek kalbim var ve tek kişilik yer var.
@Kawasaki_Ninja benim kuzenin yerine de yapsana 5 ay WC temizleyip uzmanlara karılık edip dönünce herkese anlatırsın nasıl bir vatansever olduğunu.
@_MelisYıldız_ Anlamıyorsunuz sanırım askerlik vatan savunması, ana ve yar savunması 👍 atamızın emanetini savunmak, ben askerliğimi kisa dönem olarak yaptım ve 6 ay sürdü spor, disiplin, eğitim vs vs gayet iyiydim ve değil uzman astsubayları bile tinlamazdım çünkü ben yedek subay statüsündeydim 👍 kimse poşet deselerde herkes bize saygı duyuyordu. İlk teslim olduk albaylar yarbaylar koşa koşa gelip aranızda broker var mı? aranizda bilgisayar programcılığı bilen var mı? Yatırım uzmanı olan var mı? Tarzı sorulara muhatap olduk vasıfsız asker değildik yani 👍
Gerçekten bazı insanlara sinir oluyorum.
Benim eşim askeri personel ve 3 yıllık sözleşme imzaladı ırak sınırında.
Yani demek istediğim bazı insanlar bu millet için canla başla mücadele ediyor bazıları 21 gün için 140 bin ₺ ödüyor şaka gibi
Ayda 20 bin maaş alan birisi 6 ayda 120 bin maaş dan kayıp
5 bin lira dan en az 30 bin harcama yapar eder 150 bin...
Yani maaşı 15 bin olan kimse gitmesin zaman kaybi askerlik 15 gün temel eğitim yeter askerlik profesyonel olmalı
Zorunlu askerliği doğru bulmuyorum gençler için boşa zaman kaybı. Ya isteyen gitsin ya da tamamen profesyonel orduya geçilsin zaten zorunlu askerlik maliyet olarak TSK için büyük bir yük bunun yerine profesyonel askerler yetiştirilebilir.
140 bin tl verip bir ay askerlik yapmak bana çok saçma geliyor. Ancak 6 aylık geliri 140 bin tlnin kat kat üstünde olan kişilerin bedelli yapması taraftarıyım. Kredi çekip bedelli yapılmaz
Paran varsa git bedelli yap yoksa mecbur git ama bedelli de biraz aklımın almadığı şeyler oluyor nedense de fakirler yaşamasın Zengin keyfine baksın gibi🥺
Sen galiba yanlış haber izliyorsun, google yazıp ilk gördüğün de sanırım 104 sen bunu da 40 diye anlamışsın sanırım.
Çünkü 140 falan olmadı. Kim diyor hani?
Zaten artık giden askerlik değil bildiğin amelelik yapıyor
Devlet artık erden askerlik beklemiyor. Eğitim bile verilmiyor doğru dürüst. Gelsin çay demlesin mıntıka yapsın nöbete gitsin vs vs
1 ayda hiç bir anı biriktiremezsin şu an ben 6 ay askere geldim ve 1 ayım kaldı ben çok güzel anılar biriktiriyorum. Kötü zamanlarinda oluyor ama çok iyi zamanlarında oluyor. Bedelli de para verince yatıyorsun diye bir şey yok. Aklınıza gelebilecek her türlü işi size veriyorlar.
secret yapın 140 ın sıfırına serçe parmağınızı koyun aaa 14 lira bedava dünyanın en ucuz yakıtını kullanıyoruz misali ekonomi böyle düzelir işte
Askerliği yapacak olana tavsiem adam gibi yapmasıdır. Bu vatan para ile satın alınmadı. Adam gibi adamlar tarafından yeniden kurtarıldı...
Sanki Askere Gidiyorlar Simdi Bunun Adida Askere Gitmek mi
Bu vatanın bedeli hep kanlı olmuştur. Bu bedelli gidenler ha bu vatanda varlar ha yoklar hiç biri de bir işe yaramaz kişilerdir
Çalışan birisi için paralı daha mantıklı ancak işsiz birisinin gidip yapması daha makul duruyor.
40 veya 140 olması önemli değil. Paraya kıyamayanlar cinsiyet değiştirme ameliyatı olabilir, daya ucuz diyorlardı 😃
Maaşı 23 bin tl den fazla olanlar için bedelli yapmak mantıklı az olanlar için ise kalmak daha mantıklı
Paşa paşa gidip vatani görevini yapıp gelmek en doğrusu...
Bedelli yaptığın zaman da 3 hafta gidip yapıyorsun geriye 5 ay kalıyor zaten...
askerligin bedelı olmaz ama bi bedel ödenecekse yok cok fazla yok bu kadar olmaz denmiycek devlet ne diyosa odur
Asgari ücret 11 bin lira 6 ay maaş almasa bir kişi 66 bin lira kaybı olur neden 74 bin lira fazla para versin mantıksız bence
Kesinlikle gitmek askerlik ne ki artık ekmek elden su gölden emredersiniz komutanım de itaat et geçsin gitsin
Valla ben altı ay askerlik yaptım, mesleği olmayan insanın da bedelli askerlik yapmasını mantıklı bulmuyorum.
Ya Ben 18 ay yaptım yani giden 6 ay adam gibi askerliğinizi yapın gelin 140.000 lira iyi para Bence verilmez
abim senden önceki nesilde yıl askerlik yaptılar benim dedem 4 yıl askerlik yapmış yıl 1940
Eyvallah kardeşim benim
Eğer 6 ayda 140 binliradan fazla kazanacaksın gitme o kârli ama yok 6 ayda kazancın az ozaman git bitir 6 ayı bence
Bu o kisinin aylik kazancina gore degisir eger 6 aylik kazanci 140 tl den fazlaysa bedelli yapar
18 ay komando olarak doğuda yaptım teröristlerle çatışmalara girmişliğimiz var arkafaşlarım hep şehit düştü maalesef inanın ki askerliği şu anki sistem o zamanlar da ülkenin bu duruma geleceğini bilseydim yemin ederim o parayı verir yapmazdım
Vatan millet diye gecinenlerin çocuklarını bedelli olarak askere gondermeleri şerefsizliktir.
O kadar vermem 6 ay yaptım yine yaparım çünkü 28 gün içinde değmez
Beni niye engelledin bro
Mesaj atamiyorum
Mesaj gonderirmisin
Biz paşalar gibi uzun dönem yaptık geldik ! Yine olsa yine yaparım
Askerlik bir vatan borcudur para ile yapılmasına karşıyım...
Ben deeee
En mantıklısı 6 ay vatanı için o tecrübeyi aslanlar gibi yaşamak.
Askerlik bir bedel zaten kardeşim o yüzden başka para bedeli ödemeye gerek yok
Para verebilen versin gitmesin artik askerlik kalmadi gitmek isteyen de gitsin gelsin
6 ay yemesen içmesen biriktirsen yine aynı rn mantıklısı şu an gitmek
Parası olana para değil, olmayana büyük para.. Vatan fakirlerindir dedikleri olay işte bu.
mantıklı... gittikten sonra 540 bin de versen cikamiyorsun 😁
eğer f16 gezisi yaptırırlarsa, suit oda da kalacaksam..
olur aslında :)
Askerliği tekrar 15 aya çıkarıp herkese de 15 ay askerlik yaptırmak daha mantıklı.
Yedek subaylık yap. 12 ay ama maaş alıyorsun memurlardan daha fazla 😄
Aylık 80-100 bin TL geliriniz varsa mantıklı yoksa, hanım evlatlığı.
Mantık aranmaz Türk genci isen gider gereğini yaparsın Her Türk asker doğar
Nedir be 6 ay askerlık..
Kibrista 12 ay 15 ay yaparlar.. 6 ay daha çabuk geçer..
ya zaten bedelli askerlik yapanlar da bir ay gitmiyor mu kaldı 5 ay, o kadar da gitsinler aw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?