Güncellemeler
1 yıl
Ve bazıları Osmanlı'da Türklük yoktu hepimiz kardeş gibiydik eskisi gibi olalım diyenlere cevap; Osmanlı'da Kürt bölüçülüğü vardı açıp okuyun. Cahil kalmayın:)
Güncellemeler
1 yıl
Irak'ın, İran'nın Kürd'ü ülkelerinin adında bir ırk ismi geçmemesine rağmen benim ülkem yok diyor. Burası benim ülkem değil diyor. Türkiye'nin adı değişse bu insanlar yine bu ülke benim değil diyeçek ve o sözde Kürdistan haritalarına Türkiye'nin topraklarını katmaya devam ediçek. Terör yapmalarının asıl nedeni farklıyken terör yapmalarının suçunu ülkenin kimliğine atıyorlar utanmadan. Irak bir bölge adı bölge adı olmasına rağmen en çok bölüçülükle Kürt hareketlenmesiyle uğraşmış ülkedir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Boş şeyler kaç yüz yılına geldik hala ırkçılık var. İnsanlar uzaya çıkıyor bunlar hala neyin peşinde
Bunlar kendilerini her ırkın devlet kurmaya hakkı olduğuna inandırmış ama devletin hak değil kazanç olduğunuda bilmiyorlar.
Ben Kürt kökenliyim ama bazıları boş yapıyor, mesela devlet dairesinde Kürtçe konuşulmasını istiyorlar. Bu imkansız bişey, ha bazı inşalar ırkçılık yapıyor o ayrı, ama kimse milletini sen kürtsün böyle yapmaya hakkın yok demiyor. Kendi kendilerine ayrımcılık yaratıyorlar. Türkiye tek devlettir hiçbir zaman bölünemez. Atatürk’ün ilkelerini kimse bozamaz.
Kimsenin güçüde zaten senin kökenini değiştirmeye yetmez ama ülkede bölüçülük olmasın ülkenin insanı sanki başka ülkelerin vatandaşıymış gibi anlaşılmasın diye vatandaşlara Türk diyoruz ve bazıları bunu aşağlama olarak görüyor. Fransada yaşayan Ermeni ben Ermeni kökenli bir Fransızım demekten aşağlanma duymuyorsa Kürt neden duyuyor? Ve bu gerçek bir kişi.
Şöyle diyeyim, Türkiye’de Türk soyunda gelen has Türk evladı Türk toplasan, 1 milyon bile çıkmaz. Ama bütün ırklar bir araya gelince Türkiye oluşuyor. Mesela ben hiçbir zaman aslımı inkar etmem. Ama her zaman bişey anlatırken, “Biz Türkler” diye anlatıyorum. Yani sonuç olarak Türküz Türk vatandaşıyız. Yurt dışına gittiğimde kendimi Kürt değil Türk olarak tanıtırım. Ne Arap milliyetçisi ne de Kürt milliyetçisi Türkiye’yi bölemez. Eğer Türkiye zamanında Kürdistan diye bölünseydi topraklarımızı çoktan işgal etmişlerdi. Burada devreye Atatürk’ün ileri görüşlülüğü giriyor. O yüzden Atatürk’ü sevmezler.
Türklük aslında bir ırk olarak bahsedilemez çünkü Türk hakkında bildiğimiz en doğru bilgi GökTürk devletinin kulandığı ve tüm vatandaşlarını Türk olarak adlandırdığıdır ve bazı tarihçiler de gerçek Türklerin kızıl saçli, yeşil gözlü olduğundanda bahsederler. Yani Türk kelimesi hakkında bildiğimiz en doğru tanım Göktürk zamanından beri Türkçe konuşan ve Türk soyundan gelen halkların ortak adı olduğudur ve Türkiye rahatlıkla bu kavrama girer.
Asla
Samimi değil