Bence Türkiye çok uluslu bir devlet. Osmanlı'dan beri çok uluslu ve çok kültürlü bir devlet. Herhangi bir ırk ne alaka? Zaten çok uluslu devlet olduğunu kabul edersek abd gibi oluruz, saçma ırkçılıklar da biter. Bu kadar basit.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ne çok ulusu kızım ülkenin yüzde 80'ni Türk ve ülkeyi Türkler kurmuş. Neyin derdi bu
Ne türkü
Hangi Türk kurmuş
Ne anlatiyon
Sen ne anlatıyorsun asıl? Ülkeyi kuran adamlar da yüzyıllardır yöneten adamlar da Türk.10-15 milyon kürt ve birkaç bin diğer etnik grup var diye ülke ismini ne diye bölge adı yapalım? Amerika kıyasına da zaten diyecek lafım yok. Amerika'nin bir göçmen ülkesi olduğunu bilip de böyle bir kıyas ne kadar mantıklı sence? Ayrıca senin iddiana göre dünyada hiçbir ulus devlet adı olmaması gerekiyor. En başta da Rusya'nın olmaması gerekiyor
Osmanliyi Türkler kurdu ki kurması iddiası da var. Osmanlida devletin ordusunda turkler vardı ve devletin dili Türkçe oldu. Osmanlı çok fazla yeri fethediyor , cok fazla ırklar karışıyordu. Abdyi ingilizler kurdu , anadili ingilizce ama yine de ingiliz değil. Çünkü içinde her ırk var , her millet var. Türkiye Osmanlı'dan beri çok uluslu. Kendini kandirmamani öneririm :))
Osmanlının fethettiği ve başka ırkların yaşadığı bölgeler çoktan bağımsız olup gitti. Türkiye kurulduğunda ülkede azınlık olarak yaşayan birkaç bin çeşitli etnik grup dışında Türklerden sonra Kürtler çoğunluktaydı ki halen öyle. Ama yine azınlık seviyesindeydiler. Osmanlı gibi imparatorluk seviyesinde olan bir devleti Türkiye ile nasıl kıyaslıyorsun? Osmanlı döneminde zaten çok uluslu İmapratorluklar vardı ki onların bile çoğunu adı yine etnik bir isimdi. Amerika'yı ingilizler kurmuş olabilir ama bunlar koloni seviyesindeydi ve daha sonrasında Fransız, İspanyol, İngiliz, İrlandalı ve Alman gibi birçok ırkın ortaya çıkardığı ve anadilinin İngilizce seçildiği bir birleşik devlet çıktı. Şimdi sen Amerika gibi yeni bir kıtada kurulmuş etnik olmayan bir devletle Türkiye'yi nasıl kıyaslayabiliyorsun? Ha zaten ben ne dersem diyeyim ikna olacağın yok zaten de yine de belki fikrine bir değişim getiririm
Turkiyede 20 mn yunan kanı var
20 mn Anadolu türkü
15 -20 arası kürt
4 mn gürcü
1mn Laz
Arnavut, Çerkeş, Boşnak, abhaz saymıyorum bile. Ki bunlar Osmanlı'dan beri burdalar. Osmanlı Türk değildi bir ırk iddiası yoktu. Osmanlida önemli olan dindi. Osmanlida her ırktan insan savaşıyordu. Osmanlı koca anadolunun tarihi hatta ermenilerin bile. Türklüğe gelince sadece 100 yıldır Türksün o da ülkedeki politika sayesinde.
Boş yapma , bu ülke bas baya çok uluslu. Vatansever olmak için bir ırka ihtiyaç yok.
Boş yapma dediğin için daha fazla bir şey yazmam zaten sen haklısın görüşürüz
Haklıyım tabiki
Atatürk bile çatı kavram olarak getirdi turklugu ülkeyi bu şekilde birleştirdi. Çünkü önceden islam birleştiriyor o gitti turkluk geldi. Atatürk bile ırktan değil vatandaşlıktan gelen birsey demiş. Sen tutup ülkeyi bu ırk kurdu diyorsun komik.
Aferin tamam hadi görüşürüz
Anayasamıza göre vatandaşlık bağı olan herkes Türk zaten. Türklük, çatı bir kavram.
O zaman surilerde gelip vatandaşlık alarak Türk olabilir anlamına geliyor bu
Ayrıca yine de çok uluslu oluyor. Çünkü abd de amerikanlik çatı kavram ama abd çok uluslu. Türkte olsak çok uluslu
Evet bu durum Suriyeliler için de geçerli. Zaten Türkiye Türklerin yaşadığı yer manasına geliyor. Anayasadaki Türk kavramı tanımına göre de Türkiye kavramı gayet uyumlu. Bunun dışında anayasamız her ne kadar Türk sayılmak için vatandaşlık bağı arıyor olsa da etnolojik olarak Türk ırkı kavramı var. Abd ile kıyaslamak bu konuda yanlış olur çünkü Abd ırkı diye bir şey yok. Şu an Türkiye de de büyük bir çoğunluk Oğuz Türkü. Bu açıdan da yine Türklük çatı bir kavram çünkü Türklük içinde birçok ırk ve boyu barındırıyor.
Dediğin çok saçma
Abd dediğin ingilizler kurmuş ingilzce konuşuyorlar. Cadılar Bayramı gibi kültürleri de ingilizlerden gelme. Bir sürü de ingiliz yaşıyordur eminim. Bizim osmanlidan bir farkının olduğunu düşünmüyorum.
Turk lafı cokmu batıyor
Bu ülke tarihte turk idi bugünde turk yarında turk olacak
Türk lafı batmıyor
Ülkede Türk diye birssy yok
Türk orta asyadadir
Sen orta asyali misin
Devsirmenin tekisin
Öz be öz türküm
Turk olmak şereftir
Turk degilim diyenlerede ısrar etmeyiz
Cunku bunlar İzmir'de denize döktüğümüz yunan toronlari ya da doğuda rus isgalinde kalanlardir sende ya Rum ya rus ya Ermeni sin
Puhahab boş yapma
Bu ülke çok uluslu bir devlet.
Türkler falan da kurmadı
Biz el koyduk adını Türkiye cumhuriyeti yaptık kuranada Ataturk dedik burun gelinde adını degisin 40 yildir dağda it gibi gebertiyoruz sizi gerekirse 40 yıl daha gebertiriz nokta
Türkiye ulus devleti değil knk
Çok uluslu devlet
Yazıklar olsun benim yorumumu calmissin. bari bı sor bı etiketle
Anadolu cumhuriyeti lafı ülkeyi çok uluslu gören herkesin kullandığı birsey
Ve uzun zamandır bu fikirdeyim
Senden çalmadım
Tabi tabi
Evet daha az önce biriyle tartıştım twitterda o da Anadolu cumhuriyeti isteyen tayfa misin diye sordu
Anadolu cumhuriyetini sen mi buldun saniyon hdhdh
Ben bu yaşıma kadar bu lafı benden başka söyleyen kimseyi duymadım da neyse uzatmicam
tamam ss alıp atıyorum
https://imgyukle.com/i/VB3wQA
Al bakalım
Anadolu cumhuriyeti zaten bilinen bir kavram.
Sıkıysa bunu biri denemeye kalksın.
Türkiye adı ebediyen yaşayacaktır.
Hiçbir şey yapamaz kimse
Devsirmenin tekisin aglama boşuna
Büyük ihtimal bir gün gerçekleşecek. Oh
Anan devsirme senin. Yallah İrana
Ayn knk kesin orta asyalisin
Gözlerin falan da cekiktir şimdi senin
Son 100 yıldır ülkedeki politika sayesinde Türk olmuşsun bunun için kıçını yirtiyorsun
Puhahahs
Bir defa oğuz Türklerinin gözlerinde belirgin bir çekiklik hiçbir zaman olmamıştır. Öte yandan fazla da açıklama yapıp bu konuyu tartışmak istemiyorum. Yallah irana zagros daglarina
Kürt değilim
Ülkede yaşayan tek etnik kökenden kurtler değil. Gözü olan da görüyor zaten. Oğuz boyu da ne alaka , oğuz boyu mu kaldı ya
Ülkede 20 mn Anadolu türkü var gerisi de tamamen farklı ırklar. Ülke çok uluslu. Türklük filan yok bu ülkede.
Yarım akıllı kızım fazla caz yapmadan, her neysen sen de köyüne. Yallah.
Ülkemiz tutkulu ülkesi değil. 100 yıldır bir ırka yamanmış bir ülke. Büyük ihtimal Atatürk'te Türk değil. Rum asıllı biri
Agla kudur
Sen ağla
Ülke çok uluslu oluyor tekrardan
Ki kendini kandırmanın anlamı yok
Zaten Türk değildi hiçbir zaman
Defol git burası 1071 den beri Türkiye
Evettt