Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri, 1949'dan beri Çin zulmüne uğruyorlar. Son yıllarda Çin tarafından Uygur Türklerine yapılan zulümler arttı. İbadetlerini özgürce yapamıyorlar, özgürce giyinemiyorlar. Toplama kamplarında işkence görüyorlar. Daha geçen gün, toplama kamplarındaki Uygur Türklerine Çin tarafından milyonlarca yıl hapis cezası verilmişti. Uygur çocuklarının, Çin okullarında beyinleri yıkanıyor. Dışarıyla iletişim kurup, yaşadıklarını anlatan Uygur Türkleri, hapse atılıyorlar. Hapishanelerde çeşitli işkenceler uygulandığını duymuştum. Uygur kadınlarının evlerine zorla Çinli askerler yerleştiriyorlar. Uygurlu kadınlar, Çinli askerler tarafından tecavüze uğruyorlar. Ramazan ayında oruç tutmaları yasak ve zorla içki içiriyorlar. Erkeklerin sakal bırakması, kadınların tesettüre girmesi ve uzun etek giymesi yasak diye duymuştum. Hatta Ramazan'da zorla içki içirilen Uygur kadınlarının videosu vardı. Doğu Türkistan'dan İstanbul'a gelen birkaç tane Uygur Türkü varmış ama bu yeterli değil. Bence bütün Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri, Türkiye'ye getirilmeli. Onlara devlet arazilerinden arazi, bahçe, tarla verilmeli, barınmaları için ev yapılmalı, onlara iş verilmeli. Böylece Çin zulmünden kurtulur ve rahat ederler. Tarım ve hayvancılık alanlarına yönlendirilebilirler. Bu şekilde, ülkemizdeki tarım ve hayvancılığa katkı sağlarlar. Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
1 yılHayır getirilmemeli. Kimse Türkiye'ye getirilmemeli. Çünkü Türkiye dışındaki Türklerin geniş coğrafyalara yayılması diaspora açısından önemlidir. Türkler dünyanın her yerine yayılmalılar. Yapılması gereken şey Amerikan askerinin kafasına çuval geçirmeyip Çine karşı Amerikayla birlik olmaktır.
088 Yorumla- 1 yıl
Çok zekisin.
- 1 yıl
@vurucu_vuran eyvallh
- 1 yıl
Ne demek😀
Soran1 yılEn büyük düşmanımız Amerika'yla birlik olmak mı?
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Ülkelerin dostu düşmanı olmaz. Menfaatleri olur. Kimi menfaatlerde birliktelik olur kiminde ayrılık olur.
- 1 yıl
@mAlperen Çin ve Rusyayla da anlaşacaksın iyi olacaksın Amerikayla da Avrupayla da buna da siyaset deniyor. Türkiye hiçbir ülkeye tamamen iyi ilişkiler geliştirip de diğerine küsemez Aynı şey İsrail için de geçerli 4. yav israil demek doğu akdeniz demek israil demek terör pkk konusunda bir destekçi müttefik demek.
Soran1 yılİsrail, vadedilmiş toprakları ele geçirmek için pkk terör örgütüne destek veriyor. Bu vadedilmiş topraklar arasında ülkemizin güneydoğusu da var ve ne tesadüftür ki, bu topraklar, Türkiye'de terör olaylarının en çok yaşandığı yerler. 90'lı yıllarda İsrail'den aldığımız heronlar, pkk'ya istihbarat desteği sağlıyordu. Bu sebeple kendi iha ve sihalarımızı üretmeye başladık.
- 1 yıl
İsrail kendisine vadedilen toprakları alsın filistini falan. İsrail Türkiye'nin güneydoğusuna saldıramaz. Türkiye geçmişte İsraille Pkk konusunda müttefikti yine müttefik olabilir.
Soran1 yılTevrat'ın Tekvin kitabının 15. Bab'ında ise şöyle yazmaktadır:
O günde Rab, Abraham'la ahdedip dedi: Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar bu diyarı, Kenileri ve Kenizzileri ve Kadmonileri ve Hittileri ve Perizzileri ve Refaları ve Amorileri ve Kenanlıları ve Girgaşileri ve Yebusileri senin zürriyetine (soyuna) verdim.
Bu tanıma göre ise Fırat Nehri'nden Nil Nehri'ne kadar olan geniş bölge İsrailoğullarına vadedilmiştir.- 1 yıl
Saman altından su yürütüyorlar ablam dün Rusya ile savaşıyoduk bu gün Rusya bize bakıyor kim bilir yarın ne olucak
İsrail bize savaş açmak için fırsat kolluyor ama yalnız değiliz diye harekte geçmiyor biz şu anda amerikayı bıraktık Rusya'ya yaslandık Amerika ile iletişim kurarsak rusya bizi bırakır bu sefer Turan ile kalırız israil in önü açılmış olur
Doğu Türkistan sonraki hedefimiz önce bi şunlardan kurtulalım
Hemde savaş falan çıkarsa Rusya ile müttefik olmamız işimizi görebilir çin ile bağlantı kurabiliriz - 1 yıl
@mAlperen Bak biz Rusya ve Çinle olacaksak bizim Turancılıktan vazgeçmemiz gerekir. Çünkü Turancılık Rusya ve Çinin işine gelmez menfaatine aykırı. Rusya ve Çin ikisi de Orta Asyaya yayılmak istiyor. Turan coğrafyası yer altı kaynakları enerji kaynakları ve tarım demek. Bunlar da Çinde ve Rusyada yeterli değil. Aslında biz Amerikayla Turan için anlaşabilrdik. Bizim şu dini siyasetten derhal kurtulmamız lazım Her şeyi bir kenara at bizim içimizde Suriyenin boku olan 15 milyon suriyeli var. Bunlar radikal suriyeli. Bunlar Türk halkını da radikalleştiriyorlar. Bunlardan kurtulmadan Türkiye hiçbir şeyi düzeltemez.
- 1 yıl
Ya zikkmişim tevratı tevrat ne la? Hayatında kaç kez tevrat okudun. Tevratta bunlar yazıyor diye böyle olmak zorunda değil.
Soran1 yılEvet, direkt saldırmaz. Pkk terör örgütünü aracı olarak kullanır. Sosyal medyadaki Mossad ajanlarını devreye sokarak, halkı kışkırtır ve iç karışıklık çıkarmaya çalışır. ABD'deki siyonist lobinin emriyle, dolar bir anda şaha kalkar ve Türkiye'nin ekonomisine büyük bir darbe vurur. Düşünün, İsrail başbakanının oğlu neden "özgür kürdistan" paylaşımı yaptı acaba? ABD, pkk terör örgütüne neden sürekli silah yardımı yapıyor acaba? Bunların hepsi, ABD'deki siyonist lobinin emriyle oluyor.
Soran1 yıl@mAlperen Size katılıyorum. Rusya ile müttefik olursak, ABD'ye ve İsrail'e karşı daha güçlü oluruz. Daha sonra Çin ile yakınlaşıp, anlaşmalar yaparız. Bu anlaşmalarla Doğu Türkistanlıları ülkemize getiririz veya onların, Uygur Özerk Bölgesi'nde özgürce ve rahat yaşamaları için anlaşmalar yaparız.
- 1 yıl
Ya kızım 30 Ağustostan beri bu ülkenin teğmen kadınlarına ana avrat sövüyorlar namuslarına falan sövenlerimn hepsi akpli profiller filistin desteçileri. Onlarla benzer şeyler yazan akpli milletvekilleri var. Hangi mossad ajanlarından bahsediyon sen? Mossad ajanların iç işleri bakanları yakaladı hepsi filistinli çıktı hepsi türbanlı sakallı şalvarlı tiplerdi. Mossad ajanı diyorsan bunu yapanlar bu ülkede filistin çığırtkanlığı yapanlar provoke edenler de onlar.
- 1 yıl
- 1 yıl
15m insanı nasıl göndereceksiniz
Chp bir şey yapamaz toplama kampı gibi orası
Gene dönüp dolaşıp akp ye geliyoruz bende akp yi savunmuyorum ama diğer insansı canlılara ülkeyi bırakmak istemiyorum
Savaşta düşmana para atmayacağız. Bak Amerika parasını verdiğimiz halde bize f35 vermedi gene Rusya yüzümüze baktı, projeler ve enerji için Rusya ya ihtiyacımız var amerikadan bir halt olmaz
Soran1 yılİsrail, Yahudi şeriatıyla yönetildiği için bu düşüncedeler. İsrail askerlerinin kollarındaki desenlerde bile ülkemizi kapsayan vadedilmiş topraklar haritası var. Mossad ajanlarının hepsi Filistinli çıkmadı. Kimi Suriyeli, kimi Iraklı çıktı ve her milletin içinden hain çıkabilir. Ama bu, bütün hepsinin hain olduğu anlamına gelmez. O bahsettiğiniz hesaplar, profillerine yalandan başörtülü kız fotoğrafı koyan provokasyon hesapları. Bu provokasyon hesaplarının hepsinin arkasında Mossad var. Bilerek, Filistin'i destekliyormuş gibi gözüken ama özünde İsrail'e çalışan Mossad ajanları var. Daha geçenlerde Adana'da organ kaçakçılığı yapan İsrailliler yakalanıp hapse atıldılar. İsrail'i Siyon Katır Birliği üyeleri kurmuştur. Bu birlik, Çanakkale Savaşı'nda Osmanlı Ordusu'na karşı İngilizlerle beraber savaşmış ve İngilizlere istihbarat desteği sağlamıştır. Hatta bu birlikten 2 tane kurulmuştur. İsrail'i kuranlar ise bu birliğin üyeleridir. İsrail'i İngilizlerin yardımıyla kurmuşlardır.
Soran1 yıl@mAlperen Amerika'nın böyle yapmasının sebebi, Amerika'yı aslında başkanların değil, siyonist lobinin yönetmesi. Amerika'da başkanlar sadece birer figüran. Arka planda siyonist lobi yönetiyor Amerika'yı. Birçok Avrupa ülkesini ve bazı Arap ülkelerini de öyle.
- 1 yıl
@mAlperen Sığınmacı sorununu çıkaran akp. Sorunun kaynağından sorunu çözmesini bekleyemezsin. Akp gidince suriyeliler de gidecek. Çünkü Anayasa uygulanacak Türkiyenin imzaladığı bir sürü anlaşma var ve bu anlaşmalardan doğan hakları var. En başat hakkı mesela Türkiye Ortadoğudan gelen TÜRK SOYLU OLANLAR HARİÇ diğerlerini Türk vatandaşı olarak alamaz. Onlara göçmen mülteci statüsü veremez. Bunların hepsi sığınmacıdır. Sığınmacıları da devlet isterse yollayabilirç Lübnan bile yolladı bizden daha güçsüz ülkeler bile yolladı Avrupa ülkeleri de yaptı biz de yaparız. Zaten İngiltereyle geri kabul anlaşmasını imzalayan akp. Akp mi yollayacakmış güleyim bari.
- 1 yıl
GİZLİ ÜYE, Türkiye'de kayıtsız hiçbir Ortadoğulu bulunamaz. Hepsi defolup gitmesi lazım. Anladın mı beni.
Soran1 yıl@mAlperen Aynen öyle. İngiltere'de Siyonizm destekçisi Evanjelistler ve Amerika'daki Siyonistler yapıyor bunları. Amerika, pkk'ya sürekli silah yardımı yapıyor. İngiltere de öyle. Aslında İngiltere başbakanı da bir figüran. İngiltere'yi yönetenler, Evanjelist İngiltere Kraliyet Ailesi'dir.
Soran1 yılBen, Türkiye'de Ortadoğulu bulunmasını savunmadım zaten. O zaman, Antalya ve Ege kıyılarına yerleşen Ruslar ve Almanlar da gitsinler. Onlar da Türk soylu değiller. Güneydoğu'dan toprak satın alan İsrailliler de gitsinler. Sonuçta, İsrailliler de Ortadoğulu.
- 1 yıl
Biz bir çok ûlkenin parça parça yaptıgı şeyleri tek seferde yapıyoruz ve ülkede büyük bir muhalefet var buna rağmen hala akp kazanıyor demekki millet bunu gerçekten istiyor
Akp hem oy kazanmak için hemde dinen ülkeyi açtı ve vatandaşlık verdi bunu şu anda Rusya da yapıyor türk vatandaşlara Rusya vatandaşlıgı veriyor Rusya da batıdan bıkmış durumda koca Rusya domatesin patatesin fiyatının derdinde bu acınası bir durum - 1 yıl
Gizli Üye, Antalya, Ege kıyılarındaki Rus ve Almanlar turistse zaten gidiciler. Ama onlara vatandaşlık satılıyorsa onlara da vatandaşlık satılmamalı gitmeliler.
- 1 yıl
@mAlperen Rusyanın tarım yapmadığını mı sanıyorsun sen? :D :D :D :D Rusya tarımda bizden daha iyi. Rusyada gıda Türkiyeden daha ucuz. Halk erdoğanı destekledi çünkü her seçimde erdoğan halka oy versinler diye bir şeyler verdi artık verecek bir şeyi kalmadı ve oyları iyice düştü ekonomi de boka sardı. Erdoğanı artık kendi seçmeni bile istemiyor. Erdoğan gidecek. Birçok ülkenin parça parça yaptıklarını tek tek yapamıyoruz. Biz niye 2006 yılında israille kısır tohum anlaşması yaptık? Biz niye 25 yıl boyunca ilaçta aşıda avrupaya ve amerikaya, israilli ilaç firmalarına bağımlıyız mesela bunu söylesene.
- 1 yıl
Soran1 yılRuslar ve Almanlar yerleşmişler oralara. Turist falan değiller, kalıcı yerleşmişler. Hatta Ruslar, apartman satın alıp, Türklere yüksek fiyatlara ev satıp kiralıyorlarmış. Ayrıca, benim etrafımda Suriyeli ve Afgan göçmen tanıdıklarım var. Hiçbirine vatandaşlık verilmedi. Hatta her hafta polise gidip, oturma izinlerini yenilediklerini söylemişlerdi. Hatta polis izni olmadan, başka bir şehre gitmeleri bile yasakmış. Yani, kısacası, göçmenlere vatandaşlık falan verilmiyor.
- 1 yıl
Soran1 yıl@mAlperen Ben Müslümanım. Size de hayırlı geceler.
- 1 yıl
İsrail amerikaya bağlı biz bunu 100 yıl önce kaçırdık tabikide İsrail'e bağımlı olacağız. Zamanında yapılmayanları şimdi yaptığımız için ekonomi bitik durumda batı bizi engellemeye çalışıyor
Almanyayı örnek gösteriyorlar ama Almanya patates yiyerek gelişti bu ülkenin halkı keyfi peşinde koşuyor tabikide aç kalırlar
Soran1 yıl@mAlperen Evet. Maalesef, tarım ve hayvancılıkla uğraşmak isteyenler çok az. Çoğu kişi, masa başı rahat iş istiyor. Ben Karadenizliyim. Fındık, mısır ve fasulye üretip satıyorum mesela. Birçok sebze ve meyvemi, yumurtamı kendim üretiyorum. İleride inek bakıp, süt ürünleri de üretmeyi düşünüyorum. Devlet, çiftçiye hayvan desteği, mazot ve gübre desteği veriyor. Ben, tavuklarımı devlet desteğiyle çok ucuz bir fiyata almıştım. Üstelik hepsi de aşılı.
- 1 yıl
Ben üreticiyim tarım yapıyorum yediğiniz unun ana üreticilerinden birisi benim ben istemezsem bırak ekmeği 20 TL den almayı ekmek alamazsınız kimsede bana karşı çıkamaz çünkü tek üretici benim... Evet ben üreticiyim ama bunu ben demiyorum, bunu büyûk markalar diyor. Bu ekonomi işi devleti aştı millet kendi kendine fiyatların yükselmesine sebep oluyor sonra memurlara para yetişmiyor ve vergiler yükseliyor kısacası millet kendi kendini batırdı
- 1 yıl
Gizli senin dediklerin son zamanlarda olanlar ondan öncesinde öyle bir şey yoktu. Ben 2019'da çipli kimlik için nüfus müdürlüğüne gittim İzmirde hatta BUCA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ diye de yazayım içeride Türkten çok suriyeli vardı. Vatandaşlık almaya giden bana da yer soruyorlardı. Senin dediklerin daha yeni uygulamalardır. Ayrıca Rusları Almanları bu ülkeye sokup yer satan ev satan onlara vatandaşlık veren de bu iktidar. Ben karşıyım onlara da. Devlet arasında eşitlik vardır senin ülkenden biri ev arsa gibi tanışmaz alabiliyorsa senin de aynı oranda onun ülkesinden alabilmen gerekir Türkiye bunu yapmıyor.
- 1 yıl
- 1 yıl
Soran1 yılBen, hiçbir siyasi partiyi desteklemiyorum bu arada.
- 1 yıl
Bak birde ülkede çok fena algı operasyonu var.
Şu haber kanallarına gıcık kapıyorum neymiş et fiyatları yükselmişmiş sonra devlet ithal getiriyor hatta getirmeden ithal hayvan geldi diye haber yapıyorlar et fiyatları dibi görüyor sonra benim gibi üreticiler zarar görüyor
Benim elimdeki besili hayvanların tanesi 130.000 TL değerindeydi şimdi 80.000 i zor gördü - 1 yıl
- 1 yıl
Soran1 yıl@mAlperen Ben hem öğretmenlik yapıyorum, hem de tarlada ve bahçede çalışıyorum. Sabahtan akşama kadar çalışmak, emek vermek lazım. Çiftçilik zor iş. Tatil günlerimin çoğu, tarlada ve bahçede geçiyor. Hatta hafta sonlarım bile öyle. Millet, hafta sonu gezip tozarken, yiyip içerken; ben, elime kazmayı alıp tarla belliyorum. Ot ayıklıyorum, tohum ekiyorum. Buraya yağmur çok yağıyor. Yağmadığı zamanlarda tarlayı ben suluyorum. Ağustos ayında millet, sahil kenarlarındayken, denizde yüzerken; ben, dik yamaçlı bahçede, kızgın güneşin altında fındık topluyorum. Tavuklarımla her gün ilgileniyorum. Onları gezdiriyorum, hasta olunca veterinere götürüyorum. Kümeslerini temizliyorum. Yemlerini, sularını ihmal etmiyorum. Avrupa'da doktorlar bile tarla yapıyorlar. Avrupa'da üretim daha çok. Çünkü halk, çiftçilik yapmaya üşenmiyor orada. Bizim ülkemizde hayvancılık yapanlar, çalıştırmaya çoban bulamıyorlar.
Soran1 yıl@mAlperen Zaten hep tüccarlar kazanıyor. Biz çiftçiler, tüccarlara çok ucuza ürün satıyoruz. Ama markette dünyanın parasına satılıyor. Fındık da bunlardan birisi. Bizim 127 liraya sattığımız fındık, markette 650-700 lira oluyor. Millet, kafasına göre fiyat belirliyor. Olan, çiftçiye ve halka oluyor. Serbest piyasa kaldırılmalı.
Soran1 yıl@mAlperen Ben de öyle. Yokuş yukarı fındık çuvallarını taşırken defalarca uçurumdan dereye yuvarlanma tehlikesi geçirdim. Hatta bizim buradan bir kız, dik yamaçlı bahçede fındık toplarken 50 metre yükseklikten dereye yuvarlanıp vefat etti. Can güvenliğimiz yok bahçede. Ama buna rağmen emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Devletin verdiği mazot ve gübre desteği haricinde, bizim yaptığımız başka masraflar da var. Mesela, fındığa ek olarak çotanak gübresi, kerme ve kireç de koyuluyor. Tarlaya da kerme ve kireç koyuluyor.
Soran1 yıl@mAlperen Aynen öyle, birlik olmalıyız, tüccarlarla derdimiz var bizim. Estağfirullah, iyi akşamlar, kolay gelsin. Ben de yarın tarlaya gidip fasulye toplamalıyım. Herkese hayırlı akşamlar.
- 1 yıl
Valla gizli üye kimse tatil yapmıyor tatil mekanlarının hepsi boş. Ben de İzmir'de yaşıyorum Öğretmenim atanamadım. Çalışmıyorum da. İzmir içinde bir tatile gitmek bile 4 kişilik aile için büyük maliyet. Çoban bulamama sebebi de bu iktidar. Çünkü köylerin hepsini mahalle yaptı arazi toplulaştırma yaparak milletin topraklarını birbirine karıştırdı. Benim baba tarafımın köyünde yaptılar bunu millet tarımı falan bıraktı. Bunu yapmasalar hayvancılıkta yem desteği verseler tarımda mazot gübre ve ATA TOHUMU desteği verseler kısır israil tohumu yerine bu ülkede halk tarım ve hayvancılıktan para kazanır. şehre de gitmez.
Soran1 yılEvet, köylerin mahalle yapılmasına ben de karşıyım. Ama Afyonkarahisar'daki çiftçi, hayvanlarına çoban bulamadığı için isyan ediyordu. Mazot ve gübre desteği veriliyor zaten ama bununla beraber ata tohumu desteği de verilmeli tabii. Biz, ürünlerimizde ata tohumlarımızı kullanıyoruz. Bütün köy, ata tohumlarımızı koruduk ve bu konuda birbirimize yardım ediyoruz. Birbirimize ata tohumlarımızı veriyoruz.
- 1 yıl
Ben 4 yıl afyonda okudum. Afyonda kimse çoban bulamadığı için isyan etmiyor.
- 1 yıl
Afyonda çobandan bol ne var? Afyonun nüfusu öyle çok az değil. Genç kitlesi de çok fazla var. Ayrıca Afyonun eğitim seviyesi de çok yüksek değil. Ben aslen Balıkesirliyim. Balıkesirin kendi şehir nüfusu bile çok az. Herkes İzmir'e İstanbul'a gitmiş. Köyleri terk edilmiş gibi sadece yaşlılar var. Köy yollarından araba bile geçmiyor.
Soran1 yılBelki başka bir şehir olabilir ama öyle bir haber duymuştum. Afyon'la karıştırmış olabilirim.
Soran1 yılSivas'taymış, yanlış hatırlıyormuşum.
https://youtu.be/Adska2iuCoc?si=viozqfgankHWFRq3- 1 yıl
Sivasta bırak çobanı nüfus yok.
Soran1 yılKöylerin terk edilmesi çok kötü bir şey. Son 6 yılda benim köyümün nüfusu da bayağı azaldı maalesef. Gençler pek yok. Çoğunlukla yaşlılar var ve onlar da teker teker vefat ediyorlar. Ama benim köyümde, imkânı olduğu halde tavuk ve inek beslemeyenler var. Bunlar, hayvan besleseler, üretime katkı sağlasalar, halkı tüccarlara muhtaç etmeyip, halka kendi ürünlerini daha ucuz fiyata satsalar ne güzel olur. Bizim köydeki çoğu kişi, tembellik yüzünden hayvan bakmıyor. Bakanların sayısı çok az.
Soran1 yılİş sahaları, bir tek İstanbul ve İzmir'de olmamalı, diğer şehirlerde de olmalı. O zaman nüfus dengelenir. Neyse, ben yarın sabah tarlaya gideceğim. Size iyi akşamlar.
- 1 yıl
Yahu hayvan bakacak da bu hayvanı kaça satacak o sattığı paranın kaçını yeme verecek vs vs? Benim amcam sütçülük yapıyor. Oğlu bilgisayar mühendisi oldu. Babamla konuşuyorlar aldığı para yeme gidiyormuş Yem için yer kiralıyor ekiyor onları makineden geçiyor mazot gidiyor samanları balya yaptırması gerekiyor bir sürü iş. Bunları gören insan azıcık paraya karsız o kadar zorluğa girmez haklı olarak.
- 1 yıl
tamam iyi geceler iş sahaları tüm türkiyeye yayılmalı evet nüfus her şehre dengeli dağılmalı katılıyorum.
Soran1 yılBence hayvancılık yapanlara az da olsa yem desteği verilmeli. Ama benim yaşadığım şehirde bol yağmurlu iklimden dolayı bolca ot var. Bu otları kesip, kurutup, kışın yem niyetine kullanabilirler. Hatta burada kışın bile bolca ot oluyor. Bu sebeple hazır yem pek kullanılmıyor. Buna rağmen inek bakmıyorlar. Ben, inek bakmak istiyorum ama henüz inek için ahır hazırlamadım. Ahır hazırlayınca inek bakmayı düşünüyorum. Dediğim gibi, hayvanı olan çiftçiye yem desteği verilmeli bence. Ama direkt yem verilmeli. Çünkü bizim köyde devletten gübre parası alıp, bahçesine harcamayıp, başka yerlere harcayanlar vardı. Bu sebeple artık para yerine direkt gübre veya mazot veriliyor ziraatte.
Soran1 yılTekrardan iyi akşamlar.
- 1 yıl
İşte devlet verdiği yardımın peşine düşecek hani ne yaptın diye soracak.
Soran1 yılBu çok zor olur. Herkes dürüst davranmaz. En iyisi, para yerine direkt mazot ve gübre uygulamasının devam etmesi.
- 1 yıl
Senin dediğin de olur. Benim dediğim gibi de denetim yapılır. Ayrıca bu da yetmez devlet destekleme alımları ve taban fiyat belirlemeli ve çiftçinin hayvancının malını alacağına dair garanti vermeli çiftçi hayvancı tüccara satamazsa bilecek ki devlet alacak. Bizim et süt balık kurumumuz vardı bu yüzden kuruldu tarım kredi kooperatifi vardı bu yüzden kuruldu hiçbiri görevini yapmıyor ve zarar ediyor sebebi de yandaş doyurmaktan.
- 1 yıl
Devlet çiftçinin ürünlerini alacak tamam da devlet bu ürünleri ne yapacak? Bunun yerine çiftçiler bir plana göre hareket etmeli, bu yurt dışında da uygulanıyor.
Devlet neye ihtiyaç varsa herkese bir program verecek, örneğin buğday lazımsa çoğunluğa buğday ektirtecek, gerisine çekirdek, arpa vs. Bunun yapılması fiyatları arttırır ama bu millet buna uymuyor herkes kafasına göre ekip biçiyor sonra mahsül çok fazla artıyor ve fiyatlar dibi görüyor
Bu sezon kurak geçti mahsülde olmadı zaten yarım metrelik buğdayları biçtik - 1 yıl
@mAlperen Halka satsın et süt balık kurumunda tarım kredi kooperatifinde. Senin dediğin gibi plan program da yapılır ama diyelim ki üretici alacak adam bulamadı fiyatta anlaşamadı devlet alsın. Devlet piyasayı böyle kontrol eder. Onun dışında marketler markalar kendi arasında tekelleşiyor piyasayı onlar döndürüyor.
- 1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Niye ata toprağını Çin'e bırakalım. Adam olalım Türk dünyası olarak, birleşelim, esaretten kurtaralım ata yurdumuzdaki soydaşlarımızı.
00 Yorumla- Gündem konusunda 843 cevap paylaştı.
1 yılBize bir şey bırakmamışsın zaten her şeyi yazmışsın, doğru tespitler
10 Yorumla arap değilse gelmesinler ülkemizde türk değil arap seviliyor
00 Yorumlaİsteyen evlenip kendi evine getirebilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer