Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ülkemize getirip, devlet hazinesinden birkaç dönüm toprak ve vatandaşlık verip Türkiye'de yaşamalarını sağlasak nasıl olur sizce? Böylece Çin'in zulmünden kurtulmuş olurlar. Sizce böyle bir şey yapılmalı mı?
Evet, böyle bir şey yapılmalı.
Hayır, böyle bir şey yapılmamalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Vatandaşlık verilebilir ama toprak değil. Zaten vatandaşı olunca bu vatan toprağı onların da oluyor.
Ama yaşamaları için ev lazım. Her bir aileye 15 dönüm toprak ve bir tane ev verilebilir.
Ev kısmı olabilir ama toprak kısmına katılmıyorum. Bu arada toprak kısmını ben çok farklı algıladım. Kürtlere özerklik vermek gibi bir şey olarak algıladım, pardon. Onun yerine Suriye ve Filistinlileri def edip biraz iş istihdamını artırıp iş verilebilir. Malûm ne kadar çok göçmen o kadar çok işsizlik. Yani üniversite mezunu bile işsiz veya kendi işini yapamıyor çoğu.
Bir tek Araplar değil. Maalesef Arapların yanı sıra Ruslar, Ukraynalılar, Almanlar ve İsrailliler de ülkemizden toprak almışlar. Bunların hepsinden alınıp Doğu Türkistanlılara verilmeli. İş istihdamı arttırılmalı konusuna katılıyorum. Hem geçimlerini sağlarlar hem de ülke ekonomisine katkısı olur. Ülkemizde Suriyeli çok var ama Filistinli pek yok galiba. Varsa da sayıları 100'ü zor bulur diye düşünüyorum.
Rus ve Ukraynalı yazdan yaza tatil amaçlı gelmiyor mu ya? Alman'a da ben denk gelmedim. O yüzden onu da tatil, gezip görmek amaçlı geliyordur diye düşünüyorum. Yani vatandaşlık verilen kaç Alman, Ukraynalı, Rus vardır ki? Verilmişse de nasıl almış? Evlilik yolu ile Türkiye vatandaşı olan var da yüzde kaç?
Geçen Alman bir kadının videosunu izledim. Türkiye'den gayrimenkul alıp vatandaşlık alıyordu. Sonra da Türk parasıyla dalga geçiyordu, kahkaha atıyordu. Tatilden tatile gelmiyorlar. Dönüm dönüm toprak alıp vatandaşlık alıp buraya kalıcı yerleşiyorlar. Antalyalı bir arkadaşımın dediğine göre Antalya'nın sahil kesimini Ruslar ve Ukraynalılar almış. Orada yaşayan Türkler, bu durumdan rahatsız olup üst mahallelere taşınmışlar. Üstelik Ruslar örgütlenip Türklerle kavga ediyormuş ve gayrimenkulleri satın alıp Türklere fahiş fiyatlara satıp kiralıyorlarmış. Hatta Antalya'dan vatandaşlık alan Rus'un biri, Türk bayrağından rahatsız olduğunu söylemiş. Ona inat, yaşadığı mahalleyi Türk bayraklarıyla donatmışlar.
Toprak almasını anlarım da vatandaşlık için bazı şartlar gerek. Arkadaşına bir sorsana karı koca Rus ve Ukraynalı mı onlar veya tarafların biri Türk mü? Türk bayrağı olayından rahatsız olan s. gitsin kendi ülkesine.
Yok, hiçbiri Türk değil. Rusya'dan ve Ukrayna'dan savaştan kaçıp buraya yerleşmişler. Türk bayrağından rahatsızlarsa def*olup gitsinler gerçekten de.
Şaşırdım 🙄
Oranın nöbetini kim tutacak
Ata toprağı terk edilmez
Türkiye'nin 50 yıl sonra süper güç olacağını tahmin ediyorum. O zaman gidip o toprakları Çin'den ilhak edebiliriz. Süper güç olursak Çin, bize savaş açmaya cesaret edemez. Zaten Doğu Türkistanlılar, şu anda orada yaşadıkları sürece soykırıma uğrayıp asimile oluyorlar maalesef.
Biz hepsini özüne döndürürüz
Ay ışığında kurt uluması dinletiriz biraz kafi
Çin, bizi oraya almaz kesinlikle. Onlarla iletişim kurmamıza izin vermez.
Uygurlar’ın çoğu Ak Parti’ye oy verirse ne yapacaksın?
Bunu siyaset bazında düşünmek çok yanlış. Orada soykırım yapılıyor. Ülkemizde demokrasi var. Kime oy verirlerse versinler, zerre umrumda olmaz. Bu da onların düşünce özgürlüğü. Yeter ki soykırımdan kurtulup huzura kavuşsunlar. Bir tane aileyi yanıma almaya bile razı olurum.
Türk kardeşlerimize boynumuz kıldan incedir
Araplarindan elinden alınıp onlara verilmeli
Bir tek Araplar değil. Maalesef Arapların yanı sıra Ruslar, Ukraynalılar, Almanlar ve İsrailliler de ülkemizden toprak almışlar. Bunların hepsinden alınıp Doğu Türkistanlılara verilmeli.
Evet bencede
Verin verin ki görün ebenisin….
Niye? Antalya sahillerini Ruslar almış. Trabzon'u Araplar almış. İsrailliler, güneydoğudan dönüm dönüm toprak almışlar. Bunların elinden alınıp kan kardeşlerimize verilmesi daha iyi olmaz mı?
Madem bu kadar cok kandaslarinizi düsünüyorsunz gidin orada savasin
Kimsenin s**inde degil uygur türkleri
Yapılmamalı
Neden?
Benim bile 15 dönüm toprağım yok
Kendi vatandaşını düşünsün önce pudra şekerciler
Onlar şu anda soykırıma uğruyorlar. Antalya sahillerini Ruslar almış. Trabzon'u Araplar almış. İsrailliler, güneydoğudan dönüm dönüm toprak almışlar. Bunların elinden alınıp kan kardeşlerimize verilmesi daha iyi olmaz mı? Ayrıca, bana pudra şekerci diyerek iftirada bulunuyorsunuz. Bu sonuca nereden vardınız?
Sen iktiar mısın neden üstüne alındın
Onlar olmuş diye zamanında herkese arsa mı dağıtacağız
Kan kardeşlerimiz soykırıma uğrarken onlara arsa vermeliyiz tabii ki de. Devlet hazinesine ait dönüm dönüm boş araziler var. Bunlar, kan kardeşlerimize verilmeli ve onları soykırımdan kurtarmalıyız.
Türkiye'nin 50 yıl sonra süper güç olacağını tahmin ediyorum. O zaman gidip o toprakları Çin'den ilhak edebiliriz.
Şaka mı bu?
İnanıyor musun gerçekten
Ülke yok olacak bu gidişle
Madem öyle destekleyenler para göndersin bu iş için yeni vergiler istemiyorum
Para toplansın, ben seve seve para gönderirim. Orada kan kardeşlerimiz soykırıma uğrarken nasıl hala para düşünebiliyorsunuz?