Göktürk devletinin ve bayrağının uydurma olduğuna, tarihte böyle bir devletin hiç var olmadığına dair tartışmalar görüyorum. Ne Çin ne İran ne Arap ne de Bizans kaynaklarında böyle bir devletin varlığından bahsedilmiyormuş. Kazakların Kırgızların bile böyle bir devletten haberleri yokmuş. Sizce bu doğru mu, Göktürk diye bir devlet hiç olmadı mı? (Bayrağının uydurma olabileceğine katılıyorum)
Evet, tarihte böyle bir devlet yok Türkçüler tarafından uyduruldu.
Hayır, böyle bir devlet var uydurma değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Göktürk Devleti uydurma mı, tarihte böyle bir devlet hiç olmadı mı?
Ahahaha tabi ki uydurma. şeytanların avanesi siyonistler başka türlü kurtçulugu, türkçülüğü, milliyetçiliği nasıl pompalayıp da ırkçılıgı körükleyecekti bu topluma? Bir kere kürt türk çatışmasını zaten böyle başlattılar. Ben oldum olası çocuklugumdan beri inanmadım bu mitolojik hikayelere. hep saçma gelmiştir. ortada kanıt da yok zaten. Yiyenlere afiyet olsun ne diyim.
Bana göre Türkçülük çok saçma bir ideoloji zaten. Karma bir devlette ırkçılığa sebebiyet veriyor. Mitoloji olarak kalsa yine iyi, bazı Türkçü insanlar bu dişi Bozkurt hikayesine sahiden inanıyorlar😃
İslamiyete Arap mitolojisi diyenler, kurt ile insanın seks yaparak bir ırkı dünyaya getirdiğine inanıyorlar, gülünç.. Şimdi hemen mitoloji diye peygamberlerin mucizelerini örnek verirsin😃
Kurt ile ilişkiden çocuğun ortaya çıkmasa sadece Türklerde değil Roma şehrini kuran Romulus destanında da var. Kur'an baştan başa mitoloji dolu bir kitap. Kur'an Karun Musa kavmindendi der. Oysa Karun Lidya Kralıdır ve Musa döneminde yaşamadı. Daha Kur'an'ı bile okumayanlar bu Kur'an'daki yahudi mitolojisini bilmez. Arap oglunun yavelerine sizin gibi cahiller inanır. Sen de Rum gözüken ezik bir Kürt PKK'lısın.
Yok artık, iftiranın da bu kadarı. Ne Kürtlerle ne de pkklılarla bir alakam yok. Kullanıcı adımı da diyorsan espri amaçlı koyduğum bir şey. Sen de kullanıcı adının hakkını veren birisin harbiden.
Göktürk sözü kaynakları geçtim hiçbir Türük yazıtlarında geçmez. İDDİA edilen Kül Tïgin yazıtında geçtiğimiz fakat burada GÖKTÜRK değil, KÖKTÜRK değil, ÖKÜK TÜRÜK yazar! Yani RABBANÎ Türk! İMANLI Türk demektir! Hemde 500 yazıttan sadece birtanesinde geçiyor, üstelik devlet hakkında değil halk hakkında Kül Tïgin tarafından bahsediliyor. Yani bundan devlet adı çıkartmak son derece saçmalıktır tüm Göktürk tarihi zaten ingilizler tarafından Çinlilerin tarafından Rusların tarafından uydurulmuştur!! GERÇEK OLAN 1459 YILLIK, DÖ 879 Yılında kurulmuş olan DS 580'e sona ermiş olan "TÜRÜK BÏL' devletidir!!! SN. KÂZIM MİRŞAN bunların hepsini bilimsel şekilde kanıtlamıştır!
Tarihi olmayan zavallı, aciz ve vatansız şahısların öne sürdüğü bir iddiadır. Göktürk Devleti, Türkler tarafından kurulmuş 17 Türk devletinden biridir.
Ya zaten kürdistancı bir sayfada gördüm bu iddiayı, meraktan araştırayım dedim. Farklı insanların da bunu desteklediğini görünce içime şüphe düştü acaba dedim. Orta Asyalıların bile bu devletten haberi yokmuş, öyle diyorlar.
bahsettiğin devrin medeniyetlerinin onları barbar türkler olarak gördükleri için kaynaklarında zikretmemeleri bu devletin olduğu gerçeğini değiştirmez.
Bazı insanlar tarihi kaynaklarda yazmadığını böyle bir devletin olmadığını Türkçülerin uydurduğunu söylüyor, ben demiyorum. Fikir almak için bu soruyu sordum, bakalım insanlar ne düşünüyor diye.
İnsanların ne düşündüğünün bir önemi yok bu bir tarihsel bilgi tartışmaya kapalı orhun yazıtları moğolistanda mevcut zaten göktürkçe var günümüzde hala mevcut moğol kazak nasıl bilmiyor hepsini adı gibi biliyorlar o bilmiyorum diyenlerin cahilliği :D kaynak konusunda vikipediadan tutta saylor acedmy kadar detaylı bir şekilde kullanılan dilin alfabesinden tarihinden kurucusuna kadar geçer
Zararı olup olmamasından değil de insan merak ediyor, sorguluyor. Hiç araştırmazsak sorgulamazsak koyun gibi güderler bizi, gerçekleri öğrenmeyelim mi?