+1 yılTarih boyunca "Kürdistan" isminde bağımsız bir devlet kuruluşu bilinmemektedir. Ancak Kürdistan, Kürdistan Bölgesel Yönetimi adıyla Irak'ın kuzeyinde yer alan özerk bir bölgedir. Bu bölge 1991'de Birinci Körfez Savaşı sonrasında, Irak'ın Kürtlerine yönelik baskılara karşı korunaklı bir statü kazandırmak amacıyla oluşturulmuştur.
Kürdistan’daki Kürt nüfusu ve milliyetçilik hareketleri, bağımsızlık taleplerini ve bir Kürdistan devletinin kurulmasını desteklemişlerdir. Ancak bu talepler birçok siyasal, tarihsel ve bölgesel zorluklar nedeniyle gerçekleşmemiştir. Özellikle bölgedeki etnik, dini ve siyasi çatışmalar ile komşu ülkelerin tutumları Kürdistan bağımsızlık hareketlerinin önündeki en önemli engeller olmuştur.
Dolayısıyla, tarih boyunca Kürdistan isminde tam anlamıyla bağımsız bir devlet kuruluşu olmamıştır ve bu konudaki talepler de çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleşememiştir.
Var ya da oldu diyen de olması taraftarı ya da ozlemi hissedenlerden olabilir ya da yanlış bilgilenmiştir, olacağı da süpheli zira devlet ilkeleri taşımayan aşiret toplulukları olup yerel dil ortaklığı bile tarihte ya da günümüzde de olmamıştır10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılYok, Kürdistan diye belirlenebilecek gerçek bir coğrafi bölge bile yok Kürtçülerin palavraları var. İster Hırsityan, ister müslüman ülkelerin tarihsel kroniklerine bak, Türkmen bölgesi olarak anılan yerlere çökmeye ve oraların kendilerinin bin yıldır yaşadıkları yerler olduğu fikrini dayatmaya çalışıyorlar
Benim baz aldığım adam Marco Polo'dur, çünkü tam da Anadolu'nun Türkleştirildiği, artık müslümanlaşmış olduğu zamanlarda gezmiştir oraları. Adamın Kürdistan olarak referans verdiği yer İran'ın güney dağları
Yani bir Kürdistan tabiri var, ancak tarih boyunca yeri sürekli değişiyor ve Kürtler nerede ise orası söyleniyor01 Yorumla- +1 yıl
Yazıp engelleyenlere ithafen
Yalan söylemeyi bırakın ya, adamların dili, kültürü tam belli değil, İran'da hakimiyet kurdular ancak Heredot'a bakarsan Fars'tan çok da bir farkları yok
Ayrıca bilimsel tez falan yok, Vladimir Minorsky diye bir adam bunu ortaya attı, ama kabul de görmedi, bu yönde bir tez varsa karşı yönde on tez var
Okuma yapmayı bilmeyen kerizleri kafalarsınız bu şekilde. Herhangi bir şeyin tezi olabilir. Adı aklıma gelmiyor, sorsan her şeyi Türkler buldu diye tez yazan cins bir yazar var bir iki sene önce öldü
Ben ona da karşı çıkıyorum
+1 yılHayır yoktu fakat o civarda bi kaç Türkiye - Irak - Suriye şehirlerinden oluşan bölgeye verilen bir isim. Balkan ülkeleri demek gibi veya Trakya demek gibi düşünebilirsin. Lakin yıllardır terör örgütünün bunu öyle bölge ismi olmaktan çıkarıp ülke haline getirmek istediğini biliyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkürdistan bir devlet adı değil ki yıkılsın, kavramları doğru öğrenelim lütfen. kürdistan bir coğrafyadır türkiye güneydoğusu, iran'ın batısı, ırak ve suriye kuzeyini kapsayan, bugün egemen devletlerce 4'e bölünmüş tarihte adı var olan bir coğrafyadır. türk tezlerine itibar etmeyiniz çünkü 100 yıl önce ilan edilen üniter türk devleti meşru zeminde yerini sağlamlaştırmak için türkleştirme politikası ile yanlı tezler üretiyor, ancak uluslararası camiada tarihi belgeler var bu yüzden bu tezler kabul görmüyor.
042 Yorumla- +1 yıl
Tarihte adı vardır, yeri belirsizdir. En eski net yer tarifi yapan Marco Polo'dur, İran'da olduğunu iddia eder, Kuzey Mezopotamya'nın Doğu kısmını işaret eder. Bugün Türkiye'de Kürdistan diye nitelenen coğrafya Polo döneminde Aşağı Ermenistan'dır, Sivas-Kayseri hattından itibaren İç Anadolu'yu Turkomania olarak niteler.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok hayır, kürdistan sınırı dicleden itibaren başlar, tarihi haritalarda kürdistan coğrafyasının sınırları az çok bellidir osmanlı imparatorluğu zamanındaki haritalarda bile mevcuttur, avrupa ve amerikanın elinde bu belgeler, haritalar var boşuna inkar etmeyin...
- +1 yıl
Yok öyle bir şey, Osmanlı zamanındaki haritalar dediğin zaten Kürtler bölgeye Osmanlı tarafından doldurulduktan sonra.
Dicle'den başlar, neye kime göre arkadaş? Osmanlı ortada yokken Dicle'nin etrafı Türkmenlerin egemenliğindeydi
Avrupa ve Amerika'nın elinde mi bu belgeler? Sen nereden biliyorsun peki?
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok evet avrupa ve amerikanın elinde osmanlı dönemi haritalar mevcut, biliyorum ben yurt dışında lobilerde bile konuşuluyor bu, bakma sen türkiye'nin tavrını izliyorlar şimdilik ama inkar politikası devam ederse işin içine dahil bile olabilirler. ayrıca şu kürtleri anadoluya yavuz selim getirdi muhabbeti sıktı, yalan yanlış bilgi veriyorsunuz. kürtler bölgeye osmanlı tarafından doldurulmadı 1050'li yıllardan itbaren iç anadoluya türklerle beraber girdiler, iç anadoluda çok eski kürt yerleşimleri var mesela konya cihanbeyli, kulu, Ankara haymana polatlı, kırşehir kürtleri... bunların varlığını nasıl açıklayacaksınız? adamın dedesinin dedesinin dedesi aynı bölgede yaşamış yaşıyor ve hala aynı kürtçeyi konuşuyor? 8 ataya kadar sayanlar var? e yavuz daha doğmamıştı bile? nasıl yavuz getirmiş oluyor kürtleri? hayatınız yalan.
- +1 yıl
Osmanlı dönemi haritaları interneti olan herkesin elinde zaten. Çok meraklıysan aç bak.
Bu Kürtçüler kendini deli gibi yaptı gerçekten. Bak Öcalan'ın yancıları da sonra mahkemede ''Yav biz okuduk, çok okuduk Avrupa'da var evet'' diye gevelemişti
Kırşehir kürtleri varmış, bunun tarihsel dayanağı var mı? Yoh mk salla gitsin. Bölgede kürtlerin varlığı demek, orası Kürdistan yahut Kürt bölgesidir demek değil
Kendi ağzınla Türklerle birlikte geldiler diyorsun. O dönem oran ne, Orta AnadolU'ya Türklerin peşinden geldiler de ne oldu?
Laf kalabalığı bunlar. Tarih boyunca Türklerden geriye doğru İranlılar, Romalılar, Yunanlar, Persler, Asurlular diye gitmiş bir bölgede kökeni bile belirsiz olan, dilinin tam nasıl İran dilleri içinden süzülüp geldiği dahi tartışmalı bir etnik unsur kendisini başat kitle tayin etmeye çalışıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok hayır, laf kalabalığı yapan sensin, çok saldırgan bir üslubun var bu da haksız olmanın bir getirisi ama çok ilgilenmiyorum. gerçekler belli, bahsettiğim haritalar internetten indirdiğin türkçeleştirilmiş haritalar değil akademik belgeler, bunlar uluslararası akademinin konusu, seni aşar. şunu bilmen kafi, kimse kimseyi bir yere yerleştirmedi demem o ki, türkler birlikte savaşarak aldığı anadoluda kaypaklık ederek kürtlerin hakkına girdi, o kürtler de çok uzaktan değil gene dicle etrafından geldiler anadoluya yani hem osmanlı hem türkiye sınırları içinde bir bölgeden, o da şu demek oluyor ki doğuda 1050'li yıllardan önce vardılar türklerin ise tarihi bu coğrafyada 1071 ile başlar, türkçü tarih ağzıyla konuşuyorsun üzgünüm determinist bakış açısı olmadan zor, bilim senin histerilerini değil, somut verileri kabul eder.
- +1 yıl
Yav zittir git, saldırgan değilim sen saçmalıyorsun
Akademik hacı, seni aşar. Dil bilmez, gerçekte eline bir tane akademik makale almaz ama millete akademik literatür satar.
Kürtlerin hakkına falan girdiği yok, bölgeyi Bizanslardan aldılar, Dicle tarafında da öyle kalabalık bir Kürt nüfusu olduğu söylenebilir değil, zaten oralar Süryanisi Arabı vesairesi ile dolu salt Kürt yok
M. S. 6. yüzyıla kayıtlı Yunanca yazılmış Bizans tableti bulunmuştu, üstünde Turkopollerle yapılan işler kayıtlıydı
Hatırlamazsın, bunlar Bizans ve Amerika'nın elinde değil evet.
Anadolu halkları olarak Bitinya bölgesinde, Galatya'da binbir türlü tip sayılır, Türk de bunlardan biri
Sen hiç Bizans'ın Kürtlerden Anadolulu olarak bahsettiğini gördün mü görmedin mi?
Bir de Türkçü tarih ağzı falan diyor, kendisi köküne kadar Kürt milliyetçiliği yapabilir tabii - +1 yıl
Hayır bak, direkt kaynak, 4. Haçlı Seferi Kronikleri diye bir şey var. Fransızlar bile Anadolu'ya 12. yüzyıl ortasında Turqie diyorlar.
Bölge hızla Türkleşmiş, gerçek anlamda kültüre hakim olmuş bir topluluk gelmiş.
Kürt milliyetçisi, çapsız arkadaşlar bütün bunları görmezden gelip bölge Kürtlerin bölgesiydi ama Türkler ezdi bizi edebiyatı yapıyor.
Halbuki kendilerinin üçüncü dereceden zorlama bağlantılar olmasa takip edilebilirlikleri bile düşük
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok yazdıklarınızın uluslararası akademide geçerliliği yok, bizans'ı türkler almadı, rumi bir imparatorluk olan bizans imparatorluğu devlet yönetiminde tekrara düşünce kabuk değiştirip osmanoğlu hanedanlığı olarak rum varlığını devam ettirdi yaklaşık 600 yıl, rumlar ayrıcalıklı sınıf olarak korundu ve ihya edildi, kendisini rum imparatoru olarak tanımlayan osmanlı padişahları var, türklerin bu yönetim biçiminde görevi ancak fakir anadoluda mahsul üretmek ve askere gitmekti. anadoluda türk-etrak ve kürt-ekrad olarak tanımlanıyor ve varlıklarını sürdürüyorlardı. türkleştirme operasyonu son 100 yılın garabetidir ki anadoluda galatların varlığından bile söz edilebilirken son yüz yıldır uygulamaya konan tekçi anlayış ülkeyi bugünkü gerici anlayışın eline bırakmıştır ne yazık ki.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok ayrıca 4. Haçlı Seferi Kronikleri akademik belge niteliği taşımıyor, kaldı ki orada bile bizansla türklerin değil latinlerin mücadelesinden bahseder
Cevap sahibi+1 yıltürkiye'deki tarih yazımında kemalist pratiklere çok maruz kaldığınız okunuyor satır aralarında...
- +1 yıl
Uluslararası akademi de diline pelesenk olmuş. Akademiden de haberi yok ha, Fetö getirdi bu mal tavrı, Abi batıda böyle bişiy yok diye diye her yalanı satabiliyorsun
''bizans imparatorluğu devlet yönetiminde tekrara düşünce kabuk değiştirip osmanoğlu hanedanlığı olarak rum varlığını devam ettirdi yaklaşık 600 yıl, rumlar ayrıcalıklı sınıf olarak korundu ve ihya edildi, kendisini rum imparatoru olarak tanımlayan osmanlı padişahları var''
Bu arkadaş akademiden bahsediyor. Arkadaşım Rum Romalı demek. Etnik bir tanım değil, bugünkü anlamında kullanılmıyor o dönem. Osmanlı kendini Roma olarak görüyordu zaten - +1 yıl
Bunun üzerinden sanki Osmanlı Türklükten çıkmış bir Yunan devleti olmuş gibi tavır almak en hafif tabirle dangalaklıktır.
Devletin dili Türkçe, kalemiye sınıfı, yani bürokratlar Türk, yahut Türkçe öğretilmiş serhad bölgesi halkları. Ulemaya Arapları bile kabul etmiyorlar, ayrı tutuyorlar büyük yerlere Türkler dışında kimseyi getirmiyorlar.
Veziriazamların dahi çoğu devşirme flaan değil, Fatih'ten Köprülüler dönemine kadar bile yarı yarıya neredeyse.
Bunlar hep kemalizm düşmanlığı ayağına Türk düşmanlığı ve Türksüzleştirme ayakları.
Akademi seni insan yerine koymaz bu arada.
Ulus devrim yapıldı, bu ulus devrim de Türk devletinin askeri eliti tarafından, Türk kültür ve tarihi endeksinde yapıldı.
Bunun beğenmediğiniz yanları olabilir, ama karşı çıkmak için çarpıtıp, itibarsızlaştıramazsınız
Ben sümsük liberal değilim, bir yerde ''Haziktir lan oradan'' der geçerim akademi, bilim tırı vırı diye bu cehaleti bir zike dayandırır tavrı satamazsınız
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok fetö ülkenizin sözde en modern şehri İzmir 'de yeşerip palazlanırken kusura bakmayın da kiminiz uyuyordunuz, kiminiz sohbet dinlemeye otobüslerle gidiyordunuz İzmir yeşilyurt'a, kemeraltına. fetö suçlamasını geçeceksin sen. biraz sıkışınca hemen akp ağzıyla konuşmaya başlıyorsunuz, sağcısı solcusu aydını hepsi gerici olmuş güzelim ülke yazık.
rum evet, romalı demek ve rumi de romaya tabi olan, bizans'a tabi olan demektir ve bu tanım içinde türkler yer almazlar, bakın türk adı yer almaz diyorum, osmanlı imparatorluğunun saray dili osmanlıca dediğiniz farsça ve arapça karışımı bir dilimsidir. evet, üzgünüm ama akademi sizin hurafelerinizi dikkate almıyor, gerçi en başından kürtleri buraya osmanlı yerleştirdi deyip sonra iç anadolu kürtlerinin varlığını öne sürünce kıvıran birine laf anlatmaya çalışıyorum ben de. eskiden de kürt diye bir şey yoktur , onlar dağ türkleridir diyordu sizin babalarınız, yavaş yavaş öğreniyorsunuz ama, daha öğreneceğiniz çok şey var, akıl ve bilimden kopmayın, üslubunuz bu kavramlardan pek nemalanmamış gibi duruyor zira.
Cevap sahibi+1 yılbu arada o türk devrimi dediğiniz tekçi türkleştirme operasyonunu balkanlardan kovulan bir avuç jakoben yaptı, balkanlar türkleşmeyince, türkler balkanlardan kovulunca anadoluyu kendilerine yurt edindiler ve burada tutunmak için herkes bizim gibi türk olsun anlayışı geliştirdiler, eh neticede tutmadı tabi, tutmaz çünkü suyun akışına ters.
- +1 yıl
Bana Fetö muhabbetini anlatma, çünkü benimle alakası yok. Dün de çaycısına kadar küfür ediyordum bugün de
Rumi Roma'ya tabii olan demekmiş, Osmanlı bizansmış he mk
Osmanlıca dümdüz Türkçedir, sadece lügatında fazlaca Farsça vardır. Bu dili kırma falan yapmaz, sintaksı, grameri vesairesi komple Türkçedir.
Akademi benim dediğimi dikkate alıyor, sen cehaletin ve etnik milliyetçiliğini bir yere dayandırma gerekçeni akademi diye yutturmaya çalışıyorsun. Hayatında da akademik bir makale falan okuduğun yok, bir tane İngilizce teknik makaleyi okumadığın bu moronca çarpıtmalarından belli
Bu arada Muazzez denen bunağa referans veriyorsun da, 5000 yıllık Kürt tarihi diye saçmalayan Kürtçüler çok bilimsel şeyler konuşuyormuş gibi davranmana gülüyorum.
İlla söyletiyorsun ama, marabalıktan çıkın önce, böyle ulusçuluk yapmak için gerekli sosyal kapital yok Kürtlerde. - +1 yıl
Balkanlarda soykırımlar ve başarısız askeri hareket, Anadolu'da Türklerin çoğunluk olması ile başarıya ulaştı. Anadolu Türk ağırlıklı olduğundan tuttu zaten.
Grizekalı olduğundan, söylediğin şeyin nereye gittiğini de bilmiyorsun yahu
Niye Anadolu'da bu kadar başarılı oldular hacı? Sen söyle?
O yerinden yurdundan edilen Ermenilerin bile birbirlerine yazdıkları mektupların çoğu Türkçe olduğu için olmasın?
Sakın ola Anadolu'da hakim unsur zaten Türkler olduğu için olmasın?
Çok konuşunca ne kadar mal olduğunu ifşa ediyorsun, yapma. Takıl işte Anadolu, kültür, akademi, bilim diye sayıklamaya
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok tekrar söylüyorum türk ulus devrimi dediğiniz şeyi bir avuç jakoben osmanlının okuma yazma öğretmediği cahil bıraktığı anadoludaki türk ve kürt halkarının eğitimsizliğinden faydalanarak bir tekçi anlayış getirmiştir, balkanları türkleştiremeyince gözünü anadoludaki halklara çevirmiştir ve maalesef bu da tutmamıştır ve zaten tutsa balkanlarda tutardı, fiziksel yasalarda aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar beklemeyiz. akademinin a'sından haberiniz yok. kendi batıcı kemalist ve küçük bir zümreyi temsil eden duygularınızla akademiye saldıramazsınız. maraba diye bir halka komple hakaret etmeniz şaşırtıcı değil çünkü sizler kendi insanınızı bile beğenmeyen bir avuç batı özentisi devşirmelersiniz, kusura bakmayın bunu illa siz duymak istediniz zira şansınızı çok fazla zorladınız hakaret işin boyutunu değiştirir. hah ne diyordum evet sizleri tanıyorum ben egede şalvarlı yörük teyzelerle fotoğraf verirken zoraki gülümseyen modern partili belediye başkan adayları da sizin gibi yapıyor, kendi insanına yazmalı, örtülü, şalvarlı diye yüz çevirip sizi kovan yunanla rakı tokuşturmanın hayalini kuran sizler... :) şalvarlı yörük teyzelerin elini öperken nefesini tutan, ege'ye yerleşen ingilize almana fahri hemşehrilik belgesi verirken ağzı kulaklarında poz veren sizler :) balkanlardan kovulmanın travmasını anadolu insanından çıkaran sizler, maraba dedikleriniz sizin gibi özentileri on defa cebinden çıkarır da daha yok mu der aslan parçası :) hadi git şimdi kadıkoye "abi bizim yerimiz avrupa" diye kendin gibileri gazla dur :)
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok dağda bayırda keçilerle yatıp kalkan etrak-ı biidrak olarak başkalarına maraba demek de fazla cesurca, mahzuni ne iyi demiş; kendini bilmeyen eli ne bilsin.
fransız teorisyenlere de gelene kadar yüzyıllar önce yaşadıkları bölgelerde yani yukarı mezopotamya civarı kard, kardu, karduk ve guti adları kürt kültür dairesi içinde yer alır. kurd, kurde, kurden tanımlamalarını ilk "curde" olarak mezopotamya'ya arap fetihleri ile 6. yüzyılın başında gelen arapların telaffuz ettiği genel kabul ediliyor, fransızcanın yazım diline dönüşmesi 8. yüzyılın sonlarına tekabül eder, yani kürt ulusu ancak ansiklopedik bilgi dediğimiz sistematik tanıma kavuşmuş olabilir böylece. yoktan var edilen, uzaydan getirilip konmuş bir halk yok elimizde tarihe baktığımızda öncül popülasyonları hep vardı...
Cevap sahibi+1 yılayrıca disiplinlerarası olacak ama tarih bir yana, dilbilimsel olarak med dili ile kürt dili arasındaki bağıntıyı incelerseniz farsçanın aslında ne kadar yeni bir dil olduğunu fark edersiniz, bu ufkunuzda birçok kapı açacaktır.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok hayır, bu konuyu dilbilimciler inceledi, inceliyor ve sayısız kaynak mevcut öğrenmek isteyene. topyekün inkar politikası hayatınızda her yere sirayet etmiş görünen o ki. edirne sınırı ve hakkari sınırını geçtiğinizde sanrılarınızın bir kabulü yok. bu yüzden biraz daha dürüst davranışlar geliştirmelisiniz. tavsiyem size değil, ailenize...
- +1 yıl
Yalan söylüyorsun hacı sen. Dümdüz yalan söylüyorsun
Neyse, bu tavrın gideceği yer en fazla ''where is the US airforce''
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok hayır gene açıklama yapmak zorunda bırakıyorsunuz beni, orta doğu çalışmaları kapsamında erken dönemde medler kürtlerin öncül popülasyonu olarak ele alınır ve bu bağlamda incelenir dil de dahil, ama bunun için literatür taraması yapmak gerekir ki bu başlı başına bir meslektir, sizi anlayabiliyorum, patent başvuru sürecinde tezler erişime kısıtlanır, dolayısıyla kütüphane raflarına henüz ulaşmamış tezler var sizin ulaşamadığınız ama bu çalışmaların olmadığı anlamına gelmiyor. her neyse laf anlatmaktan yoruldum, konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmanın anlamı yok, tarihin akışına karşı koyamazsınız bunu bilelim yeterli.
- +1 yıl
Dümdüz palavra, Medlerin Kürtlerin öncülü olarak ele alındığı yok, bunu Rus bir akademisyen ortaya attı, sonradan bu da yanlışlandı, zaten hiç kabul görmedi Dillerinin de okunuşu, yapısı çözülemedi, yazılı hiçbir şey bırakamadılar.
popon uydurup uydurup ''Ben çok bilimsel konuşuyorum'' pozu kesince haklı olunmuyor mk marabası
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok hayır ısrarla yanlış bilgi veriyorsunuz, size dediğim gibi dilbilimciler için henüz çok yeni bir konu bu, patent bekleyen tezler var dolayısıyla "dillerinin okunuşu, yapısı çözülmedi" ifadesi işi oldu bittiye getiren, hani "dillerinin okunuşu, yapısı çözülmesin zaten aman" sümenaltıcılığı ile söylenen, yeni konular için çok erken bir ifade. bunu siz bilemezsiniz çünkü erişime kısıtlı kaynaklar var henüz diyorum siz ise ısrarla yok öyle bir şey olmadı diyorsunuz, bu inkarcı bakış açısı kemalist tekçi paradigmanın getirisi olarak size miras kalmış görünen o ki ama her yerde böyle fevri çıkışlarla oldu bitti ifadeler kullanmayın dikkate alınmazsınız özellikle edirne'den ötede.
bu arada 30'a yakın amerikan üssü bulunan ülkende kürtlerin türkiye'den daha fazla amerikancı olduğunu düşünmüyorum. kimin US airforce uşaklığı yaptığı açık ve net. dün de böyleydiniz 6. filo önünde türk muhafazakarları namaz kılıyordu, senin deden bile olabilir içlerinde. amerikancı subaylarınız amerikan askerlerine türk kadınlarını peşkeş çekmek için İstanbul'daki en büyük genelevee götürmüştü bunları hep yuttunuz kulağınızın üstüne yattınız, Avrupa saldırmasın diye korkup NATO üyesi olan bir ülke için fazla iddialı ve şımarıkça konuşuyorsun ayrıca türk olduğunu da düşünmüyorum senin, türk olduğunu iddia eden arap yunan kırması bir şeysin. hasbelkader sahip olduğunuz türk kimliğinin verdiği şaşkınlık ve kaybolmuşlukla artislik yapıyorsunuz, türk üst kimliği elinizden giderse kendinizi tanımlayamacak olmanız, bu tüm varını yoğunu ortaya koyarcasına saldırmanızın altında yatan ana sebeptir.
sizi hoşgörmekten başka bir şey gelmiyor elimden.- +1 yıl
Patent bekleyen tez olmaz, telif hakkı olan tez olur.
Bak bu da uydurma. Bir tez yazılır, bir yerde yayınlanır yayınlandığında konu biter. Ne patenti?
Adamlardan kalan yazılı metin yok metin! Anlıyor musun Kürtçü dost? Akadca bir tablet dışında heriflerin döneminden kendilerinin dilidne bir metin yok. Rüdiger Schmitt'in altı çok da dolu olmayan iddialarına bakıp bakıp sallama
Adamların dillerinin fonolojik yapısı hakkındaki düşünceler, başka dillerde bu dil hakkında verilmiş referanslara dayanıyor
Kısaca, yok öyle bir dilbilimsel çalışma falan.
Ben seni hoşgörmüyorum mk ezik Kürtçüsü. İşiniz gücünüz yalan.
Türk düşmanı, çoğu zaman da sizin gibi gericilerle Türk düşmanlığında ortaklaşan İslamcıların şerefsizliklerini bana referans verme. Onlar seninle ortak, benimle değil
Neyse, dağda bayırda yatmaktan oluyor bunlar. Kürtler Amerikancı değillermiş, he yav Rusçu hepsi. Kuzey Irak'ta Amerika olmasa üç gün dayanacaklar sanki - +1 yıl
Ayrıca, yanlışın var, senin sosyolojik sebeplerden, beni hoş görmen gibi bir durum olamaz.
Ben seni hoş görebilirim anca.
Geçen baktım dünyanın en saygılı, sükunetli milleti Japonlar bile hoş görmeyi bırakmışlar Kürtleri
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok ülkende 30'a yakın nato üssü var diyorum cevap veremiyorsun, önce bu üsleri kapat sonra konuşalım kim daha amerikancı, türk subayları türk kadınlarını peşkeş çekti diyorum gene cevap yok. genelev kapısında amerikan askerine refakat eden ağzı kulaklarında türk subaylarının fotoğrafları var arşivde, "o gericiler seninle ortak, benimle değil" diyorsun da o subayların kolunda ay yıldızlı apoletler vardı genelev kapısında, türk'ü temsil ediyordu yani, sen kime ne ispatlamaya çalışıyorsun dönme seni. insanı zıvadan çıkarıyorsunuz.
kürtlerin kültürel kimliğinin inşa ve korunmasında sözlü edebiyat başat role sahip olduğundan dilbilimsel çalışmalar bu yüzden yavaş ve zorlu ilerliyor ama bu alanda çalışma yapılmadığı anlamına gelmiyor. yani senin yok demenle yok olmuyor genco.
tez patent süreci inceleme ve itiraz sürecini de kapsar, türkiye'de telif hakkı olarak tanımlanıyor olması türkçe'den ve sizin de türkçe bazlı yani bir anlamda dar bir kalıpta düşünmeniz kaynaklı olsa gerek. tezler yazılır ve inceleme itiraz komisyonlarının görüşleri devreye girer, patent alıncaya kadar erişim hakkı saklı tutulur. bu süreç 4-5 yılı bulabilir. sizin dediğiniz gibi tez yazılır yazılmaz anında yayınlanmaz. bunu gidip de bir üniversitede söylemeyin fena rezil olursunuz.
Cevap sahibi+1 yılyok ben seni yetiştiriliş tarzından dolayı hoş görüyorum, çünkü dünyanın neresine gidersen git kendinden kurtulamazsın :)
- +1 yıl
30'a yakın Nato üssü var muhabbetlerin saçma ve sadece provoke etme amaçlı olduğundan kaale almıyorum.
Arşivde de öyle fotoğraf yok, mabadından uydurma ha İslamcıların sokak cadde boyamışlığı var bak
''kürtlerin kültürel kimliğinin inşa ve korunmasında sözlü edebiyat başat role sahip olduğundan dilbilimsel çalışmalar bu yüzden yavaş ve zorlu ilerliyor ama bu alanda çalışma yapılmadığı anlamına gelmiyor. ''
Yine zikik bir yalan, ne doğru dürüst edebiyat, ne üzerinde çalışılacak bir gelenek bütünü bolluğu var, sözlü edebiyat tabii Batı ve Çin harici toplumlarda kuvvetli, ancak Kürtçe yazılmış eser vesaire neredeyse yok
Öyle olunca materyal yok
Kurulacak kültürel kimliğin doğru dürüst tarihsel bir yapısı olduğu söylenemez, bana dönme falan deme boşuna, gerçek anlamda çepniyim, Unicef falan geldi bu konuda akrabalarla görüştü köyde
Ama bu açıdan sen İran dönmesisin.
Tezler yazılır tırı vırı diye geyik çevirme, o iş öyle yürümüyor, belki ileride çıkar diye din savunan canım İslamcıların argümanı bu
Ön Fars dillerinin, sözlü olarak bir şekilde yaşayıp günümüze gelmiş bir Kuzey lehçeler bütünüdür Kürtçe
Ayrıca, Kürt'ü temsil edenlerle mukayese edildiğinde, genelevde Amerikalılara yol yordam gösteren adam daha evla kalıyor
Malum Öcalan'ın altına karı sokan yalamalar da özgürlük savaşçısıyım diye geziyor yani
Bizim en azından kurulu bir devlet sistemimiz, yazılı-sözlü geleneğimiz, Orhun kitabelerinden Çin kaynaklarına, Irık Bitig'den Kaşgarlı Mahmut'a, Dede Korkut'tan Yunus Emre'ye vesaire
Koca bir geleneğimiz, izimiz, adımız var
Seninkisini de işte arayacaklar da bulacaklar
''bu süreç 4-5 yılı bulabilir. sizin dediğiniz gibi tez yazılır yazılmaz anında yayınlanmaz. ''
Yayınlanmamış tezin hiçbir değeri yoktur bu arada. Evde dolabında tez tutunca tez kayda değer olmaz
- +1 yıl
30 Nato üssü de niye var biliyor musun?
Çünkü Türkiye'de üs kurarsın, koskoca devlet. Dağda bayırda gezen baldırı çıplak terörist midir ki üs kurmsasınlar heaheaheaha
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok hayır yanlış bilgiler vermeyi lütfen durdurun. akademi camiasında olmayan birine tezlerin varlığından bahsederken patent aşamasını hesaba katmadan yayınlanmış gibi bahsetmem benim unutkanlığımdı ancak bunları belki birkaç yıl sonra okuyabilirsiniz şayet literatür taraması yapmayı biliyorsanız... yayınlanmamış tezlerin noktasına kadar akademide değeri vardır ama sizin kastettiğiniz değer ölçütüne, yani hap bilgiye ulaşıp tüketime hazır hale gelmesi yıllar alır. bilmediğiniz konularda yorum yapmaktan kaçının.
ülkenizde 30'a yakın NATO üssü var ve bunun ne anlama geldiğini ben söyleyeyim madem sen gururuna yediremeyip provake diyerek geçiştiriyorsun. bir ülkede NATO üssüne izin vermek veya ses çıkaramamak Amerikanın bölgede yapılanmasına bir nevi müsade etmek, Amerikanın işgal haritasına konu olmak demektir. Arşivlerde türk subaylarının ABD askerlerine genelev ziyaretinde refakat ettiği belgeler var diyorum sırf siz görmediniz diye nasıl yok diyebiliyorsunuz, karaköy genelevinde badana boya yapıldı devlet teşviki ile sırf ABD askeri gelecek diye. kusura bakmayın da zor durumdayken kadınlarını devlet eliyle pazarlayan bir ülke için fazlaca kendini bilmezsiniz.
Cevap sahibi+1 yıl'kürtlerin kültürel kimliğinin inşa ve korunmasında sözlü edebiyat başat role sahip olduğundan dilbilimsel çalışmalar bu yüzden yavaş ve zorlu ilerliyor ama bu alanda çalışma yapılmadığı anlamına gelmiyor. '' evet bu tezimin arkasındayım ki dilbilim ve edebiyat bu tezi yanlışlamıyor zaten. sözlü edebiyatların nesiller boyu aktarımında izlenen takip yolları yazılı edebiyata göre zorludur. burada etik olarak sormamız gereken soru bu kültürün takibini yapmalı mıyız yapmamalı mıyız? niyet ve akıl burada birleşiyor, ne mutlu ki ışık yayılırken sesi var mıdır teorisini inceleyen bilim bu konuda da elbette sizin düşündüğünüzün aksi yönünde ilerliyor. çünkü biliyor ki insan kulağının işitebileceği ses aralığı sınırlı ve ölçümlenebilir konuları insanların elinden alıp gerçeğe kavuşturmak bu işin doğasına içkin bir faaliyet. yani siz kendinizi yormayın, uzmanlar gerekeni yapıyor.
sizin köylü akrabalarınızın köylerinin eski adlarını istesem bulur çıkarırım ama ilgilenmiyorum, çepni ya da pontus olmanızla da ilgilenmiyorum, sadece aslını inkar etmeyen, dönmeyen insanları sen neden dönmüyorsun diye zorbalamanız normal br davranış biçimi değil, hatta patolojik.
Kürtler İran dönmesi ise Türkler de mançur dönmesi o halde, bu düz sığ mantıkla her etnisitenin çıkış yerini ele alacaksak türkler daha uzak alakasız bir coğrafyada kalıyor, türkler derken gerçek mongolid sarı ırk mensubu türkler yani. her unsuru ile türk görmek isterseniz bugünkü türkmenistan'a bakabilirsiniz.
geçmişten bahsetmek güzel ama geçmişte yaşamak sizi geri bırakır ki öyle de bir yoldasınız. asıl gelecek için söyleyecek bir şeyi olmalı insanın. geleceği parsel parsel satılan bir ülke için geçmişle övünmenizi de haklı buluyor sizi tekrar hoşgörüyorum :)- +1 yıl
Türkiye zaten bir Nato müttefiki ve ordusu da Nato'nun en büyük ikinci ordusu
Arşivlerde öyle belgeler olduğu iddian zırva, varsa göster, yoksa geveleme, ayrıca bana ne geneleve gittiyseler beni ne ilgilendirir? Karıya götürmüşler ülkeye gelen adamları
Tezlerde patent aşaması da yok, uyduruyorsun
Kültür takibini herkes yapmalı, kimse Kürt kültürünün takibi yapılmasın demiyor
Bunu yalanlara, çarpıtılmış iddialara ve olmayan şeylere dayandırmak ahlaksızlıktır diyor.
Bu Murat Bardakçı deyimiyle, akademisyen takırdama diliyle geveleyince bir şey söylemiş olmuyorsunuz. Geçiniz
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok trollük peşinde misiniz yahu, Türkiye'nin neden NATO müttefiki olduğunu yazdım hala müttefikiz zaten diye sayıklıyorsunuz, amerikancı olduğunuz için müttefiksiniz ya zaten. Meclisten karar geçmeden Kore'ye savaşa asker gönderdi bu ülke, Amerikancılıkta Türkiye ile yarışacak ülke çok azdır, Afganistan bile ülkesine sokmadı ABD ordusunu. üzgünüm şanlı geçmişle övünmek bir yere kadar, biraz da bugüne bakalım.
En büyük ikinci orduymuş, gerçekten öyle mi? "büyük" gibi yuvarlak bir tabire büründürmüşsünüz ama NATO kuvvetleri sözleşmesinde öyle bir sınıflandırma yok. en güçlü ikinci ordu mu yoksa en çok askeri personele sahip ikinci ordu mu? bu önemli ayrıntıyı belirtmemişsiniz. Nato'nun ikinci güçlü ordusunu kastediyorsak bugünkü güncel veri ile İngiltere bu ülke. Hatalı bilgi vermeyi sürdürmeyin bırakın bence yoksa okuyanlar diğer söylemlerinize de şüpheyle bakacak.
Yurtdışında kütüphanelik kaynak olacak tezler için patent aranır, bilmemeniz benim problemim değil.
Bazı tarihi belgeler, kaynaklar, haritalar izinsiz umuma açılamaz, zira bizlerin de erişim iznimizin olmadığı bir ton belge mevcut, özellikle petrol bölgelerine ilişkin.
Çarpıtmayı başından beri siz yapıyorsunuz, çarpık iddialarınızı yanıtlaya yanıtlaya buralara kadar geldik, buna gerek yoktu. İlk yoruma dönerek bitirmek istiyorum. Kürt kültürü ve coğrafyası az çok bugün bellidir ve tarihte çok az yayılım göstermiş, aynı bölgelerde ve izole yaşamış bir topluluktan bahsediyoruz, dünyaya geç açılan bu izole toplumun kimliğinin inşası ve tarih yazımı zamanla şekillenecektir. Aceleci olmayınız. Kesin ve erken yargılarda bulunmak ne tarihin ne bilimin kümülatif ilerlemeci anlayışına uymaz.- +1 yıl
Türkiye batı bloğunda zaten, eee? Ben Türkiye'nin devleti değilim bir şeyi değilim bana ne? Türkiye o dönem kendi çıkarına diye bu işlere girdi, Sovyet korkusu vesairesi yüzünden. Bugün de hala bütün o yıkıklığa rağmen Nato ülkesi
Büyükten kasıt operasyonel kabiliyet, mal olmayanlar anlar da her söyleneni çarpıtıp propaganda kasmaya çalıştığından mügalata yapıyorsun. İngiltere'nin de en son ne zaman ciddi bir büyük askeri faaliyete giriştiğini ben hatırlamıyorum. Avrupalı ülkeler ordularını büyük oranda küçük tutuyorlar. Ne öyle bir askeri nüfusları ne de o türden bir yaklaşımları var. Ha, İngiltere, askeri bir faaliyeti destekleyecek güçlü bir ekonomiye sahip vs tırı vırı. Bunlar bağlam dışı
Benim söylediğime şüphe ile bakılmaz, sizin söylediğinizi okuyunca küfür edeceklerin oranına vurunca hele, devede kulak kalır boşveriniz
Yurtdışında tezler yazılır, hakem onayından geçer yayınlanır. Tez yazılması da hiçbir şeyin doğruluğunu kanıtlamaz, bu bir tezdir. Literatür tek bir tezle yahut aynı şeyleri savunan tezleri baz alarak okunmaz.
Erişim izinleriyle bu meselenin ilgisi yok
Kesin ve erken yargılarda bulunan da sizsiniz, çünkü Medleri Kürtler ile ilişkilendirmek tamamen üstünkörü, altı boş bir yargıdır mesela. Kültür ve kimlik inşa edeceğim diye tarihi, başka toplumları tahrip etmeye çalışmak kaypaklıktır.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok marco polo'yu önemli bir şahsiyet sanarak sanki çağ açıp kapatmış gibi olmayan bir dönemi "marco polo dönemi" diye ele alan birine anlatacak pek de bir şey yok hocam, marco polo önce sözde asya araştırmalarına uzaydan görünen çin seddini eklesin ondan sonra konuşsun, koskoca Çin'in arşivlerinde bile niyeyse kendisine yer verilmiyor.
neyse siz bildiğiniz gibi kabul edin, böyle devam edin, nasılsa en iyisini zaten hep biliyorsunuz, ülke de hep başkalarının yüzünden sizin tabirinizle "yıkık" durumda, yoksa sizler medeniyet timsalisiniz ah ah...- +1 yıl
Arkadaşım, bak cehalet böyle bir şey. Marco'nun Çin'e gittiği dönem Çin Seddi uzaydan görünmeyi geçtim, yekpare bile değildi
Bunu da mı bilmiyorsun durumu var, senin anladığın uzaydan görünen Çin Seddi Ming Hanedanı zamanında yapıldı o dönem öyle bir şey yoktu la
Marco herhalde Çin'de görüp ettikleri konusunda boş atıp dolu tutuyor, ancak kendisinin verdiği verilerin gerçekle tutarlılığı defalarca kanıtlandı, abarttığı gibi saraya kadar girmemiş olsa dahi, oranın kültürünü görgüsünü bilen biri belli
Evet ben medeniyet timsaliyim, siz barbarsınız
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok yok asıl barbarlar mongolidler olarak tanımlanıyor. Darvinci teoride bile yazar, ama türkiye'de evrim teorisi okutulmadığından bilinmez, normaldir.
Geleneğinde felsefe olmayan hiçbir toplum medeniyet timsali olamaz. Felsefe yerleşik kültür ürünüdür, göçebenin kültürü nerede beleş orada yerleş'tir, bedava sirkenin baldan tatlı olduğudur, yemek buldun ye, dayak buldun kaç'tır. devletin malı deniz, yemeyen kerizz'dir. köprüden geçene kadar ayıya dayı demek'tir. Ata sözlerinizin arkasında yatan anlayışı iyi irdeleyin.
Cevap sahibi+1 yılÇin seddinin inşası 1200'lü yıllarda büyük ölçüde bitmişti, duvarın uzaydan görünmesi işin fantezisi, çalışılan alanın devasılığını belirtmek için. yoksa o dönemde uzay çalışması mı vardı yahu? Marco denen lavukk 1200'lü yıllarda geziniyordu oralarda ama inşası neredeyse bitmiş çin seddi yok yazılarında ne hikmetse. 20'li yaşlarında eş dost parasıyla fonlanan, sadece gördüklerini değil maalesef duyduklarını da aynı şekilde yazan, tipik abartıya kaçan bir İtalyan ssoytarısıdır. Acem palavracıları ile kapışır. yazılarında Alamut Kalesinde melekler, periler, huriler olduğunu da iddia etmiştir ama moğolların yaktığı yüzbinlerce kitabın olduğu Alamut kitaplığından her niyeyse bahsetmemiştir. Farslara alet olmaktan öteye geçememiştir. Bu yüzden ne Asya ne Avrupa kaynaklarında yer verilmez kendisine.
"Marco Polo'nun yazılarında hiç bir zaman çıkılamayacak dediği Ağrı Dağı'na ilk tırmanış 9 Ekim 1829 yılında Prof. Frederik Von Parat tarafından gerçekleştirildi." Ah, Marcolar da yanılabilirmiş. Demek yine bu yüzden Çin ve çoğu Batı kaynaklarında yer almıyormuş.
Yanlışlarınızı düzeltmek yerine sahiplenirseniz gelişemezsiniz ki ülkenin "yıkık" durumda olmasına neden hayıflanıyorsunuz? Mesela ben sizin yanlışta olan ısrarınıza sinirle alelacele yazdığım 6. filo genelev olayında amerikan askeri türk askeri diye belirtmişim orada bir hata var türk askeri değil kolluk kuvvetlerinden türk komiserleri tarafından yapılıyor talimat ve incelemeler ve tabi ki devletin valisi tarafından, gerçi bu sonucu değiştirmiyor, ikisi de devlet organı. vali de devleti temsil ediyor, komiser polis de. başkalarını amerikancı diye suçlamadan önce kendi geçmişinize bakacaksınız. "ben sivilim, devlet değilim" diyerek kestirip atamazsınız siz o devlete tabisiniz, o zaman erbil'li bir kürt de sivil olarak pek ala amerikancı olmayabilir. Mantık dersi alın.
Ya da boşverin siz Marko'dan devam, dogmalarınıza sarılın, ama ülke yıkık yitik bitik diye de ağlamayın. Sonra derdinizi Marko paşaya anlatırsınız:D- +1 yıl
Her toplumun felsefesi var sayın ahraz, Türkler, Moğollar yazmıyordu sadece bunu ileriye aktarılan bir şey yok. Afrikalılarda bile felsefe vardı
Bu da bak, ezbercilikten. Göçebelik çok sistematik, yerleşik ekonomilerle eklektik, çok kapsamlı bir devlet yapısına sahip olan bir şey öyle nerede beleş oraya yerleş değil.
Kürtlerle karıştırmayınız eheahiehiah
Çin Seddi'nin inşaası Ming hanedanında bitti. O da Kubilay Kağan'ın sonrasında bitti yapmayın etmeyiniz. Adamın anlattıkları tarihsel açıdan tutarlı gayet, kimse kendisini güvenilmez kaynak saymaz bir iki uyduruk menkıbe atıyor ortaya, şu Nesturilerin falan inandığı Hıristiyan kralını gördüm falan diyor ki o kadar uydurma o devirde her seyyahta var.
Alamut kitaplığını kimse ziklemediğinden saymamış olabilir.
Ayrıca, bütün hayatı doğma ve Türk tarihini çekememe olan bir insanın bu kadar gevelemesi beni sıktı
Bir tane batılı tarih profesörü ile otursak ikimiz, senden çok benimle anlaşır, bütün algılaman milliyetçi ideolojik takıntı üzerine.
Zaten Kürtçülerin en büyük sıkıntısı bu, kendilerinin karşılığı Mhp kafası, bir türlü anlamıyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok "nerede beleş oraya yerleş" atasözü Türkçedir, göçebe Türklerin çevre algısına, manevi anlayışına aittir. bunu kötü niyet misyonu ile söylemiyorum, olanı söylüyorum. göçebenin felsefesi olmaz, tutumu olur, karıştırmayın. göçebe tutum yayılmayı, felsefe derinleşmeyi adres alır.
"Her toplumun felsefesi var. Türkler, Moğollar yazmıyordu sadece bunu ileriye aktarılan bir şey yok." Hah! bir toplumun kültürünü sözlü edebiyat üzerinden şekillenmiş diye aşağılayıp yok muamelesi yaparken, kendisi için "var ama yazmadıklarından aktarılmamış yani yoksa var" demek? işte göçebe anlayışın felsefeden farklı perspektifi tam da burada başlıyor. felsefeymiş, "denk getireceği" av peşinde bir felsefe:)
asıl sıkan sizsiniz. herkes burada sizi ya terslemiş ya engellemiş. sizdeki problem çözülebilecek bir şey değil, genetiğinize işlemiş dolayısıyla bu beni aşar, bir uzmandan destek alın. zira marko ssoytarısını rehber alan biriyle daha fazla tartışmaya gerek yok, adamın kendi ülkesinde italya'da bile bugün kendisine inanan yok, "bir milyon yalancı" diye adı çıkmış. bugün ne çin tarihi arşivlerinde, ne avrupa kaynaklarda adamın esamesi yok! yoktan anlamıyor musunuz? hatta çin'e gittiği bile şüpheli bulunup rafa kaldırılmış bu yazılar, "asla çıkılamaz" dediği dağa bal gibi de çıkılmış. sırf asya'ya great turkey, anadolu'ya küçük turkey yazmış diye, yanında getirdiği hurafeleri kabul etmekte beis görmeyen amerikancı turancıların tutunduğu kuru bir daldan fazlası değil günümüzde varlığı.
Batılı tarih profesörleri ile anlaşabiliyoruz merak buyurmayın.
Kürtçü değilim, Olgucuyum. Mhp'nin bir kafası olduğunu düşünmüyorum.
İyi günler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir devletin varlığından bahseden bşr tek ciddi tarihçi duymadım, görmedim, okumadım. Sadece Osmanlı’nın bir kürdistan vilayeti vardır. Onu da bizim cahiller eyalet diye söyler.
00 Yorumla Günümüze en yakın 1992 yılında Laçın Kürdistan Cumhuriyeti kurulmuş. Öncesinde de 1946 yılında Mahabad Kürt Cumhuriyeti kurulmuş. Ayrıca dünyda en geniş araziye hüküm süren devlet Med İmpartorluğu. Bunların üç örnek. Günümüzde ise Irak ve Suriye özek Kürdistan yönetimleri mevcut.
13 Yorumla- +1 yıl
Medler Fars, Laçın Kürdistan Cumhuriyeti kuruldu da tanıyan var mı? Sorsan Moldova'da Rusların kurdurduğu Pridniesterovia diye cumhuriyet de var.
Şu Medlerin Kürt olduklarına dair kimin ne argümanı var merak ediyorum. Bir ara Sasaniler modaydı, vay efendim Kürtçe konuşuyorlardı diye bir gayde tutturulmuştu, nasılsa dilbilim konusunda hiçbir şey bilmeyen keriz çoktur diye.
Şimdi de Medler moda
Gizli Üye(25-29)6 ayKürdistan diye bir kelime yok tarihçiler bile yazmamış bunları aşiret ve liderleri olur Doğu da Osmanlı'nın sınırları genişti bunlar da kendi kendilerine gelin güvey olup isyan çıkartma peşinde Kürdistan kelimesi yok hayallerle yaşamaya devam sarı torbalar bedava buzzu yiyen gaza gelip iki şarkı dinleyen meydana yok öyle sanaldan iki fotoğraf haritası atıp biz burada 50 bin yıldır varız aşiretleriniz a canım olduğu için ona benziyorsunuz hepsi bu koçum
00 YorumlaHiç bir zaman devlet olamadılar bu kafaylada zaten olmaları imkansız ancak başka devletlerin gölgesinde yaşarlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTarihte hiç öyle bir millet ve devlet olmadı kürt ismi son iki yüz yılda İngilizceden oyunu ve maalesef bizim kürt lerde onların oyunuyla oynuyorlar
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenle ben turk tarihi ustune konusurum belgelerle de konuşurum ama burasi yeri değil.
Osmanlı demek koskoca bir Türk tar8hi demek değil sadece osmanliyi baz almayin
Size tek diyeceğim diyarbakir mardini gezmeniz ve ortaki tarihi eserleri incelemeniz kitabeleri okumaniz bunları yapan biri o bölgenin gerçek sahibi kim olduğunu anlar başka söze gerek yok- +1 yıl
beyefendi ben sizinle oturup ne konuşacağım? belgeler tezler kaynaklar belli bilgi çağında yaşıyoruz öğrenmek isteyen araştırır okur öğrenir. bir siz biliyorsunuz sanki, yurt dışında sayısız kaynak var bu konularla ilgili. türk üniversitelerinin tarih bölümündeki öğrenciler bile osmanlıca çeviriler yaparken bölge adını kürdistan diye çevirirler, buna bizzat şahidim. sizin yok demenizle kaybolmuyor tarihi kanıtlar merak etmeyin...
Cevap sahibi+1 yılKurfistan bölgesi demek ayrı Kurfistan devleti demek ayrı. o dönemde o bölgeye verilen ad
Dersim gibi harbut gibi bölge adı yani
Cevap sahibi+1 yılNeyse ben seni sen beni anladim biz ne kürt e ne zazaya ne aleviye karsiyiz bu bölgede birlikte huzurla yaşamak istiyoruz kimki bu iyi niyetimizi bozmaya çalışıyorsa hergun birini bir gün hepini o sarı cuvallara koyup it cennetine yollariz
Yoktu yapmaya calisiyo iste pkk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoktu diye biliyorum.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlarda Kürtçü arkadaşlar konuyu değiştirip engellemiş tarihten anlayanları
Cevap sahibi+1 yıldiye düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoktu. Sadece devletlere baglı bi vilayetti
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYoktu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBölgesi var
03 Yorumla- +1 yıl
Neresi
Cevap sahibi+1 yıl@Helbestt44 erbil de bayrağı var
- +1 yıl
Kuzey Irak desene keçik
Detaylı bilgi