Kur'an Ezan Namaz Oruç Kurban Hac olmadan devlet olarak var olabilir mi?
2 ay
Günümüzde Türkler İslam olmadan devlet sahibi olabilir mi?

Kur'an Ezan Namaz Oruç Kurban Hac olmadan devlet olarak var olabilir mi?
Dünya'da 10.000 senelik bir Türk Tarihi var ve bunun sadece 1000 senesinde Müslümanlar.
Türkler olmasaydi Haclilar zaten Araplarin icinden gecip Kabe'den kerhane yapacaklardi.
Islami ayakta tutup yok olmaktan kurtaran zaten Türklerdir.
Azeri askerler Şuşa şehrini alınca orada Ezan okumuşlardı. Deniz Baykal bile Ezan bağımsızlık sembolüdür demişti. Bugün Ezanın yerini dolduracak bir şey var mı mesela?
Deniz Baykalin o zaman sacmalamis. Arapca okudugun birsey en basta Türklerin bagimsizligina nasil sembol olsun?
Arapca Ezan, Arap Emperyalizmine bir semboldür.
Kur'an dili zaten Arapçadır. Mühendis hakim muhasebe asker cumhuriyet gibi birçok kelime Arapça kökenlidir. Kâbe Suudi Arabistan'dadır. Arapça ve Araplar olmadan İslam düşünülemez. Bunlar Arap emperyalizmi değil.
Eger bir din tüm insanlik icin geldigini iddia edip Arapca olmadan olmuyorsa o din tüm insanlik icin gelmemistir.
Nasil Bati Emperyalizmi oldugu gibi, Islam dinide Arap Emperyalizmidir.
Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu mısralar milli marşımızda bulunuyor. Yazarı Mehmet Akif Ersoy bir Arap değil Arnavuttur.
Islamin insanlari nasil bir arap yaptigina kanittir iste.
Biz Tanrı dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız sözü Alpaslan Türkeş tarafından söylenmiştir. İslam olmadan Türk milliyetçiliği yapılamaz yani.
Ülkcülük sacmaligi 1950'lerde Amerikanlar tarafindan Sovyet Birligine karsi icat edildi ve sacmaliktan ibarettir.
Diğer 150 ülke yok hükmünde mi senin için?
Ben Türklerden bahsediyorum. Azeri askerler Şuşa şehrini alınca orada Ezan okumuşlardı. Deniz Baykal bile Ezan bağımsızlık sembolüdür demişti. Ezan yerine başka bir şey konulabilir mi mesela?
Müslüman olduğumuz için öyle. Dün din diye ölürler dinin bir kaç vecibesini yerine getirmekten acizler..
Neden olmasin? Ama öbür dünyalari biter..
Cevap
4Cevap
İslamdan önce Türklerin kurduğu Devletler buradan Çin Seddine yol olurdu. Kadınlar daha önemliydi Türkler için ve kadınların kurduğu Devletler bile vardır, Tomris hatun gerçeği vardır, Türklerin dine veya Araplara ihtiyacı yoktur. İslamdan önce Devletler nasıl kurulmuş? Artık insanları bir arada tutan şey din olmayı çoktan aştı. Sorunun cevabı ise evet, en alasını kurar Türkler.
Rauf Denktaş'a sormuşlar Kıbrıs halkı neden namaz kılmıyor diye o da Osmanlı buraya Bektaşi olan halkı yerleştirdi Bektaşiler namaz kılmazlar diye cevap vermiş. Neden Ezanı yüksek sesle okuyorsunuz o zaman sorusuna ise Ezanı Rumlara karşı okuyoruz karşılığını vermiş. Azeri askerler Şuşa şehrini alınca orada Ezan okudular. Yani Ezan sadece bir namaz çağrısı değil aynı zamanda bağımsızlık sembolüdür. Ezanın yerini başka bir şey dolduramaz.
Ezan İslam inancında bile yeri olmayan, kitapta yazmayan bir çağrıdır sadece, içeriği bile okunduğu ülkeden ülkeye değişir. Fransa, Amerika, İngiltere, İspanya vs. ülkelerde ezan okunmuyor, madem bağımsızlık sembolü bu ülkeler bağımsız değiller mi? Bırakın bu kafaları, sadece İslamı sembolize eden sesli bir çağrıdan ibaret bir şeyi bu denli kutsallaştırmayın. Hadi eski zamanlarda hoparlör yok, mikrofon yok yani teknoloji yok, alarm diye bir şey yok, birileri bakıyor ve imsak vakti olduğuna kanaat getiriyor, okuyuveriyor. İlkel adetleri günümüzde tatbik etmek bile aşırı enteresan. Ben tebliğcilk diyorum buna. Benim merak ettiğim bir soru soruyorsunuz ve dikkate alıp cevap veriyoruz, beğenmeyince neden başka konulara girip aksini iddia etmeye çalışıyorsunuz? Türklerin İslam olmadan bir şey yapamayacağına inanıyorsanız bu soruyu ne diye soruyorsunuz? Talkan ve Curcan katliamlarında Araplar yüz binlerce Türkü katletmeseydi muhtemelen İslam ile alakamız olmayacaktı. Öldürüle öldürüle İslamlaştırılmış bir coğrafyadayız, bundan gurur mu duymam lazım bir Türk olarak?
Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Milli marşımızda olan bazı kıtalar bunlar. Bu ilkel bir şey değil bizim milli marşımız. İslam sadece bir inanç değil Türkler için önemli bir kültürel değer. Benim yaptığım bir tebliğ değil. Bu sosyolojik gerçeği vurgulamak.
Tebliğ yapan sen değilsin zaten, haftada 50 kere maruz kaldığımız Ezan tebliğ yapıyor. İstiklal Marşı yazarımız oldukça koyu bir Müslümandı doğrudur, bunda bir sorun yok. Marşımızda geçiyor diye tüm ülke Müslüman mı olacak yani? Ben değilim gururla, hatta sizin değiminizle binlerce kez şükür ediyorum kurtulduğum için. Bu arada ülkemizde gerçek İslam yaşanmadığı içinde çok memnunum, düşünsenize namaz kılmayanın dövüldüğünü, hala kılmamaya devam ederse öldürüldüğünü. Çok acı bir tablo oluşurdu. Bu arada bir soru sormak istiyorum, İsa Peygamber İncil adlı kitabın yazıldığını gördü mü acaba? Yani İncil yazıldığı zaman İsa hayatta mıydı bilginiz var mı bu konuda, engin bilginiz ile aydınlatırsanız memnuniyet duyarım. Türkler için inanç bir geriye dönüştür bu arada, özellikle Türk kadınları için. Ülke yöneten kadınlar kara çarşaf altına sığınmak zorunda bırakılmış bundan daha büyük geri kalmışlık olabilir mi? Erkeği ile yan yana at süren Türk kadınları evden burnunu çıkaramayan, aynı erkeğin 4 karısından biri yapılmış, bundan acısı olabilir mi? Mirasta payı yarıya inmiş, şahitliği bile yarım erkek kadar sayılmış. Türklerin önünde çok büyük engeldir Arap mitolojileri, Osmanlının yıkılış sebebidir. Osmanlıda rasathane yapılıyor, orada meleklerin bacaklarına bakıyorlar diye cahil halk galeyana geliyor ve rasathaneyi bombalayarak imha etmek zorunda kalıyorlar işte gelişmişlik bu onlara göre. İslam halkı cahil bırakır, gavur icadı der yerinde oturtur, Türkler özünü kaybetmese o Viyana kapılarından belki de çoktan girmiştik.
Tarihi düzgün okuyun. İslamiyet ve cihad davası olmasaydı bu kadar büyüyemezdik. Öüslüman olnadan önce GökTanrı dinine inanan bir Türk toplumy vardı. Şu an azınlıkta olan Şaman, Alevilik ya da Kızılbaşlık neden kendine devlet kuramamış. Elbette tek nedeni İslamiyet olamaz, Arapkardan farkımız var. Ancak şunu kabul etmek lazım. Bize Kurtuluş Savaşında Zafer kazandıysak, İstanbulu Ferhettiysek, Anadoluya girdiysek, şehit olmaktan çekinmeyen Atalarımız sayesindeydi.
@BirGaripGörünmezAdam Kanada, Rusya, Amerika gibi ülkelerin cihad davası mı vardı da bu kadar büyüdüler? Ne olmuş Gök Tengri dinine inanılıyorsa? Sanki aşağılar gibi söylediniz sanki ayıp bir şeymiş gibi. 4300 çeşit din var, seç beğen inan ne var bunda? Gök Tengri dini İslama yakın diyecekseniz boşuna uğraşmayın, çok Tanrılı bambaşka bir felsefesi olan bir inanç biçimidir. Şaman, Alevi vs. illa Türk olmak zorunda değil, İslam olmadan Devlet kurmuş Türk kavimleri istiyorsanız hiç üşenmem sayarım, Türklüğü bu kadar aşağılamayın, inanç meselesi değil bu. Kurtuluş savaşı büyük bir komutan, taktik ve memleketini kurtarmaya yeminli çoğunlukla Türk askerleri sayesinde kazanıldı, illa ortaya inancı atacaksınız ama boşuna uğraşmayın. Hadi Filistin de İsrail'i iman gücüyle yıkıp topraklarını geri alsın bakalım alabiliyor mu? İnançla olmuyor değil mi, Yemen hadi kendini kurtarsın bakalım, Libya eski haline dönsün imanıyla da alkışlayalım. İnançsız yaşayan ülkeler refah seviyesine ulaşmış, medeniyetin beşiği olmuş, çağ atlamışlar ama Müslüman toplumlar sürekli geri kalmış, hala deve sidiğinin konuşulduğu gerici toplumları boşuna övmeyiniz. İnsani gelişmişlikte hep dipte bu Araplar, Afganlar, Pakistanlı ve Bangladeşliler, adam akıllı gelişmiş bir İslam ülkesi yok, petrol ve doğalgaz olmasa aç sefil kalacaklar.
Tarihi bilmeden yorum yapmayın. Türkü asil kılan Allah inancıdır. Ordu karargahı Peygamber ocağıdır.
Neyin kafası bilmiyorum ama Çanakkalede 250000 Türk Askeri Allah Allah diyerek ölüme atladı. Vatan sevgisi, Allah sevgisi olmadan nasıl oluşur? Bir savaş çıksa, kaç Atatürk sevdalısı İzmirli savaşa girer? Tarih yazmış. Sen kabullenmiyorsun. Mustafa Kemal, bu Müslüman Türk Ordusuna borçlu bu başarıyı. Hiç bir şey tek taraflı değil.
Cengizhan dünyayı ele geçirme isteğimi sizi heyecanlandırdı. Katliamdan zevk alan bir katil. Olmaz olsun Timur gibi Hunlar...
@BirGaripGörünmezAdam sen baya baya saçmalamışsın, Timur hun değil, Türktür. Cengizhan da Türk değil Moğoldur, daha bu kişilerin ırkından bihabersin gelmiş Atatürk'e laf ediyorsun. Müslüman olmak zorunda mıyım bilader? Zorla mı Müslüman yapacaksın nedir yani hayırdır? Sen bak dalgana neye inanırsan inan bana ne? Bir Türk olarak ırkım ile gurur duyuyorum ve İslam öncesinde de yaptıkları ile onur duyuyorum, Arap inancı olsa ne olur olmasa ne olur, İslam olmasa ne olurdu yani Arap çöllerinde falan mı yaşardık? Boş konuşmayı bırakın artık yeter.
Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız 16 Türk devletini simgeler. Çoğu Müslüman değildi. Kılıç zoruyla İslami kabul ettiler.
türkler hiçbir zaman gerçek muslüman olmadılar hepsi fasa fiso
Binlerce yıl varolmuş da şimdi neden olamasın
Azeri askerler Şuşa şehrini alınca orada Ezan okumuşlardı. Deniz Baykal bile Ezan bağımsızlık sembolüdür demişti. Onun yerini dolduracak bir şey var mı?
Olurdu
Olur
En İyi Cevap