Başka bir dine geçme ihtimalleri de var tabi ama Göktanrı inancı üzerinden tahmin yapın.
Bence toplumda kadının yeri bu kadar kötü olmazdı.
Bence toplumda kadının yeri bu kadar kötü olmazdı.
Cengizhan Ben sizin hanınızım işte bu da benim “Han'ım” diyerek savaş kararını eşiyle birlikte almak istediğini belirtmiştir. Bu İnançtan farklı Daha çok Gelenek görenek tarzıdır Biz Müslüman olduk ama arablaşmadık arablaşmak üzereydik taki Türkiye Cumhuriyeti kurulana dek bu yüzden Doğu Anadoluda kuma sistemi yaygın neyseki diğer bölgelerde yok denecek kadar az toplumda kadının yerini belirleyen İnançtan ziyade şeylerdir bence. Mesela Hindistanda İneğe tapanıda var Müslüman olanıda ama dünyada tecavüz sıralamasında 1. nci.
Türkiye Cumhuriyeti kurulana kadar yeterince araplaştık. 92 yılda şu ülkenin başına neden 1 tane kadın geldi sadece?
O kadın Türkiye Cumhuriyetinin verdiği seçme ve seçilme hakkıyla geldi Fransa, İtalya gibi sözde gelişmiş ülkeler bile bizden sonra bu hakkı Vatandaşlarına verdi Kadın Milli Eğitim bakanımız felan oldu Meclistede çok sayıda kadın milletvekili var Ülkemiz ayrımcılık yapmıyor sen korkma kur partini zeki hamlelerle Başbakan ol bu sürpriz olmaz.
Kadın neden toplumda kötü her erkek ve kadın tam islamiyeti hakkıyla yaşasın kadınlar islamiyette kralice olduklarını anlarlardı ama çogu erkek kadını allahın bir emaneti olarak değil kendisinin kölesi hiz metcisi zannediyor
Devlet yöneten kadınlarla değerli evcil hayvan muamelesi gören kadınları bir tutma.
Sen kendini evcil hayvan olarak görüyorsan oda senin sorunundur ama ben hic bir kadı evcil hayvan olarak görmüyorum allah herkesi kendi hür iradesine bırakmış istersen inanırsın istersen inanmassın senikimse sorgulamaz hangi avrupa amerika kıtasında kactane kadın ülke yönetiyor hep osmanlıyı kötülüyorsun ozamanki dönemlerde kactane kadın imparatorluk yönetti avrupa devletlerinde
Eski türkler diyorum Avrupa değil TÜRKLER
Hı hı evet.
Cevap
13Cevap
diri diri kız çocuklarının toprağa gömüldüğü bir şehirde kızını omuzlarına alıp gezdiren bir babanın peygramberi olduğu dine böyle acımasızca yorum yapmak hiç yakışmıyor dünyadaki bütün konular hakkında çok bilgi sahibi olabilirsin ama sanırım din konusunda cahilsin
Benim atalarım olan kadınlar devlet yönetiyordu, arapları örnek gösterip durduğunuza arapsınız siz? Osmanlı'da kaç kadın geçti başa?
bence sen önce konuşma uslubunu değiştirmelisin karşındaki kişinin firkirlerine saygın yoksa bu tarz sorular sorup verilen cevaplara saygısızca yorum yapmak bu hiç hoş değil. gelelim arap türk olayına insanları ırk ve din olarak ayıplamak ayırmcılık yapmak benim inandığım dinde yok ve senin inanmadığın benim peygamberim bunu açık bir şekilde belirtmiş şu an ben sana bu kadar hoş görülü davranıyorsam sadece onun bana öğrettiklerinden dir gelelim senin asıl sorununa sen islamın kadınları ev içine tıkıp çocuklara annelik yapması gerektiğini düşünüyorsun ama arkadaşım üzülerek söylüyorum ki senin gerçek islamiyetten hiç haberin yok :) bence gerçekten senin ilk önceliğin islamiyeti araştırmak olmalı
Bana devlet yöneten müslüman kadın örneği ver.
sana bu konuda örnek verebilmem için geniş bir araştırma yapmam lazım çünkü fikirlerini asılsız duyumlarla değiştirmek zor ama sana şu konuda bildiğim 2 örneği verebilirim
1- hz aişe ( peygamberimiz s. a. v hanımıdır ) savaş yönetmiştir komutanlık yapmıştır
2- hz. ömer zamanında şif hatun adlı bir kadını medinede bütün pazar ve ticaretten sorumlu kişi olarak tayin etmiştir
bunlar sana sadece efendimiz zamanında ki bir kaç örnekten birisidir sen devlet yöneticiliğinden kastın hükümdarlıksa bunu sadece islamiyette sorgulaman çok yanlış çünkü dünyada hiç bir din ya da ülkede gerçek bir yönetici olarak kadın hükümdar yoktur hristiyanlıkta bile kadın papa olamaz kardinal olamaz senin derdin islam ile ise sana tavsiyem araştırma yapmadan ön yargılı olma
Tomris Hatun gerçek yöneticiydi dedik anlamıyor musun?
Abbasi Halifesi 7. Abdullah'ın anası Meracil Hatun'dur. Harun Reşid'e eş olan Maride Hatun, El Mutasım ile evlenen Şuca Hatun da Türk'tür. Şuca Hatun “Seyyide Hanım Sultan”lığa kadar yükselmiştir. El Muktedir halife olduğunda henüz küçük yaşta olduğundan validesi Şağab Hatun devleti yaklaşık 25 yıl boyunca yönetir. Harun Reşid'in bile hükmü 23 yıl sürdüğü düşünülürse kadınların yetenekleri ve bu yetenekleri sayesinde bu görevleri idame ettirmesi takdire şayandır. Şağab Hatun'un bu dönemdeki en ilginç icraatı Divan-ı Mezalim'e bir kadını başkan olarak atamasıdır. Yine bu dönemde Şağab Hatun kendi adına hastane ve diğer mimari yapılar inşa ettirmiştir.
türkler tarih boyunca çeşitli dinlere inanmışlar aslında türkler islamiyete geçti diye bir şey yok da islamiyete geçen türkler diğerlerinden daha güçlü oldu diye böyle anılıyorlar yoksa şu an mesela bulgarlar türk aslında hıristiyanlaşmışlardır, macarlar yine öyle onlara bakabilirsin ne olurdu diye
Sen cahil olduğun için hatta zır cahil olduğun için İslamiyyette kadının ne kadar değerli ce el üstünde tutulduğunu bilmiyorsun. İslamiyet diye DAEŞ e bakma. Aç biraz kitap oku kitap!
Osmanlı devletinde bir kadının gelebileceği en güçlü konum hangisi? Tarihe geçmiş en güçlü kadını söyle bana.
Ya bırak! Kadınlar yaratılışı itibariyle erkekleri yönetmeye müsait değil. Yönetmeye çalıştığı zaman işler karışıyor. İslamiyyet kadınlara o kadar değer veriyor ki eğer kadının kocası ölmüş olsa kadın zorla çalıştırılamaz. Devletin beytül malden maaş bağlayarak kadının geçimini sağlaması lazımdır. Bu sadece bir tanesi. Ken egolarına göre dinimizde kadının yerine bakma
Kadın yönetmeyi beceremiyor diyerek aşağılıyorsun sonra da değer veriyoruz diyorsun haha :D Tomris Hatunu araştır ve değer gören kadın nasıl olurmuş öğren tatlım. Siz önce kadını insan yerine koymaya öğrenin, fındık kadar beyninle kimsin de kadınlar devlet yönetemez diyorsun?
He he sensin
evet kadın daha iyi bir konumda olabilirdi ama olmaya da bilirdi .
Göktengri inancı sabit kalsaydı neden olmasın? Erkeklerle omuz omuza savaşıyor, devlet yönetiyorlardı.
tamam orası öyle de sen bu coğrafya da müslüman olduğun için tutunabildin , gaza cihat yaptığın için ne iran ne araplar son ana kadar sana saldırmadılar. eğer islam dışında başka bir inanç olsaydı evvela kafandan arap coğrafyasında bu kadar uzun süre kalamazdın , bu kadar büyüyemezdin sadece öyle bakma. Bu gün orta asya da kırgısıztan olsun diğer türki cumhuriyetler olsun çoğu islamı çok soft şekilde yaşarlar kadının hali ise ortada oralarda
Lan canım kadina en buyuk degeri islam verdi. Diti diri gomulen kizlari hatirla. ve cennet annelerin ayagi altinda diyerek kadina verdigin degerin mahiyetini anlamatakta zorluk ceken zihinsel engeli
Diri diri gömülen? Türk kadını devlet yönetiyordu nerede duydun bunu?
"Türkler islamiyete geçmeseydi ne olurdu?"
Okuyabiliyorsun değil mi?
TÜRKLER.
Tomris Hatun en bilinen örnek. İskitler başlı başına anaerkil toplumdu zaten.
İskitleri araştır, tarih derslerinde uyumuş olmalısın.
Ayrıca iskitler ilk Türk toplumu zaten biliyorsun değil mi? Kut anlayışı etkili değildi hani?
Araştır diyorum hala duruyorsun. Ataerkil falan değillerdi.
Ataerkil ama hatun ve hakan devlet yönetiminde denk. Hakan yönetiyor olarak görülse de hatunun onayı gerekiyordu. Osmanlı'da olduğu gibi kadınlar hareme doldurulup padişahın malı olarak görülmüyordu yani.
GökTanrı inancı günümüzde olsaydı Türk'ler ırkını daha iyi tanırdı.
kadının yeri falan bunun dinle alakası yok zihniyetle alakası var. sapıklık arabistanda da var amerika da da. önemli olan kafadaki sapıklığı temizlemek. eğitim şart.
İslamiyet ile arap zihniyeti paket zaten. Devlet yöneten kadınlar cariye konumuna düştü.
Türk tarihinde (Osmanlı'nın da belli dönemine kadar) özellikle orta asyadaki Türk devletlerinde kadın erkek kadar saygı ve değer grüyordu zaten.. ancak muhtemelen Tek tanrı inancını benimsediğimiz için Müslümanlık daha yakın gelir benimserdik
İslam Kadına çok önem veriyor zaten. Şükürler olsun ki Müslümanız
O yüzden Osmanlı devletinde bir kadının gelebildiği en iyi nokta padişah karısı veya annesi olmaktı zaten.
Veda Hutbesini okumadınsa tekrar oku ve verilen önemi gör. İslam dini önem veriyor. Lakin uygulamada sıkıntı varsa sorun insanlardadır. İslam'da değil.
hristiyan olurduk bence zaten onların adetlerini hep yapıyoruz
Oysa böyle cevaplar gelmesin diye detay yazmıştım.
soru ve detay farklı ama göktanrı diye bişey kalmazdı emin ol
Adam olurlardı belki... Şimdi rezillik diz boyu.
İslamiyete geçmeseydi ülke şimdi sokak ortasında soyunup zina yapan ülkeler gibi olurdu
Ne alaka araplarla?
benliklerini korurlardı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar