Selam KS! ABD, Florida'da 16 yaşından küçüklere artık sosyal medya yasaklandı. Türkiye'de de yasaklanmalı mı? (Bence yasaklanmalı gidişatları hiç iyi değil)
Evet kesinlikle
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Selam KS! ABD, Florida'da 16 yaşından küçüklere artık sosyal medya yasaklandı. Türkiye'de de yasaklanmalı mı? (Bence yasaklanmalı gidişatları hiç iyi değil)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bence yasaklanabilir ama kimse uymaz bu kurala
Çok çok iyi olur da bunu sağlayabileceklerini pek sanmıyorum
Zor gibi görünüyor. Ama ne kadar önlem alırlarsa o kadar iyi tabi.
Zararın neresinden dönsen kâr misali
Elbette :)
Ülkede yasaklansa ne olacak eğitim sistemi çökük aileler cahil bir şey öğrettiği yok pek etkisi olmaz.
Kesinlikle yasaklanmali, hatta sadece sosyal medya degil, internet belirli tarife uzerinden yapilirsa super olur.
Kesinlikle, acilen yasaklanmalı.
Aynen öyle. Yoksa bir sonraki nesil şuankinden daha beter olacaktır.
Üzücü 🥺
Üzücü tabi. Ağaç yaş iken eğilir bilirsiniz. Bu çocukları nasıl yetiştirirler ise onlarda büyü bir çoğunluğunu o şekilde büyüyeceklerdir. Mesela 15 yıl önceki ile şimdiki insanları karşılaştırdığım zaman çok büyük farklar görüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Dünden bugüne bile çok hızlı değişiyor her şey, değişime ayak uydurmaya meyilli olan ya da uymak durumunda kalan kisiler icin aldığı kültürün mayasını korumak zorlaşıyor. Çevre etkeni çok fazla ötekileştirmek, zorbalık kötü olmaya dair ne varsa iteleniyor insanlar bi şekilde.. Korunmak zor ama imkansız değil, basarabiliriz basarabilirler inşaAllah.
Haklısınız. İnsan su gibi bulunduğu kabın şeklini almak ister. Yani Melioraa sizin de söz ettiğiniz üzere değişimi bir kap olarak düşündüğümüzde insanlar bu değişime adapte olmaya çalışıyor. İyi ya da kötü bir değişim... Ama insanda çok önemli bir özellik var başka belki başka canlılarda olmayan. O da iyi ve kötüyü ayırt etme kabiliyeti. Elbette başarılabilir. Çünkü iyi olmakta kötü olmakta insanın kendi elinde :) Sizce de öyle değil mi?
İyiliği katleden hırs denen o duygu azim duygusunu alt etmeyi başardıkça tercihlerini sorgulamaktan çok, hırsının getirdiği şöhrete aldaniyor insan. Şekil aldığı kalıbın ne olduğuna bakmaktan ziyade ne getirdiğine odaklanıyor, götürdüklerine kör kalıyor. Madde her şeyi pesine katmış sürüklüyor. Bakalim bi uyanış olur elbet..
Hırs... insanı içten içe tüketen bir hastalık gibi. Allah öyle bir düzen yaratmış ki kötülük kendisini gösterdiği ve yayılmaya başladığında iyilik tarafından durdurulup bertaraf ediliyor. Uyanışlar hep oldu ve olmaya devam edecek. İyi insanların sayısı aslında kötü insanların sayısından bir hayli fazla. Ama insan zayıftır. Kolay aldanıyor ne yazık ki. Özür dilerim sizi meşgul etmiyorum değil mi bu saatte?
İyilik olsun hep..
Günaydın 🦋
Bayan Melioraa sizlere de günaydın 🌞. Hep iyilik ve esenlik olsun. Olsun ki karanlık yerine aydınlık galip gelsin. Tıpkı her sabah doğan güneş misali...
İnşaAllah :))
Hep hoşça ve mutlu kalın bayan Melioraa ✨
Siz de öyle, teşekkürler :))
Yasaklansa bile giren girer