Yalan haberlerle gündeme gelip sürekli popüler olmaya çalışıyorlar
Mesela Cybertruck un zırhlı kaportası kırılmaz camı var deniyor ama camı kırılıyor sonra sansasyon (İnsanlar arasında etkileyici heyecan verici olay) oluyor gündem çalkalanıyor
Aynı şekilde Space X roketinin test uçuşunda patlaması da bir sansasyonel olay
Yani şu anki teknolojide üretilen parçaların röntgenleri çekilirken (parça içinde dışardan gözle görülmeyen kılcal çatlaklar ve üretim hataları inceleniyor) veya kaynak yapılırken çok üst düzey hassas teknoloji ve yöntemler kullanılırken ve üretilen jet motorları roket motorları yüzlerce saatlik ağır testlerden geçip çok detaylı raporlar hazırlanıp incelemeler yapılırken milyonda bir hata ile üretilen böylesine teknolojik bir roketin arızalanması patlaması çook küçük ihtimaller
O yüzden bana göre onlarda reklamın bir parçası diye düşünüyorum
İş yeri kazaları hep olabilir özellikle seri üretim tesislerinde yarı otonom ve insan gücü varsa hep aynı ilerleyecek düşüncesi hakim olduğu için çalışanlar dikkatsiz ve bunu azcık şöyle yapsam diye eğlenceli olur düşüncesiyle monotonluktan çıkarsa riskler kaçınılmaz olur. Sadece basının toplumun abartmaları saldırma olarak abartılıyor.
Bu şey gibi alçak bir yere eğilip girince ne gerek var baret takmaya diye iş güvenlik uzmanına itiraz etmek gibidir. Eğilip giren kısa sürede algısını kaybedip orada alçak tavan olduğunu unutup kafasını çarpar.
Bu da böyle bir şey yok robotlar insana saldırmışta yapay zeka insanlığa savaş açacakmışta bla bla bir sürü kim nerden çekerse ilgi çekmek için yaptıkları uydurma şeyler teknik veya insan hatalarına bağlı dünya da üretimde sürekli yaşanan kazalardan birisi sadece.
Sanki hiç bir firmada aksilik olmuyor ya sanki hiç dünyada iş kazaları olmuyor ya Elon ve tesla yapay zeka hep gündem olduğu için bundan faydalanmak isteyenlerin abartmaları sadece.
Özellikle bizim ülkemiz de hemen hemen her şeyi über abartanlar çok fazla