Deprem bölgesindeyim Gaziantep'de çevre illerden de tanıdıklarım var. Gaziantepde 2 ilçe yok oldu resmen yardım etmiyor kimse sadece merkezlere giriyorlar. Hala yıkım oluyor, insanlar ölüyor çoğu yere yardım bile gelmiyor. Medyada da Gaziantepde sorun yok gibi gösteriyorlar aşağılıklar. Bir çok arkadaşım ve ailesi öldü yardım edin!🙏
Maalesef çok haklısın, Gaziantep ya da Hatay hakkında bilgim yok ama kimse önemsemiyor bunu fark ettim. bazı yerler yardım gidiyor diye yazıyor ama doğru mu bilmiyorum. ama medya bunu ilk kez yapmıyor maalesef her sorun olduğunda sorun yok panik yapmayın diye insanları kandırıyorlar. çünkü sanırım kaos ortamı çıksın istememek gibi saçma sapan düşünceleri var.
Bu yüzden aslında daha çok yardım gitmesi gerekiyor ve bunun takibini yapmaları gerekiyor. çoğu kişi yakınına bile ulaşamıyor böyle durumlarda.
Arkadaşım bölgede görevli AFAD yok ortada asker, polis ve gönüllüler var. Dünden beri bir şey yememiş yardım eden gönüllüler askerler su vermiş bugün akşama doğru yemek vermişler konserve. Bir de üstüne niye askerler geldi diye laf etmişler. Arkadaşım üstteğmen benimle taş taşıyor diyor. Polis, asker ve gönüllüler dışında devlet görevlisi yardım eden yok. Özellikle Hatay için durum çok kötü olduğunu, çoğu depremzede göçük altında soğuktan öldüğünü söyledi. Arama kurtmaya yeterli insan yok. Ne diyecekler biz beceremiyoruz bu işi bu işler için kurulan kurum yetersiz ve vasıfsız mı diyecekler seçime ne kadar kalmış şurada yalan haber yapacaklar tabi
17 Ağustos depreminde gelen yardım paraları devlet bütçesindeki açığı kapatmak için kullanmışlardı şimdi aynı şeyi yapmaya çalışacaklar onun hazırlığını yapıyorlardır. Ortada olmamaları gayet normal
Bugün bir abim battaniye almak için aradı etrafı 100 tane battaniye alıp götürmek için kaç yeri aradı ya battaniye vermediler ya da çok yüksek fiyatlar çektiler. Bir yer insaflı çıktı da 100 battaniye aldı. Devleti geçtim ne mal olduğunu biliyoruz zaten ülkenin insanları çıkarcı yalan şunu yaptım bunu gönderdim diyenleri saymıyorum.
Bir tarafa bakıyorum destek olan güzel insanlar var görünce mutlu oluyorum. Bir tarafa bakıyorum insanlara zerrece değer vermeyen insanların acılarını umursamayan ya da bundan kar elde etmeye çalışanlar insanlar görüyorum midem bulanıyor.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kim ihmalkarlık edip fırsatçılık yapıyorsa allah gün yüzü göstermesin.
Bir anne ve çocuğu donarak o yığınların altından çıkıyorsa ve bunun gibi bir sürü evlat, anne, baba çocuk, acı içinde can veriyorsa o koltuklarda oturup buna seyirci kalanların 7 göbek sülalesi ne bu dünyada ne de öbür dünyada en büyük acıları çeksin. Allah bel. alarını versin
Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun 🙏 Antep ve Hataya daha az yardım gittiği aşikar burada yol durumları da kötü onunda etkisi vardır. Antep Belediye Başkanı kendisi söylüyor Islahiyenin yarısından çoğu yok diye ama tvlerde aynı yerleri gösterip duruyorlar. Zaten verilen sayıların da doğru olduğuna inanmıyorum. TV'ye inanmayali çok oldu. Her TV bir partinin sloganını atıyor. O yüzden inanmayalı çok oldu. Umarım en kısa zamanda vatandaşlarımız kurtulur ve gerekli dersler alınıp deprem ülkesi olduğumuzun farkına varıp gerekirse Japon mühendisler getirilip gerekli mimari yapılar kurulmalı ve bir daha böyle zor durumda kalınmamalı🙏
Çok çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten neden böyle yapıyolar anlamış da değilim gerçeği sakladıklarında ellerine ne geçiyor bilmiyorum
Hatayı da medyaya hiç yansıtmıyolar mesela orada arkadaşım vardı aile ziyaretine gitmişti her yerden ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım yetkililere söyledim zamanında müdahele edemediler sonradan haberi geldi kurtulmuş ama babası vefat etmiş 😢 hastanelerde yer kalmadı arabada kalıyoruz annemle beraber dedi enkazlar bulundukları mahallenin çıkışını kapattığı için arabayı da çıkartamıyolarmış haberleri her açtığımda ağlıyorum psikoloji diye bir şey kalmadı
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilmiyorum birsürü insan ölüme terk ediliyor allah yardımcıları olsun dayanma gücü versin göçük altındakilere
Çok şükür iyiyiz sadece evimize giremiyoruz zaten mucize şekilde kurtulduk en yüksek binalardan biri bizim bina. Benik durumum çok iyi benim içim arkadaşlarıma gidiyor çok arkadaşım ailesiyle öldü 🤦🏻♀️onlar öyleyken kendime kötü diyemem
Çok geçmiş olsun tekrardan 😢❤️ keşke elimden daha büyük şeyler gelse gönderdiğim yardımları bari ihtiyaç sahiplerine ulaştırsalar bi nebze mutlu olurum
Gaziantep ve Hataya yardım gitmiyor kimse önemsemiyor bende fark ettim. Sosyal medyada görüyorum insanlar ağlayarak ekibin gelmesini istiyor ekip olmadan kendi imkanlarıyla ceset, yaralı çıkarıyorlar.
Sosyal medyanın amacınıda bilmiyorum insanları şüphelendirmemek amaçlı birçok şeyi saklıyorlar ama can kaybına mâl oluyorlar.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kurtarılabilecek çok can gidiyoe ihmaller yüzünden :/
Mental olarak çok yorgunum elimden geldiğince paylaşım yapıyorum ama kimsenin umrunda değil üstüne üstlük birileri tweet atanlarla hesaplaşacakmış, tehdit ediyor utanmadan sıkılmadan! Yalaka bakanları ve televizyon kaynaklarıyla insanları uyutuyorlar. Arkadaşlarım var konuşuyorum irtibattayım onların söylediği de mi yalan? İnsanlar can verirken bunlar itibar peşine düştüler ya asla unutmayacağım, kimse unutmasın.
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben paylaşımımı yaparım isteyen tutuklasın insanlaron ve bizim canımız söz konusu burada
Anlık olarak takip ediyorum AFAD yeleği giyip deprem olacak diye insanları uyaran bir şahsın gbtsinde hırsız olduğu ortaya çıkmış. Konum galiba Gaziantep doğruluğunu teyit etmek şimdilik mümkün değil ama yine de dikkatli olmakta fayda var. Allah herkesin yardımcısı olsun...
Böyle bir zamanda bu sorduğun soru bu yazı ne neden yangına körükle gidiyorsunuz milleti galyana getirip sokağa mı dökmeye çalışıyorsun kaos mu yaratmaya çalışıyorsun devletimiz güçlüdür devletimin eli her yere uzanmıştır yalan yanlış yazıyor sun Böyle bir zamanda bari yapmayın gün birlik olma günüdür gün Tek yürek Bir olma günüdür
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yangına körükle gitmek gibi bir niyetim yok durumumuz çok kötü ve insanlara bu şekilde izah ederek durumu hafife alıyorlar birsürü insan kurtarılabilecekken ölüyor bunun hesabını kim verecek söyler misin
@_GerdekBasan_ bölgede arama kurtarmada çalışan gönüllü bir kardeşim anlatsın sana laf söylediğin kız Antep de yaşıyor Hatay ve Adana'daki eş dost hepsi aynı şeyi söylüyor. Televziyon mu doğruyu söylüyor. AFAD yok ortada bölgedeki asker polis ve gönüllüler destek çıkıyor. Buna rağmen askere niye geldin diyorlar. Devlet devlet olacak halkına sahip çıkacak darbe olur halk sokağa düşer, pandemi olur iban atar yardım ister halk devlete yardım eder. Deprem olur bebekler enkazların altından ölü çıkar. Devletin bunun için kurulmuş kurumu AFAD ortalarda yok. Biz tek yürek oluyoruz ama millet olarak. eskiden beri böyleydi. Rahat koltuklarda oturmaya alışanlar ellerini kirletmeyi sevmiyorlar maalesef. Gerçekçi olmak lazım hayal dünyasında yaşamaya gerek yok.
Gaziantepte tanıdığın mı var kardeşim de böyle kesin konuşuyorsun? Medya haberlerini sen mi yapıyorsunda bu kadar kesin konuşuyorsun? Hadi bu kız kaos çıkarmaya çalışıyor diyelim sosyal medyadakilerde mi kaos çıkarmak için göz yaşı döküyor? Ayrıca bu durumun kaos çıkarmak ile ne alakası var? Sanki yardım olan yerler hala bir düzene girmiş gibi "devletim her şeyi yapar" diyorsun. Suçu insanlarda arayıp "kaos çıkarıyorsun" gibi lafların altına sığınacağınıza doğru haberlere doğru yerden ulaşmayı deneyebilirsiniz. ya da birkaç ekibin vaktinde enkaz alanına gitmemesini sorgulayabilirsiniz, iyi günler.
Kimsenin kaos yarattığı yok @Catutigernos gereken cevabı vermiş uzun uzun yazardım şu an ama hem anlayacağınızı sanmıyorum hem ellerim donmuş vaziyette.
Kaos olmasın diye hep yapılır bunlar. Ama sosyal medya sayesinde bir çok şeyi öğreniyoruz. Durum gerçekten çok vahim. Çalışmaların yapılamadığı yer çok var. İnsanlar bekliyor çaresiz. Havalar soğuk donarak hayatını kaybeden olacak ne yazık ki. Çok gönüllü arkadaş gitti ama malzeme ve ekipman olmadan her şey çok zor
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adıyaman da donarak ölen çokmuş bazı ilçeler haritadan silindi hala iyiymiş gibi gösteriyorlar
Ne kadar gösterilirse göstersin insanlar görüyor neyin ne olduğunu. Ne yazık ki çoğuna yetişilmediğinden hayatını kaybedecek. En zor olanı da elimizden bir şey gelmiyor oluşu bu da üzüyor insanı işte. ne diyeyim ki söylenecek çok ta.
Arkadaşlar oradaki insanlar da can. Devlet bir şeyler yapmıyor gibi lanse ettirilmesin. Ekipler bölgeye intikal ediyor fakat yollar çok kötü, ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Ekstra olarak ailelerini almaya giden kişiler yoğun trafiğe ve ekstra trafik kazalarına sebep olarak ulaşımı aksatıyorlar, ekiplerin iş yükünü artırıyorlar.
Ölü Ve yaralı insanların sayısını nasıl yalan yanlış gösterebiliyorlarsa medyada kendilerince en iyisini göstermeye çalışıyorlar medyaya inanmayalı çok oldu Tıpkı 99 Depremi gibi
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok sağol 🙏 Bunu böyle yaparlar beterini yaşasınlar inşallah
Allah yardımcınız olsun kuzum. Yakın arkadaşım da perişan... Yardım edilmeyen çok yer var, sinirlerim bozuluyor artık, göz göre göre insanlar ölüyor, çok acı çok acı...
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim allah hepimizin yardımcısı olsun🙏