Çok geçmiş olsun. İzmir'in Bayındır ilçesinde 4.2 büyüklüğünde olmuş. AFAD verilerine göre derinliği 7 kilometreymiş. Aramızdan İzmir'de olan var mı veya tanıdıkları vs? Çok hissedilmiş mi?

Çok geçmiş olsun. İzmir'in Bayındır ilçesinde 4.2 büyüklüğünde olmuş. AFAD verilerine göre derinliği 7 kilometreymiş. Aramızdan İzmir'de olan var mı veya tanıdıkları vs? Çok hissedilmiş mi?

Bende İzmir'de yaşıyorum bayındır ilçesinden baya uzak bir yerde oturduğum için hissetmedim. İyi ki hissetmedim panik olma ihtimalim oldukça yüksek sürekli sallanıyormuş gibi hissediyorum o psikoloji çok kötü
Aynen onun korkusunu uzun süre yaşadım
Ve bazen su soruyu soruyorum kendime. Japonya'da kaldığımda sıklıkla depremler yaşadım ilk kez korktum ama deprem esnasında binaların esnekliği, dayanıklılığı, kişilerin sıklıkla tatbikat yapmaları , ilk yardım bilgisi dahil bilinclerinden sonra korkmamaya başladım. Ta ki o büyük İzmir depremini yaşayana kadar. Neden korkuyoruz depremde diye soru soruyorum kendime? Binaya güvenemiyorum aldığım yanıtlar. Farkındalık ve bilinç mutlaka deprem üzerine olmali. Çünkü bildiğim 64 canlı fay var. İzmir'in doğal afet tarihini okuyorum kent kültürü öğrenmek açısından geçmişte İzmir 'de 8.0 ve üzeri depremleri gormus.
Cevap
30Cevap
Geçmiş olsun Ankara da yaşadığım için hissetmedim.
Evet hissettim doğal afetlere karşı binaların güvenliği kadar , afetlere karşı herkesin bilinç ve bilgi sahibisi olması lazım. AFAD, akut gibi kuruluşlar ile temaslar yanı sıra ilk yardım eğitimi bilgisi önem arz ediyor.
Yeni duydum memleketimde değilim ondan bilmiyorum haberde izlehemedim hemşerilerime geçmiş olsun banada geçmiş olsun İzmirli olarak
Şehir merkezinde hissedilmedi iyi ki hissetmemişim 😒
Ben hiç bir şey duymadım Seferihisar Ürkmez beldesindeyim.. Ancak Ege denizinde olanları cokhissediyoruz bu bölgede
Sürekli oluyor. O ara yoğun bir tempodaydım hissetmedim. Geçmiş olsun dileklerini ileteen tüm arakdaşlara teşekkür ederim :)
Hele azıcık koltuk sallandı gibi geldi hissetmişim
Ne
Şimdi öğrendim deprem olduğunu, geçmiş olsun İzmir.
İzmir'de değilim az önce öğrendim bende:) geçmiş olsun İzmir..
Yok hissetmedim. 4 civarı ege için günlük rutin birsey zaten
Karşıyaka İzmir'de deprem olsa yıkılmayacak tek büyülü yer herhalde 🤔🤠 hissetmedim
Ben yoldaydım.
Motor üzerinde yedek parça almaya gidiyordum.
Hissetmedim.
Hataydan sonra sinek vızıltısı yok hissetmedim
Filistinliler için banane diyip İsrail'i destekliyorlardı. Ee şimdide ben diyorum banane ben İzmir 'de mi yaşıyorum.
Manisa'da yım hissettim ben salanti olmadı ama bir an yer kaydı gibi
Bende manisadayim hissetmedim
@Cooldusunce : doğrudur
@Cooldusunce: Olabilir şanslısın hissetmemekte
@Cooldusunce: Aynen yani🙂
Bütün İzmir halkına çok geçmiş olsun
İzmir fay hatlarının olduğu bölgedir yerleşimi fay hatlarının olduğu yere yapmamak gerekir.
Bende İzmir'deyim ama hissetmedim
Ben varım hissettim inşallah yine olmaz 😟
İnşallah çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun inşallah 🥺🤲😔
🤲🤲
Hissettim ya ama çok kısa sürdü
İzmir'e yakın değilim hissetmedim. Geçmiş olsun
İzmir’de değilim şu an bilmiyorum.
Aydın da net hissedildi.
Var ama hissetmedim hissedenler oldu
Ayakta geziniyordum. Hissetmedim.
Evet sarsıldık ama kısa sürdü
Tansiyonummu cikti diyordum desene sallandık
Hayır hissetmedim İstanbul'da oturuyorum.
Bu deprem değil artçı abartmayin
Hissetmedim İzmir'e uzağım
Manisadan hissetmedim
Bende aynı
@Cooldusunce Sana sorduğumu hatırlamıyorum?
Bana sormadin bende biliyorum ama cevaplamakta yasak sanki cins misin ne be 🙄🤨
Ben dışarı çıktım kardeşim duymuş.
Filistin'i hor görmekten olmuştur
Kimse hissetmedim diyor
İzmir geçmiş olsun
Evet sallanip duryoruz hayr olsun
Hissetmedim
Nee zaman
Geçmiş olsun
gecmis olsun
Çok geçmiş olsun
hissettim tabki