Acil durum ve afet yönetimi nasıl bir bölümdür?
Acil durum ve afet yönetimi iş olanakları nelerdir?
Acil durum ve afet yönetimi okuyanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılönce 2 yıl önlisans ilk yardım ve acil bakım okuman lazım diye biliyorum
37 Yorumla
Soran+1 yılzaten 2 yıllık bir üniv. belki dediğin 4 yıllıktadır olabilir mi ?
- +1 yıl
aynı şeyden bahsediyorsak Türkiyede sadece Çanakkale de vardı yeni açtılarsa bilmiyorum
Soran+1 yılbilmiyorum ki araştıralım bir )
- +1 yıl
ben bildiğim kadarıyla anlatıyım gerçekten düşünüyorsan ama deprem çığ gibi doğal afetlere yönelik çalışıyorsun sağlık mesleği mensubuyum lisede yönlendirmişlerdi hocalarım ama o kadar iyi bir öğrenci değildim :) ama kolay bir iş değil yani onu söyleyebilirim
Soran+1 yıltahmin edebiliyorum tabi zordur illa ki ama bn korkmuyorum üstesinden gelebilirim ygs den girmeyi düşünüyorum mat 0 gibi bişey öyle böyle 1 ayda 3-5 bişey öğrenirim umudumdayım olurdapuanım yeterse üniv.de çok zorlanır mıyım iş bulma olanağı çok mu düşüktür yani çevremde bu işte kimse yok bilemiyorum
- +1 yıl
okulu bitirdiğinde gerçekten uzman birisi olcağından eminim iş bulma konusundada sıkıntın olcağını sanmıyorum Türkiyede böyle uzmanlara ihtiyaç çok yardımcı olmak isterdim ama gerçekten fazla bir bilgim yok bence iyice araştır çok kararlı gözüküyorsun iyi akşamlar.
Soran+1 yılçok teşekkür.ederim yardımlarınız için . iyi akşamlar :)
En İyi Cevaplar
Ben Acil durum ve afet yönetimi bölümü mezunuyum bölüm zor bir çok bilgi ve beceriyle mezun oluyorsun, hem bedenen hemde torpil konusunda güçsüz olana yer yok. Mülakatta torpilin yoksa eleniyorsun başka yerde ilgili bölümle alakalıda iş bulamıyorsun.
42 Yorumla
+1 yılAcil durum ve afet yönetimi veya itfaiyeciliğe gitmeyi düşünüyordum hemen ygs ile... ama sonra puanım bayağı yüksek geldi pdr yazdım :D :D
024 Yorumla
Soran+1 yılpdr ygs den mi ikinci girdin mi ?
- +1 yıl
lys ye girdim.. ben ygs'den dershane de 50-60 net yapıyordum. tırsmaya başlamıştım ve ygs sonucu bir geldi yanlış hatırlamıyorsam 88,75 netti. sonrasında o gazla lys'ye asıldım. mat bölümünden 80 soruda toplam 34 net mi ne geldi düşüktü ama edebiyat bölümünden 80 soruda 70,25 net gelince coştuk :D
Soran+1 yılbenim temelim yok yapamam pek ygsden 2 yıllık seçmeyi planlıyorum. acil durum ve afet yönetimi nasıl bir ölüm önü açık mıdır bu bölümün sende düşünmüşsün zamanında illa ki araştırmışsındır
- +1 yıl
ben sivil savunma ve itfaiyeciliği tavsiye ederim ygs 6'dan 200 civarı yaparsan izmit taraflarında yerleşirsin koü'de falan
Soran+1 yılateş fobim var çok ciddi zor olmaz mı ocak yakarken bile korkuyorum ben
- +1 yıl
o sıkıntı olabilir. o zaman pek afet işine de bulaşma. git biraz puanla lojistik falan oku bana kalırsa. ama bu bölümde çok kötü değil ama içinde ateş yok diyemem. sonuç olarak acil durum ve afet ;) devlete atanırsan rahat edersin. ama lojistikte genelde özel sektördür
Soran+1 yılyenmeye çalışırım fobimi sorun değil bir korku yüzünden hayatımın kararını etkilenmesini istemem. itfaiye olabilir tbi de bir kız olarak zorlanmam mı bide o var hi bayan itfaiyeci görmedim .
afet yönetimi de düşünüyorum ama şimdi büyük depremlerin olduğu bir ülke değiliz öyle sel falan da pek olmaz yani kısaca sanki iş bulma çok zor olur gibi değil mi- +1 yıl
her ilde il afet ve acil durum müdürlüğü bulunur buralarda işe girebilirsin
Soran+1 yılpeki diğer sorularımın cevabı :D
- +1 yıl
bir ara haberlere çıkmıştı bayan itfaiye erleri İzmir'de falan ekipleri var diye biliyorum. onun haricinde fobini yenebilirsen yapabilirsin tabi zordur bayağı bu durum. Ve gelgelelim en can alıcı noktaya zaten 2 yıllık bir yere gideceksen çokta iş imkanın olmaz açıkçası ;)
Soran+1 yıliş imkanı olmaz mı baştan beri olur diyodun ya :D
- +1 yıl
demek istediğim iş imkanı; üniversiteden mezun olduğun gibi bulman zor.çünkü yeterince mezunu da var. Mesela benim bölümümde cidden o kaygı yok. ben kpss'den çok az yapsam devlete atanıyorum. onun haricinde özelde iş imkanları çok geniş.. Mesela şöyle söyleyeyim bankacılık bölümü var 2 yıllık ama bir iş görüşmesine giderseniz bankalar bunların yerine 4 yıllık işletme-iktisat mezunlarını istihdam ederler
Soran+1 yılanladım 2 senelik bankacılıkta vsr onuda araştırıcaktım ama haklısın orada tıkanırım
- +1 yıl
belki reklamcılık düşünebilirsin 2 yıllık amasya da var diye biliyorum
Soran+1 yılasıl orada işssiz olurum bnce çok fazla tercih edeni vardır
- +1 yıl
işte diyorum ya 2 yıllıkta her zaman bu problem var her zaman işsiz kalma ihtimalin var tabi bu 4 yıllıklarda da var ;) ama afet veya itfaiye uygundur senın için düşün düşün :D
Soran+1 yılağız ve diş sağlığı bölümü de var aslında bakarsan zor mesleklerde genelde iş bulunuyor hep sağlıkta falan
- +1 yıl
puanları yüksek ama yapabilirim dersen Anestezi kraldır
Soran+1 yılsml öncelikli alıyolarmış ama belki şansa kısmete tutar bişey 2 senelik bile olsa işssiz kalınmaz gibi geliyo
- +1 yıl
işsiz kalmazsın bölüme girersen. ayrıca 2 yıllık bölümlerin çoğu meslek lisesi önceliklidir. senin yaşadığın şehirde belki yoktur ama itfaiyecilik , doğal afet vs teknik lise bölümleri elbet vardır
Soran+1 yıldüz lise sayılıyo benimkisi ist.dayım aslında ama üniv. için her yere gidebilirim şehir sıkıntım yok bir tek kıbrısa göndermezler ki maddi durum yetmez o kadarına zaten
- +1 yıl
2 yıllık bölümlerde dezantaj olur düz lise meslek lisesi daha avantajlı her zaman
Soran+1 yılama yapıcak bişey yok
- +1 yıl
şans bakalım hayırlısı ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Hükumet değişirse gerçekten bir yapılanma olacak. Bölüm sağlam sinir ve psikoloji ister
10 Yorumla
+1 yılAcil yardım ve afet yönetimi mezunuyum. Bölüm okuması eğlenceli bir bölüm fakat, iş bulma olasılığı çok düşük ve özel sektörde de çalışamıyoruz. Ülkemizin ve toplumumuzun değer vermediği ve bilmediği bir bölüm okumanızı tavsiye etmem.
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Acil durum ve afet yönetimi bölümüyle ilgili bilgisi olanlar bakabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat