Niye gondersin ki gondermedigi halde secimi kazandi gondermesini gectim bir on milyon daha multeci alsa kim niye kizsin ki... gostermelik bir rakam gonderilir gerisi burada kalir diye dusunuyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle bunu muhalefet bile iddia etmedi kendileri böyle bir iddiada bulunmadı bunu orada burada duyup söylüyorsun hiçbir şekilde hiçbir mülteci oy kullanmadı muhalefet bile bunu
03 Yorumla- +1 yıl
Ya ne demek multeci oy kullanmadi😂ic isleri bakani bizzat acikladi kac suriyeli secmen oldugunu sgair sultan duydu
- +1 yıl
Ya siz gerçekten cahilsiniz bunların vatandaşlığı Yok lan vatandaşlığı yok it bunları araştır gerçekten oradan buradan duyuyor Bir de diyor ki İçişleri bakanı açıkladı ya Süleyman soylu böyle bir şey açıklamada Ben her an takip ediyorum bütün adamın açıklamalarını sallayıp duruyorsun ya bir tane video at desem kalacaksın at lan video atmazsan kardeşimsin
- +1 yıl
Bayılıyorum bu kendisi cahil olup elaleme cahil diyen git arastir diyen tayfaya allahtan internet diye bir sey var 😂aciyorsun bakiyorsun okuyorsun 120 bin suriyeli secimde oy kullanacagini bizzat soyledi turkiye sadece sayiyi tartisiyor😂link istersen de buyur
https://m.youtube.com/watch?v=bhqyJF4FMaI
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 417 cevap paylaştı.
+1 yılMuhaliflerin sözleri doğruysa ülkemizde 8 Milyon göçmen ( ve diğer hukuki durumda bulunan başka ülke vatandaşı ) var.
Erdoğan zaten bu insanları göndermekten asla bahsetmiyor. Ben hiç duymadım. Duyan varsa, haberin veya videonun linkini atarsa sevinirim.
Ama kendisinden şunu duyduk: Suriye'nin kuzeyinde, Katar destekli bir konut projesi başlatılacak. O bölgede yapılacak evlere yaklaşık 1 Milyon göçmenin ( lütfen dikkat edin, hemen değil ) seneler içinde gönderilerek yerleşmesi sağlanacak...
Bunun dışında bir gönderme planı, projesi yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet olay tam olarak bu...
+1 yılİstihdam sağlandıktan sonra kademe kademe göndereceğiz dedi ve bana bu söylediği samimi geldi. Ki göndermek zorunda ona bu kadar oy veren insan bunu bekliyor kendisinden. Çünkü bu konu ekonominin kötü olmasındandır bile daha büyük bir sorun.
03 Yorumla- +1 yıl
Suriyede sence guvenli bir yer mi olucak... isidinden tut pkk kadar her turlu teror orgutu yer kapmis esad desen turkiyeyi tehdit ediyor o bolgede insan yerlestirilse yine catisma cikacak... ben suriyeli olsam neden bunca imkani birakip İstanbul gibi bir sehri birakip corak suriyeye gideyim
- +1 yıl
Onlara fikirleri sorulmayacak merak etme
- +1 yıl
Arkadasim farkinda misin bilmiyorum ama milli guvenlik bakani ve cumhurbaskani dahil herkes isteyeni gondericez diyor zorlanmayacaklar yani
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılGöndermez
10 Yorumla
+1 yılne var ki vatandasligi vermis gondercem dedigi de ev yapip belese verecek giderse de sinirsa konsoloslukta gurbetciler gibi oy atabilecekler. Yani kasa her zaman kazanir 😅
15 Yorumla- +1 yıl
Sence suriyeliler briket evde yasamak istiyor mu
- +1 yıl
adam katarla anlasmis toki benzeri ev yapacam diyor. Briket değil.
- +1 yıl
O olursa belki bir kismi gitmek isteyebilir de suriyede yasanilacak bir sey kalmadi ki esadla anlasip taraflari baristirmadiktan sonra ic savas bitmeyecek bunu da suriyeli muhalifler istemez... bunca hengame niye cikti
- +1 yıl
Suriyenin Esad yönetiminde olan bolgesinde hayat normal rutininde devam ediyor. Bolgenin bize yakin taraflarinda kontrolu Esad disinda karisik gruplar elde etmeye calistigi icin sıkıntı. Ayrica vatandasliktan cikarabiliriz, veya kapilari acip buyrun arkadaslar avrupa medeniyet ulkeleri buyrun siz misafir edin diyebiliriz veya sinirdisi edebiliriz. Onemli olan gerçekten ne yapmak istedigimiz. Siyaset bu. bugun A dedigine yarin Z dersin secmeninde ağzına bakar. Hayirlisi neyse ulkemiz adina o olsun. Umarim tehlikenin farkina gec llmadan varabiliriz
- +1 yıl
Esad yonetimi (diktatörlüğü) devrilebilseydi bunlari yasamazdik da bu saatten sonra esad devrilmez o gonderdigi muhalifleri de almaz hangi diktator gonderdigi muhalifleri geri ister ki... avrupa da almaz kendi istekleriyle de gitmezler belki onda biri o toplu konutlar yapilirsa gider de... orasi esada bagli degil turkiyeye de bagli degil biz savastik aldik ama avrupada bizi orada istemez.. yani nerden baksan larman corman bir durum...
Ya neyi göndericek Allah aşkına daha beter toplycak buraya. Ve bu durumdan o oy verenler gayet memnun.
13 Yorumla- +1 yıl
Gonderecegini dusunuyorlar... kendisine oy verne ve verecek milyonlarca gocmeni gercekten gondericegini dusunuyorlar
- +1 yıl
Filistinliler de boyle isgale ugradi simdi agliyorlar... bilmiyorum umarim biz aynisini yasamayiz gelecegimiz verilen sozun tutulup tutulmamasina bagli
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe milyonlarca göçmeni ya? Beşikteki bebelerde oy kullandı herhalde. Sadece vatandaş olanlar oy kullandı toplasan 220 bin tane vatandaş olan suriyeli var. Bunların kaç tanesi 18 yaşını geçmişte oy kullanıyor. Neden iktidara gelemediğiniz belli oluyor ya şu seçim kurallarını bir öğrenin bari hiç değilse
16 Yorumla- +1 yıl
Kafadan garanti oy verecek binlerce secmeni var bir dahaki secime hizla vatandaslik alip resit olucak milyonlarcasi olucak... bunu nasil goremiyorsunuz anlamiyorum... ulkede 500 bin afgan paki oldugu dusunuluyor (cogu kacak suriyeliler gibi savastan gelmedigi icin multeci degiller ) yani sayisini kimse tam bilmiyor ve hepsi erkek ve ergin... bunlari da say ve dahasinin da gelecegini... birlesip hdp gibi milliyetci parti bile kurabilirler
Cevap sahibi+1 yılSadece vatandaş olanlar kalacak diğerleri gidecek. Ayrıca ülkedeki en büyük mülteci sorunu afganlar ve ıraklılardır. Onlara vatandaşlık verilmiyor zaten vatandaşlık suriyelilere veriliyor. Ve sana şunu söyleyim suriyeliler hatay, gaziantep, urfa, adıyaman gibi illere dağılmış durumda. Çünkü oralar ata toprakları bir çoğunun evi barkı bile var oralarda. Senin sokakta gördüğün mülteciler genellikle afgan ve ıraklı oluyor. Ülkeden afganları postaladığın zaman zaten sokaklar bomboş kalacak. Onlarda oy vermiyor zaten merak etme
- +1 yıl
Yani ne diyeyim bilmiyorum da suriyelilerin kendi topragini ata topragi diye kabullenmesini bile benimsemissin garip de gelmiyor... erdogana oy vericek afganlar pakiler neden gonderilsin suriyeliler gibi kalacaklar...
Cevap sahibi+1 yılBak şimdi şöyle anlatıyım suriyelilerin hepsi suriyeli değil arap değil yani. Bir çoğu aslında türk. Türkiye cumhuriyeti kurulurken sınırlar çizildiğinde şu anki suriye topraklarında yaşayan türkler mecburen çizilen sınırın gerisinde kaldı. Orada doğup büyüdüler ama kan bağı olarak aynı soydan geliyoruz. Benim bahsettiğim bunlar. Irk olarak suriyeli olanlardan bahsetmiyorum. Benim söylediğim şey milletin özelliklede muhalefetin asıl mülteci problemleriyle uğraşmak yerine çok küçük bir azınlık olan suriyelilere göz dikmesi. Suriyelilerin tamamını gönderseler hiçbir şey değişmeyecek. Söylediğim gibi onlar hatay, urfa civarına yayıldı diğer şehirlere gelmiyorlar bile. Bizim sokakta gördüğümüz mülteciler ırak ve afganlılar. Bizim önce onlardan kurtulmamız gerekiyor. Suriyeliler bir şekilde halledilir
- +1 yıl
Peki cok merak ediyorum ben arap degil aslinda turkum diyen suriyeliyi nasil ayirt edicen😂kurana mi el bastirican kafa tasini mi olcucen... yuzlerce yil araplarla yasayan turkler evlenmis dillerini geleneklerini degistirmis naisl turk olucak... afganli irkali pakili ben suriyeli turkum abi beni gonderme derse ne yapacaksin
Cevap sahibi+1 yılTamam sen kazandın tebrik ediyorum
+1 yılO dediğin şey olmayacak hatta dahada yenileri gelecek
10 Yorumla
+1 yılgenç nesil erdoğan karşıtı olduğu için 5 yıla milyonlarca mülteci daha ülkeye sokması lazım
13 Yorumla- +1 yıl
O kadar multeciye ragmen 2. turda secildiyse bence tum orta doguyu getirsin
- +1 yıl
pakistanda 230 milyon civarı nufus var afganistanda 40 milyon var ırakta da 40 milyon var mısırda 110 milyon var baktığımız zaman ülkede yer de var baya almanya türkiyenin yarısı kadar nufus aynı
- +1 yıl
Ulkenin batisinda nufus yogunlastigi icin gelen multeci de batmana gitmiyecek yine İstanbul'a gelicek
+1 yıliti kopugu gondersin gerisi kalabilir
16 Yorumla- +1 yıl
Sınırı koruyabilselerdi o dedigin olurdu zaten... bu pek umrunda degil gibi
- +1 yıl
sinirlar korunmasa, o kk ya oy veren aponun heykelini dikecek olanlar Şu an sana tecavuz ediyor olurdu.
- +1 yıl
Arkadasim hala ayni seyleri soyleyip duruyorsunuz da bu ulkeye bunca insan ucarak mi geldi allah askina ya
- +1 yıl
dostum mazlumuz ölümden kactik esed bum bum diyen aliniyor iceri zaten. kacak girebilen 1000 de 1 bile yoktur. adam sinirdan gecerken kari kizi videoya almaya geldim api demiyor.
- +1 yıl
siz diyorsunuzki almayin gebersinler. biz diyoruzki bizim kitabimizda oyle bir sey yok. ayrica sucun irki dini olmaz. sanki turkler hic tecevuz taciz etmiyor her sucu suriyeliler isliyor oyle bi alginiz var. sahsen boylelerini idam ediceksin irki farketmez.
- +1 yıl
Tamam da niye her denilene inaniliyor... multeci kampi yaparsin oraya alirsin orada bakarsin savas bitince de gonderirsin... avrupa gibi ama bunlar herkesi savastan kaciyor diye goruyorlar... afgan paki kendinden kaciyor ya... turkiye de ucuz isci geldi diye seviniyor
+1 yılEvet
110 Yorumla- +1 yıl
Neden gondersin
- +1 yıl
İçinden hepsi oy kullanamıyor ki
Sinan Oğanın desteğini Türk Milliyetçilerinin desteğini alabilmek için - +1 yıl
Ama gelecek secime kadar milyonlarcasi kullanacak dogurduklari cocuk sayisina bakarsan hdp gibi milliyetci bir parti bile kurabilirler
- +1 yıl
Ne olursa olsun Son Sözü Türk Milleti söyler ve müsade etmez şahsi kanaatim
- +1 yıl
Yine kapiya yumurta dayanmadan sorunu cozulmeyecek anlasilan... illa zor yollardan gecicez
- +1 yıl
Zor yolların insanıyız.🇹🇷
- +1 yıl
Benim soyledigimi anlamayip hala kamyon arkasi sozlerle vatan millet sakarya diyorsun... bombos edebiyat yapiyorsun...
- +1 yıl
Düşüncene saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Duymuyorsun cunku dediklerimi anlmaiyorsun
- +1 yıl
Tartışmak istemiyorum😊
Kaç milyon göçmen oy kullandı bilginiz var mı?
012 Yorumla- +1 yıl
Ya bir etrafina bak gelen insanlarin dogurdugu cocuk sayisina... en az 7 cocukla gezenler var sence bir kac yila o kullanan yabancilar kac milyon olucak... sorun bu
- +1 yıl
Sana bi soru sordum erdoğan bunların oyuyla kazandı dedin az önce. Başka yorumlardada söyledin bunu. Kaç göcmen oy kullanmış bilginiz var mı? Ben söylim 250 bin. Chp de bunun önemli bir. Sayı olmadığını söylemişti. Sizi kandırıyorlar baya koyun gibi inanıyorsunuz halk tvnin ve twittır gazetecilerinin
- +1 yıl
Sen benim yazdigimi once bir dogru oku... ben erdogan suriyelilerin oyuyla kazandi falan yazmadim... kendisine oy veren insanlari neden gondersin yazdim... hala sayidasin bu ulkede kac milyon gocmen var kimse bilmiyor... cunku hepsi resmi yollarla gelmedi
- +1 yıl
şu an kayıtlı göçmen sayısı Suriyeli Afgan ve Ukraynalı toplamda 5 milyona yakın sığınmacı ve mülteci var. Bunların 230 binine vatandaşlık verilmiş. Hepside sandıkta oy kullanmadı tabiki. Ama kayıtsız yasa dışı yollarlada giren çoğunlukla afgan ve pakistanlı var. 2005 den bu yana kaçak olarak yakalanan 2,5 milyon mülteci var. En fazla 2019 da 450 bin kaçak yakalanmış sınırlardan geçmeye çalışırken. Bazı siyasiler 13 melyon mülteci var diyerek yalanmar söylediler ama aynı siyasilere gazeteciler soru sorduğunda ya işte 6 millon kadar var diyorlar. Bu yalan konuşmak değil midir halkı kandırmak değil midir? Bu ülkeden iöçmenler gidicekler suriyenin kuzeyine inşaatler başladı güvenli bölgelir kuruldu sanayi tesisleri bile yapılıyor. Erdoğan peyder bey göndericek suriyelileri.
- +1 yıl
Sen resmi rakamlarda bahsediyorsun ulkedeki multeci sayisini kimse tam soyleyemez bu ulkede 10 milyon gocemn kacak varsa da kimse sasirmaz... sen gondericegini dusunuyorsun da diyorum ki niye gondersin bu insanlar vatandaslik alip turkiyede kalsa iktidara oy vericek niye iktidar kendi elleriyle kendi oyunu dusursun
- +1 yıl
Ablacım olamaz ya bu kadar kayıtlının olduğu yerde. Aynı oranda kayıtsız olması bu ülkenin sınır güvenliğine hakarettir gerçekten. En fazla 500 bin vardır tahminim bu yönde. İktidarın binların oyuha ihtiyacı yok bu seçimde gördük bunu suriyeli oylarıyla kazanmadı demek saçma olur. türklerin oyuyla kazandı. O yüzden suriyeli olsun olmasın gark etmiyor
- +1 yıl
Suriyeyle sınır uzunlugumuz belli ben askerlerimize bir sey demiyorum cin seddi de yapilsa yapilana kadar milyonlarcasi girer zaten... ama avrupayla yaptigimiz multeci anlasmasi da bunca multeciyi kabul etme nedenimiz... sen iyimsersin ben pek degilim ozellikle lubnandaki olaylardan sonra
- +1 yıl
burada kalmak istemiyorlar zaten biraksak giderlerdi avrupa ugrasirdi... zaten savasin sorumlusu da onlar orta dogunun icine edip baris diyalog vs vs konusup duruyorlar
- +1 yıl
Mevcut durumdan ve gidisattan korkuyorlar cunku... siyasilerin simdiye kadar yaptiklarina degil secim zamani gondericez vaadina inaniyorlar... secim zamani verilen vaadler pek tutulmuyor... ulkede artan kutuplasmanin nedeni sagda da solda da bir degisim yok bak bu kacinci secim hala ayni insanlar var
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen lafta vatanseverler
00 Yorumla
+1 yılGönderir
09 Yorumla- +1 yıl
Simdiye kadar neden gitmediler... ve neden secimi kendileri kazanmis gibi kutlama yapiyorla
- +1 yıl
Neden birden gitmesi gereksin 😃bunun ceşitli sebepleri vardr.
Kademe kademe göndermek istemişlerdır , bir plan program dahilinde ediyolardır önceden gönderılmedı diye önümüzdekı aylarda da göndermıcek demek değl.
Yapıyolar mı yaptılar mı dün :))
Herhalde muhalefet ı kast ettın. Kazanmadılar da naptılar kazandılar ne demek kazanmış gibi
Erdoğan kazanmadı mı seçimi
Aksıne ilk turda kazanmış gibi yapan CHP, muhalefet idi
Dün de erken konuştular anka böyle diyor önde vs dedıler sonuç ne oldı - +1 yıl
Bence sende gitmeyeceklerinin bal gibi farkindasin... konu secimde degil suriyelilerin gitmesini isteyen tek insanlar chp secmeni de degil
- +1 yıl
Nıye farkında olayım :))
Zaman gösterecek nerden bileyim gidip gitmeyeceklerını isteseler giderler. Paşa paşa git denilince giderler. Secımde değilde ne nasıl değil.
Olabilir coğu istiyordur Akp den de istiyenler vardr - +1 yıl
Hoc mesela ya bu insanlari aldilar olaysiz kavgasiz nasil geri gonderecekler diye kaygilanmiyorsun yani...
- +1 yıl
:)))
Niye kaygılanayım nasıl göndercek, ne şekil ne olcak ne var kaygılancak karar al söle gönder gönderir. Nasıl giderse gitsinler banane parasını ben mi vercem, imza mı atacam, gitsinler. - +1 yıl
Vay be sen hic yaslanmazsin 😂
- +1 yıl
Ne alaka şmdi 🤣😃konuyla
- +1 yıl
Elbet yaşlancsz da ama ne kdr, ne kadar fiziki değişim yaşayacaz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem