"Bu şehr-i Sitanbul ki bi misl ü behâdır. Bir sengine yek pâre Acem mülkü fedâdır." Nedim'in dizeleriyle bu çağ açıp kapattığımız kutlu günü anıyorum.
İstanbul gibisi var mı?

"Bu şehr-i Sitanbul ki bi misl ü behâdır. Bir sengine yek pâre Acem mülkü fedâdır." Nedim'in dizeleriyle bu çağ açıp kapattığımız kutlu günü anıyorum.
İstanbul gibisi var mı?

İstanbul’un güzelliklerine sözüm yok ancak beni o kadar etkileyen bir şehir olamadı maalesef. Tam tersi çok yorucu ve kaotik geliyor. Biraz yaşam şekliyle alakalı olabilir, delisi olan arkadaşlarım da var çünkü seveni de çok seviyor.
İstanbul gibisi yoktur bu şehirde doğmuş büyümüş birisi olarak son yıllarda eski tadı olmasa da burası gibi bir yer ülkenin hiçbir yerinde yok çok seviyorum kutlu olsun.🖤
Cevap
42Cevap
Kutlu olsun.
Tamam kutlu olsun ama bunun övünülecek ve sürekli dilde dolaşılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Günümüz ülkesine baktığında mülteciler savaşmadan işgal etmiş, dolar 20 tl olmuş bir maaş ile bir ev geçinemiyor o yüzden bu tür şeylerin bir anlamı yok bu gün atalarımız boşa savaşmış bizim için ben sadece bunu görüyorum bugün ki Türkiye'de..
Hemen bilgi vereyim. Osmanlı'da Kostantinniyye diye geçerdi. Bakın "Kons-" değil "Kos-". Ama bu isim kullanılmazdı. Bab-ı Âli, Payitaht, Dersaadet gibi "ünvanlar" daha çok tercih edilirdi.
İstanbul da yunanca "eis ten polin" yani "şehre doğru" anlamından gelir. Düşünsenize, o zamanlar "şehir" denmesi yetiyomuş, isme bile gerek yok, o kadar önemli ve emsalsiz.
Şimdi biboka benzemiyor
Yunanlıların tarihin en kötü günü, biz Türklerin tarihin en iyi günlerden biri ama maalesef İstanbulu araplara kaptırma ihtimalimiz var.
Konstantinoupoli'den, Konstantiniyye'den, İslambol'dan, İstanbul'a sonrası ne olur düşünmek istemiyorum tadını çıkaralım İstanbulluktan çıkmadan.
İstanbul benim canım
Vatanımda Vatanım
Tarihin gözleri var, surlarda delik delik;
Servi, endamlı servi, ahirete perdelik...
Bulutta şaha kalkmış Fatih'ten kalma kır at;
Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat...
Şahadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?
Nice yaşam alanları tarihin tozlu sayfalarında kaldı. Ama İstanbul binlerce yıldır ayakta. Bence dünyanın kalbi olan bir şehir. İstanbul gibisi yok. Bir de güzel bakabilsek daha iyi olurdu ama gökdelenlerle doldu taştı
Her nekadar ayasofyasini müzeye çevirerek başkent tacını alıp başka yere vererek itibarsizlastirilmaya calisildada konstantin Ankaranin İstanbul'a dönüşüdür.
Mülteciler fethetmek üzere. İstanbul halkı bu duruma son seçimde "dur" dedi ama çoğunluk mültecileri onayladı. Geçmiş olsun...
Lale devrinden bir şair çok düşündürücü olmuş savaşarak kazandık parayla vatandaşlığını satıyoruz
1453 te ikinci Mehmet komutasında ele geçirilen İstanbul milliyetçiler eliyle yabancılar tarafından işgal edilmesinin önü açıldı
Fethimiz kutlu olsun
Asya ile avrupayi birleştiren dünyanin en değerli yeridir İstanbul
Biz İstanbulu hak etmiyoruz orasi ayri konu
Yaw mülteciler burayı işgal etmiş ne anlatıyorsunuz la siz İstanbul'un elden gideli yıl oldu yıl.
Bu şehr-i Sitanbul ki her menzilde misk-i Arab'tır.
İstanbul gibisi yok evet, her tarafı mülteci kaynıyor 💁🏼♀️
Bi gidemedik şuraya. İnsanı bk olsa da tarihi güzel bunun için gidilir. Ama yaşanmaz.
şehrin içine edildi son 50 yılda anadolu sahil şeridi ve boğaz dışında güzel yer kalmadı
29 mayismis ebesinin ami fatih mezardan cikip bu akpye niye oy verdiniz diye size sover fatih bile bu gericilerle ugrasmak zorunda kaldi acin bakin okuyun arastirin.
Fetih yılı kutlu olsun. İstanbul gibisi yok.
İstanbul gibisi yok gerçekten ayrı bir ülke gibi kalabalık
yoktu bi zamanlar
kaç yılda bir İstanbul 'a gidiyorum o eski benliği kaybetmiş sanki
her yerde Arapça yazılar, sokakta başka dilde konuşan insanlar, mülteciler vs vs
Bize eskisi gibi yönetimler lazım milletin menfaatlerini düşünen...
İstanbul dünyanın en güzel şehridir. İnsanlarını çıkar ama. D
İstanbul'umuzun Fethi kutlu olsun ama artık eski İstanbul yok
Beton ormanına çevirdik dünyanın en eşsiz şehrini, yağmacılığımızı mı kutluyoruz?
Var mesela İzmir'de güzel hatta istanbuldan daha iyi
İstanbul da da bulundum İzmir kadar sevemedim istanbulu İstanbul yasancak yer değil
Ne bileyim ya sevemedim ben
Maalesef şehri çarpık kentleşme ve düzensiz göç ucubeye çevirdi.
Sidney var. İstanbul'dan çok daha güzeldir.
Kutlu fethin 570. yılı kutlu olsun 🇹🇷
Turist isen yok. Ancak emekçi isen lanet gele..
İstanbul çoktan elden gitti...
Yok, her alanda eşsiz
Bu mübarek gün kutlu olsun hepimize
İstanbul gibisi yok dünya da.
Evet güzeldi önceden mülteciler dolmadan önce
Bütün müslümanlara türklere kutlu olsun 🥰🥰
Artik İstanbul deyince aklima multeci geliyor
gerçekten çok güzel bir şehiri yaşıyoruz
İmamoğlu II. Fatih'tir.
bağcılarda yürüsene bi?
Fetih günü kutlu olsun
Orayı yav aldı bi kere tammi