Bugün İstanbul konstantinopolis sevgili Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S. a. S) müjdelediği fetih olmasaydı belki de bugün bu cumhuriyet olmazdı Başta Osman gazi Han ve Fatih Sultan Mehmet Han olmasaydı bugün bu topraklar bizlerin olmaz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize böyle bir vatan bırakamazdı.
Mekanın Cennet olsun Sultanım İstanbul'un Fethinin 568 yılı kutlu olsun.
İstanbul ve Trakya başka devletin, Eskişehir ve bütün Anadolu başka devletin olurdu. Bir bütün olamazdık ve İstanbul'a gitmek için vize isterlerdi. İyi ki İstanbul fethedilmiştir. Mekanın cennet olsun Fatih Sultan Mehmet Han. İleride bir gün, fetih yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet'in mezarına gidip dua okuyacağım.
İstanbul İslam alemi tarafından fetih edilmeseydi bizler hala fetih yapmak için uğraşıyor olacaktık sadece peygamber efendimizin sözlerine nail olabilmek için var gücümüzle savaşıyor olurduk lakin bu gün gelinen yer: Fatih sultan mezarından kalksa İstanbul el değiştirmiş der yeniden sefer hazırlığına başlardı
İstanbul, tüm zamanların göz bebeği olan önemli bir metropoldür. Hatta ona metropol demek yanlış olur, o bir megapoldür. İstanbul, kavşak noktası, din merkezi, turizm başkenti, kültürlerin buluşma noktası ve daha nice güzelliklerin başkenti olacak nitelikte bir şehirdir.
@İndeepth ya kardeşim başka bişey kalmadı mı sataşacak, her neyse ne işte yorumda demek istediğim olmuş bitmiş düşünmüyorum demek, ayrıca soru detayında da var aynı şey, istersen bana cevap vermek yerine normal yorumunda belirt bu hususu
@UDixon Kardeşim hanımefendinin Yorumun altına doldurmayalım ben o kişinin de yorumunu kaldırdım burayı yaptığı yorumda kaldırdım daha fazla bu konu uzamasın Biz doğruyu biliyoruz kabul eden eder etmeyen etmez
Simdi İstanbul bölgesinde bir gelismis Bizans devleti olurdu. Yerel halki daha zengin, daha gelismis ve medeni bir hayat yasardi. Istanbulun kültürel zenginligi yok olmamis olurdu. Tarafsiz bakarsak Istanbulun durumu bugünden daha iyi olurdu.
Adın john olmazdı ama bu kadar güçlü olmazdık. Avrupa da din adamları güç kaybetmez ve Avrupa geri kalmaya devam ederdi çünkü avrupa İstanbulun fethinden kaçan bilim adamları ile rönesans yani aydınlanma başladı.
cenabı hak vesile olanların tümünün ruhlarını şad eylesin fetih edilmeseydi ne olurdu bir Allah bilir ama Rabbime şükürler olsun ki Mezopotamya gibi dini dili ve kültürü güzel bir vatanda doğdum