Tecavüz, yağma, yakıp yıkma, hepsi olmuş. Ortaçağ'da bu şekilde alonmayan bir şehir yok zaten. Fatih bunun önünü alamazdı. Hatta yağmalanırken ağladığı rivayet edilir.
Ama İstanbul'un fethi, Ortodoks ahalide Latin istilası kadar nefretle anılmaz. Çünkü kutsal mabedler özellikle korunmuş.
Abicim, yağma hepsini içeren genel ad. Tecavüz, yakıp yıkma olmayan yağma mı olur? Ben yeniçeri olsam ben de yapardım. Adamlar savaşa ölmeye gidiyor, hele ortaçağda başka ne olacak?
Soruyu sormamın nedeni "biz diğer milletler gibi değiliz, adiliz iyiyiz" kafasını eleştirmek. Çünkü bunun taö tersini de Batılılar yağıyor:"Türkler kötüdür katildir" falan diye. İkisi de bi madalyonun iki farklı yüzü.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
O tarihte bir şehri ele geçirip de mallara el koymayan yoktu ve Katolikler gibi hayat kadını getirtip bira içmediklerine eminim.
Tecavüz, yağma, yakıp yıkma, hepsi olmuş.
Ortaçağ'da bu şekilde alonmayan bir şehir yok zaten.
Fatih bunun önünü alamazdı. Hatta yağmalanırken ağladığı rivayet edilir.
Ama İstanbul'un fethi, Ortodoks ahalide Latin istilası kadar nefretle anılmaz. Çünkü kutsal mabedler özellikle korunmuş.
Bira değil o şaraptı sanırım.
Kaynak?
Evet daha çok şarap olabilir, adlarını karıştırıyorum.
Halil İnalcık.
Nerede tecavüz diyor? Yakıp yıkma nerede?
Abicim, yağma hepsini içeren genel ad. Tecavüz, yakıp yıkma olmayan yağma mı olur?
Ben yeniçeri olsam ben de yapardım. Adamlar savaşa ölmeye gidiyor, hele ortaçağda başka ne olacak?
Soruyu sormamın nedeni "biz diğer milletler gibi değiliz, adiliz iyiyiz" kafasını eleştirmek. Çünkü bunun taö tersini de Batılılar yağıyor:"Türkler kötüdür katildir" falan diye. İkisi de bi madalyonun iki farklı yüzü.
Tarihe böyle bakılmaz
Yağma olunca mutlaka tecavüz, yakıp yıkma olacak diye bir şey yok.
Cidden, olmadığına inanıyor musun?
Burada inanç mı tartışıyoruz? Çıkar göster kanıtın varsa. O halde ermeniler dedi diye soykırım da var. Hatta Biz Kürtleri öldürüyoruz, faşistiz.
İşin kötüsü tecavüzü kanotlayamazsın da tarih de kolay kolay. Bi bakmak lazım detaylara elbet.
Fethin olduğu yerde yağmanın olmaması imkansız gibi bir şey abicim.
Evet imkânsız. Filmlerde dizilerde, gerçek dışı bir erdemlilik atfediyorlar ya.
Oralardan tarih öğrenilmez zaten.
Yav gaza gekip, inanıyorlar. Abdest alan Göktürk çovuk var falan. Ya da Türkler yağma yapmaz, hepsi erdem şövalyesi falan.
Yok öyle abi, ortaçağda yağma, ganimet askerin maaşı gibi bişiy.
Gazla çalışıyor onlar gazla njsja
İslam tarihinde de var aynısı. Ganimetlerle geçiniyorlar insanlar.
Romalılar neredeyse, köle elde etmek için tokatlıyorlardı sağı solu. Haçlılar, 30 yıl savaşları falan, Avrupalılarda da var.
Tarihin gerçeği abi bu
Tarih, bazı insanların görmek istemeyeceği, kabul etmek istemeyeceği kadar vahşetle doludur maalesef.
Kabul etmeyen eksikliğin nerde olduğunu bulmalı.
Yağma mutlaka olmuştur. 1999 depreminde altın arayanlar halen gözümün önüne geliyor.
burdakiler 12-18 yaş grubu
sorun bu kitleye gitmez