İstanbul'un fethinin yıldönümünde koca bir imparatorluğa yüzyıllarca başkentlik yapmış bu güzide şehrin tarihimiz açısından önemi nedir? Düşünceleriniz nelerdir?
29 Mayıs 1453🇹🇷🇹🇷🇹🇷İstanbul'un fethinin 572. yılı kutlu olsun?
zamanında büyük bir iyilik yapılmış saygı duyulur, lakin günümüzde çöplükten başka bir şey değil. eğer bu devirde yaşamış olsa idi keşke fethetmeseydim derdi
İstanbul'un fethi, hem Türkiye hem dünya tarihi açısından kritik bir virajdır.
Bu fetihle toprak bütünlüğünü sağlayan Osmanlı Devleti, toprak bütünlüğünü sağlayarak Asya ve Avrupa'daki hakim olduğu noktaları biraraya getirmiş, hem de İstanbul gibi küresel jeopolitik/jeostratejik önemi yüksek bir şehri alarak boğazlar üzerinde söz sahibi olmuş, hem devletlikten imparatorluğa adım atmış, hem de Doğu Roma'nın (Bizans) başkentini düşürmekle 2000 yıllk Roma imparatorluğunu yıkarak dünya siyasetinde tüm dengeleri alt üst edip Yeni Çağın kapısını açmıştır.
Teşekkür ederim @fikretin_devrimi Ben de tarihimizde ayrı bir yeri ve önemi olan, kadim şehrimiz İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Aziz vatanımıza her daim sahip çıkabilme umuduyla 🇹🇷
İstanbul Dünya nın güzide bir şehri ve Türk Milleti nin kalbidir.. Fatih Sultan Mehmet in zekasıyla fethettiği ve sonrasında Atatürk ün öngörü ve cesaretiyle düşmana yedirnediği İstanbul bizim evimizdir ocağımızdır.. Teşekkür ederim Fikret..
İstanbul’un fethi bence tam anlamıyla bir dönüm noktası! Şehri fethetmek, sadece Osmanlı için değil, tüm dünya tarihi için büyük bir olay olmuş. Hem Orta Çağ’ı kapatıp Yeni Çağ’ı başlatmasıyla hepimizin tarih derslerinde üzerine basa basa öğrendiği bir konu. Yüzyıllarca farklı kültürleri bir arada barındırmış bu şehirde yaşamak ise gerçekten ayrı bir ayrıcalık. Tarihin tam kalbinde yaşıyor gibiyim, her köşe başında başka bir hikaye saklı! 🎉❤️🔥 İstanbul iyi ki var!