"Ben Ankara 'yı hükûmet merkezi yapmakla büsbütün başka hedef güttüm.
Türk'ün imkânsızı imkânlı hale getiren kudretini, dünyaya bir kere daha tekrar etmek istedim."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

"Ben Ankara 'yı hükûmet merkezi yapmakla büsbütün başka hedef güttüm.
Türk'ün imkânsızı imkânlı hale getiren kudretini, dünyaya bir kere daha tekrar etmek istedim."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Osmanlının simgesi olan İstanbul 'un aksine Ankara 'nın modern cumhuriyeti temsil etmesi amaçlanmıştır. güzel fikirlerle başlayan fakat 2010 yılı itibariyle melih gökçek'e bağlanan hikayenin halkalarından biridir.
kurtuluş savaşı'nın yönetildiği yer olması, demiryolu ağının kesişim noktası olması ve stratejik konumunun da etken olduğu söylenmektedir. bir tane bile otel bulunmayan küçük ölçekli bir yerleşimin seçilmesinin cesurca bir karar olduğu aşikardır. hatta ilk dönemlerde diğer devlet elçiliklerinin Ankara 'ya taşınmayı reddettikleri süreçlerden geçmiştir.
o döneme ait şehircilik ve mimarlık prensipleri çoğunlukla alman mimarlar tarafından belirlenmiştir...
buram buram osmanlı kokan istabul'u seçmek istemediği içindir, ayrıca istabul'a işgal yıllarındaki tavırlarından dolayı kızgınlığı vardır, ki cumhuriyet ilan edildikten sonra 4 yıl boyunca İstanbul 'a uğramamıştır atatürk,
o da bilir ki cumhuriyeti ilan etse İstanbul 'da, 10 yılda tarikatların, derneklerin işgaline uğrayacak koca devlet, ayrıca istiklal savaşı anadolu insanı sayesinde kazanılmıştır, yani Ankara 'yı seçmedi aslında, Ankara haketti.
Cevap
4Cevap
Kutlu olsun!
Ülkede kutlanacak birşeyin kaldığını düşünmüyorum. Cumhuriyete ruhuna fatiha okusak daha anlamlı..
bugün melih gökçeğin eşşeğe ters binip anırarak Ankarayı turlaması lazım anlayan anladı oda bir gün olur be
Çok özel ve güzel bir gün
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?