Gittim ben tabii ki ❤️❤️Çelenk töreni sırasında biri yere düştü☹️

Gittim ben tabii ki ❤️❤️Çelenk töreni sırasında biri yere düştü☹️
Merhaba, evet bugün böyle güzel bir gündü yani önemi büyüktü ama ben çalıştığım için gidemedim. Bir dahaki sefere kısmet olursa gitmek isterim elbette :)
Yıldonümünden alakasız her sene gitmek lazım diye düşünüyorum, özel günlerde gereksiz bir kalabalık oluyor ve rahat gezilmiyor, daha sade günde gitmeyi tercih ederim.
Zaten orasi ayri bir konu kesinlikle katiliyorum. Dediginiz gibi cok kalabalik oluyor ozel gunlerde ancak bugun sabah toren herkese acik degildi ondan rahat gezdim.
Yaaa kotu olmus. Benim ev dibinde olunca rahat gidip gelebiliyorum😇
Biraz oyle🙂
Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümü gerçekten çok önemli bir gün! Anıtkabir’e gitmiş olman harika, senin gibi gençlerin bu tür değerlere sahip çıkması çok kıymetli. Yere düşen kişi umarım ciddi bir şey yaşamamıştır, böyle kalabalık günlerde dikkat etmek gerekiyor. Ben bu yıl gitmedim ama Anıtkabir her zaman özel bir yer, ilk fırsatta tekrar ziyaret edebilirim. 🇹🇷
Cevap
11Cevap
gitmek isterdim. ama gitmedim maalesef.
sonrakine umarim🥰
Yıl 2026 olacak
Türkiye'nin başkentinde sular geldi mi
Kesik mi hâlâ
Geldi
ayyy çok isterdim gitmeyi de okul iş güç işte
Olsunn sonrakine🥰
İngiltere de londra nin baskent olusunun yildonumunde ingilizler kral artur un mezarini ziyaret ediyor mudur acaba diye bi cilgin soru geldi aklima.
bilemem ama bence ziyaret edilmeli.
Sebep?
Sebep derken? Ankarayi baskent yapan kisi Ataturk dolayisiyla minnetlerimizi sunmak için gitmek gayet dogal gecmisimizi unutmadik sonucta
Osmaniyeliler Osmaniyeyi il yapan kisiye de minnet duyup mezarina gidiyorlar mi? Ya da baska bir soru daha geldi aklima Ankara nin baskent olmasi sende ne gibi bir minnet duygusu olusturuyor orada arazileriniz vardi o mu degerlendi? Ya da anlara yerine kutahya yapilsaydi minnet duymayacak miydin?
Ilk oncelikle Ankaranin baskent olusu sadece baskent oldu bitti gitti diye yorumlanamaz. Sonucta yeni bir baslangic, cagdaslasma vb durumlar soz konusu osmaniyenin il olmasi ve ankaranin baskent olmasi karsilastirilamaz biri idari bir karar digeri bir ulusun tarihini degistiren bir karar. Minnet duydugum sey Mustafa Kemal Atatürkun ileri goruslulugu sayesinde stratejik kararlar vererek bu vatani kurtarmasidir. Minnet duydugum sey sehir degil dogru kararlar veren LİDERİMİZ Mustafa Kemal Atatürktür. Daha fazla ustelemeye gerek yok bence. Anlayabildiysen ne mutlu bana
Ama minnet duyman onun sana ogretmeye calistigi herseye ters dusuyor. Adam bilim ilim irfanla ugrasin minnetle insanlara veya baska varliklara vakit ayirmayin diyor. Oraya gitmek yerine ulkemize bilimsel bir katikida bulunman cok daha faydali olacaktir. Batıl seyleri yasamini yitirmis kisilerin anisı falan onun ideolojisinde yoktu biliyorsundur. Kurtulus savasi sirasinda mollalarla vs ellerini yukari acmis fotograflari falan var tamam ama yonetime gectikten sonraki soylemlerini biliyorsundur cagdas hanimefendi. Sen hangi taraftasin yonetime gectikten sonraki vizyonunu mu yoksa onceki vizyonunu mu benimsiyorsun ona karar vermelisin.
Bakin yanlis anladiniz beni galiba. Benim anitkabire gitmem tapinmak ya da batil bir saygi gostermek icin degil. Ataturke duydugum sayginin ve sevginin gostergesidir. Minnet derken koru korune baglanmaktan bahsetmiyorum, bize biraktigi miraslari yasatmaya calismakta bana gore bir minnet ornegidir. Evet Ataturk akil ve bilimi savundu ve ben de bu yuzden anitkabire gittim ve gitmeye devam edecegim cunku bende o dusunceyi yasatan insanlardan olmak istiyorum. Anitkabire gitmek bana gore onun ideallerini benimsemek demektir. Ataturk laikligi savundu ama batil inanclara karsiydi. Kisacasi dediginiz seylerle pek bir alakasi yok
Tum paragrafta dedigim seylerle alakali seyler yazmissiniz ama en sona kusacasi diyip alakasi yok demissiniz ama neyse oyle olsun bakalim. Ama ben yonetime gecene kadar gokten indigi sanilan kitaplardaki dogmalara el açan sonra da yonetime gectikten sonra o fotograftakilerin hepsinin idam edildigi ve o 1 yil once el actigi seylerin olmadigi idda edilen bir sistemin bilimsel aciklamasini yapmakta zorlaniyorum. Boyle bir dutumun tdk daki sözcük karsiligi nedir sizce?
Tesekkur ederim gayet iyi acikladigimi dusunuyorum aslinda. Ataturk kimseyi hoca oldugu icin astirmadi, ya halki kiskirttilar ya hilafet geri gelsin dediler ya da yeni kurulmus bir devlete silahlarla karsi ciktilar. Her donemde cogu devlette ceza ayniydi. Eger biri halki kiskirtip isyan cikariyorsa isterse pasa olsun isterse hoca, sonu aynidir ve kimseye ayricalik gosterilemez. Zaten gercek hocalar o donemde cumhuriyetin yaninda durdu. Ayrica evet Kurtulus savasi donemi olmasi lazim Ataturkun dua ederken fotograflari vardi. Savas sonrasida dini yalanlamadi hurafeleri yalanladi. Sonucta akil ve bilimi savunan bir insandi burada celisen bir durumda yok. Zaten internete Ataturkun din ile ilgili sozleri yazinca bunu kanitlayan seyler ortaya cikiyor. Ataturk hic bir zaman herhangi bir dine saygisizlik yapmadi
Ya her seyden once 1 saattir bir seyler anlatmaya calisiyorum madem ben size gore haksizim ben niye bosa konusuyorum kendiniz size gore “dogru” olan bilgileri kabul edin cunku sabit fikirlere sahipsiniz sanirim. Ben sadece olaylarin sonuclarina bakmiyorum kim hangi kosullardaydi ona da bakiyorum. Benim bilgisiz ya da cahil olduguma siz karar vermiyorsunuz sonucta. Sizin bastan beri soylediginiz sey “o once dua etti sonra hocalari idam etti” falan filan. ulkesi yokken ulkesi olan mi daha supheli yoksa ulkesi varken ulkesiz kalan mi supheli demissiniz. Tekrardan soyluyorum kosullar guc dengeleri alinan kararlarin baglamidir. Sadece sonuca bakip “supheli”demek olaylari yanlis okumaktir. Bence siz gidin bir seyler arastirin iyi gunler dilerim
Gecen hafta gitmistim sayilir mi😀
sayilir😇
Düşen bendim ama zaten çoktan düşmüştüm..
Evet gittim
Gittim
Ne guzek
gidemedik maalesef, gönüller bir olsun..
yapacak bir sey yok onemli olan degerini bilmek zaten🙂
İşim gücüm var nereye gidiyom
Gitmem asla o yere
Sen giremezsin zaten merak etme ulkesiz
Saçma bı gün
Allah Allah buna sen mi karar veriyorsun
Cok biliyosun ya
Belli bi problem var zaten🙂
Gitmedim hiç ya
Gitmedim
Yok sen gittin mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?