Selam, Atamızın hangi sözlerini seviyorsunuz 🇹🇷

Selam, Atamızın hangi sözlerini seviyorsunuz 🇹🇷

Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun 🙂🇹🇷
hangi birini yazayım şaşırdım ama bir an aklıma düştü ve yazdım kimse kusuruma bakmasın
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
-Yurtta sulh, cihanda sulh.
-Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
-Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez
-Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
-Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Teşekkür ederim.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun! Atatürk'ün bütün sözleri güzel içlerinden bir tanesini paylaşıyorum.
Cevap
8Cevap
@çilek arkadaşımız benim yerime de konuşmuş, sağ olsun
Bir çok var ama ben şu zamana göre en uygununu bırakıyorum

"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.
Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun! Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir." Ayrıca Gençliğe Hitabe demek isterim, şu an içimizde bulunduğumuz durumları çok güzel bir şekilde özetlemiş..
Hangi birini yazalım diyebilirdim ama bana göre yarın için en manidar olanı paylaşacağım..
”Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur (sürekli alkışlar). Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.”
Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Atatürk'ün en sevdiğim sözü şüphesiz:" Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." sözü
Hepsini çok severim ama içimden bu geldi.
Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir.
Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım
Sözlerim bir gün bilimle çelişirse, bilimi seçiniz. Kadar, talih gibi kelimeler arapçadır, biz Türkleri ilgilendirmez. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler ve mensuplar memleketi olamaz.
Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit bilimdir, fendir.
Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!"
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fenin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir.”
‘’Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir.’’
Ne mutlu Türk'üm diyene. Bazıları kudursa da bayılırım Ata'mın bu sözüne.
Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.
Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim
Atatürk'ün gençliğe hitabesi derdim. Bugünler için yazılmış resmen
Atatürk yanılmadı.
(araplaşamış) türk milleti zekidir !
🇹🇷🇦🇿🇪🇺
*araplaşmamış.
"Devlet, Kimsesizlerin Kimsesidir" Çok severim bu sözünü.. çok..
ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim.
Benim naçiz vüdum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Ne Mutlu Türküm diyene 💗
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
En büyük savaş, cehalete karşı yapılan savaştır.
En sevdiğim sözü hani şu Kemal'in söyleyemediğinden söyleyeyim de öğrensin neymiş : Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır.
Seninde kutlu olsun
Bu tabiki
Hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?