Bugün ülkemiz ve Türk gençliği için çok çok önemli bir gün. 🇹🇷 103 yıl önce, işgal altındaki ülkemizin kurtuluş ateşinin yakıldığı gün bugün. 🇹🇷 Şu an mikrofon sende, tüm ülke seni dinliyor! Bugüne özel mesajın nedir?🇹🇷 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun! 🇹🇷
Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı! Bugüne mesajın nedir?
Atâ Cumhuriyet kurulalı 99. Yıla girmemize 4 5 ay kaldı ve benim umidim de çok kalmadı Tıkanmış ve bastirilmis bir haldeyiz Gençliğe hitabe de dediğin her olay gerçekleşti Ama biz devletimize sahip çıkmadık
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Arkadaşlar, kardeşler, bizi kurtaracak şey Türk milliyetçiliğidir. Halaskargazi bu memleketi Türkçülük temeliyle kurdu. Hacı hocanın, papazın vaizin, halifenin papanın gücüne kuvvetine güvenerek kurmadı. Bizim; Türk milletinin, gücüne kuvvetine güvendi. Yirmi yüzyılın birikimine, kültürüne, asaletine güvendi. Omzun çöktüğü zaman, "Ulan ne olacağız yav!" dediğin zaman aklında bulunsun.
Ha bir de, ülkeden gitmeyin. Zafer inananlarındır.
Ülkemiz kurtulmuş olsaydı, ben de kutlardim. Acı gerçek şu ki biz emperyal batı somurgecilerden ve onların içimizdeki uzantilarindan hiç bir zaman kurtulamadık. Topraklarımız, madenlerimiz, emegimiz içimizdeki satın alınmış işbirlikçi hainler tarafından onlara talan ettiriliyor.
Bağımsızız, milliyiz.. vs diye kendimizi kandırmaya devam edersek, bu talan hiç bitmeyecek.
Atatürk bu ülkeyi Haçlılar ile savaşarak kurtardı bıraktığı miras çok değerli gençler için konuşuyorum okuyun kendinizi geliştirin araştırın öğrenin Kendi aklınız ile hareket edin bıraktığı cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkın ve unutmayın Türk'ün Türkten başka dostu yoktur...
On Dokuz Mayıs kurtuluş günü, haydi haydi yürü ileri Var Samsun'a Mustafa Kemal, haydi haydi yürü ileri Samsun'dan Anadolu'ya bir güneş doğdu Şahlandı ayaklandı halk düşmanı boğdu Başladı büyük savaş sen de katıl arkadaş Durmasın bu devrimler, dinmeden gözlerde yaş Samsun'da başlayan savaş Samsun'da bitmez Toplar da tüfekler de düşmana yetmez Başladı büyük savaş sen de katıl arkadaş Durmasın bu devrimler, dinmeden gözlerde yaş Gün geldi On Dokuz Mayıs bir kıvanç oldu Devrimler yürür el ele tüm inanç oldu Başladı büyük savaş sen de katıl arkadaş Durmasın bu devrimler, dinmeden gözlerde yaş On Dokuz Mayıs kurtuluş günü haydi haydi yürü ileri...
Her ülkenin sembol bir hayvanı vardır. Bizim sembolümüz Kurt'tur. Çünkü Kurtlar ve Türkler esaret altında hayatta kalamaz. Bağımsızlıklarına düşkündür.
Atam bunun farkında bir vatanperverdi. Bozkurt ordusu bağımsızlığımızı kan dökerek, can vererek yoktan var ederek, bitti dendiği anda bitmediğini göstererek, tırnaklarıyla kazıya kazıya bize hediye etti.
Makam mevki sahibi insanlar, kimlerin sayesinde orada olduklarının farkına varmak istemiyor ve unutturmaya çalışıyorlar. Bu yetmezmiş gibi ağır hakaretlerde bulunuyorlar ve ''Keşke Yunan galip gelseydi'' diyebilecek kadar şeref ve namus yoksunu olduklarını gösterebiliyorlar.
Atasını tanımayan it peşinde gezer. Türk gençliği ne olursa olsun, Bozkurt Atatürk'ün izinden ilerlemeye devam edecek. ❤️🇹🇷
103 yıl önce yapamadıklarını şimdi yapmaya çalışıyorlar o yüzden gençler olarak dedelerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bu işgale karşı dik durmanız gerekiyor tıpkı dedelerimizin yaptığı gibi. Afganlar, Pakistanlılar, Iraklılar, İranlılar, Suriyeliler ve Afrika kökenlileri bu ülkeye sokan iktidardaki bu zihniyete dur demeniz çok önemli yoksa yaşayacak bir ülkemiz bile olmayacak.
Keske yunan kalsaydi keske ing ler gitmeseydi diyenlere Ataturk dusmanlarina hainlere kapak olsun tum Turk dunyasi Turkiye vatandasi olan dedeleri neneleri Canakkalede Sakaryada Gaziantepte Sanliurfada İzmir'de carpisan vatani kurtaranlarin torunlarinin 19 Mayis genclik ve spor bayramini kutlarim Turk olan kendini Turk hisseden ve Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan cakmalar haric genclik bayramini kutlarim
Kemalist devlet akıllara yav i öyle bir sokmuş ki, milli mücadelede sadece o varmış gibi gösterdiler hep. Meselâ yav Samsun a giderken Çerkez ethem de egede asıl fiili direnişi başlatmıştır. Neden ondan bahsetmezler hiç? Çerkez ethem sempatizanı falan değilim tabi. Ama bu bana enteresan gelir yani. Müthiş bir yav kutsallaştırması var.
bence de cok cok onemli bir gün... devlet , memurlarina iyi sahip cikmali... havra da 22 gün kaldiginda ingiltereden aldigi parayla rusdan aldigi silahlarla maasini aldigi devlete silahla kalkisma hareketi yapmaya kalkan paralel teror örgütlerine prim verilmemesi anlaminda cok onemli bir gün...
Tüm gençliğin , tüm ülkemizin ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyoruz. Ben sporcunun zeki ve çevik olanını severim. 😂😂😂 Canım ATAM , bakta gör , neler oluyor artık ülkemizde...
Birileri Atatürk'ü havalimanından ya da başka yerlerden silmeye çalışsalar da kalbimizden silemeyecekler. Bu duygularla Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramını kutluyorum.
Bugün %100 mesai eğer saat 18:00 da çıkarsam 18 saat mesai yazarım 0da 480 TL civarı para demek yani elektrik ve su faturasını ödeyecek meblağ çıktı demektir. Söyleyeceklerim bu kadar
Öncelikle bu ülkeyi seven herkesin bayramını kutlarım. Şimdiki gençlik ülkeden kaçmak için yabancı sevgili arıyor Atam sağ olsaydı şimdiki hükümetin yüzüne tükürürdü...😎👍
Hepimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun! Atatürk özgürlüktür bilim medeniyet saygı sevgidir. YAŞASIN MUSTAFA KEMAL PAŞA 🇹🇷❤️🙏
Sevgili Atatürk senden çok özür diliyorum bu ülke bu denli asimile ve geri kaldığı için ve hiç bir şey yapamadığımız için. Erdemlerin çöpe döndüğü bir ülke olduk :(.
Hepimizin anlamını hatırlayıp bütün çocuklara aşılamamaız gereken sevgilerden biri Ata sevgisi ve vatan sevgisi. İyi ki Türk'üm iyi ki Atatürk'ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürüyorum. Bugün sayesinde her hakka sahibiz. Gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun
Hep itilen kakılan 50 yaş üstünün ezdiği gençlik mı Atam sarı başbuğ nerdesin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ne mutlu "Türküm" diyene. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim. Yurtta sulh, cihanda sulh. Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum.
Mustafa Kemal Atatürkün bizlere yani genç nesilere armağan ettiği bu günü minnetle teşekkür ederek kutluyor ve kendisini anıyorum tabi ki de ne mutlu türküm diyene ve gerçekten ne mutlu sözde değil özde Türk olana