An itibari ile 19 Mayıs kutlamalarından herkese merhaba, milli duygularım kabarmış ve kendimi mutlu hissederken sorayım dedim. 19 Mayıs bayramı sizlere neler hissettiriyor?
Gençlere ve genç hissedenlere selamlar 💙💙 #DeliMavi 19 MAYIS 2022
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sana neler hissettiriyor?
allahım atatürkü cennetine koysun. o özel insandı ben 35 yıldır kuran okurum. tüm demeçlerini söylevlerini inceledim hepsinde de kuran ayetlerinden referanslar var. ona dinsiz diyenlerin kendisi dinsiz. atatürk kuranı ezbere bilen adamdı. o imkansız olamaz denen bir halde kurtardı. osmanlı osmanlı diyenler osmanlıyı incelesin yasırı homoseksuel yarısı uyuşturucu müptelası osmanlı son dönemde namaz kılamıyordu ülke istila halindeydi. eğer şu an ezan okunuyorsa atatürke borçlu herkes. eğer kadınlar şu an sesi çıkıyorsa avrupadan 30 yıl önce kadınların tüm haklarını veren atatürktür. 1400 yıl önce allah kadınlara haklarını verdi ama inanlar allahın bu buyruğuna uymadı. atatürk bu buyruğu 1920 lerde hatırlattı ve kanunlara koydu.
avrupa diye ölenlere sesleniyorum. avrupa kadına mal sahibi olma yetkisini 1950 de verdi onu da şartlı verdi evlenince kocasının üzerine geçecek dedi. tam hakları 1970 den sonra verdi avrupa. biraz okuyun lütfen.
On Dokuz Mayıs kurtuluş günü, haydi haydi yürü ileri Var Samsun'a Mustafa Kemal, haydi haydi yürü ileri Samsun'dan Anadolu'ya bir güneş doğdu Şahlandı ayaklandı halk düşmanı boğdu Başladı büyük savaş sen de katıl arkadaş Durmasın bu devrimler, dinmeden gözlerde yaş Samsun'da başlayan savaş Samsun'da bitmez Toplar da tüfekler de düşmana yetmez Başladı büyük savaş sen de katıl arkadaş Durmasın bu devrimler, dinmeden gözlerde yaş Gün geldi On Dokuz Mayıs bir kıvanç oldu Devrimler yürür el ele tüm inanç oldu Başladı büyük savaş sen de katıl arkadaş Durmasın bu devrimler, dinmeden gözlerde yaş On Dokuz Mayıs kurtuluş günü haydi haydi yürü ileri...
Fener alayı yürüyüşüne katıldım. Üstüne de mini bir konser ve halaylar falan vardı. Gerçekten uzun zaman sonra genç hissettim. Her sene bu zamanlar yani tüm milli bayramlar bana bir gurur geliyor.
bana hissettirdigi ; bence de cok cok önemli bir gün... devlet , memurlarina iyi sahip cikmali !
testiş diye gonderilen memurlarin havra da 22 gün kaldiginda ingiltereden aldigi parayla rusdan aldigi silahlarla maasini aldigi devlete silahla kalkisma hareketi yapmaya kalkan paralel teror örgütlerine prim verilmemesi anlaminda cok önemli bir gün...
Eskisi gibi stadyumlarda halka açık gösterili kutlsmalar olmuyor sadece okullarda ogrenciler arasi küçük kutlamalar oluyor o yüzden eski tadı kalmadi diye düşünüyorum keşke yine eskisi gibi kutlamalar yapılsaydı cocuklugumda sabah erkenden uyanirdim gidip o gosterileri gorebilmek için
Fon ekibindeki zamanlarımı hatırladım.. Eski 19 mayıslar çok iyiydi ya.. Bando takımına girmeye çalışıyordum, giremedim. İçimde bir ukde olarak kalmıştı..
19 Mayıs ta gençlik ve bayram diyince aklıma artık nargile çekip plajlarda keyf edip nankörlük eden suriyeli gençlerin yaptığı bayram geliyor ne acı ki