-Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.
-Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvelâ bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen, bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki millî benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır.
-Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, hakiki üretici olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete hak kazanmış ve lâyık olan köylüdür.
-Milletimiz çok büyüktür. Hiç korkmayalım. O, esaret ve aşağılığı kabul etmez
-Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.
-Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de, sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz
-İstiklal, istikbal, hürriyet, her şey adaletle kimdir.
"Yurtta sulh, cihanda sulh." "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." "Ey büyük Türk Milleti, sen büyük bir milletsin; bundan asla vazgeçme ve Türklüğü yüceltmek için yaşa." "Beni görmek demek, mutlaka beni görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir." "Hayat demek mücadele demektir." "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." "Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılacak alan, asıl büyük başarılar kazanılacak alan, iş ve siyaset sahasıdır." "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak."
Türk milleti, büyük millettir. Bu millet, esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eder." "Türk milleti, zeki ve çalışkandır. Bu millet, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşacaktır." "Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş bir uygarlık seviyesine ulaşmış, tam bağımsız bir devlettir." "Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin eseridir." "Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin milli egemenliğe dayanan, inkılapçı ve çağdaş bir devlettir."
Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegâne koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır.
Ya istiklal Ya ölüm ,, işte Atatürk , şimdikiler halimiz harap yardım et ya arap diyor , üretim yok bilgi beceri yok sat savur araplardan para iste , 1923-38 arası Türkiye bak birdeki şimdiki Türkiye , yazık oldu koskoca ülkeye , benzin 40 euro 30 dolar 27 faiz 25 enflasyon % 300
Atatürk arkadaşlarına sordu - dünyanın en büyük insanı kimdir? -timur'dur paşam! -değil -fatih'tir -değil biri dayanamadı: - sizsiniz paşam., dedi. Atatürk, bu zatı tersledikten sonra, sualinin cevabını kendisi verdi: - dünyanın en büyük insanı hz. Muhammed''dir.
"Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir."
Mustafa Kemal Atatürk
Atam atam sen kalk ben yatam dedirticek nitelikte bir sözdür. Her dönemin insani icin de maalesef gecerlidir.