Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023-24 döneminden itibaren okul öncesi eğitimi tamamen ücretsiz yapacaklarını, kreşlerden para almayacaklarını açıkladı. Siz bu kararı nasıl buldunuz, sizce geç verilmiş bir karar mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023-24 döneminden itibaren okul öncesi eğitimi tamamen ücretsiz yapacaklarını, kreşlerden para almayacaklarını açıkladı. Siz bu kararı nasıl buldunuz, sizce geç verilmiş bir karar mı?

Güzel bir karar olmuş. Çalışan bir sürü kadın var. İşteyken hem çocuklarının sosyal ilişkilerinin gelişmesini sağlar hem de güvenilir bir yer kreş. Neticede oradaki çalışan kişiler üniversitede onca sene çocuk gelişimine dair dersler görüyor, bilgili insanlar.
Haber çok eksik.
1 kreş değil, devlete bağlı anasınıfı ve anaokullarında aidat kalkıyor. Ancak bağımsız anaokulunda klüp ücretleri aynen devam.
2 Evet geç kalınmış bir haber bir okul öncesi öğretmeni olarak artık aidat zımbırtısıyla uğraşmayacağım için mutluyum. Zaten verilen aidatları okul cebe atıyor ilkokula harcıyordu.
3 yorumlarda zaten aidat vermek zorunda değiliz diyenler olmuş. 2 ay üst üste verilmediğinde müdürün isteğine bağlı kayıt siliniyordu.
Yemezler. Devlet anaokuluna giden çocuğuma yarım gün giderse yaklaşık 500 tam giderse 1500 lira para veriyoruz. Bunu nasıl karşılayacaklar? Üstelik ilden ile de farklılık gösteriyor bu ücret. Resmi olarak il milli eğitim müdürlüğü belirliyor. Bu arada avrupadaki çoğu ülkede okul öncesi ve ilk okul eğitimi cidden ücretsiz.
Sadece bu değil geciken bir sürü kararlar var alınmamış!!!
8 bin 847 TL gazi maaşı :(
4.125 dul yetim maaşı
2 bin 392 engelli maaşı
sosyal devlet kavramında bütün bunların tek çizgiye çekilmesi gerekiyor
ya da TUİK açlık ve yoksulluk diye açıklama yapmasın
Cevap
29Cevap
Seçim yatırımı ama. yinede iyi olmuş gadası
Bence güzel bir karar
geçen seçimlerde de genel sağlık sigortaları kaldırılmıştı. Kendilerinin işsiz kişilere zorunlu çıkardıkları bu saçma borcu vaad olarak kaldırıp sonra okuyan çocuktan kaldırdık demişlerdi. Yani 25 yaş altına zaten yoktu borç. kısaca buda bir kandırmaca. şu an yıllık özel anaokulları kolejlerde 100 bin ile 500 bin arasında.
Seçim öncesi tüm tuşlara basma hamleleri
Chp bu tip şeyleri yıllardır önerir, kreş açın, halka parasız sunun der, ''PArayı nereden buluyorsunuz, tabii CHP zihniyeti yönetme vasfı yok böyle boş boş konuşurlar'' diye aşağılarlar
Ama seçim kaybetme korkusu olunca her şeyi maxladılar
Kreş derken? Devletin kreşi yok zaten anaokulu var. Üstelik anaokulu Zaten ücretsiz değil mi? Sadece kırtasiye masrafları oluyor diye biliyorum sanırım onları karşılayacaklar. Şimdi bu haberi okuyanlar çalışmalara başlar sjsjmksjsjsj
Demek ki daha önceden de yapılabilirdi ama seçim zamanı oy toplamak amacıyla seçimden önce yapıldı yine. Bu ay doğalgaz ücretsiz oldu vay canına kesenin ağzını açtılar her konuda. Kanmayın bunlara sakın
Bunu AKP'ye bağlı birim söylüyorsa boş vaad derim. Genel konuşmak gerekirse de geç ve yerinde verilmiş bir karar. Tüm okulların ücretsiz olabilmesi gerekir, eğitimlerin de üst level olmak şartıyla.
Türkiye'nin gelirleri bu sene fırlama yaptı. Hepsini karşılayabilecek hale geldik.
Muhalefet kanadı kazanırsa bir 50 sene daha borç öderiz artık. Bkz: 300 milyar avro
Kreş derken özel kreşler değil sanırım ama zaten devlet kreşleri ücretsiz yani sadece kirtasiye masrafı var...
Keşke bu seçim denilen şey 2 senede bir olsa. Seçim yaklaşınca insan yerine konuluyoruz sadece.
Bu secimde 20 yilda yapilmayan ne varsa 2 gunde yapiliyor zaten😂
Seçim biraz daha uzasa memleketin tapusunu üzerimize verecekler
Halkı düşündükleri yok sadece kendilerini, seçim için yapmayacakları yok.
Pazartesi yoksunuz, çok ileriye plan yapmışsınız Mahmut bey
Yerinde karar çalışan anne ve babalar için özellikle.
olması gereken madem zorunlu tutuyorsunuz ücretsiz olmalı ayrıca yemek de aynı şekilde
Anca sıra geliyor verilecek okadar çok karar varki inşallah devamida gelecek
hayır bizim burada 10 bin TL belediye kreş ücretleri herkes devlete vereceğime özele veririm daha iyi diyor
Gec ama güzel seçime kadae tüm tuslara basiyorlar sanki😀
Bir şeyden de memnun olun be kardeşim. Adamlar ne yapsa yaranamıyor size ya
eğitimin parayla olması saçma zaten
Eğitimin ücreti olmamalı bence ztn.
sonunda doğru yolu buldular
Seçim sen nelere kâdirsin...
Baya geç verilmiş keşke daha erken verilseymiş
Kulağa hoş gelebilir ancak yanlış..
Bayağı geç verilmiş karar hem de.
Aylık 10.250 ödüyorum
Evet, geç alınmış bir karar.
Güzel taktik ama tutmayacak :)
Para verenlerin günahı neydi
güzel bi karar ben daha doğurmadım bana erken
Kesinlikle geç verilmiş bir karar
Seçim zamanı tüm yapılması gerekenler yapılıyor..
Geç ama olsun. İsabetli olmuş..
Devlet kreşleri paralı mı?
Aidat adı altında 10 katını alırlar artık..
Aidat resmi bir şey değil isterseniz vermeyebilir veyahut çok diretirlerse şikayet edebilirsiniz. 12 senedir ilkokul hariç hiç aidat vermedim, gelip getirmezsen müdüre gidersin diye müdür yardımcılar bağırıp çağırıp gitti defalarca ama sadece laftı işte resmi bir şey yok zorlayamıyorlar
Çocuk gelisimci olarak çok geç kalındı
Hepsi reklam seçim var diye.
Özel kreşler de mi?
Seçimlerden sonra devam eder
Ozel kreslerden de almasa ya nasi yapacakmislar :)
okullara para ödemekten evin yolunu unutur olduk
Seçim yatırımı olduğu belli.
Dönem bitmiş.😀
Iyi karar
Hemde çok
güzel
Bayağı geç
Geç ama güzel karar
Yalan
Seçim çalışması. d
Gercekmi bu
Güzel olmuş