Bügün twitterda gördüm at yetiştiriciliği bölümünden mezun olmuş bir şahıs ücretli sınıf öğretmenliği yapıcakmış bunu görünce şok oldum resmen hiç kimsenin çocuğunun at yetiştiriciliği bölümünden mezunbirinin öğretmenlik yapmasını istemez bence onu geçtim çok alakasız bölümlerden de ücretli öğretmenlik başvuruları yapanlar olmuş bunların çoğu sınıf öğretmenliği için başvuruda bulunmuş. Bu yüzden ücretli öğretmenliğin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum ben siz ne düşünüyorsunuz?
Bence de ücretli öğretmen kaldırılsın ama kaldırmazlar. Kadrolu olmak isteyenler gecesini gündüzüne katıyor, emek harcıyor ama nafile atama yok ortada. İntihar edeni var, atanamadı diye ücretli olanlar var, başka işe girenler var. Kadrolu atayıp 7000 TL maaş vermektense 3400 lira maaş vermenin peşindeler. E o zaman bütün öğretmenler ücretli olsun diyenler olacak. Bu sefer ÖSYM zarar eder. Çünkü KPSS ve alan sınavına kimsenin girmediğini düşünün korkunç zarar yapar. Bir aday 300 TL öderse 1.500.000 adayla bu parayı çarpın ÖSYM bu tutarda zarar etmek istemez. Onun için öğretmenlerin hepsi ücretli olmaz.
Yıllardır maliyetin kısılması açısından eğitime balta vurduran bir sistem. Kadrolu öğretmenin aldığı maaşın 3 te 1 ücretle bu eğitimi verdirmeye çalışıyorlar. Çoğu milli egitimde torpil sistemiyle öğretmenler seçiliyor. En torpillisi en iyi okula, diğerleri ucra okullara. Bir de mobilya kereste mezunun öğrenci egitmesi gibi saçma durumlar var.
Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı. Eğitim fakültelerinde gösterilen pedagojik dersler boşuna değil sonuçta. Alan derslerini saymıyorum bile. Onca emek veriyoruz, öğretmen olmayanların öğretmenlik yapması nedir ama ya.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
kesinlikle katılıyorum bende bu sene eğitim fakültesini kazandım bu sene ve gelecekte atanabilicekmiyim bilimiyorum kesinlikle herkes kendi mezun olduğu bölümün işini yapmalı öğretmenlik herkesin yapabiliceği birşey değil
Kaldirilsin herkes kendi bransina yonelsin bu kadar basit. Ogretmenlik hakkida sadece egitim fakultesi cikislilara verilsin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Söylediklerinin kelimesi kelimesine katılıyorum bu kadar öğretmen açığı varken 2 yıllık bölüm bitirmiş ve öğretmenlik eğitimi olmayan kişilerin öğretmen olması o öğrencilere hiç bir fayda sağlamaz
Ücretli ogretmenligi bari ogretmenlik mezunlari yapsin yine
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
onu 2 geçtim bari lisans mezunları yapsın adam 2 yıllık bölüm okumuş sonrada okuduğu 2 yıllık bölümle ücretli öğretmenlik yapıyor 2 yıllık bölüm okuyan biri öğrencilere ne öğretebilir ki