Yanlış anlamayın parti filan tutmuyorum tarafsızımda. İnanmazsanız eski görüşlerime de bakabilirsiniz. Ama dediğiniz şeylerin üretimini zaten özel şirketler yapmaktadır. Hatta Bayraktar defalarca devletten hiç bir yardım almadığını söylemiştir. Hükümetlik bir şey değil. Erbakan hocası sayesinde olduğunu da dile getiriyor hatta. Övülecek kişi bence Erdoğan değil Erbakandır. Kızılelma, iha, siha.
Altay tankında da Koç holding sayesindeydi ama projeyi bundan alıp yandaşlara verildi daha üretim fabrikası bile olmayan yandaşa. Tankımızın çok geç üretilmesine sebep oldular. Prototipten tasarımına kadar Koç holding zaten yapmıştı her şeyi.
Sondaj gemileri de ithal edildi diye biliyorum yerli olarak üretim yapıldı mı bilmiyorum duymadım hiç haberlerde.
Tcg sadece diyebiliriz.
Siyasi liderleri öveceksek eğer Kuzey Kore lideri de askeri olarak epey başarılı dönem geçiriyor :) Ama halkı açlıktan intihar ediyor, açlıktan ölüyor ya da öldürülmek riskine rağmen ülkeden kaçma girişimine giriyorlar.
Askeri başarılarla insanları kandırmak yerine gerçekte lazım olan bir şey ekonominin sürdürülebilirliği önemlidir. Alım gücü çok düşük ve askeri projeleri söylüyorsunuz özel şirketler dışında devletin kendi projeleri yürütebilmesi için iyi bir ekonomiye ihtiyacı var. Kısa vadeli başarı getirir ama uzun vadede başarı gelmez ekonomik sorunlar çıkacaktır.
Düşük alım gücü.
Adaletsizlik.
Liyakatsizlik.
Göçmenler.
Araplaşma girişimleri.
Bunlar varken insanların tankları gemileri önemseyeceğini sanmıyorum. Tank gemi olmalı ama bunlardan öncelikli sorunlar çözülmeli.
Kendi çapında haklısın Kimin yaptığı kimin yapmadığı önemli değil, sonuçta türk silahlı kuvvetlerine katkı sağlandı, ekonomik yönden iyi olmaya biliriz Ülke savunma sanayide güçlü olmalıdır. Yerli milli silahlarımız dışa bağımlı olmamalı, bütün engeller zincirler kırıldı artık şahlanma zamanı geldi, ya 50 yıl geriye gideceğiz ya da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz
Ben silahlanma da yerlilik olmasın demiyorum. Diyorum ki öncelikle adalet, liyakat, eğitim, alım gücü, ekonomi, mülteci gibi öncelikli konular çözülsün. Kimse askeri yatırıma üretime karşı değil ama bu ekonomide bu denli aciliyeti ve önceliği olmadığını söylüyorum.
Elini kolunu sallayarak zaten on milyonlarca insan var zaten giren 😅 bununj komünistlikle ilgisi yok saptırmayın. Askeri olarak güçlü ama gerisi yok kısa vadeli proje yani. Sovyetler de askeri olarak güçlüydü ama halkı fakirdi. Uzun vadeli dayanmıyor sadece askeri güce odaklanmak. Amerika soğuk savaşı ekonomisi sayesinde kazandı çünkü ekonomisi sürdürülebilirdi. Bizim komünist yönetim değil ancak uzun vadeli sadece askeri olarak sürdürülebilir değil. Beyin göçü veriyoruz devamlı. İnsanlar bıkmış yurt dışına gitmeye çalışıyor. Sizce bunlar çok mu normal? Ülke kimle savaş içinde hangi ülkeyle doğrudan savaşıyoruz şu an söyler misiniz? Hangi ülke bize saldırmış ya da biz hangi ülkeye saldırıyoruz? Çocuk gibi olmayın. Almanya bizi kıskanıyor diye avutun Almanlar bunu TV programında alay konusu yapıp bizle alay etsin. Neyimiz kıskansınlar ondan mı milyonlarca Türk Almanya da yaşıyor. Anlamama sorununuz var belli. Askeri yatırım olmasın diyen yok. Diyorum ki bundan daha öncelikli çözülmesi gereken sorunlar varken askeri yatırıma bu kadar odaklanmak saçma.
İnsanlar mutsuz yurtdışına gidiyor gidiyor diyorsun, neden 10 milyon sığınmacı Türkiye'de önce bunu sorgulamak gerekir, türk olmak zordur her millet bunu kaldıramaz, aynı ülkede bende yaşıyorum gece gündüz çalışıyorum, yeterki çalışmak iste, kuzummmm kuzummmm Süslenip püslenmeyle bu işler olmaz sen süslenip püslenirken Türk askeri sana yansıtmadan operasyonlara çıkıyor sen yatağında mışıl mışıl uyurken. Ben yaşıyorsam bu nefes alıyorsam türk silahlı kuvvetlerinin sayesindedir askerimizin sayesinde şehitlerimiz sayesinde yaşıyorum bu vatanda! Gitmek istiyorsan gidebilirsin seni tutan yok bu ülkede burası kuzey Kore değil özgürsün!
Çok boş konuşmuşsunuz. Mültecileri alsalar Avrupaya gidecek hatta haberler bilr çıktı. Avrupa mülteciler gelmesin diye Yunanistan'a maddi destek verdi. Yunanistan güç kullandı zorbalık yaptı mültecilere kimse bir şey diyemedi çünkü Avrupanın istediğini yapıyordu. Mültecileri bize bıraktılar kimse istemiyor ki onları. Avrupa para veriyor mülteciler için ayrıca hükümetin derdi Avrupa dan gelen para zaten. Sizde algılama sorunu var belli. Ben asker görevini yapmasın mı dedim? Askeri yatırım olmasın mı dedim sanki ben diyorum ki ekonominin sürdürülebilir olması için buna göre adımlar atılmalı. Askeri yatırım bu kadar çok olmasına gerek yok hiç bir ülkeyle savaş içinde değiliz. Devlet personeli maaşları nereden geliyor? Halkın vergisiyle geliyor. Halkın vergisi düşerse ekonomiden dolayı, devlet personele ödeyecek parayı nereden bulacak sence? Bide gereksiz boş şov yapmışsın boş yapıp saçmaladın çok. Dediklerime yanıt veremiyorsun yediremeyip konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıyorsun. Bu arada hükümetin zamların sebebi Allah dedi. Anlıyorum sizi size göre ekonominin kötü olmasının sebebi beceriksiz vasat yönetim sergileyen hükümet değil Allah diyorsunuz aferin size. Yazık gerçekten 😂 fanatik ve gerçekleri inkar eden insanlarla işim olmaz yazacaklarım bu kadar.
ülkemde olmuş 10 milyon mülteci demografi değişmiş dogudakilerde var umudunu kaybetmiş ülkeye bağlılığı olmayan bir kitlede oluşmuş yani sen ülkeyi iyi yönetmelikten sonra altay yapsan ne olur atom yapsan ne olur uyanın artık biraz ülkeden her şey dortluk olursa böyle projeler bayram sekeri olur sen bu tankdan kac tane üretilecek biliyormusun 250 tane oda para yeterse hedef 1000 tank normalde ama tanesi 10 milyon 12 arası bu tankın 12 milyar dolar normalde devlete maliyeti basit hesapla olaylari geniş açıdan düşündüğünde hersey güzel degil sürekli mutlu olunacak bir durum yok bu savunma projelerin çoğu bu hükümetten önce vardı atak projesi 1996 başladı altay 1999 gibi obusler 95 topcu roketleri 95 de balistik fuze 1998 inanmayan savunma sanayi başkanlığı projeleri tarihlerine bakabilir milgem ve tf2000 projesi 1998 bırak yalanı dolabı ben yemem türkiye son 20 yılda çok fazla fırsat kaçırdı bilmediğin için ülke kurulduğundan beri gelişmediğiiçin iki proje görünce birsey yaptık sanıyorsun sırbistan çek cumhuriyeti birezilya hollanda ısveç hepsi zaten silah üretebiliyor iran birleşik arap emirlikleri hepsi silah üretebiliyor misir uydu firması kurdu tank imalat fabrikası aşti fransadan aldigi korvetleri kendi teranesinde inşa etti arti teknoloji bütün dünyaya yayıldı bu projeler paran ve insanın varsa çok zor imkansız projeler deği olsa zaten yapamazsin sen bilime teknolohiye yon veren bir ülke değilsin senin adam gibi eğitim sistemin kurumun yok zihniyet acisindan da kültür acisindan da uygun değil bu ülke
Vardıda neden yapılmadı Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 100 yıl olmuş Son 20 senede yapılmış bunlar?
Peki milltet ittifakı neden yapılanları yıkmaya geleceğiz diye vaad ediyor. Uçakları satacağız operasyonlar durdurulacak pkk ile müzakere yapılacak diye? Sen aklını peynir ekmeklemi yedin?
Adamlar yapmış işte ihalarla sihalarla bomba yağdırıyor kandile, Bunlar olmasa canlı bomba olarak gelirler
Haftada 2 defa balık, 2 defa tavuk, 2 defa kırmızı et yiyemiyorsunuz ama tankla gurur duyuyorsunuz. Artık açlıktan ölmeden önce tank paleti yersiniz. :D
Ben aç değilim ki, iyi oku dedigimi. Ben aç olsam bu kadar kas kutlesine sahip olmam. 😂 Sizin için üzülüyorum ama siz daha beter olun, daha çok makarnaya düşün diye aynı iktidara oy vermek gerekiyor aslında... 😂
Sen bizi dert etme ülkeyi teröristlere teslim edecek kadar kafayı yemedik, yiyecek bişeyler buluruz biz makarna sevmem ama aç kalırsam yerim. Bugün mangal keyfi yaptım
Ne değişik insanlar var, ülkenin savunma sanayiisine bunlar karın doyurmuyor diyorlar, savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunu okullarda eğitim verilmeli bence
boş ver onları, tabi hükümetin yanlışları da var. Fahiş fiyat artışının önüne geçmeleri gerekirdi ve yapamadılar bu gerçekten oylarını düşürecek ama ülke için yapılan her proje bir şekilde pisliğe boğuluyorsa bu HAİNLİKTİR başka bir şey değil.
tam bağımsız Türkiye için büyük değişikliklerin başlangıçlarından biri
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yapılıyor sonuç Suriye'den İran'dan bir sürü kaçak giriyor şu an güncel video var Suriye sınırında geçişi engellemek için kazılan hendege suriyrliler yaptirmiyor asker geri çekiliyor
Türkiye'de savaştan kaçan sığınmacılar var, CHP teröristlerle beraber iş birliği yapıyor. Özerklik 25 eyalete bölünecek Sınır ötesi operasyonlar durdurulacak pkk ile müzakere yapılacak güneydoğuyu pkk yönetecek cumhuriyet değişecek
Burada biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele veriyoruz. Siz patates soğana ülkeyi teröristlere teslim etmek için can atıyorsunuz
He babam he yaz CHP geldi de oldu da olunca yaparsa en başta ben karşı çıkarım savaştan kaçmış savaş bitti buyrun yollayın e afganlat neden kaçtı savaş mi var ciddden utanmadan konusuyirsunuz anca lafta milliyetçilik yıllarca yedi sülalesi bu ülke için çalışan biri askerlik yapan ile üç kuruşa ev alan birine vatandaşlık veren CHP değil
Sinan ogan dediğin gibi chp ile iş birliği yapıyor, Muharrem İnce dediğin kursları kapatıyor yine eski Türkiye baş örtüsü davası yeniden yükleme yapacak
Benim ab pasapoetim var ona rağmen gitmedim siriyede savaş bitti Lübnan bile yolluyor bir zahmet partinize baskı yapın ileride yirmi milyon Suriyeli olan bir ülke bırakacaksınız çocuklarınıza ben bu durumda çeker. giderim siz ecolan olur
Kardeşim anlamadığımız su daha ortada bir şey yok diyelim seçildi belki bu dediklerin olamayacak nerden eminsin diyelim oldu ilk seçim daha bir yıl dolmdan gider sende iyi parti buna izin verir mi sizin ki ön yargı bende demiyorum diyrlim dedigini yaptı hemen göndeririz bunu anlatıyorum bir ön yargı ile bakma dene gor bu açık
Dediğim o zaten şu an akp nin ne yaptığını insanlar görüyor illaki muhalefeti denemek istiyor sizin bakış açınız sadece kk onun yerine akliler ogan a oy versin ikinci tura o kalsın nasıl olir
Ben Sinan oğlanı en son çare olarak belki düşünebilirim, ben hiç partiye üye değilim önce düşmanıma bakarım sonra elimi masaya vururum oyumu kullanırım
Ülkede yaşadığımız için en iyi kararı yine türk milleti karar verir. Sen şimdiden git hanımefendi, Türkiye Süper güç olduğu zaman gelme bu ülkeye Turan ordusu kurduk
Ermenistan, Azerbaycan İran Sınırında Askerlik Yaptım 2015'te irandan cok mülteci geliyordu Her Nöbet Kulübesi Arası 15 km Güvenlik Zaafiyeti var en çokta mülteci bebekler çocuklar anneler kadınlara aciyordum
Doğrudur bu sığınmacılar neden Türkiye'ye geldi onu hiç düşünmüyor Ülkeleri neden karıştı neden savaş çıktı onu sorgulamıyor. Gitsin de gitsin de gitsin
Sorun savas çıktı degil dünyanin her yerinde savas var o zaman tr ye mi gelsinler biz sinirımizı sıkı tutmaliyiz o zaman evinizin kapı pencerelerini acık tutu kapamayın
Mülteci krizi, ekonomik kriz, adalet krizi, beyin göçü krizi vb vb krizlerde 20 yılda direkt iktidar sayesinde yapıldı 1 yapıp 10 götürmek ne kadar mantıklı bilemedim
Bence askeri harcamalar aşırı gereksiz israftan başka bir şey değil savaşta değiliz ki tanka topa tüfeğe para harcıyoruz anlamadım o parayı saçma sapan şeylere harcamak yerine halka verebilirler mesela
Türkiye sen doğmadan öncede savaşın içindeydi, biz doğmadan önce'de savaşın içinde, şimdide savaşın içinde senin haberin yok.
Saçma sapan şeyler dediğin senin namusun korunsun diye yapıldı Benim için namus önemli değil diyorsan sana diyecek sözüm yok.
Sınır ötesi operasyonlar yapılmasaydı halkın içine canlı bomba olarak gelirler İstanbul Ankara gibi kalabalik arasına girip Kendini patlatıp çok halkımız hayatını kaybetti. Beynini çalıştır para bulunur ama vatan bulunmaz 30 kupona alınmadı bu vatan