Gizli Üye(30-35)+1 yılAdı üstünde çocuk.. psikolojisini etkileyecek düzeyde bir ceza verilmemesine sevindim zira bizim ülkemizde adalet biraz tuhaf ilerliyor. Hapse de atilabilirdi çocuğa inanılmaz bir travma da yasatilabilirdi şaşırmazdım yani. Ceza yeterli 14 yaşında bir cocuktan bahsediyoruz
410 Yorumla- +1 yıl
Yani tamam çocuk da 8 9 yaşındaymış gibi yorumlar yapıp abartmasanız? 14 yaşında bir çocuk akli dengesinin yerinde olduğunu düşünürsek "geberin" cümlesinin manasını çözmeye hayli yetecek bir yaştadır. Belki yetiştirme tarzi belki kötü bir karakter. Sebep her ne olursa olsun 14 yaşında bir çocuğun aklı mantigi gayet yerindedir. Yaptığını hafifletmeniz çok saçma sanki bahsettiğimiz ilkokul çağının başlarında bir cocukmuş gibi
Cevap sahibi+1 yılNapsinlar idam mi edilsin saçmalamayın ya
Cevap sahibi+1 yılVerilen ceza yeterli. Yargılanmak bile korkutmustur zaten. Gereksiz duyar kasmayın sizde
Cevap sahibi+1 yılKes be sen ne biliyosun bi b-o-k bildiğin yok anca vıdı vıdı boş zırıltı
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. Heh bir bu eksikti yaşa bakmicsn devlet Tamam 18 den küçük olabilir ama bu çocuk eşek kadar adam olmuş ettiği laflar bilerek yapıyor küçük çocuk değil ya hafifletiyor sunuz geberin kelimesine gelelim şimdi genelleme yaptı ise o zaman çok kızıyorum ama sadece Şeref yoksunlarina dedi ise sorun yok Türkiye de zaten adalet yok ki kimse var diye yalan söylemesin
10 Yorumla
+1 yılYa gerçekten 18 yaşından küçük diye niye böyle hafif cezalar veriyorlar ki yani tamam yasal olarak 18 yaşından küçük olabilir ama aklı hainliğe ve afedersiniz p** diye çok güzel çalışıyor ee millete hakaret et millete söv hatta bunun eline araba geçse milleti ezer öldürür ondan sonra bilmem böyle hafif cezalar ver bence hapse atılması gerekiyor
40 Yorumla
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Yerinde bir karar. Sonuç olarak bu 14 yaşında bir çocuk. Devlet, yumuşak yüzünü göstermiş -ki, devlet sevgisi bu şekilde aşılanır bir bireye. Daha ağır bir ceza, çocuğu psikolojik olarak etkileyeceği gibi, ileride de Devlet düşmanı yapabilir.
31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Gündem konusunda 27,1b cevap paylaştı.
u +1 yılSonuçta çocuk belki de ergenliğin etkisiyle söylemiştir. farkındalık için iyi bir ceza olmuş. ama bu tiptekiler akıllanmaz. aile saygıyı öğretmesi lazım
10 Yorumla Yeterli degil bence cunku o 10 sayfayi muhtemelen internetten kopyala yapistir yapcak geccek ya da birine yazdircak
Ha kendisi yazsa bile icine isleyerek olmuycak
Bence depremzedelerle yuzyuze kalabilcegi bisi olabilirdi
Mesela 1 donem hafta sonlarinda oldugu ile göc eden bakima muhtac depremzedelere kitap okuma ya da yardim etme gibi22 Yorumla
+1 yıldepremzedelerin durumları hakkında 50 sayfalık kompozisyon yazdiririrdim ben. depremzedelerin bedeninde ne oldu enkazda. enkaz rakamları. havaciligin sagladigi imkanlar. politika ve deprem. deprem nasıl olur. boylelikle cehaletten kurtulur hahaha. benim klavye latin bu arada
20 Yorumla
+1 yılAntisosyallik seziyorum bu çocukta. Antisosyaller toplumun ahlak anlayışını kavrayamazlar, empati kuramazlar.
Bence zorunlu olarak akıl hastanesinde tedavi görmeli. Belli ki rahatsızlığı çevresine zarar veriyor.22 Yorumla- +1 yıl
Oyle seymi olurn
Yorumlarda bazıları yeterli ceza değil diye yazmış. Bence bu konuda çok haklılar. İnternet çağında yaşadığımız için kompozisyonu internetten kopyalar yapıştırır veya bir başkasından yardım alır. Bence 2 ay boyunca deprem bölgesinde çadırda kalıp depremde evini kaybeden insanların halinden anlaması sağlanmalı. Konfor alanında bencilce yaşamak kolay bazı şeyler yaşamadan anlaşılmaz. Bu çocuğun da depremde evsiz kalmışları anlaması için onların şartlarında yaşaması şart.
30 Yorumla
+1 yılAmeirkada küçüknyaşta kişiler için bile gerketiğinde yetişkin gibi yargılama yapılıyor. O kadar büyük olmasa da verilen karar hiç caydırıcı olmamış. Bu çocuk bundan ders almalıydı. Deprem bölgesinde borak 1 ayı 1 hafta bile o çadırda kalsaydı ve gönüllü hizmet verseydi keşke
20 Yorumla
+1 yılİyi bir karar olmuş ama bu çocuktan daha vicdansızca davranan bir çok kişi var. Hatta ben şeyi hatırlıyorum, iki tane kız canlı yayın açıp depremzedelerle dalga geçmişlerdi. Küfür falan etmişlerdi. Yani umarım bu tür ergenler de gereken cezayı alır.
21 Yorumla- Gündem konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılAslında bu çocuğu yerinde yani deprem bölgesinde gezdirilip oralarda gördüğü herşeyi kaleme almasını vermek lazım.
Okumak, bazı insana etki etmez. Kalıcı olması için görmesi, yaşaması lazım.32 Yorumla- +1 yıl
Onu okudum. Ama eline deprem ilgili kitap verip okumasını istemek, deprem bölgesinde yaşanılan yerleri görmesi kadar etki etmez.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukta kişilik bozukluğu var büyüdüğü zaman katil bebek Chucky olabilir kedi ve köpekleri 10 yıl besleme cezası verirdim ben olsam, ya da psikolojik tedavi başlatırdım bu kalpsiz duygusuz çocuğa. oyun oynaya oynaya beyni iflas etmiş bu çocuktan ailesinede hayır gelmez
10 YorumlaBence çocuğu böyle hafta da 1 kere yetimhaneye 1 kere huzurevine bla bla yardım yerlerinde bulunma ve çalışmalara katılma zorunluluğu verilebilirdi
11 Yorumla
+1 yılYani akıllanacaksa güzel bir hareket ama bilemiyorum farkındalık oluşturmaya çalışmışlar. Bir genci kazanmaya çalışmışlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yıl14 yaşında bir ergenin sosyal medya hesabında yazdığı şeye ceza mı verildi yani :d
Ergen bu? Ne dediğini bildiğini mi sanıyorsunuz sjxjxjx onu yazarken cool ve hawLi olduğunu sanıyordu muhtemelen.
10 Yorumla
+1 yıl14 yaşında bi ergensin nebu nefret ne bu kin nerden geliyo demek ki aile ya da arkadaş çevresinde böyle gördü cezası az olmuş ıslah evine atılmalıydı aklı başına gelir mi sanmam ama belki çevresinden utanırdı
10 YorumlaYa psikolojik sorunlar yaşıyor işte, zamanında 4 katlı evlerin den bizim kiralık gece kondudaki yaşamımıza kibirli bakışlar ve davranışlar görmüştüm, benzeri bir olay yaşamış veya madde kullanıyor olabilir, mahallenizde Sizi ezikleyen zengin kibirli birilerinin binası başlarına yıkılsa üzülürmüydünüz dürüst olun hadi?
10 YorumlaHiç zannetmiyorum akillanacağını. Evet küçük tabiki hapise atilmamali ama bı tik daha ağır bir ceza verilebilirdi. ya da daha çok kompozisyon yazması gibi.
10 YorumlaKarakol ortamını tatması gerektiğinden tarafım. 14 yaş pek de küçük değil, doğru ile yanlışı ayırt edebilecek bir yaş. Ailesine de ceza verilmesini isterim.
10 Yorumla
+1 yılYani bence ceza uygun cünkü yaşi çok küçük. Ceza veremeyeceklerinden empati yetenegini geliştirmeye çalişmışlar. Umarım ilerleyen yıllarda akıllanır da daha ağır cezalar almak zorunda kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılBence iyi bir ceza ama nasıl bi anne baba yetiṣtirmiṣ nasıl bir ortamda büyümüṣ asıl o araṣtırılması lazım ve çocuğun psikolojik destekde alması lazım bence.
10 YorumlaGündem konusunda 446 cevap paylaştı. Deprem bölgesinde hizmet etmesi sağlanabilirdi en azından empati duygusu gelişir.
14 yaşa bebe muamelesi yapmaya gerek yok davranışlarından sorumlu tutulabilecek bir yaş.10 Yorumla
+1 yılÇok saçma bir ceza, üstüne üstlük boşu boşuna 10 sayfa gidecek. Bence gözetim altında uzunca bir süre boyunca deprem bölgelerine götürülüp depremzedelere yardım ettirilmeli.
10 Yorumla14 yasindakilere bebe muamelesi yapmasanız? o yaşta bi birey gayet de farkindadir bir şeylerin bu arkadaş gibi ergen veletler malliğınin cezasini ailelerine para cezası verme yükümlülüğüyle ödemeli. belki babasi bacagini kafasini kırar da aklı başına gelir
10 YorumlaGündem konusunda 379 cevap paylaştı. Bence çocuk deyip geçmemek lazım. Belli ki pek sağlıklı bir aile ya da çevreye sahip değil. 14 yaşta çok çok küçük değil, şimdi el uzatılmazsa çok daha korkunç bir yetişkinlik geçirebilir.
10 Yorumla
+1 yılYanlış. Kompozisyonda da küfür ve küçültücü ifadelere yer verebilir. Kim değerlendirecek bunu? Bu iyilik olmuş ders değil.
10 YorumlaAile terbiyesi Almamış düşüncesiz ce davranmış. Belki bu biraz empati yapmayı öğretir de gelecekte gereksiz boş bir birey olmaz.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk üzerinde farkındalık oluşturmak için verilen çok güzel bir ceza.. duygusal zekasını kullanabilmeyi öğrenmiş olur umarım
10 Yorumla- Gündem konusunda 962 cevap paylaştı.
+1 yılLoLde bunun gibiler o kadar çok ki. Ağaç yaş iken eğilir bence ailesine de ceza verilmeli böyle bir çocuk yetiştirdikleri için
10 Yorumla
+1 yılbence ceza saçma. göncerecektin bir ay orada kalacaktı insanlara yemek dağıtacaktı o it bak nasıl adam olur
10 Yorumla
u +1 yılBu ergenlere laf söz geçmiyor, bunlarda aptal cesareti var.
Ceza falan umrunda olmaz, farklı bir nesil oluştu.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18 yaşından küçük diye ceza hafifletilmemeli eğer öyleyse 18 e girmeden her suçu işle adamı öldür kadına tecavüz et sonra ben 18 yaşından küçüğüm pişmanım cezami hafifletin de OLMAZZ ÖYLE ŞEYY
20 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir ceza olmuş gerçekten sonuçta daha 14 yaşında
20 Yorumla
+1 yılGüzel bir karar olmuş. Gelgelelim esas anne babasına ceza vermek lazimdi.
20 Yorumlaçocuk bunu yapıyorsa büyüklerini düşünemiyorum kim bilir büyükleri neler demiştir
10 Yorumla- Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bir uygulama yetersiz kalabilir bu arkadaşı psikoloğ eşliğinde teste sokmak lazım?
10 Yorumla sonuçta çocuk, saçma sapan ceza vermemelerine sevindim.
10 Yorumla
+1 yılGüzel bir ders olur :)
umarım bir daha böyle bir şey yapmaz10 YorumlaGündem konusunda 361 cevap paylaştı. İyice okuyup anlasın bu ceza ona ömrü boyunca unutamayacağı bir ders niteliğinde olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilinçli bir şekilde bir yorumu yaptığına inanmıyorum, bir alt yapısı vardır. Ki çocuk yani düşünceleri henüz oturmamış ama ben bir alt yapısı olduğuna eminim.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk olduğu için yeterli gibi ama şehrine gelen depremzedeler için olan yardım kollarında 1 ay çalışmasi daha uygun olurdu.
10 Yorumla
+1 yılBir depremzede olarak bu çocuğun depremi yaşayan bölgeye gelip yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum
11 Yorumla
+1 yıl14 yaşındaki bir insan neden böyle kötü olur ki
10 Yorumla
+1 yılBunu elime verseler 14 yaş dinlemem 14 saat döverim, harbi döverim.
10 Yorumlaİnsan 7sinde neyse 70inde de odur. Değişmeyecek
10 Yorumla
+1 yılBence 1 top a4 kagidina yaptigimdan pismanim gibi bisey yazssaydi daha iyi olurdu
10 Yorumla
+1 yılDepremzedelerin bulunduğu yerde 1 ay yaşaması orada çalışması daha mantıklı olurdu
10 Yorumla- Gündem konusunda 346 cevap paylaştı.
u +1 yılYetersız sosyal medyası ve telefonu 1 sene elınden alınsın
10 Yorumla Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. İlk suç için yeterli bir ceza bence. Tekrarında ağırlaştırılabilir.
10 YorumlaCeza hafif, bilakis bu çocuğun pipisini keserek cezalandırmalılardı
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbunu yetistiren aileye de 310 sayfa yazdirmalari lazim
10 Yorumla
+1 yılGüzel olmuş ceza az sayfa olmus daha fazla olsaymis iyiymiş
10 Yorumla
+1 yılCezalar yetersiz bence hatasını çok iyi anlaması gerekliydi.
10 YorumlaÇocukluğunu zkm onun göndersin deprem bölgesine onlar cezayı kessin
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu nasıl ceza okulda ödevini yapmayan çocuğa verir gibi
36 Yorumla- +1 yıl
Çocuk mu şimdi bu
7 sinde neyse 70 inde de odur
Bunu sağlam bir dövmeleri lazim
Biz neden 14 yaşindayken böyle değildik
Ağzini burnunu kircaksin bunun
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe olduğunu tam bilmiyorum ama ailesiylede konuşulmalı bu çocuğun. 14 yaşında bir çocuk bunu kendi iradesiyle söyleyemez. Ceza iyi olmuş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğun ülkücü olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.. Böyle iblis bebeler onlardan çıkıyor çünkü
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAz olmuş yani yaşı küçük diye bu kadar hafif ceza verilmemeli daha ağır ceza verilir başka yöntem ile
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu çocuğu yetiştiren ailenin sorgulanması ve zihniyetini irdelemek gerek. Bu çocuk nasıl bu hale geldi. Onu araştırmak gerek.
00 Yorumla - Gündem konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılBu çocuktan adam olmaz
Döveceksin bunu
Ya da aç birakacaksin enkazin altinda
O depremzedelerden özür dileyene kadar00 Yorumla - Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnne baba ceza verilmeli. İyi çocuk yetiştirmedi için
11 Yorumla- +1 yıl
Sosyal medya ya yaş sınırı olmalı 18 altı
Gündem konusunda 748 cevap paylaştı. Hafif bir ceza. Deprem bölgesinde yardım çadırında görevlendirilmeli.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar canice bir şey söylemiş o betonların altından insancıkları kurtarma çok zor çok zor
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne