Fransa'da yaşayan tır şoförü Gülfem Zengin, tek başına kendi tırıyla 4 günde 6 ülke geçip, 4.300 kilometre yol yaparak, toplanan yardımları Kahramanmaraş'a ulaştırdı.

Fransa'da yaşayan tır şoförü Gülfem Zengin, tek başına kendi tırıyla 4 günde 6 ülke geçip, 4.300 kilometre yol yaparak, toplanan yardımları Kahramanmaraş'a ulaştırdı.

Kendisini bu olaydan önce de tanıyordum. Tırcılık yapan bir kadın olduğu için takdir edip, videoları karşıma çıktığında takip ediyordum. Fransa'dan Türkiye'ye yardım dolu tırla gelmesi çok güzel. Bu kadın 4.000 km ötedeki Fransa'daki Türkiye'ye yardıma geldi ama hükumet Hatay Samandağ'a çadır ulaştıramadı. Not: Hükumet Samandağ çadır ulaştıramadı derken oranın nüfusuna yetecek kadar ulaştıramadı demek istiyorum. Aile sayısının 11' da 1' i kadar çadır gelince oradaki insanlar da çevre şehirlere ve uzak yerlere göç etti.
Yine reklam kokan hareketlerdeyiz fazla sözü uzatmaya gerek yok, adam ne demiş; iyilik yapar gibi görünmeyin, iyilik yapın görünmeyin, bu hareket onun tam tersi, her hareketi her iyiliği dünyayı kurtaran insan gibi çevirip çevirip önümüze atan medyadan ben sıkıldım ki keza başkalarıda sıkılır, ona bakarsan o kadar başarılı, yardımsever, övülmesi gereken insan var ki, yapılan bu hareketler onlara haksızlık o zaman onlarıda favori insan gibi göstermeli, haklarını yememeli. Biz zaten çekip göstermeye resmetmeye meraklı bir milletiz, bizimkiler bir masada bile otururken elli tane resim çektiriyolar, bide hemen oraya buraya gönderiyorlar, bu işte onun gibi. Hem bu kız nasıl tırcı olmuş anlamadım daha onbeş yaşında elli sene çalışmışta tırmı almış, altı üstü tır sürmüş, buna şimdi çekememezlik kıskançlıkta derler, zaten ne yazsan herkes her yere çekiyo. Ha bu yorumu olumsuz eleştirecek varsa olumsuz eleştiri yazıp yaftalıkdıkları haksız yere küfür ve hakaret edip saydıkları günlere saysın insanlar. Zaten insanlara ağzınla kuş tutsan faydalı olamazsın çıkar medyada birini gösterirler en iyisi odur 500 beğeni alır, sanki beğenenler günde 500 insanı faydalıda. Hastanelerde çok zaman geçirdik şükür kimseyi göremedik sanaldan, bide eleşitiri edeni yapanı var, he bu kız herkesi kurtardı başımıza müdür yapalım, bunu yaptıysa kendi prestijini artırdı bize fayda sağlamaz, resmen gözümüzün içine sokuyorlar, ben bu tarz haberleri o kadar önemsemiyorum.
Baylar, olm bak ilerde çocuğunuz falan olur. Anne bak resim yaptımm, baba bak ödevimi yaptımm dediğinde takdir edin, sevin basini okşayın, hediye alın. Bir şekilde başardığını hissettirin. Ozellikle beyler freudun kastrasyon kompleksi cok sıkıntı, kızlarınız gidip bütün erkeklerin normal olarak yaptığı bir seyi kendi yapınca dunyayi sırtlanmış gibi hissediyorlar eksik etmeyin, istirham ediyorum.
Soruya dönersek normal bir tır soforunun mesaisini yerine getirerek yardım faaliyetini yardım bölgesine ulaştırması durumudur. Bunu TEK BAŞINA, KENDI TIRIYLA diyerek zaten tek başına uzun yollar boyunca malzeme tasimaya yarayan bir makinenin kondüktorunu yuceltmeye calismak; biri s*ctiktan sonra afferinn demek gibi bir şey. Bunu esitlik anlayışımdayım gibi algılamayın, erkekler olarak gücün her alanında kiyaslanamayacak kadar üstünüz (kadınların güzellik ve duygusal taraflardaki üstünlugü ile birbirimizi tamamlarız), bunun yanında birini güç gerektiren bir işi yapıyor diye takdir etmek; bazı sorunlari sebebiyle dislanmis hisseden mor saçlı vatandaslarin dikkat cekmek adına her yol mubahtir anlayisiyla çöplükten parlak yıldız arayışı içerisindeki çingeneliğini takdir etmekten başka bir sey değildir.
Ayol ne kastın helal olsun de gece aw
Çok doğru. Hele tek başına falan denmesi sanki sapıklara çağrı gibi duruyor kızın da fotosunu öyle kabartmışlar ki... Bütün sosyal medya bunla yankılanıyor afferim diyenlerin de ekseriyeti yaşlı sapıklar. Hatta başta yalan haber mi dedim. Daha araştıramadım. Nasıl da rahat bırakmışlar hayret. Şöför dinlenme tesisleri falan ne bilim tırcıların kamyoncuların namı belli de bu konularda. İvedik filmini bile hatırladım. Bir de bazı kamyonlar soygunculara rastlamıştı ya. Fransa yazdığına göre belki yalnız gitmemiştir. İnanasım gelmiyor açıkcası.
Azerbaycanda tek başına arabasıyla yardım getiren adamda popüler olmuştu sizinki bence insan çekememe ve cinsiyete olumsuz duygu besleme.
@Andromedadanbirkız Ah sonunda, SONUNDA! yazımin sonuna inci gibi dizdiğim yemleri bir kefal tutmuş. Balıkçılıkta adettendir küçük balıklar geri salınır, merak etme seni de biraz pışpışlayıp geri bırakacağım. Bahsettiğin haberde imkansızlıklarına rağmen millet bilinciyle yardım eden bir adamın bu çabası toplum tarafından takdir edilmiştir. Sizin gibi kendine etiket arayan kişiliğini sorgulamaktan insani, özellikle de feminen doğasını kaybeden ateş böcekleri bu çabayı ne anlayabilir ne de "bakin ben ne yaptımm, baba bana aferinn deee" diye aĝlamayı bırakabilir. Bu tırcı kız da zaten sizin tarz biri; sabah programlarına katıldııı, hatta haber kanallarına roportaj verirken drama ve yolda ortaya cikan aşk hikayesi de ekleyerek takipci sayisini arttirdi. O örnek verdigin adam ve bircok adam da sadece görevimi yaptım diyip geçer bu olayı; çünkü heerr durumda, bunu kendi menfaatleri uğruna kullanmayacak kadar onur sahibidir (bu normal kadınlar için de geçerli). Insan olmayı bilen, feminen, akıllı kadınlar az sayıda olsa da her yerde ve bu tür kadınları bizim gibi erkekler her zaman destekler, korur yüceltir. Sana tavsiye; yok diye çığırdığınız Tanrı'ya dua edin de size acısın, çünkü bizler için hıçsiniz, bir yeriniz veya değeriniz yok. Dünyadaki hiç bir erkek sizi kadın olarak görmüyor ve kovulmuş melek tablosuna olan sempatiniz bu yüzden hiç bir zaman bitmeyecek 😄 şimdi okyanusun serin sularına dönebilirsin feminist balıkçık, ben ablalarına kemik atmaktan daha çok zevk alıyorum
Tanrınıza inanmıyorum ama tanrı olsam aunada gördüğünüz kisi gibilere çok acırdım :) uzun yazınca kendini haklı zanneden henüz olgunlaşamamış insanların başarılarını yardımlarını bile kıskanan bireyle r çok komik. Ve tam tersi genelde güçlü babaların kızları böyle olur aileden babadan yeteri özgüveni almıştır diğerleri gibi bir erkek onayına sığınmaz. Buda bazılarının zoruna gider ve çıkar feministlere saldırır. Zira bir kadının ondan daha iyi olması katlanılmaz. Radikal feministle reali bile ayırt edemez çünkü tek derdi ondan daha iyi seviyede bir karşı cinsi çekememesidir. Adam takdir edilince normal kadın edilince nedense erkeklerin sesi çıkıyor.
@Andromedadanbirkız ahahha neden bu kadar aynısınız ki... bu onay aramayışını memelerinle nasılım sorarken de yanina al bebiş lazım olur
Benim adıma açılan gizli sorular bana ait değil ayrıca dekolte seviyorum istersem açar dolanırım bu bir onay arayışı değil ayrıca cevap veremeyince kişiliğe sallamak baya komik :)
Ne kastınız ayol herkes herkese saygı duysun yeto
Bugün Elbistanda Polonyalı yardım severler vardı. Bir koca kazanda çorba yapıyorlar ve sallama çay dağıtıyorlardı. Tek kelime Türkçe bilmiyorlar, bizde de İngilizce bilen yok 😂
Pilis tii diyorum, ça ça diyor gülerek 🤣
Çayları sallama, sırf meraktan insanlar sıraya giriyor, çorbaları vasat, sırf gönülleri olsun diye herkes onlardan çorba içiyor 😆
Cevap
92Cevap
Evet helal olsun Allah bu iyiliğini karşılıksız bırakmasın umarım...
Evet çok çok güzel bir hareket yardımlaşmak konusunda ülke olarak her ne kadar kötü şeyler yaşamış olsak da bu konu da iyiyiz gerçekten yardım etmeleri düşünmeleri çok ince ve iyi bir davranış tebrik ediyorum kendisini.
altındaki mesajı (bir kadın bak tır soforude oluyo bak tek basına gidiyo bak onca yol korkmadan gelmişs vay) dısarda bırakırsam tabi alkıslanacak hareket.
kendi tırı olması benim asıl odaklandıgım konu. tırın kimin oldugunu niye haberde verilmiş anlamadım ki bu kız nasıl bi tır edinmiş tır dediğina z buz bpara değil.
sonuc olarak bir insan bi yardım getirmiş bence iyi ok sevindim. ama gerek yoktu. ordaki dısısleri yetkilisine bıraksa bence daha iyi olurdu. ucak mucak kaldırılırdı biterdi iş hızlıca. ama o zaman bence reklam olmaz tanınma olmaz su anda tanındı kendisi.
Zaten melek görse kanat sesinden rahatsız olur sen ve senin gibileri. Gerek yokmuşmuş 🤦♀️ Allah beyin versin sana
Gerek yoktu deyince mi sevinmiş oluyorsun? Yorumlarda çoğu kişi kızın bu hareketinden rahatsız olmuş ben de bundan rahatsız oldum.
@Mrtol1453 Teşekkür ederim 🙏
@Karcicegi06 yavru seni alır tehlikelere sokar tehlikeleri anlatırım korkarsın, bizim teyze torunu bile 15 yaşında kamyon sürerdi, onuda haber yapsınlar, ben ne acılardan tehlikelerden geçtim haber olmadım şimdi bu başıma herkül kesildi seni alır bir temizhaşlarım sokakta kudurmuş bir ablana postalarım anladın mı sen benim seviyem değilsin saygınsıfır, sanal boş bir nevalesin, çok akıllıydın defolgit bu akılları karaktersiz ablarına öğret, dışarda bulaşırsan bacaklarınıcaaaaaarttdiye a.. yırırı. m senin. Her yere yorum sallıyorsun kendi yorumun yok, kendinizi üstün, zeki ve dayanıklı bir halt gibi görüyorsunuz daha 20 liksin ve ççocuksun. Konuşmalarına dikkat et, ben ne yazacağımı ve doğrularımı sana değil kimseye sormuyorum. Allahlık adam değilsiniz. Bir felaket anında çıkıyorsunuz ortaya, senin gibi patavatsızlar sanalda çok, kendinle uğraş iyi olur.
@senisevem99 Saygın sıfır diyene bak Allah aşkına 😂 Yazdıklarının iğrençliğinden haberin var mı senin? İstediğim yere istediğim yorumu yazarım senden izin mi alacağım? Bir kere şu yazdıklarınla benim anlatmaya çalıştığımın alakası yok hangi gezegende yaşıyorsun? Oksijen yerine karbondioksit teneffüs ediyorsun herhalde 🤦♀️ İnsanların yaptıkları iyilikler sana batıyor kudurmuşsun sen belli. Yaş değil akıl önemlidir senin IQ un benim yaşımdan düşük yaşımı laf ediyorsun ya. Ben gayet düzgün konuşuyorum sen daha yazmayı bilmiyorsun git okula yazmayı öğren. Tabii kadın olması ve böyle zor şeyleri başarması battı sana kıyamam ağlama. Dünyayı gözünle gör başka yerinle değil. İnsanların yaptıkları iyilikleri bile eğriye çekmeyin. Herkes haber olmak zorunda değil. Senin içinde kalmış anlaşılan. Çok istiyorsan haber kanalına çık anlat kendini bak işte sen o zaman REKLAM yapmış olursun.
@Karcicegi06 kendisinin getirmesine gerek yoktu bence dedim. bu benim fikrim. bence getirmesi luzumsuz. fransa organizasyonunu eminimki konsolosumuz yapıyordur. onca yol git benzin harca zaman harca manasız bence. bu işler icin kargo ucakları var büyük kapasiteli. eminim öyle bir şey kiralamışlardır. ayrıca rahatsızda olsan fikirlerden kalp kırmamalısın bence. herkes düşünmekde özgür. naziklik kibarlık kazandırır cunku.
@Mrtol1453 dostum 2 kişi konusurken 3. kişiye ne düşer. arkadasa izah de ettim. oku istersen. hemen hop kız dur savunayım diye atlamak bu yaptıgın.
Kalbini kırdıysam özür dilerim hakkını helal et ama gerçekten herkes kıza sallamış demediğini bırakmamışlar o anda sinirden kırmış olabilirim kusura bakma
😊
@Mrtol1453 bildiğin kıza yürüyon kardesım. yürü yürüme sevgilin olsun olmasın benden uzak dur git ötede oyna ne yaparsan yap ya. benim paylaşımıma bi katkın varsa yaz yoksa park o tarafta senle ugrasamam ergen ergende yazma bana. kimseyi savunma kimsenin haddi değil. yırtık dondan cıkar gibi cıktın mod dusurmekten baska işe yaramıyorsun bi de abaza demiş. len kız bana yazmıs. okudugunu anla once
Hep bir eleştiri hep öfke, saçma sapan yorumlar. Ben bu arkadaşımızı takdir ediyorum, bir şeye niyetlenmiş ve başarmış yapmış, emek vermiş zaman ayırmış. Yardım eden etmeye çalışan herkese teşekkürler. Boş boş nefret kusmanın manası yok. Aferin sana TIR şoförü helal olsun.
Yani tabii ki yaptığı güzel bir şey ama imkanı olan her insanın yapması gereken bir şeyi yapmış ya aslında tamam kabul ediyorum böyle şeylerin haberi olması güzel bir şey ama yapılan bağışların ya da yardımların bu kadar göz önünde olmasını şahsen doğru bulmuyorum
Böylece bir defa daha gördük ki Türk milleti olarak yediğimiz içtiğimiz s. çtığımızı ve ettiğimiz yardımı boy boy belgelemeye "laann bak ben deprem bölgesine gittim (dur şurdanda 1-2 poz vereyim aha dur şu bina ne güzel yıkılmış kanka beni şunun önünde de bi çeksene... aha olmm gelin şu çorbayı verirkende çekinelim!) siz yatın bakalım evde" demeye ne de meraklıyım!
Halbuki neydi sağ elin verdiğini sol el dahi görmemeli bilmemeliydi!
İyilik yapar gibi görünmeyin!
İyilik yapın görünmeyin...
... meraklıyız!
Kadın çoğu Türk erkeğini maddi yonden bine katlar ahahahh kudurmuşlar yorumlarda. Kapasiteniz yetiyorsa sizde gidin yurt dışına beyler sizde yurt dışında bir tir alın işiniz başında olun da görelim. Öyle turkiyede fabrikada çalışmaya benzemez ha aman sjxjjsjx
Gerçekten ya nasıl zorlarına gitmiş bazılarının ağlamışlar resmen 🤦♀️
Onda on yorum
söz konusu insan olunca hepimiz cefakar vefakar insanlarız tek sorun siyasal islamcı orullar yapılan hizmeti iyiliği siyaset için yapıyorlar analarının mng onlardan gelecek hayırdansa şeri yeylerim
Kız Fransa'da kendi tırını almış, kendisi içini doldurmuş, o kadar yol masrafını karşılayıp gelmiş. Eeeee? Biz bu ülkeden yaşayıp neden kendi tırımızı alabilecek kadar para kazanamıyoruz? 😂
Biz İstanbul'da oturanlar popomuzu kaldırıp şuradan şuraya gitmiyoruz millet Fransa'dan geliyor hayatımın en zor zamanlarını geçiriyor olmasaydım muhakkak bence fiziksel anlamda yardım etmek isterdim
Çok laf ederim, ama bu millet hala büyük millet olduğunu, arada sadece parazit yapmakla yükümlü fanatiklerin kuru gürültüsü yüzünden bu yönünün bastırıldığını gösterdi bu depremde.
Keşke o yardımların paraların hepsi ihtiyaç sahiplerine ulaşsa ama ne üzücü bir durumki yardımın toplandığı titizlik dağıtımda yapılmadı 😠😠😠😠😠
Vallaha helal olsun ben yapmfeseler ben erkek halimle yapmam ona helal olsun ona o cesareti veren ona öyle yapan kisiler yaşadığı ğlkedekilee sayesşnde yaptı
Burdan birime desen karnına zor doyurup yapar mi zor
Evet bu haberi okumuştum. Ne güzel tek başına böyle bir şey yapması. Helal olsun diyorum yani.
Bizde gittik yardıma reklam yaptık mı? 3 gün Hatay da kaldık Malatya . Adıyaman. Gaziantep.. kayseri Osmaniye adana yani deprem yerine gittim yardıma falan ama resim dahi çekmedik reklamda etmedik.. yaptıysa kendine sevap kazandı sana değil
şu an sana şov yapıyorum @ppreambule
Bunlar reklam başka hicbirsey değil.. böyle şeylerden gıcık kapıyorum
Deli gibi seni si k mek istiyorum şu an ister misiniz
Evet bana göre de reklam kokan hareketler katılıyorum
Helal olsun 👏👏
Devlet 3 gün ortada yokken bu güzelim kalpli insan taaa Fransa'dan gelmiş... Yüreğine sağlık guzel insan 😊❤️
Demek ki her şeyi Avrupa'da bitiyor bitiyor Uygar ve Medeni toplumu artık orada olduğunu düşünüyorum Türkiye'nin bomboşu anlamsız
Helal olsun cesaretine hayran kaldım üstelik tır kullanan bir bayan bütün algıları silip süpürdü darısı biz kadınların başına kadınlar daima bir adım önde 💪👌👏
Muhteşem bir hareket doğrusu tebrik ederim onu canı gönülden
İyi yapmış ama kendi tırı değildir muhtemelen.
Helal olsun ona, canı gönülden kutlarım onu; Allah emsalini arttırsın.
Kadın dersin..
Öyle değil işte
Karakter meselesi 👏
Her babayiğidin harcı değil. Helal olsun 👏👏👏👏
Helal olsun... Umarım ki yardımlar yerlerine ulaşır...
Bu da, bütün suçu gurbette yaşamak olan gurbetçiler hakkında ileri geri konuşan, çekemezlik yapan, kıskançlıktan çatlayan fesat insanlara kapak olsun.
Yanlış anlamayın, sözüm sadece onlara. Uydurduğum bişeyde değil, bizzat sıkça tanık oldum yazıkki 😒
kız kimseye güvenmemiş, kendi gelip teslim etmek istemiş. o kadar güvensiz bir ülkeyiz aslında.
Helal olsun. Nene Hatunlar , Kara Fatma'lar bitmez bu ülkede <3
Helal olsun Allah 1000 kere razı olsun koca yürekli kadın.
Çok da güzelmiş masallah.. Allah razı olsun tekerine taş değmesin 🙂
Allahim her yerdede bu Allahtan bi tir suruyo
Böyle örnekler de var, böyle vatansever böyle güzel kalpli insanlar da var çok şükür
Böyle insanların varlığı göz yaşartıcı, yaşama 4444 elle sarılma sebebi!
Bu kız zaten tırcı. Neyin tantanası bu anlamadım.
Reklam kokusu aldım
alkışlanası bir hareket yazsan daha uygun değil miydi. sormaya bile gerek yok bence.
Valla helal olsun TÜRK KADINI her yerde TÜRK KADINI arkadaşşş.🧿🧿🧿🧿🧿
Kadın erkek eşittir. Ama yine de teşekkürler Gülfem
Gerçekten iyi bir davranış kahramanmaraşlı depremzede olarak alkışlıyorum
Bireysel yardım edenlere hayranım. Çıkarları yok.
Ne güzel insanlarımız varmış, bu deprem sayesinde halkımıza dair bir şeyler yeşerdi içimde.
Bu kadını çok seviyorum yutupta izlemistim azeri hemserim ❤
Bu kızı YouTubeda da uzun zamandır takip ediyorum kendisi çok temiz kalpli bir insan
Helâl olsun. Allah razı olsun. Ömrü uzun huzurlu bereketli olsun.
Gerçekten de helal olsun ayakta saygıyla alkışlıyorum
Helal olsun gurur duydum 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼🌷🌷🌷😅
Gulucuk araya girmis
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
O kadar hayır severse neden ülkesin den ayrılmış orada burada yaşıyor
Güzel cevap
Aynen öyle
keşke herkes onun gibi olsa... dünya böyle güzel insanlarla güzel oluyor.
Teşekkür ediyoruz kendisine başarıları daim olsun..
aşık oldum kadının azmine uhuuuu helal olsun
Türk kızı türk evladı işte Maşallah Allah gönlüne göre versin...
2 yıldır youtube üzerinden takip etmekteyim çok tatlı bir insan olduğunu bir kez daha göstermiş oldu
Helal olsun kanında var
Büyük azim takdir-e şayan
Kesinlikle ama kesinlikle evet
Helal olsun ne diyelim
Helal olsun iyi insanlar iyi ki varlar
Allah razı olsun..
Kral hareket👍Kadının gücü muazzam.
Helal olsun gerçekten helal olsun
Helal olsun...
Çok hoş, helal olsunn:))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?