Ulu önderimizin annesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 100. yılı.. İzmir Karşıyaka'da 1940 yılında kendisi için yapılan anıt mezarda anılacakmış. 14 Ocak 1923'te hayatını kaybetti.

Ulu önderimizin annesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 100. yılı.. İzmir Karşıyaka'da 1940 yılında kendisi için yapılan anıt mezarda anılacakmış. 14 Ocak 1923'te hayatını kaybetti.

Ölümsüz bir saygı ile anıyorum. Kızım olursa adını Zübeyde koyacağım🙏❤️.
O olmasaydı oğlu olmayacaktı ve şuanki yaşadıklarımızı daha yıllar önce yaşayacaktık.. anlayana..
yaşasın Mustafa Kemal Atatürk❤️ ve değerli annesi Zübeyde Hanım🌸🙏
Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yokoluş sürecini tersine çevirmiş bir liderin annesi olmasıyla beraber, dönem Türk kadınının çektiği onca çile, acı ve kedere karşın cefakar, fedakar ve özverili duruşundan ödün vermeyişinin sembolü olan Zübeyde Hanım bu milletin de annesi sayılabilinecek yegane değerli kişidir.
Türk milletinin sorunlarını omuzlamış o yiğit insanın tüm acısını yüreğinde derinden hissetmekten yorulan bakışları dilerim huzura kavuşmuştur.
Cevap
42Cevap
Huzur içinde yatsın böyle güzel karakterli zeki bir çocuk dünyaya getirdiği için ne kadar teşekkür etsek ne kadar minnet duysak azdır. herkes annenelik yapamaz maalesef dünya da Zübeyde hanım gibi anneler o kadar değerlidir ki ellerinden öpüyorum. bize böyle güzel bir miras bıraktığı cumhuriyeti bıraktığı için de Atamı buradan tekrar saygı ile anıyorum. 🌹
Ne kadar manidar değil mi...
Bütün dünyanın saygı duyduğu, andığı ve örnek aldığı büyük önderin annesinin öldüğü yıl Cumhuriyeti ilan etmesi...
Cumhuriyet insanca yaşamak isteyen insanların ana kucağı gibi, annesini kaybeden bir adam, bir topluma anne hediye ediyor...
Fotoğraftaki detaya dikkat çekmek istiyorum, Zübeyde Hanım'ın başı kapalı...
Mustafa'ya o dönem şartlarına göre olabildiğince iyi annelik yapmış, ilgi ve sevgisini göstermiş Zübeyde Hanım'a bu topraklarda her şeye rağmen bu şekilde yaşayabildiğim için teşekkür ediyorum...
Bir erkek çocuğuna annelik etmedi, dolaylı yoldan bir ülkeye annelik etti...
Saygıyla 🙏
Ellerine sağlık ne güzel anlatmışsın
Rica ederim 🌸
Öncelikle vatanımızın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarına Allahtan rahmet dilerim ve huzur içinde uyusunlar. Dünyaya gelmiş en büyük Lideri ve Türkiyemizi düşman topraklarından kurtaran pırıl pırıl bir evlâdı dünyaya getiren Zübeyde Hanıma teşekkür eder kendisine Allahtan rahmet dilerim huzur içinde uyusunlar.
Hafız Zübeyde hanım nasıl bir mayayla doğurduysa Atam 7 düvele saplamış hala saplıyor mezarında bile saplıyor badem bıyığını sqtklerime. Dünyaya 2 lider gelmiş iyi lider olarak Atatürk kötü lider olarak adolf hitler birde bu adolfün çakma versiyonları var alageyik sürümü bsqtrolup gideydi.
Öndelikle ona çok minnettarım
Atatürk gibi bir lideri yetiştirdiği için.
Ona ne kadar teşekkür etsek az. ellerinden çokça öpüyorum
Atatürk'ün, onun ve şehitlerimizin ruhu şad olsun..
Öncelikle*
İyiki öyle bir evlat yetiştirmiş, Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun
Değiştirirse dünyayı anneler değiştirir. Böyle bir çağ ötesi cevher yetiştirdiği için ellerinden öpüyorum biricik Zübeyde Annemizin mekanı cennet olsun🖤
Işıklar içinde uyusun Zübeyde Hanım. Mustafa Kemal Paşa gibi yiğit bir Türk paşasını doğurup yetiştirdiği için ellerinden ne kadar öpsek, ne kadar teşekkür etsek az. Yattığı yer incitmesin.
Bu ülkeyi kurtaran ve yoktan var eden adamin annesi. Butun bir ulkenin annesi. Ne soylesek yetersiz kalir bence
Böyle bir evlat yetiştirdiği için Allah nurlar içinde yatırsın. ona çok şey borçluyuz
Böyle bir kurtarıcıyı, asaleti, lideri doğurmuş. Türk milletinin anası! ellerinden öperim, ruhu şad olsun..
Bolca kalp iyi ki büyük lideri dünyaya getirmiş 💜♥️
Ne kadar şanslı bir kadın dünya liderinin annesi. O günleri yaşamak isterdim ❤️❤️❤️
Çok özel bir evlat yetiştiren, çok özel bir anne 💝
Allah rahmet eylesin.
Toprağı bol olsun.
@halilim123 kardes tamamen yanlis yazdik ben aslinda annesi degilde mustafa kemali kastetmistim annesine diyecek lafim yok yazim hatasi oldu.
Böyle evlat doğurduğun için minnetarız sana Türk'ün anası huzur içinde yat 🙏
Allah razı olsun yetiştirdiği insanlardan. Tini uçmağ olsun.
Mekanın Cennet olsun güzel insan Zübeyde annemiz 😢
Zübeyde Hanım için söylenecek pek fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Allah rahmet eylesin. Bir yiğit doğurmuş adı Mustafa Kemal ATATÜRK
Analar var yiğit doğurur , analar var *t doğurur!
ruhu şad olsun , mekanı cennet olsun.
Ne demek istiyorsun?
Pek bir şey söylemek istemezdim. Kısaca vefat ettiği yer çiçek bahçesine açılsın.
Çokta umrumda banane asır gecmiş şu geçmişi boşverinde gelecege bakım artık beynimizi yıkadılar eskilerle
Ellerinden öpüyor, huzurunda saygı ve minnetle eğiliyorum.
iyi ki böyle bir evlat yetiştirmiş bu vatana
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🙏
Allah rahmet eylesin. Mekanları Cennet olsun.
Analar var yiğit doğurur 🫶🏻 Toprağı incitmesin
Evet
Mekanı cennet olsun huzur içinde uyusun.
Allah rahmet eylesin
Allah gani gani rahmet eylesin 🖤🖤
Rahmet ve saygıyla anıyoruz
Mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. 🇹🇷
Allah rahmet eylesin.
Analar neler doğurmuş maşallah
Sen olmasan güzel kadın bu ülke olmazdı
🌼🌼🌼❤️❤️❤️❤️❤️🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Işık’lar içinde uyusun.
Kemikleriniz sızladığı için çok özür dilerim...
Toprağı bol olsun
Böyle büyük bir kahraman doğurduğu için çok şanslı
Allah mekanını cennet eylesin inşallah.
Olmasaydın, olmazdık.
Allah rahmet eylesin.
Huzur içinde yatsın oğluna minnettarız 🌷💜
Nurlar içinde yatsın.
Allah rahmet eylesin ama ksbu demi okuyorsun
İyi insandı :(
Mekanı cennet olsun
her şeye bayram yapmasak mı
🖤🖤