Şeriat
Laiklik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır hukukla şeriatle bi alakaı yok laikliğin
Türkiye cumhuriyeti çok etnikli Laik bir ülkedir. Sonsuza kadarda böyle gitmesi gerekir
Bir müslüman olarak şeriat hukuğunu mantıklı ve doğru bulurum cezaları sert ve caydırıcıdır. Ama ülkemiz ve modern dünya şartları için uygun değildir.
Ülkemizde adalet olmamasının sebebi ülkenin adalet sistemi değil bu sistemi kullanan yönetimin ve insanların yanlış olmasından kaynaklı bunun laiklikle bir alakası yok yani.
Doğru yönetimle ve bağımsız bir hukuk sistemiyle asıl adalet sağlanabilir. Ki mevcut yönetimle bu mümkün değil
Şahsi düşüncem laiklik olmalı fakat bazı suçların cezası da idam olmalı. Birini taciz tecavüz eden varsa bunun cezası idam olmalı. Kasten haksız yere birini öldüren yaralayan şiddet uygulayan varsa da cezası idam olmalı.
Cevap
11Cevap
Laiklik tabi ki
Sizce laiklikle ülke yönetilebiliyor mu peki? şu an laiklikle yönetiliyoruz ama adalet diye bir şeyin olduğunu düşünüyor musunuz?
Sen şeriat gelince adalet olacağını mı düşünüyorsun? irana bak kadın baş örtüsü takmadığı için darp edilip öldürülüyor. ancak gelişmemiş cahil ülkeler şeriat ister
Bir kadın laikliği istemiyorsa kadınlığa değer vermiyor demektir.
Ozmn sizin demenize bakılırsa endonezya da şeriatla yönetiliyor ve gayet gelişmiş bir ülke. İranın kültüründe kadına şiddet varsa bu şeriatı suçu değil amacım kimseyle kavga etmek değil ama kadınlığa değer vermiyor demektir diyorsunuz bu size göre bana göre laiklikten ziyade şeriat kadına daha çok değer veriyor. en azından bir kadına tecavüz edildiğinde şeriattaki suçu idam oluyor laiklikteyse hapise atıp içeride bizim vergilerimizle besliyorlar
Üzgünüm ama düşünceniz çok geri düşünce. genelde şeriatta kadınlara köle gibi davranılır. kadınlara mal eşya gibi davranılır. siz kendinizi erkeklerin kölesi yapmak istiyorsanız karar sizin tabi ki saygı duyarım. ama ben kadınlara değer verilmesinden yanayım. bu yüzden laiklik diyorum. zaten bu ülke laikliği düzgün uygulayamıyor. ama bugünlerde geçecektir tabi ki
Üzgünüm ama bu ülkede düşüncelere saygı duyulması özgürce fikrimizi belirtmek bizim hakkımız ve eminim bunuda çok kez savunduğunuzu bazı yorumlarınız da gördüm ve sırf şeriattan yanayım diye bana gerici dediniz. kadınlara mal eşya gibi davranmayı siz kendi kafanız da kurmuşsunuz sanırım İran’da böyle olaylar var diye diğer şeriatle yönetilen ülkelerde neden yok peki demekki onların kültüründe kadınların hor/köle vb. görülmesi yüzünden. bir kadın olarak kadınlara değer verebilecek tek kanunun şeriat olduğunu düşünüyorum. size Endonezya dedim kadınların tecavüz edilip laiklikte bir şey olmadığını söyledim cevap veremediniz. laiklik nasıl düzgün uygulanacak merak ettim doğrusu. şuandakisistem laiklik ve hiçbir işese yaramıyor
Ben meraktan sordum bu soruyu milletin düşüncesi nedir diye yanlış anlaşılmasın ben de bu konuları araştırıyorum az çok bilgi sahibiyim belki bilmediğim şeyler de vardır saygı çerçevesi içinde tartışırsak ben hep buradayım
Sanmıyorum arabistana bile oy kullanam hakkı 2014 de geldi. şu an laiklik olduğu için söz hakkı var çoğu kadının yoksa ikinci planda olacaklardı. kadın erkek eşitliği gibi değerlerde önemlidir tabi ki. ayrıca laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması demektir. çünkü ülkede herkes inançlı olmak zorunda değil. mesela ben ateistim değil mi? tutupta neden dinin getirdiği şeyleri uygulayım? bu yüzden özgürlük laiklik gibi kavramlar olduğu için şanslıyız. tabi ki saygı duyuyorum. ama söyleyeceklerim bu kadar. iyi günler.
Arabistan’a oy kullanma hakkının 2014 te gelmesinin sorumlusu şeriat değil. Her yerde hristiyan ateist var ve bir yerde şöyle bir şey okumuştum herkes kendi inandıklarından sorumludur mesela sen ateistsin ve sen bu kanundan muafsın diye duydum yanlış bilmiyorsam neyse size de iyi günler
İyi günler.
Eğer Şeriat (Alah'ın kanunu) hakiki anlamda uygulanacaksa isterim.
Halk neyi hak ediyorsa o. S uan şeriatı hak etmiyor. Bu bozuk toplum laikliği hak ediyor
Şeriatı hak etmeyi isterdim. S uan şeriat olmasin cunku hak etmiyor toplum
Ülkeye şeriat gelirse müslüman gecinenlerin yüzde 80 i idam olur
Türkiye laikliktir laik kalacak, din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı..
Laiklik ama laiklik adı altında din düşmanlığı yapılması değil
Tesettürlüler içinde açıklar içinde laiklik. Laiklikten kastımız din devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve herkesin özgürce yaşayabilmesi. Tesettürlülerinde okula tesettürüyle gelebilmesi. Açıklarında istediği gibi yaşaması. Kısacası herkesin birbirine saygı duyması
Müslümanlar içinde diğerleri içinde laiklik daha doğrusu. Tabi düzgün laiklik.
Bu ne saçma soru şeriat isteyenleri olan ülkelere götür bir dk diramazlar iki yuzluler
Nah güzel baliye denoasar a gittin mi hiç ben gittim gitmdigsen gitmeni öneririm turistler rahatça yazıyor halk ne halde git gorvusaktsn konuşma
Uzaktan konusiyorsun hayatında Endonezya ya görmemişsin konusiyorsun bem gittim o yerlere ama biliyorum
Halkın üzerinde baskı var örneğin içki alması yasak başörtüsü şehre göre değişiyor zorunluk ramazanda dışarıda yemek yasak pardon da herkes bu koşulda yaşamak zorunda mi laik sistemde kimse oruç tuttuğu için veya tutmadığı için baskıda değil seriatta ben bu kurallara göre neden yaşamak sorundayim
Anlattım daha da yazabilirim ordaki halka bir sor baskıdan bıkmış durumdalar
Başta ne dedim zaten gayrimuslimlere yasak yok yasak müslüman olanlara
Aynısı Brunei içinde öyle orada da Çinliler vs yasaktan muaf müslümanlara yasak Malezya vs. İnanmıyorsan en iyi yol gidip gezmek vize de istemiyor deneyimle
Oruç vs bahsettim okumadın herhalde müslümanları bahsettim
Hristiyan olanlara da mı oruç tuttutacaklarlar
Çinliler turistler Hristiyan olanlar yasaktan zaten muaf
Git anla ya da yanmizdaki İran a bak insanalr başörtüsü takmak istemiyor neden zorla takmak zorunda
Yahu her müslüman tutmak zorunda mi şaka mısın sen
Ozaman başka biri gelsin herkesi zorla başını açsın senin dediğine aynı mantık kimseye zorla bir şey yapilmaz devlet kimsenin dinine yasayisinacksrisamaz bu kadar basit
Ozaman müslüman oalrak sen yaşa cigu kisi ben distum der yine yapmaz
Deistim
Hayır mecburiyetinde vs değil o sizin gibi sığ kafalilarin mantığı
Kimse senin oruç tutmanini engellemiyor başını ortmeni engellemiyor zaten müslüman gibi yaşamanı engelleyen bir durum yok sigligin burada zaten
Vay be dünya ne hale geldi herşeyi yaratan Allahın kanunları değilde insanların kanunları geçiyor ahirette vay insanlığın haline
Kılışşşşdaroğlunu geçtin
Normal yaşamak
Laiklik tabi.
Laiklik
Laiklik
Laiklik tabiki
Şeriklik isterim
Laiklik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?